Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στη Λάρνακα, το πρώτο μέρος της σειράς συζητήσεων «συζητούμε για την Ευρώπη», που διοργανώνει η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Γενικός Γραμματέας της Νεολαίας και ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού. Ο ΓΓ της Νεολαίας ευχαρίστησε το ακροατήριο για την παρουσία του και αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο των νέων ανθρώπων ώστε να χτίσουμε μια καλύτερη Ευρώπη. Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ, μεταξύ άλλων τόνισε πως η Ευρώπη είναι το μέλλον μας και πως παρ’ όλες τις προκλήσεις, δεν πρέπει να αφήνουμε τα προβλήματα της ΕΕ να επισκιάζουν το πόσο σπουδαία και ωφέλιμη είναι για όλους τους πολίτες της.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Αλέξανδρος Σίνκα, Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του ΔΗΣΥ και ο Γιώργος Χατζηγεωργίου, αντιπρόεδρος της Νεολαίας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο Γιώργος Χατζηγεωργίου μίλησε για την εξέλιξη της ΕΕ, τον τρόπο λειτουργίας της, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες τα επόμενα χρόνια, καταλήγοντας στο πόσο σημαντική είναι η ενεργός συμμετοχή των νέων σε μια υγιή δημοκρατία. Κάλεσε τους νέους να αποδείξουμε πως σ’ αυτές τις εκλογές και σε κάθε εκλογές μπορούμε να έχουμε ενεργό ρόλο στην πολιτική και στην κοινωνία.

Στην ομιλία του, ο Αλέξανδρος Σίνκα, μας μίλησε για την πολιτική, κοινωνική και οικονομική σταθερότητα που μας προσφέρει η παρουσία μας στην ΕΕ επισημαίνοντας το αίσθημα ασφάλειας εσωτερικά αλλά και για τους ξένους. Επίσης μοιράστηκε προσωπικές εμπειρίες από την περίοδο προσχώρησης στην ΕΕ και μας μίλησε για την έντονη δράση του ΔΗΣΥ στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Σκοπός μας να συναντήσουμε, να ακούσουμε και να συζητήσουμε με όσο το δυνατό περισσότερους νέους. Θα σας περιμένουμε λοιπόν στις επόμενες συναντήσεις.

Γραφείο Τύπου  26 Φεβρουαρίου 2019, Λευκωσία