Select Page

Συνεχίζοντας τις συναντήσεις στα πλαίσια της εκστρατείας “Επόμενη Μέρα” αντιπροσωπεία της ΝΕΔΗΣΥ συναντήθηκε με τον Χρυσοβαλάντη, ιδρυτή και ιδιοκτήτη αγροτουριστικού καταλύματος στα Λεύκαρα.

Κατά την διάρκεια την συνάντησης μας ο Χρυσοβαλάντης μας ενημέρωσε για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες αλλά και για τον αγροτουρισμό που όλο και αυξάνεται στα χωριά της Κύπρου. Ως νέος επιχερηματίας μας ενημέρωσε για την καθημερινή προσπάθεια που καταβάλετε για την συνεχή αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό της μονάδας αλλά και τις βλέψεις του για επέκταση των διαθέσιμων δωματίων και υπηρεσιών. Όπως μας εξήγησε ο τουρισμός -και κατ’ επέκταση ο αγροτουρισμός – ως η βασική βιομηχανία της Κύπρου συνεχώς με αποτέλεσμα τα αγροτουριστικά καταλύματα να πολλαπλασιάζονται ιδιαίτερα στα χωριά συνεισφέροντας ένα σημαντικό μέρος στην τοπική οικονομία.

Όπως μας επισυμάνθηκε η ιδέα για αξιοποίηση των δωματιών ως αγροτουριστικά καταλύματα δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς τις επιχορηγήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την απορρόφηση σημαντικών κονδυλίων από αυτήν.

Δυστηχώς όμως, δεν υπάρχουν αρκετά κονδύλια για δημιουργία τοπικών δραστηριοτήτων με σκοπό να αναδυχθεί η ίδια η κοινότητα, προσελκύοντας τουρίστες και προβάλλωντας τα χωριά της χώρας μας ενισχύωντας με αυτόν τον τρόπο τον υφιστάμενο αγροτουρισμό

Ως Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού, για την Επόμενη Μέρα θεωρούμε πως τόσο η Κυβέρνηση όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να στηρίξουν τις τοπικές αγροτουριστικές μονάδες οι οποίες αποτελούν την βασική βιομηχανία και συνεπώς θεμελιώδη κρίκο στην αλυσίδα της κυπριακής ιικονομίας μέσω διευκολύνσεων και διασφάλιση κονδυλίων που θα ενισχύουν την νεανική επιχειρηματικότητα σε αυτόν τον τομέα.

lefkara 1 lefkara 2