«5η Πολιτική Ακαδημία με ίδρυμα Konrad Adenauer Stiftung (KAS)»

Ένας από τους βασικούς στόχους που θέσαμε ως ηγεσία της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι η συνεχής πολιτική επιμόρφωση των στελεχών μας αναφορικά με τις θέσεις, τις αρχές και τις αξίες μας – αυτές που δείχνουν το δρόμο για την ανάπτυξη, αυτές που κράτησαν την Κύπρο όρθια την εποχή της κρίσης.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε στις Πλάτρες το περασμένο Σαββατοκύριακο, 15-17 Απριλίου, η 5η Πολιτική Ακαδημία σε συνεργασία με το Ίδρυμα Konrad Adenauer Stiftung (KAS) και το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης.

Κατά τη διάρκεια της Πολιτικής Ακαδημίας, η Ανώτατη Ηγεσία της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού, συμπεριλαμβανομένων, του Εκτελεστικού και Πολιτικού Γραφείου της Νεολαίας καθώς και στελέχη της ηγεσίας της Φοιτητικής μας Παράταξης, είχαν την ευκαιρία να διευρύνουν τις γνώσεις τους σε σχέση με το πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον της Κύπρου μέσα από εποικοδομητικές συζητήσεις με πολιτικές προσωπικότητες του τόπου μας.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν, η υφιστάμενη πολιτική σκηνή σε Κύπρο και Ευρώπη, η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η αναβίωση του ψυχρού πολέμου, οι υφιστάμενες και μελλοντικές οικονομικές προκλήσεις για Κύπρο και Ευρώπη καθώς και οι πολιτικές που προώθησε και συνεχίζει να προωθεί η κυβέρνηση για μια δίκαιη κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς. Τέλος, έγινε μια εις βάθος ιδεοπολιτική συζήτηση αναφορικά με την ιδεολογία της κεντροδεξιάς και πώς αυτή πρέπει να διαμορφώνει το σύγχρονο πολιτικό περιβάλλον.

Τα πιο πάνω θέματα συζητήθηκαν με το βουλευτή και Αναπληρωτή Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, κ. Χάρη Γεωργιάδη, τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης, κ. Μιχάλη Σοφοκλέους, τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη και την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας κα. Αναστασία Ανθούση, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία τους και για τα όσα σημαντικά μοιράστηκαν μαζί μας.

Στο δεύτερο μέρος της Πολιτικής Ακαδημίας που επικεντρώθηκε στην πολιτική επικοινωνία, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα και δεξιότητες που αφορούν τους τρόπους και μεθόδους της ορθής πολιτικής επικοινωνίας, συμπεριλαμβανόμενων, της λεκτικής και μη λεκτικής επικοινωνίας – δεξιότητες οι οποίες αποτελούν σημαντικά εφόδια στην πολιτική σκηνή. Για το κομμάτι της πολιτικής επικοινωνίας, είχαμε μαζί μας από την Αθήνα, την αναγνωρισμένη επικοινωνιολόγο κα. Δήμητρα Ψαχούλια, η οποία μέσω διαλέξεων αλλά κυρίως μέσω διαδραστικών εργαστηρίων στη βάση πραγματικών σεναρίων, καθοδήγησε τα στελέχη μας ώστε να βελτιώσουν περαιτέρω τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την κα. Ψαχούλια για την αποδοχή της πρόσκλησης να αναλάβει το σημαντικό αυτό κομμάτι της Πολιτικής Ακαδημίας και για τα όσα σημαντικά μοιράστηκε μαζί μας για τα θέματα επικοινωνίας.

Ευχαριστούμε τους συνεργάτες μας στο Ίδρυμα Konrad Adenauer Stiftung (KAS) Ελλάδας & Κύπρου για την εξαιρετική συνεργασία και την ευκαιρία να διοργανώσουμε την εν λόγω Πολιτική Ακαδημία καθώς και το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης και τον Εκτελεστικό του Διευθυντή Μιχάλη Σοφοκλέους για τη συμβολή του στην επιτυχία της Πολιτικής Ακαδημίας. Τέλος ευχαριστούμε όλα τα στελέχη μας που συμμετείχαν στην Πολιτική Ακαδημία, για την ενεργό τους συμμετοχή στη συζήτηση, την ανταλλαγή απόψεων καθώς και την κατάθεση νέων ιδεών.