Select Page

Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού Αραδίππου, διοργάνωσε χθες, εκδήλωση με θέμα τη «Ψηφιακή Μετάβαση και τις Νέες Προοπτικές Απασχόλησης». Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Κυριάκος Κόκκινος, ενώ παρέμβαση έκανε και ο Επίτροπος του Πολίτη, κ. Παναγιώτη Σεντώνας.

Μέσα από μια πλούσια σε περιεχόμενο και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση, ο Υφυπουργός ανέπτυξε το όραμα και την αποστολή του Υφυπουργείου του ενώ ανέλυσε τους Παγκόσμιους Δείκτες Κατάταξης της Κύπρου σε θέματα τεχνολογίας, συνδεσιμότητας, ψηφιακής τεχνολογίας και υπηρεσιών. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση, στον παράγοντα γνώση και σκιαγράφησε τα επαγγέλματα του μέλλοντος, αλλά και τις δεξιότητες που θα πρέπει να έχουν οι επαγγελματίες του αύριο.

Στη συζήτηση αλλά και στη δεξίωση που ακολούθησε, συμφωνήθηκε η ανάγκη αυτού του είδους των παρουσιάσεων να γίνονται σε μαθητές και φοιτητές όλων των βαθμίδων, αλλά και σε εκπαιδευτικούς και γονείς – μια πρωτοβουλία την οποία ως ΝΕΔΗΣΥ θα αναλάβουμε.

Πέραν από την ανάγκη για πανεπιστημιακή κατάρτιση των νέων μας στα STEM (Science/Επιστήμη, Technology/Τεχνολογία, Engineering/Μηχανική, Mathematics/Μαθηματικά), αναφέρθηκε και η ανάγκη, ο κάθε νέος να επενδύσει στον εαυτό του αναπτύσσοντας τις δεξιότητες γνωστές ως ΗΕCI (Humanities/Ανθρωπισμός, Ethics/Ηθική, Creativity/Δημιουργικότητα, Imagination/Φαντασία) αφού πέραν των πανεπιστημιακών τίτλων, αυτοί αποτελούν πλέον σημαντικοί παράγοντες εργοδότητης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Αραδίππου, ο Βουλευτής Λάρνακας Πρόδρομος Αλαμπρίτης, Δημοτικοί Σύμβουλοι Αραδίππου και Λάρνακας, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αραδίππου, ενώ η προσέλευση και η συμμετοχή των νέων από την Αραδίππου και την ευρύτερη επαρχία της Λάρνακας ήταν αξιοσημείωτη.