Select Page

Μια ώριμη πολιτικά κοινωνία, δε διστάζει να σταθεί ενώπιον του παρελθόντος της κριτικά. Εποικοδομητικά να το αποτιμήσει, να εντοπίσει τα σφάλματα και τις παραλήψεις της, και να πορευτεί στο αύριο, έτοιμη να πράξει άλλα λάθη και άλλες παραλήψεις. Φτάνει αυτά να είναι νέα. Να δει την ιστορία όπως και ο μεγάλος Κύπριος ποιητής Κώστας Μόντης:

Σαν τις σκουριές των πανάρχαιων μεταλλείων Που επανερχόμαστε τεχνικώτεροι Και τις εκμεταλλευόμαστε ξανά.

Μόνο τότε, θα σταματήσουμε να βλέπουμε το παρελθόν ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ, μόνο τότε θα προβάλει η ελπίδα, μόνο τότε θα σταματήσουμε να ακούμε, όσους ορθά μας ανάγουν σε ίδιους μεταξύ ιδίων και μετριότερους των μετρίων.

Πρόθεση μας είναι, η νέα μας ιστοσελίδα να παρέχει αμφίδρομη ενημέρωση. Από εδώ δίνουμε βήμα ελεύθερης έκφρασης και δημιουργικής αντιπαράθεσης ιδεών. Μπορείτε να υποβάλετε τις ερωτήσεις που σας απασχολούν αλλά και τις εισηγήσεις σας, με την ειλικρινή δέσμευση μας όπως αξιολογηθούν και αξιοποιηθούν ανάλογα.

Αφιερώνουμε λοιπόν τη σελίδα αυτή σε όσους πραγματικά βασανίζονται από την ανάγκη εξυγίανσης του πολιτικού μας συστήματος. Σε όσους ώριμα κρίνουν μα και προτείνουν, αναζητώντας τη σοφία μέσα από τα λάθη του παρελθόντος, αλλά και τη διόραση της ορθολογικότερης ανάλυσης και επιλογής.

Το μέλλον, εξάλλου, ανήκει σε όσους πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους, αλλά συνάμα έχουν την τόλμη να κουραστούν επιδιώκοντας το, έχοντας ωστόσο και την απαραίτητη αυτοκριτική να ξεκινούν την αναζήτηση της αλλαγής από τον ίδιο τον εαυτό τους.

Η ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ. ακόμα πιο κοντά στους νέους μέσα από το νεό Newsletter

Η νέα πνοή στην φιλελεύθερη νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού, φέρνει μαζί ριζοσπαστικές αλλαγές. Αλλαγές που αποβλέπουν στο να φέρουν τους νέους της Κύπρου πιο κοντά στα κέντρα λήψης πολιτικών αποφάσεων και να τους δώσουν λόγο σε όλα όσα τους αφορούν άμεσα. Είναι εξάλλου αδιαμφισβήτητο πως οι αποφάσεις για το μέλλον θα πρέπει να λαμβάνονται με μπροστάρη τη νέα γενιά.  Θεωρούμε χρέος μας να φέρουμε την αλλαγή που αρμόζει στην κοινωνία και την εποχή μας. Κανείς δεν είναι σε θέση να μιλά για μια χώρα, για τον πολιτισμό, την κοινωνία και την οικονομίας της, αν δεν γνωρίζει πρώτα τις απόψεις αλλά και τις ανησυχίες της νεολαίας της, κι αυτό γιατί η νεολαία αποτελεί τη γενιά της αλλαγής, της δημιουργικότητας και της ανατροπής.

Στόχος μας, δεν είναι ο ιδεολογικός προσηλυτισμός αλλά η αφύπνιση των νέων  μέσα από τη διαρκή ενημέρωση, την άσκηση της δέουσας κριτικής και την αμφίδρομη επικοινωνία. Πρόσφατα,  εγκαινιάσαμε την ανανεωμένη διαδικτυακή πύλη της ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ., η οποία παρέχει τη δυνατότητα στους νέους να ενημερώνονται και να εκφράζονται ελεύθερα, για όλα όσα τους απασχολούν. Προσβλέπουμε στην αδιάκοπη και συνεχή αναβάθμιση της δράσης μας με κάθε τρόπο. Είναι πάγια θέση μας, πως η ουσιαστική στήριξη στους νέους θα πρέπει να εκδηλώνεται με πολλούς τρόπους ώστε να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.  Στα πλαίσια της εν λόγω  προσπάθεια μας,   είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε και τη δημιουργία του Newsletter της παράταξης μας,  μέσα από το οποίο μπορείτε να ενημερώνεστε για το έργο τις δράσεις και τις εκδηλώσεις της ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ καθώς και να λαμβάνεται το ενημερωτικό μας δελτίο, το οποίο θα περικλείει μεταξύ άλλων διάφορα θέματα που ταλανίζουν την σημερινή Κυπριακή κοινωνία.  Μαζί θα φέρουμε την αλλαγή που ονειρευόμαστε…

Εγγραφείτε, μέσω τις ιστοσελίδας μας nedisy.org, ώστε να λαμβάνετε άμεσα το πρωτοποριακό Newsletter της ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ.

Ελεωνόρα Γεωργίου

Υπεύθυνη Ενδοπαραταξιακής Επικοινωνίας ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ

Επικοινώνησε μαζί μας!

Στείλε μας την άποψη σου*!