Αντιπροσωπεία της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού παρεβρέθηκε στο Τακτικό Συνέδριο της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Κίεβο της Ουκρανίας. Εκεί έλαβε χώρα η υποβολή ψηφίσματος της παράταξης μας μαζί με την Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας το οποίοι και περιελάμβανε την καταδίκη της παράνομης συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης.

Το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα από το Συμβούλιο της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και αφού είχε τεθεί προς συζήτηση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κατά τη διάρκεια του τακτικού συνεδρίου και υιοθετήθηκε από όλες τις συμμετέχουσες οργανώσεις. Καθίσταται έτσι επίσημη θέση της Νεολαίας του ΕΛΚ.

Η Τουρκία κατ’ επανάληψη δεν σέβεται την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα στις θαλάσσιες ζώνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παράνομα εξερεύνησε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, κράτους-μέλους της Ε.Ε.

Ως ΝΕΔΗΣΥ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πρώτα την φίλη και αδερφή οργάνωση της ΟΝΝΕΔ για την άψογη συνεργασία που διαχρονικά έχουμε καθώς και όλες τις νεολαίες που δείχνουν έμπραχτα για ακόμη μια φορά πως η μεγάλη ευρωπαίκή οικογένεια δεν θα ανεχτεί την προκλητική στάση της Τουρκίας.