Select Page

Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού χαιρετίζει τα έκτακτα μέτρα που έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο για στήριξη και ενίσχυση της κοινωνίας απέναντι στις επιπτώσεις από την πανδημία του κορονοϊού. 

Είναι τώρα που σε μια περίοδο παγκόσμιας κρίσης η Κυπριακή Δημοκρατία και η Κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη για ακόμα μια φορά είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει με γενναία οικονομικά μέτρα και ελαφρύνσεις προς την κοινωνία των πολιτών.

Στην συνεδρία της Βουλής που διεξήχθη την Παρασκευή εγκρίθηκαν σημαντικά νομοσχέδια τα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν: τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό, την αναστολή πληρωμής ΦΠΑ και της ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων αλλά και η δυνατότητα να λαμβάνονται μέτρα από το κράτος για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Γίνεται αντιληπτό λοιπόν πως με γρήγορα αντανακλαστικά οι αρμόδιες αρχές είναι έτοιμες με συγκεκριμένο πλάνο να βοηθήσουν και να βρίσκονται δίπλα σε όλους εκείνους που επηρεάζονται και θα επηρεαστούν από την πρωτόγνωρη κατάσταση που διανύουμε. Σε αυτό το πλαίσιο ο κάθε ένας από εμάς θα πρέπει να επιδείξει σωφροσύνη και κατανόηση προς τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται και όλοι μαζί να εξέλθουμε από την δύσκολη κατάσταση ενωμένοι και πιο δυνατοί.

Μπορεί ο τόπος μας να είναι μικρός, αλλά η στήριξη που θα λάβει η πραγματική οικονομία από τα κυβερνητικά μέτρα είναι η ουσιαστικότερη σε ολόκληρη την ευρωζώνη. Αποτέλεσμα των θυσιών όλων μας και της συνετής οικονομικής πολιτικής.

Σημειώνεται ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων θα συνεδριάσει εκ νέου την Κυριακή για να υπερψηφίσει την αναστολή καταβολής των δόσεων δανείων και τις κρατικές εγγυήσεις για τόνωση της ρευστότητας.

 

28 Μαρτίου 2020