Στη νέα εποχή μπαίνει η μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας το ΓεΣΥ, αφού ξεκινάει από σήμερα η δεύτερή του φάση με τη συμμετοχη του ιδιωτικού τομέα και της ενδονοσοκομειακής περίθαλψης. Την ένταξή τους στο ΓεΣΥ έχουν συμφωνήσει πέραν των 40 ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, ενώ περισσότερα από τα μισά έχουν ήδη υπογράψει συμφωνία με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας και ακολουθούν και τα υπόλοιπα. Αξίζει να σημειωθεί πως η συμμετοχή των ιδιωτικών κλινικών θα καλύπτει το 80% Παγκύπρια κάτι που μεταφράζεται σε 2400 νέες κλίνες.

Τα βήματα που γίνονται για το Γενικό Σχέδιο Υγείας την πρώτη κιόλας μέρα της δεύτερης φάσης του είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά αφού αυξάνονται οι επιλογές για τους πολίτες της χώρας μας να επιλέξουν το γιατρό αλλά και το νοσοκομείο/κλινική της επιλογής τους.

Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού χαιρετίζει τις αποφασιστικές κινήσεις της κυβέρνησης, των αρμόδιων φορέων αλλά και των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων και γιατρών που συμπράττουν στη μεγάλη προσπάθεια για ενίσχυση του Γενικού Σχεδίου Υγείας.