Select Page

Τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί πλέον στην καθημερινότητα μας δεν μας αφήνουν άλλα περιθώρια πέραν της κοινωνικής απομόνωσης ως του αποτελεσματικότερου μέτρου άρσης της υφιστάμενης κατάστασης.

 

Αναμφίβολα είναι πρωτόγνωρες οι συνθήκες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε από τότε που ο ιός COVID-19 έχει λάβει τις διαστάσεις παγκόσμιας πανδημίας. Αυτές οι αλλαγές επηρεάζουν σαφέστατα όχι μόνο την προσωπική ζωή του καθενός μας, αλλά και την επαγγελματική. Αλλαγές που καλούμαστε πλέον να προσαρμόσουμε σε ένα νέο, όχι και τόσο οικείο, μοντέλο διαβίωσης αφού ολόκληρη η ανθρωπότητα έχει βάλει -προσωρινή- παύση στις εργασίες της με σκοπό φυσικά την προάσπιση της υγείας και της ασφάλειας της.

 

Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού αναγνωρίζει τις ανησυχίες που διακατέχουν ολόκληρη την κυπριακή κοινωνία και ιδιαίτερα τους νέους. Μπορεί σήμερα τα αναγκαία περιοριστικά μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση για την αναχαίτηση της διασποράς του ιού να φαντάζουν ως ένα διάλειμμα από την κανονικότητα, στην πραγματικότητα όμως για πολλούς ευλόγως ισοδυναμούν με αγωνία για την επόμενη μέρα.

 

Με αφορμή τα παραπάνω, εγκαινιάζουμε ένα νέο διαδικτυακό εγχείρημα, το οποίο προέκυψε μέσα από μια σειρά συζητήσεων με αρμοδίους σε θέματα οικονομίας, εργασίας, ψυχολογίας και αθλητισμού. Στόχος μας είναι η σωστή ενημέρωση και επίλυση διαφόρων αποριών για την παρούσα κατάσταση, αλλά και για το πως μπορούμε να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα. Επιδίωξή μας είναι ο διάλογος για τις ευκαιρίες οι οποίες μπορούν να δημιουργηθούν, αλλά και για το πως μπορούμε να βγούμε πιο δυνατοί μέσα από αυτήν την ιδιάζουσα κατάσταση των τελευταίων εβδομάδων.