Select Page

Στην σημερινή διάσκεψη τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών ανακοινώθηκε από τον απερχόμενο Υπουργό Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη, η μεγάλη μεταρρύθμιση που αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση.  Οι 17 νέοι Δήμοι που θα προέλθουν από τις συνενώσεις 80 υφιστάμενων Τοπικών Αρχών, 30 Δήμων και 48 Κοινοτήτων αποτελεί μια ιδαίτερα σημαντική κίνηση της Κυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Μια μεταρρύθμιση που θα δημιουργήσει δήμους λειτουργικούς οι οποίοι θα εξυπηρετούν και θα βοηθούν τον πολίτη, έμπρακτα με πραγματικά ποιοτικές υπηρεσίες, μειώνοντας έτσι την γραφειοκρατία αναβαθμίζοντας παράλληλα με αυτόν τον τρόπο την εσωτερική λειτουργία του κράτους. Ταυτόχρονα με αυτήν την συρίκνωση αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής του Κύπριου πολίτη ενώ μειώνεται σημαντικά η μερίδα των κρατικών εξόδων.

Ως Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού συγχαίρουμε το Υπουργείο Εσωτερικών για την νέα αυτή μεταρρύθμιση και καλούμε τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις αλλά και τους πολίτες να στηρίξουν τις δυναμικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για μια πραγματικά σύγχρονη και λειτουργική Κύπρο.