Select Page

Ένα νέο σχολικό έτος αρχίζει σήμερα με προκλήσεις, προσδοκίες, αγωνία και ελπίδα. Η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς είναι πρωτόγνωρη και αναπόφευκτα δημιουργεί ανάμεικτα συναισθήματα. Απο τη μια η ευχάριστη ανυπομονησία για την επιστροφή στις σχολικές αίθουσες και από την άλλη οι δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένης και της εκπαίδευσης. Το σχολικό πρόγραμμα ξεκινά φέτος με το «μάθημα» της συλλογικής και ατομικής ευθύνης και προστασίας.

Είναι στο χέρι μας να ακολουθήσουμε πιστά αυτά τα μέτρα ώστε να προφυλαχθούμε, αφού η ζωή μας δεν μπορεί να μείνει στάσιμη. Αντιλαμβανόμενοι πλήρως τις δυσκολίες και την ταλαιπωρία που δυστυχώς πρέπει να υποστούν μαθητές και εκπαιδευτικοί, ευχόμαστε από καρδιάς καλή δύναμη και καλούμε την κοινωνία να δείξει την απαραίτητη ωριμότητα για την προστασία των μαθητών μας αλλά και του συνόλου των πολιτών μας.

Ως Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού θεωρούμε πως το ζητούμενο στην παρούσα φάση είναι η συνεργασία μεταξύ όλων των επηρεαζόμενων στον τομέα της εκπαίδευσης, ώστε μαζί να αντιμετωπίσουμε το σημαντικό αυτό ζήτημα, που δεν βιώνει μόνο η χώρα μας, αλλά ολόκληρος ο πλανήτης. Τέλος, θα θέλαμε να δηλώσουμε την ετοιμότητα της ΝΕΔΗΣΥ να βρεθεί δίπλα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, κατά τη διάρκεια της ιδιάζουσας αυτής χρονιάς, με αποφασιστικότητα, σύνεση και έγνοια.

Καλή σχολική χρονιά λοιπόν, εποικοδομητική και δημιουργική, για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.