Select Page

Αντιπροσωπεία της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού επισκέφθηκε την Κυπριακή Παραολυμπιακή Επιτροπή στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας ατόμων με αναπηρία. Εκεί μιλήσαμε με τον Γενικό Γραμματέα της Επιτροπής κ. Αντρέα Γεωργίου. Ενημερωθήκαμε για το πολύ σημαντικό έργο που διατελεί η Επιτροπή καθώς είναι αυτή που στηρίζει καθημερινά τους αθλητές μας με αναπηρία, με σκοπό την συμμετοχή τους σε επίσημους αγώνες και ιδιαίτερα στην σημαντικότερη και μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση αθλητών με αναπηρία, τους Παραολυμπιακους Αγώνες.

Στόχος, όπως μας εξήγησαν οι αρμόδιοι είναι οι ίσες ευκαιρίες σε όσους θέλουν να αθληθούν αλλά και η πιο εύκολη ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία στην ευρύτερη κυπριακή κοινωνία. Ακόμα πρέπει να επισυμανθεί πως η ΚΕΠΕ, επισκέπτεται συχνά χώρους που υπάρχουν παιδιά και έφηβοι όπως π.χ. σχολεία με στόχο, να μιλήσουν, ενημερώσουν και να τους βοηθήσουν να ασχοληθούν με το άθλημα που επιθυμούν παρέχοντάς τους τα κατάλληλα μέσα. Η δυνατότητα για λειτουργία του έργου του ΚΕΠΕ γίνεται μέσω του Υπουργείου Παιδείας και του ΚΟΑ με την παροχή αθλητικών εγκαταστάσεων και προπονητών.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση έτσι ώστε να μπορέσει να αγκαλιαστέι αυτή η προσπάθεια από όλους τους πολίτες και να μειωθούν φαινόμενα περιθωριοποίησης των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα.

Ως Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού στεκόμαστε δίπλα στην Κυπριακή Παραολυμπιακή Επιτροπή καθώς το πολυδιάστατο και ιδαίτερο έργο τους χρίζει ενίσχυσης από όλους, με απώτερο στόχο την εκμηδένιση των διακρίσεων και ταυτόχρονα την ενθάρρυνση των ατόμων με αναπηρία να συμμετέχουν ισότιμα  στον αθλητισμό.