Select Page

Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη από αντιπροσωπέια της ΝΕΔΗΣΥ στο κέντρο στήριξης και επανένταξης ΣΧΕΔίΑ του Δήμου Λεμεσού. Το κέντρο ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργείο Εργασίας και του Δήμου Λεμεσού το περασμένο καλοκαίρι με στόχο να καλύψει τις ανάγκες των άστεγων πολιτών της πόλης. Εκεί μιλήσαμε με τους λειτουργούς του κέντρου υποστήριξης για το πολύ σημαντικό έργο που διατελούν καθημερινά, αφού προσφέρουν σε όποιον χρειαστεί προσωρινή φροντίδα, τοποθέτηση σε χώρους διανυκτέρευσης, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, εργσιακή και στεγστική συμβουλευτική, ομαδική συμβουλευτική και εκμάθηση δεξιοτήτων αλλά και παρεμβάσεις στο δρόμο.

Το δύσκολο έργο που επιτελείται είναι αξιοσημείοτο από όλο το προσωπικό του κέντρου αφού οι ανάγκες είναι σημαντικές. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προβλεπόμενες επισκέψεις ανέρχονται σε πάνω από 15 άτομα την ημέρα και αφορούν ως επί το πλείστον άτομα που προέρχονται από τρίτες χωρες. Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία του Δήμου Λεμεσού για στήριξη των αστέγων χρίζει στήριξης από όλους.

Ως Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού, δεσμευόμαστε να σταθούμε αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια ενισχύοντας το έργο του Κέντρου Στήριξης και Επανένταξης ΣΧΕΔίΑ με στόχο την ενίσχυση του.