Select Page

Όταν η παγκόσμια κοινότητα μιλά για τα σχολεία του μέλλοντος με το βλέμμα στραμμένο στην πρωτοπορία και στις νέες εκπαιδευτικές εξελίξεις. Όταν τα βιβλία και τα τετράδια αντικαθίστανται από την «ηλεκτρονική τσάντα». Όταν ο μαυροπίνακας της τάξης παραχωρεί τη θέση του στην ψηφιακή οθόνη. Εμείς ακόμη συζητάμε για πρόβληματα υπερπληθυσμού. Προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί απο τα καιρικά φαινόμενα. Η κατάσταση του Γυμνασίου στο Παραλίμνι είναι έκτακτης ανάγκης.

Πρέπει να δοθούν οι αναγκαίες λύσεις, δογματικά το μόνο σίγουρο είναι ότι στο Παραλίμνι χρειάζεται επιτακτικά η δημιουργία ενός νέου πρόσθετου Γυμνασίου. Θα ήταν φρόνιμο πριν την δημιουργία αυτή, να γίνει γεωγραφικός και στρατηγικός σχεδιασμός. Ας πάρουμε για παράδειγμα μία αγροτική περιοχή, την περιοχή Λεμύθου, όπου θα ανακαλύψουμε την Εμπορική Σχολή Μιτσή, που για πάνω από εκατό χρόνια λειτουργεί σαν μελίσσι πάνω στα βουνά της Λεμύθου, ανοίγοντας δρόμους για την κατάκτηση της γνώσης και της ζωής. Χτίζοντας τους πολίτες του αύριο.

«Καμία έκπτωση στην εκπαίδευση. Με τα παιδιά χτίζουµε το µέλλον της πόλης, του ∆ήµου µας, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας». Όταν τα σχολεία δεν είναι βιώσιμα πως μπορούμε εμείς να μιλάμε για την εξάλειψη του bullying, για την ειδική εκπαίδευση σε παιδιά που χρειάζονται έναν πιο προσεχτικό χειρισμό. Πρέπει να δημιουργούμε υποδομές που αυτονόητα να είναι βιώσιμες και να ανταπεξέρχονται σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

Οι πόλεις έχουν μέλλον μόνον όταν τις αγαπήσουν τα παιδιά και οι νέοι. Ο ρόλος των δήμων για πόλεις φιλικές σε παιδιά και νέους είναι καταλυτικός και αποτελεί τεράστια πρόκληση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση να διασφαλίσει ότι δεν υπάρχουν σχολεια πολλών ταχυτήτων, αλλά όλα τα παιδια πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα. Πρέπει να ανοίξουμε την πόρτα για μια νέα αντίληψη για το παιδί και κυρίως για το τι μπορεί να κάνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση για το παιδί.

 

Κωνσταντίνος Γεωργίου
Υπεύθυνος Μαθητικής Κίνησης