Ένα ταξίδι δέκα χιλιάδων μιλίων ξεκινάει με ένα βήμα. Το πρώτο. Αυτό το πρώτο βήμα για ένα νέο φιλόδοξο ξεκίνημα στην ζωή τους επέλεξαν να κάνουν νέοι και νέες από όλη την Κύπρο με την συμμετοχή τους στα εργαστήρια του StartUp Academy.

Ta εργαστήρια

Τα ολοήμερα εργαστήρια του StartUp Academy πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία σε Παραλίμνι, Λάρνακα, Λευκωσία, Πάφο και Λεμεσό. Εκατό πενήντα και πλέον συμμετέχοντες, νέοι με πίστη στις δυνατότητες τους, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν, να μάθουν και να εμπνευστούν για το πώς μπορούν να δημιουργήσουν την δική τους νεοφυή επιχείρηση. Δώδεκα Κύπριοι Startupers, με εμπειρίες και γνώσεις μετέφεραν στους συμμετέχοντες τις απαραίτητες γνώσεις και πληροφορίες που θα τους βοηθήσουν να μετατρέψουν την επιχειρηματική τους ιδέα σε πράξη. Γνώσεις που αφορούν την επιχειρηματικότητα, την αναγνώριση της ευκαιρίας, το πώς προχωράμε από την ιδέα στην πράξη, πως προωθούμε και παρουσιάζουμε την ιδέα (how to pitch) σε επενδυτές κ.ά.

Η μεγάλη μάχη-powered by KPMG

Στόχος του StartUp Academy είναι να βοηθήσει τους νέους να περάσουν από τις αμφιβολίες στην πράξη, να κάνουν το πρώτο βήμα, να <<ξεκινήσουν>>.  Έτσι, στις 23 Μαΐου στην Λεμεσό,  θα πραγματοποιηθεί η λήξη της ακαδημίας με την μεγάλη μάχη του PITCH BATTLΕ. Δίνουμε την ευκαιρία σε ομάδες (έστω και ενός ατόμου), με τουλάχιστον ένα συμμετέχοντα που έχει λάβει μέρος στο εργαστήρι της ακαδημίας, να προετοιμαστούν με την καθοδήγηση μεντόρων και να παρουσιάσουν σε ένα λεπτό την επιχειρηματική τους ιδέα μπροστά από την κριτική μας επιτροπή. Οι ομάδα των μεντόρων αποτελείται από τους δώδεκα ομιλητές των εργαστηρίων και ακόμη δώδεκα νεοφυείς επιχειρηματίες, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στην διάθεση των ομάδων και έχουν ξεκινήσει μαζί τους πυρετωδώς την  προετοιμασία.

Οι καλές ιδέες

Θέλοντας να δώσουμε στις ομάδες με τις καλύτερες ιδέες κίνητρα αλλά και σημαντικά εφόδια, για  να προχωρήσουν στην υλοποίηση της ιδέας τους, τα βραβεία του διαγωνισμού αποτελούν σημαντικά εργαλεία για να πετύχουν τον στόχο τους. Η SPP Media Group προσφέρει στον πρώτο νικητή διαφημιστικό πακέτο αξίας 50.000 ευρώ.  Κάτω από την ομπρέλα του KPMG StartUp Hub, η KPMG προσφέρει για ένα χρόνο πακέτο accounting, tax & advisory assistance  και  ένα χρόνο νομικές υπηρεσίες από την Prountzos & Prountzos LLC. Προσφέρουν, επίσης: Founder Institute- Τρεις Υποτροφίες Φοίτησης, DM Globus Audit Servicer Ltd-Ένα χρόνο δωρεάν ελεγκτικές υπηρεσίες (auditing), MCA Papademetres Ltd- ένα χρόνο δωρεάν λογιστικές υπηρεσίες (book keeping), NETCY.COM-φιλοξενία εταιρικής ιστοσελίδας και υπηρεσίες email για δύο χρόνια, Δικηγορικό Γραφείο Chrystalla Neophytou LLC- δωρεάν δικηγορικές υπηρεσίες (σύνταξη συμφωνιών) αξίας 1500 ευρώ, Διαφημιστικό Πακέτο από το Disruptcyprus.Com για όλες τις εταιρίες που θα γεννηθούν και δωρεάν συμμετοχές στο StartUp Live Cyprus που θα πραγματοποιηθεί από τις 12 μέχρι τις 14 Ιουνίου.

Με την στήριξη όλων

Η ακαδημία StartUp στηρίζεται από ανθρώπους, οργανώσεις, οργανισμούς και εταιρίες που έχουν το ίδιο όραμα για το τόπο μας. Ενώνουν τις δυνάμεις και τις γνώσεις τους, πιστεύοντας πως η ανάπτυξη και η ευημερία θα ‘ρθει μέσα από την δημιουργική επιχειρηματικότητα των νέων της χώρας. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού και η Οργάνωση Νέων Επιστημόνων έχουν συνεργαστεί με το StartUp Cyprus, το κυπριακό οικοσύστημα επιχειρηματικότητας και τις πιο δυναμικές startups επιχειρήσεις της Κύπρου, για να γίνει το StartUp Academy πραγματικότητα. Την προσπάθεια αυτή στηρίζει μεταξύ άλλων η KPMG, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και η SPP Media Group.

Το StartUp Academy αποτελεί την πρωτοβουλία εκείνη που έχει ως στόχο να βοηθήσει τους νέους της Κύπρου να πιστέψουν ξανά στις ιδέες και τα όνειρα τους. Επόμενος σταθμός της ακαδημίας μας η μεγάλη μάχη του Pitch Battle! Μέχρι τότε ας πιστέψουμε στα όνειρα και τις δυνατότητες μας γιατί αν δεν κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα, η πραγματικότητα θα μας πάρει τα όνειρα!

 

Στάλω Χαραλάμπους

StartUp Academy Team

Γραμματέας Οικονομικών και Διοίκησης ΝΕΔΗΣΥ