Select Page

Αναντίλεκτα, στις μέρες μας επικρατεί έντονη απαξίωση και μεγάλη απογοήτευση από τους νέους του τόπου. Όλος ο κόσμος παρακολουθείαποσβολωμένος τις εξελίξεις και δη η νέα γενιά. Η νέα γενιά, που αποτελεί το μέλλον αυτού του τόπου. Η νεολαία σήμερα αμφισβητεί και απορρίπτει. Οι νέοι νιώθουν προδομένοι, και όχι άδικα, και θεωρούν το μέλλον τους υποθηκευμένο. Δεν βλέπουν ελπίδα, προοπτική στον τόπο τους. Αγωνιούν αλλά παρακολουθούν απόμακριά θεωρώντας ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Κριτικάρουν αλλά παράλληλααδιαφορούν για τα πάντα. Πιστεύουν ότι τίποτα δεν μπορεί να διορθωθεί, ότι τίποτα δεν μπορεί να  κινηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν διακρίνουν να βγάζει κάπου όλο αυτό, δεν βλέπουν το φως στο τούνελ.

Ως Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού θεωρούμε ως ένα βαθμό δικαιολογημένη την αντίδραση των νέων. Είναι ως ένα βαθμό φυσιολογικό, με όλα αυτά που διαδραματίζονται γύρω μας, οι νέοι να αποστρέφονται τα πάντα.Βλέποντας το μέλλον τους να διαγράφεται αβέβαιο, παρακολουθώντας τους πλείστους πολιτικούς να κόπτονται περισσότερο για το κόμμα, παρά για το καλό αυτού τούτο που, είναι καθόλα επόμενο, να αντιδρούν.

Είμαστε βέβαιοι παράλληλα πως η φύση της νέας γενιάς τη θέλει ρηξικέλευθη, πρωτοπόρα και προοδευτική παράλληλα. Οι νέοι είναι το μέλλοναυτού του τόπου, το αύριο. Και μπορούν και πρέπει αυτό το μέλλον να το πάρουν στα χέρια τους. Πρέπει να το πιστέψουμε ότι μόνο με τη συμμετοχή, μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Μόνο μέσα από την ανταλλαγή απόψεων και μέσα από ένα σωστό και δομημένο διάλογο, μπορούμε να φέρουμε το θεμιτό αποτέλεσμα. Μόνο η ενεργός συμμετοχή της νέας γενιάς, που θέλει, οραματίζεται και σίγουρα μπορεί να τα καταφέρει, θα καθορίσει την επόμενη μέρα.

Μαζί, λοιπόν, μέσα από έναν προσυνεδριακό διάλογο, θέλουμε να θέσουμε την ατζέντα. Θέλουμε να αφουγκραστούμε όλους εσάς, τους ενεργούς πολίτες, είτε ανήκετε είτε δεν ανήκετε σε οποιαδήποτε πολιτική ομάδα. Θέλουμε να συζητήσουμε και να διαλεχθούμε μαζί σας, για να καταλήξουμε σε εκείνες τις προτάσεις, που θα αμβλύνουν τα σημερινά προβλήματα που μας απασχολούν. Θέλουμε να συζητήσουμε για την απασχόληση και τις ευκαιρίες που πρέπει να δοθούν στη νέα γενιά, για την μεταρρύθμιση που τόσο διαφημίστηκε, τόσο για την εκπαιδευτική, όσο και την κοινωνική και τόσα άλλα. Θέλουμε να συντάξουμε μαζί εκείνες τις τολμηρές ιδέες, που θα μας δώσουν το έναυσμα για το επόμενο βήμα,το σωστό, το καθαρό και ξάστερο.

Ως ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ. δεν μένουμε στη διαπίστωση του προβλήματος. Ο προσυνεδριακός διάλογος που εγκαινιάσαμε την προηγούμενη εβδομάδα στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου έχει στόχο να ακούσει, να διαβουλευτεί και να καταλήξει με συγκεκριμένες εισηγήσεις και προτάσεις. Για όλα αυτά που μας απασχολούν. Γιαόλα αυτά που θα μας οδηγήσουνε σε ένα καλύτερο αύριο. Πρέπει, μέσα από όλααυτά, οι νέοι να βγουν νικητές, να βγουν πρωταγωνιστές και όχι ουραγοί.

Πρόδρομος Αλαμπρίτης

Γραμματέας Πολιτικής Εξειδίκευσης ΝΕΔΗΣΥ