Select Page

Βιώνουμε ομολογουμένως μια πολύ δύσκολη ιστορική περίοδο.Οικονομική κρίση, ανεργία, κρίση θεσμών και αξιών, αποτελούν συνεπακόλουθα ενόςφαύλου κύκλου, που μαστίζουν με τις οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικέςεπεκτάσεις τους την κυπριακή κοινωνία του σήμερα. Η οικονομική κρίση προηγήθηκετων σκανδάλων διαφθοράς ή φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού για να ορθώσουμε τοανάστημα μας στο σάπιο πολιτικό μας σύστημα; Εν τέλει σηκώσαμε κεφάλι; Ή μήπωςόχι; Μήπως τελικά βαδίσαμε στη λάθος οδό της ανούσιας διαδήλωσης – διαμαρτυρίαςκαι στην πορεία καταλήξαμε να γινόμαστε ολοένα και πιο μίζεροι παρακολουθώνταςτις εξελίξεις να τρέχουν για εμάς χωρίς εμάς;

Σε αυτές τις αράδες δεν αποτολμάται, ούτε η παράθεση καταδικαστικήςετυμηγορίας προς τους ενόχους, ούτε η απόδειξη ότι η πολιτική απαξίωση στιςμέρες μας είναι αβάσιμη. Θα ήθελα όμως να μοιραστώ τις σκέψεις μου μαζί μεόλους όσοι θέλουν να συμβάλουν στη αναγέννηση της πατρίδας μας. Δεν έχουμεπλέον να χάσουμε το παραμικρό, έχουμε καθαρά χέρια, ζούμε καθημερινά τα δεινάτης κρίσης, έχουμε τις γνώσεις και τις νέες ιδέες και το μόνο που απομένειείναι να τις αξιοποιήσουμε, ώστε να δημιουργήσουμε προτάσεις και εισηγήσεις γιααντιμετώπιση ή έστω άμβλυνση των προβλημάτων.

Οι νέοι της Αμμοχώστου βιώνουν, ζουν την ανεργία στοπετσί τους, καθώς στην επαρχία τα ποσοστά ανεργίας σημειώνονται ιδιαίτεραυψηλά. Και ενώ η λέξη «ανάπτυξη» έχει καταστεί σύνθημα των καιρών, πρέπει νααντιληφθούμε ότι εμείς, οι νέοι, είμαστε εκείνοι που πρέπει να δώσουμε τηνπραγματική ανάπτυξη στον τόπο, με γνώμονα το κοινό καλό και με βάση τη μόρφωσηκαι τις καινοτόμες ιδέες που μόνο μια νέα γενεά που αποζητά την κάθαρση, μπορείνα επιφέρει.

Ο μοναδικός τρόπος για να υλοποιηθεί ένα τέτοιο όραμα,είναι να ακουστεί η φωνή των νέων. Γι’ αυτό και η ΝΕΔΗΣΥ, μέσω τουπροσυνεδριακού διαλόγου, ο οποίος θα αποτελέσει τον προπομπό για τον απευθείαςδιάλογο με τα κέντρα λήψεως αποφάσεων, προσκαλεί στις εξορμήσεις που θα πραγματοποιηθούν,ανθρώπους που νοιάζονται πραγματικά για το μέλλον, με σκοπό να εισακουστεί ηφωνή του καθενός και να προβληθούν προτάσεις και εισηγήσεις, ανεξάρτητα απόπολιτικές πεποιθήσεις και μικροπολιτικά συμφέροντα. Μόνο διεκδικώντας θαμπορέσουμε να αποτελέσουμε τον μοχλό πίεσης που θα οδηγήσει στην ανοικοδόμησητης οικονομίας και στην πραγματική ανάπτυξη.

Μιχάλης Φλοκκάς

Επαρχιακός Γραμματέας ΝΕΔΗΣΥ Αμμοχώστου