To Σάββατο 25 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε το συνέδριο της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο οποίο η παράταξη μας κατέθεσε ψήφισμα για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Αμμόχωστο και την Ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
Το ψήφισμα έτυχε ευρείας αποδοχής και υιοθετήθηκε ομόφωνα από όλες τις ευρωπαϊκές νεολαίες και πλέον αποτελεί βασική θέση της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Με αυτήν τους την απόφαση, οι ευρωπαϊκές οργανώσεις αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά την έμπρακτη συμπαράσταση τους στην Κύπρο και αντιτάσσονται στα προκλητικά σχέδια της Τουρκίας και του Προέδρου της. Καλούν – μεταξύ άλλων – την Ευρωπαϊκή Ένωση να ενεργοποιήσει άμμεσα τις κυρώσεις έναντι της Τουρκίας ενώ ταυτόχρονα καταγγέλουν την απαράδεκτη στάση των κατοχικών δυνάμεων για το άνοιγμα της περίκλυστης περιοχής των Βαρωσίων, υπογραμμίζοντας την υποχρέωση της να συμμορφωθεί με τα αντίστοιχα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και την άμμεση επιστροφή της πόλης στους νόμιμούς της κατοίκους.

Η ΝΕΔΗΣΥ διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις οργανώσεις όπου συμμετέχει και θα συνεχίσει τη δυναμική παρουσία της σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο παρεμβαίνοντας αποφασιστικά, όπου και όποτε χρειάζεται, για την προάσπιση των εθνικών μας θέσεων.

Επισυνάπτεται αναλυτικά το ψήφισμα που κατέθεσε η ΝΕΔΗΣΥ :

ΨΗΦΙΣΜΑ ΝΕΔΗΣΥ ΣΤΗΝ ΝΕΛΚ