ΜΥΝΗΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Φίλες και φίλοι,

O μεγάλος σύγχρονος φιλελεύθερος στοχαστής John Rawls, υποστηρίζει με σθένος την άποψη, πως κάθε «ευ» τεταγμένη κοινωνία χαρακτηρίζεται, στο επίπεδο δημοκρατίας που την διαπνέει, από την απαιτούμενη διάδραση μεταξύ κοινωνίας των πολιτών και των συλλογικών οργάνων διοίκησης της. Ζούμε σήμερα σε μια εποχή που δικαίως, μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας, συμπεριλαμβανομένου της πλειοψηφίας των νέων, απαξιώνουν έντονα, όχι απλά την πολιτική ζωή του τόπου, αλλά συλλήβδην ολόκληρο το διοικητικό σχήμα στο οποίο δομείται το κράτος μας.

ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΘΕΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟΥ

Θα ήμασταν λοιπόν ασυνεπείς, τόσο με την ιδεολογική παρακαταθήκη μας, όσο και με την ιδιότητα μας ως νέοι, αν στη μεγαλύτερη κρίση της πολιτικής ζωής του τόπου μας, δηλώναμε απών. Καλούμαστε επομένως να συνθέσουμε κάθε δημιουργική συνιστώσα της ελπίδας και του εκσυγχρονισμού. Την ευαισθησία και τη σοφία του απλού πολίτη, με την εμπειρογνωμοσύνη και την τεχνογνωσία του ειδήμονα, την αγάπη και το ρομαντισμό που χαρακτηρίζει τον ποιητή και τον φιλόσοφο, με το δυναμισμό και τον αυθορμητισμό του νέου, και όλα αυτά, με την πεμπτουσία της κοινωνικής δικαιοσύνης, την αμερόληπτη δηλαδή, κρίση του δικαστή, τον ορθολογισμό και την τιμιότητα του κάθε βουλευτή, την τόλμη και την ειλικρίνεια του οποιουδήποτε Προέδρου. Έτσι ο κάθε πολιτικός δρών θα κινηθεί, μεταξύ του ορθολογισμού και της τέχνης του συμβιβασμού, υπογραμμίζοντας τη σταθερή του προσήλωση, στην επίπονη αναζήτηση της μεγιστοποίησης του οφέλους για την κοινωνία, πρώτα και πριν των όποιων άλλων.

Τους επόμενους μήνες η παράταξη μας, θα δώσει βήμα ώριμου διαλόγου σε όσους νέους το επιθυμούν. Μέσα από τον Προσυνεδριακό διάλογο μας, σε τοπικές κοινότητες, αλλά και με οργανωμένα σύνολα νεολαίας και Μη κυβερνητικές Οργανώσεις, επιθυμούμε να ακουστεί η κάθε άποψη και φωνή. Μαζί να διαμορφώσουμε τις προγραμματικές για την οργάνωση μας θέσεις, αλλά και συλλογικά να διεκδικήσουμε την επόμενη μέρα.

Επιθυμούμε όπως η προσπάθεια αυτή, ενισχυθεί και μέσα από την χρήση του διαδικτύου. Εδώ μπορείτε να ρωτήσετε μα και να προτείνετε όλα όσα σας απασχολούν και ότι έχετε να πείτε. Αλίμονο στη γενιά που δεν έχει φωνή, και όραμα. Ποια ελπίδα μπορεί να είναι τότε αρκετή;

"Cras malesuada fermentum sollicitudin. Ut at nunc ut lectus interdum consectetur et quis erat. Etiam vel lacus ex."

– Ali Sayed