Η 7η Οκτωβρίου 2020 θα μείνει ιστορικά ανεξήτιλη ως η ημέρα που νίκησε για ακόμα μια φορά η Δημοκρατία. Είναι η μέρα που η μεγαλύτερη νεοναζιστική οργάνωση της Ελλάδας, η Χρυσή Αυγή, θα κριθεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών ως Εγκληματική Οργάνωση καταδικάζοντας τα πολιτικά στελέχη της.

Το κράτος δικαίου, με τους νόμους που το διέπει κλείνει μια για πάντα τις μελανές σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας, διατρανώνοντας πως ο φασισμός και όλα τα μορφώματα του δεν έχουν καμία θέση σε μια ευνομούμενη πολιτεία που γέννησε την δημοκρατία και έδωσε μεγάλες μάχες υπερασπίζοντάς την όλα αυτά τα χρόνια.

Είναι τώρα λοιπόν, όπου ο φάρος της δημοκρατίας διαχέει φως πάνω στο σκοτάδι τέτοιων μορφωμάτων και καλλούμαστε όλοι σε Ελλάδα και Κύπρο, να μην εφησυχαζόμαστε και να θυμόμαστε πάντα όλους εκείνους που θυσιάστηκαν για την δημοκρατία. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε λοιπόν γιατί το παρελθόν – πρέπει να – είναι «παρών».

Ως Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού θέλουμε να υπερτονίσουμε πως με πυξίδα τις δημοκρατικές μας αξίες θα συνεχίσουμε τον ατέρμονο αγώνα μας για δημοκρατία.