Select Page

Φαίνεται πως για το ΑΚΕΛ η 16η Νοεμβρίου αποτελεί Κομματική μέρα παιδικού παραμυθιού. Είναι η μέρα ακριβώς που ανασύρουν τις ίδιες, κάθε φορά, ανακοινώσεις καταδίκης της «ακροδεξιάς» και «φασιστικής» ΦΠΚ Πρωτοπορία και της Μαθητικής Κίνησης της ΝΕΔΗΣΥ, με αφορμή τα συνθήματα που ακούγονται από μικρή μερίδα μαθητών στις πορείες καταδίκης της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους. Αυτή τη φορά με λύπη παρατηρούμε πως στην παγίδα έπεσαν και σοβαροί πολιτικοί, δηλώσεις των οποίων συνοδεύουν βίντεο «ντοκουμέντο» παραγωγής της νεολαίας του κόμματος του. Ρωτούμε λοιπόν τον κ. Λουκαΐδη:

  1. Είδε το βίντεο πριν προβεί στις δηλώσεις; Διαπίστωσε πως όντως στελέχη της ΦΠΚ Πρωτοπορία ή της Μαθητικής Κίνησης φώναξαν τα συνθήματα αυτά;
  2. Στο κατά τα άλλα «ντοκουμέντο», παρατήρησε έστω και ένα από τους παρουσιαζόμενους να φωνάζουν το σύνθημα αυτό;
  3. Έχει την ίδια ευθιξία με τότε που η συνάδελφος και βουλευτής του κόμματος του έκανε λόγο για σεξιστικά και υβριστικά σχόλια στελέχους του ΔΗΣΥ, τα οποία και οδήγησαν στην απόλυση του, ούτως ώστε να ζητήσει επιτέλους ευθύνες από τη νεολαία του κόμματος του για αντίστοιχα ή χειρότερα σχόλια; Ή μήπως η δική του νεολαία είναι εκ φύσεως ανώτερη και βρίσκεται στο απυρόβλητο.
  4. Στο βίντεο αυτό παρουσιάζονται νεολαίοι, χωρίς διακριτικά καμίας οργάνωσης, τους οποίους χαρακτηρίζει ο κύριος Λουκαΐδης ως «εθνικιστές» και «σωβινιστές» και οι οποίοι δεν ανοίγουν καν το στόμα τους.

Αντιλαμβανόμαστε την αγωνιώδη προσπάθεια συσπείρωσης που επιχειρείτε, κύριε Λουκαΐδη. Είναι ωστόσο πιο πιθανό να ακούσετε έπαινο αν απολογηθείτε για όσους άδικα κατηγορήσατε. Έχουν και αυτοί οικογένειες και συμμαθητές, στις οποίες θα είστε υπόλογος για οπουδήποτε μπορεί να οδηγήσει το δικό σας παραλήρημα, κύριε Λουκαΐδη.

Επί της ουσίας του ζητήματος, η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού, καταδικάζει απερίφραστα τα όσα ακούγονται στο βίντεο από μερίδα μαθητών. Υπενθυμίζουμε πως στη χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας συγκεντρώθηκαν πέραν των 2000 φοιτητών και μαθητών από όλη την Κύπρο. Όσοι δεν έφεραν τα διακριτικά της ΕΔΟΝ δε συνεπάγεται πως είναι μέλη της δικής μας παράταξης. Για την ιστορία και επειδή το βίντεο τιτλοφορείται, ειρωνικά «Νεολαία που Κερδίζει», οφείλουμε να το επεξηγήσουμε. Είναι όντως η Νεολαία που κερδίζει κάθε φορά σε αμφιθέατρα και εκλογικές αναμετρήσεις. Είναι η ίδια νεολαία που κατατάσσει την παράταξη μας πρώτη σε μαθητές και κάθε χρόνο σε φοιτητές. Είναι η ίδια νεολαία που αναζητά ένα καλύτερο αύριο, από την ανεργία που τους στείλατε και είναι αυτή η νεολαία που θα σας δώσει ξανά απαντήσεις.


Πέτρος Δημητρίου

Πρόεδρος ΝΕΔΗΣΥ