Select Page
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

February 25, 2019 @ 06:30 - 08:00

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι το μόνο θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εκλέγεται άμεσα από τους πολίτες. Διαθέτει εξουσίες για σημαντικές αποφάσεις όπως τη διαμόρφωση του κοινού προϋπολογισμού της  Ευρωπαϊκής Ένωσης και συναποφασίζει από κοινού με τα Συμβούλια των Υπουργών για τη συντριπτική πλειονότητα των Ευρωπαϊκών νομοθεσιών που τα κράτη μέλη υιοθετούν.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει δηλαδή ρυθμιστικό ρόλο για τη ζωή των περίπου 500 εκατομμυρίων πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γι’ αυτό το λόγο, οι Ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου δεν είναι εκλογές δευτερεύουσας σημασίας. Ιδιαίτερα για μια μικρή χώρα όπως η Κύπρος, με ελάχιστο αριθμό Ευρωβουλευτών, είναι πολύ σημαντικό το Ευρωπαϊκό πρόσωπο της πατρίδας μας να αποτελείται από ανθρώπους οι οποίοι θα προάγουν επάξια τις Ευρωπαϊκές μας αξίες και θα χαράξουν καινούργιους δρόμους και καινούργιες ευκαιρίες για τη νέα γενιά αλλά και για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες.

Ως νέοι άνθρωποι μπορούμε και πρέπει να διαδραματίζουμε σημαντικό ρόλο τόσο στην κοινωνία όσο και στην πολιτική. Στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου, οφείλουμε με τη ψήφο μας να ενισχύσουμε τη φωνή των νέων και με αυτή μας τη στάση να συμμετέχουμε κι εμείς στη διαδικασία λήψης αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σας περιμένουμε λοιπόν να μιλήσουμε για ένα θέμα που μας αφορά όλους: Την Ευρώπη και την τεράστια σημασία της ενεργούς συμμετοχής των νέων.

Γραφείο Τύπου, 13 Φεβρουαρίου 2019

Details

Date:
February 25, 2019
Time:
06:30 - 08:00
Event Category:

Organizer

ΝΕΔΗΣΥ
Email
nedisy@nedisy.org.cy
View Organizer Website

Venue

ΛΑΡΝΑΚΑ
Cyprus + Google Map