Select Page
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΣΚΕΨΗΣ / ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ

May 8, 2016 @ 09:30 - 13:00

Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού σας προσκαλεί στις εργασίες της Δεξαμενής Σκέψης, Πολιτικής Παρέμβασης και Εξειδίκευσης της ΝΕΔΗΣΥ που διοργανώνονται με την ευκαιρία των 40 χρόνων από την ίδρυση της. Η Νεολαία αντιμετωπίζει την συμπλήρωση των 40 χρόνων ιστορίας της παράταξης μας με την ίδια σεμνότητα και διάθεση αναστοχασμού. Παρόμοιο ήταν το πνεύμα των ημερών 40 χρόνια πριν κατά την γέννηση της ιδέας και την ίδρυση της παράταξης μας. Τότε η πατρίδα μας μόλις έβγαινε από την κορύφωση της εθνικής τραγωδίας που αφήνει ακόμη ανεπούλωτες πληγές, σήμερα η πατρίδα μας κάνει ξανά δειλά βήματα μπρός με όπλο την σταθερότητα και την ελπίδα.

 Οι εργασίες θα λάβουν χώρα την Κυριακή 8 Μαΐου 2016 και ώρα 10.00-13.00 στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία».

Η ίδρυση της παράταξης μας αποτέλεσε επιταγή των συνθηκών που την γέννησαν και την κορυφαία πράξη των ανθρώπων που εμπνεύστηκαν και συμπαρατάχθηκαν με τον στόχο να συνεγείρουμε το δημοκρατικά σκεπτόμενο στρώμα της κοινωνίας μας, με βλέμμα στον ελεύθερο κόσμο και την ξεκάθαρη προοπτική για πολιτική επίλυση του εθνικού ζητήματος. Στόχος πέραν της σαφούς στοιχειοθέτησης της ιστορίας της παράταξης μας αλλά και απολογισμό της πολιτικής της παρουσίας, αξία έχει και η ανάλυση των σημαντικών σταθμών σε αυτή την πορεία.

Στο πρώτο μέρος της διοργάνωσης θα διεξαχθούν ομάδες εργασίας με θεματικές ενότητες που αφορούν την αποτίμηση της ιστορικής πορείας του ΔΗΣΥ αυτά τα 40 χρόνια τόσο σε σχέση με το αξιακό αποτύπωμα του ιδρυτή του αλλά και την πολιτική πρόταση του κόμματος. Ο καινοτόμος χαρακτήρας τόσο των θέσεων για το κράτος αλλά και για το Εθνικό θέμα θα έχουν δεσπόζουσα θέση στην συζήτηση που θα συμμετέχουν αποκλειστικά σύνεδροι που θα λάβουν μέρος σε ποιοτική έρευνα. Στο δεύτερο μέρος θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με θέμα “Η πορεία της ΝΕΔΗΣΥ στον χρόνο. Τα στοιχήματα του μέλλοντος” με εισηγητές προηγούμενους προέδρους της Νεολαίας.


[template id=”1910″]

Details

Date:
May 8, 2016
Time:
09:30 - 13:00
Event Category:

Organizer

ΝΕΔΗΣΥ

Venue

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ
Cyprus + Google Map