Το Ιδεολογικό-Πολιτικό Συνέδριο του Δημοκρατικού Συναγερμού – το Συνέδριο της Επόμενης Μέρας – ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και σύμφωνα με όλους τους στόχους που είχαν τεθεί.

Τις εργασίες του Συνεδρίου άνοιξαν ο επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής  κ. Μιχάλης Σοφοκλέους και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Χάρης Γεωργιάδης. Στο Συνέδριο απευθύνθηκαν ως Κύριοι Ομιλητές ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ.  Manfred Weber, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και Επίτιμος Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Κατά τη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου απηύθυναν χαιρετισμό ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, η Κύπρια Επίτροπος Υγείας κ. Στέλλα Κυριακίδου και ο τέως Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και Ευρωβουλευτής κ. Antonio-Lopez Isturiz.

Όλοι οι προσκεκλημένοι κατά τις παρεμβάσεις τους εξέφρασαν την πεποίθηση τους ότι δεν υπάρχει άλλη προοπτική για τον τόπο παρά μόνο η ψήφος εμπιστοσύνης στον Αβέρωφ Νεοφύτου και στο Δημοκρατικό Συναγερμό. Δεν υπάρχει άλλη προοπτική διότι ο  τόπος πέρασε δύσκολα και τίποτα από όλα αυτά που θεωρούμε σήμερα αυτονόητα δεν θα ήταν εφικτά αν δεν ήταν ο Δημοκρατικός Συναγερμός να δίνει με επιτυχία τις μάχες στη βουλή και η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη να κάνει τις απαραίτητες τομές όπου χρειάζονται για να πάει ο τόπος μπροστά. Όσον αφορά το Κυπριακό, οι παρεμβάσεις ήταν εξίσου σαφείς και ξεκάθαρες, πως οποιαδήποτε άλλη λύση πέραν της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας δεν μπορεί να γίνει ανεκτή και αποδεχτή στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Συνέδριο το οποίο αποτέλεσε ένα τεράστιο δημοκρατικό πείραμα για τα Κυπριακά πολιτικά δρώμενα ήταν το επιστέγασμα σκληρής δουλειάς καθώς επίσης ενός ειλικρινούς και γόνιμου διαλόγου που είχε ο Δημοκρατικός Συναγερμός με τους πολίτες αλλά και οργανωμένα σύνολα μέσα από τους προσυνεδριακούς διαλόγους και μέσα από τις Ομάδες Παραγωγής Πολιτικής του κόμματος.

Το Συνέδριο αυτό αποτέλεσε λοιπόν μια ιστορική στιγμή για την παράταξη μας αφού με το Ιδεολογικό και Πολιτικό Μανιφέστο που υιοθετήθηκε ομόφωνα, αναβαπτίσαμε το Πολιτικό και Ιδεολογικό αποτύπωμα του Δημοκρατικού Συναγερμού, αποδεικνύοντας ξανά ότι ποτέ δεν θα φοβηθούμε την προσαρμογή σε νέα πολιτικά, κοινωνικά και γεωπολιτικά δεδομένα.

Στο βήμα του Συνεδρίου, το οποίο μετατράπηκε σε μια γιορτή για τη δημοκρατία, ανέβηκαν περισσότεροι από 60 σύνεδροι μεταξύ τους Υπουργοί της Κυβέρνησης, μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Δήμαρχοι και μέλη Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων, ιδρυτικά στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού καθώς και απλοί Συναγερμικοί όλων των ηλικιών, οι οποίοι εξέθεσαν ελεύθερα τις απόψεις, τις ιδέες και τους προβληματισμούς τους μπροστά από την  ηγεσία του κόμματος.

Ομιλία απηύθυνε  ο Πρόεδρος της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Γιώργος Χατζηγεωργίου, ο οποίος αναφέρθηκε στο Ιδεολογικό Πολιτικό πλαίσιο της παράταξης μας, στο διαχρονικά σημαντικό ρόλο που διατελεί η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού εντός της παράταξης, ευχαρίστησε  όλα τα μέλη και όλους φίλους για το βροντερό παρών της Νεολαίας μας στο Συνέδριο αλλά και για την καθημερινή τους συμβολή ώστε η Νεολαία μας να γίνει ακόμα πιο μαζική, ισχυρή και νικηφόρα ενώ επανέλαβε την πλήρη στήριξη της Νεολαίας μας στον υποψήφιο που αναδείξαμε με πλήρη σεβασμό στις διαδικασίες μας, τον Πρόεδρο της Παράταξης μας, τον Αβέρωφ Νεοφύτου, ώστε να συνεχίσει να κρατά γερά το τιμόνι της χώρας.