Select Page

Στις 22/07/2022 πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση στελεχών της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης βίας. Το σεμινάριο διεξήχθη από λειτουργούς του Συνδέσμου για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ).

Παρουσιάστηκε στα στελέχη μας η δράση του ΣΠΑΒΟ και τα προγράμματα που βρίσκονται υπό την εποπτεία του καθώς επίσης το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει στη Δημοκρατία, μεταξύ άλλων, για την προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής και συντροφικής βίας.

Στη συνέχεια επεξηγήθηκαν οι διάφορες μορφές βίας, οι εντάσεις στην ενάσκηση αυτής από τους δράστες, τα πρώιμα σημάδια που πρέπει να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου και πώς αυτά αξιολογούνται. Συζητήθηκε επίσης με ποιους τρόπους θα μπορούσαμε να αναγνωρίσουμε τα πρώιμα αυτά σημάδια βίας και σε ποιες ενέργειες θα πρέπει να προβούμε ούτως ώστε να καθοδηγήσουμε το θύμα για να αναζητήσει βοήθεια από τον ΣΠΑΒΟ και τις αρμόδιες αρχές του κράτους.

Εάν είσαι θύμα βίας ή περιήλθε στην αντίληψη σου ότι κάποιος μπορεί να είναι θύμα βίας μπορείς να καλέσεις στη Γραμμή Βοήθειας 1440 όπου έμπειροι λειτουργοί θα σε βοηθήσουν και θα σε καθοδηγήσουν για να διαχειριστείς την κατάσταση, με πλήρη εμπιστευτικότητα και έχοντας ως μόνο γνώμονα την προστασία του θύματος.