Select Page

Μετά τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, εκφράζουμε τη βαθιά μας ανησυχία αλλά και την αγανάκτησή μας για τους κακούς χειρισμούς και τα φαινόμενά κατάχρησης γύρω από το κυπριακό επενδυτικό πρόγραμμα.

Ορθώς η κυβέρνηση με έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να καταργήσει το εν λόγω πρόγραμμα από την 1η Νοεμβρίου 2020, παρ’ όλη τη σημαντική οικονομική τόνωση που πρόσεφερε για πολλά χρόνια στην κυπριακή οικονομία και κοινωνία.

Αναμφίβολα το οριστικό κλείσιμο του προγράμματος αποτελούσε πλεόν μονόδρομο αφού γίνεται αντιληπτός ο βαθμός στον οποίον είχε διαβρωθεί ο σκοπός του. Συνεπώς, με το πέρας των ερευνών θα πρέπει να γίνει άμμ
εση επανεξέταση, της ευρύτερης πολιτικής προσέλκυσης ξένων επενδύσεων.

Πλήγμα αποτελεί αναμφίβολα και η εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε μια δύσκολη περίοδο για την κυπριακή κοινωνία. Η κυβέρνηση αλλά και όλοι οι αρμόδιοι φορείς καλούνται να επιδείξουν γρήγορα αντανακλαστικά προχωρώντας άμεσα στις κατάλληλες έρευνες.

Τέλος, ως Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού, καλούμε τα πολιτικά κόμματα, την κυβέρνηση και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να εργαστούν με όλες τους τις δυνάμεις προς αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολίτων με το πολιτικό σύστημα της χώρας.