Ως Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού χαιρετίζουμε τα σχέδια στήριξης των επιχειρήσεων και της απασχόλησης που ανακοίνωσαν ο Υπουργός Οικονομικών και η Υπουργός Εργασίας στις 3 Σεπτεμβρίου.
Οι συνέπειες της πανδημίας είναι προφανείς σε εθνικό και διεθνές επίπεδο αφού διανύουμε ήδη τον 7ο μήνα μιας τεραστίων διαστάσεων υγειονομικής κρίσης. Οι συνέπειες όμως θα ήταν ακόμα μεγαλύτερες, αν η Κυβέρνηση δεν ενεργούσε εξ’ αρχής με προνοητικότητα, προγραμματισμό και στρατηγική για την αντιμετώπιση της κρίσης και την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στο μέγιστο δυνατό βαθμό.
Είναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση που παρατηρούμε τη συμπερίληψη συγκεκριμένων σχεδίων που αφορούν τους νέους, όπως τα σχέδια παροχής κινήτρων για την απασχόληση νέων αλλά και το σχέδιο παροχής κινήτρων για την κατάρτιση νέων που βρίσκονται εκτός απασχόλησης. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε δηλαδή, μεταξύ άλλων, συγκεκριμένα σχέδια με βάση τα οποία δίνει την ευκαιρία στους νέους ανθρώπους να εξελίξουν τις ικανότητες τους ώστε να είναι ανταγωνιστικοί και να μπορούν να ανταποκριθούν στην αγορά εργασίας.
Ως κράτος οφείλουμε να στηρίζουμε και να επιδοτούμε την ανεργία στους νέους ανταποκρινόμενοι στα πολλαπλά προβλήματα που δημιούργησαν οι πρόσφατες κρίσεις. Ταυτόχρονα όμως οφείλουμε να παρέχουμε ευκαιρίες ώστε οι νέοι μας να μπορέσουν να καταρτιστούν και να αποκτήσουν περαιτέρω γνώσεις και ικανότητες που να αντιστοιχούν στις ανάγκες της αγοράς εργασίας. Μόνο με τη σταδιακή ένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας θα μπορέσουμε να αντιμετώπισουμε αποτελεσματικά το μεγάλο αυτό ζήτημα.