Select Page

Γιατί νομίζω πως θα ήμασταν όλοι πιο ευτυχείς εαν δεν υπήρχε η αβεβαιότητα των εξελίξεων στο Κυπριακό; Γιατί, όσο περνάει ο καιρός, όλο και περισσότερο με κατακλύζει η ιδέα, οτι χωρίς όλα αυτά, η ζωή μας θα κυλούσε καλύτερα;

Τι θέλουμε και το μελετάμε; Αναστατώνουμε και τους κομματάρχες. Άντε τώρα να ξεθάψουν τις φουστανέλλες τους. Πάνε και χρόνια που έχουν να τις φορέσουν. Να συνεχίσουν το ψάξιμο στους πύρινους λόγους και στα εθνικιστικά παραληρήματα, να θυμηθούν ξανά ήρωες και επετείους. Μια χαρά δεν περνούσαμε και χωρίς αυτά; Τώρα κάθε κόμμα ψάχνει τους αντιφρονούντες, μετρώντας απώλειες και χωρίς να μπορούν να πουν και πολλά πολλά. Είναι βλέπετε και οι εκλογές που πλησιάζουν και επιτρέπουν στον κάθε ένα να βγάζει περίπατο τη γλώσσα του πιο εύκολα. Λες και διαγωνίζονται ποίος είναι ο πιο πατριώτης.

Μια χαρά δεν την είχαν βρει στα σκάνδαλα, αρκετά Μέσα Ενημέρωσης; Ο Υπουργός, ο Διοικητής, ο Δήμαρχος και οι σύμβουλοι του, τα στελέχη των κομμάτων, η εισαγγελία, πουλούν καλύτερα με χειροπέδες στα χέρια. Πού να τρέχουν τώρα να ψάχνουν για πραγματικές ειδήσεις; Τα πράγματα ήταν πιο απλά. Δίναμε αυτό που ζητούσε ο κόσμος. Κανιβαλισμό και αίμα. Τώρα στο συναγωνισμό με τις γνωστές διαδικτυακές εκκλησιαστικές και στρατιωκαθεστωτικές απάτες υστερούν. Είναι και που έχουν χάσει πριν αρχίσουν τον αγώνα, αφού οι διαδικτυακοί πιο εύκολα έχουν την πληροφόρηση των θείων και των προφητειών. Που να τους φτάσουν στις αρλούμπες! Τρελάθηκαν να προωθούν τα τεχνουργήματα τους σε ότι να’ναι. Σικέ το παιχνίδι λέμε.

Εμ η κοινωνία; Η πλειοψηφία της έχει ήδη αποφασίσει πριν το πιάσουμε στα χέρια μας. Οι μισοί από αυτούς το έχουν ήδη λύσει. Έχουν ήδη επιστρέψει! Οι υπόλοιποι δεν μπορούν να διαψεύσουν τις προφητείες και τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τον Πόλεμο. Αυτόν που θα μας δώσει την Πόλη και την Αμμόχωστο. Αυτόν που για να τον δικαιολογήσουν διάβασαν ανάποδα τους Αγίους και τις γραφές και το επανέλαβαν γκεμπελικά τόσες φορές που στο τέλος το πίστεψαν. Τώρα πως θα διαψεύσουν τα θεία; Ντροπής πράγματα. Δεν παίζουμε με αυτά. Και μετά τον διαμελισμό της Τουρκίας σε οικόπεδα θα πάρουμε τουλάχιστον αυτά με θέα τη θάλασσα, ή θα μείνουμε στα βουνά και στα όρη; Αν συνδέσουμε τη σκέψη των πωλητών του φυσικού αερίου (πριν ακόμη το δούμε) με τους τάχατες «οπαδούς» της σχολής των προφητειών (δε διαφέρουν και πολύ), η λογική λέει να τα δώσουμε όλα στο ξανθό γένος από τώρα μπας και μας δώσουν τον κλήρο τον καλό. Νίκαια, Προύσα, Σμύρνη και Έφεσο.

Για αυτό σου λέω γιαγιά. Τι θέλεις και εσύ; Να ξεβολέψουμε όλους αυτούς για να μπεις εσύ στο σπίτι σου έστω για στερνή φορά; Δεν λέγονται αυτά. Κτίσαμε καριέρες, πολιτικές και άλλες. Το χρήμα και το συμφέρον κάποιον αναβλύζει από τους πίδακες του πόνου και της θλίψης σου. Και εσύ 41 χρόνια ακόμη πονάς; Πιο πολύ έζησες εδώ παρά εκεί. Τι το ψάχνεις πια; Υπάρχουν ακόμη πρόσφυγες; Άσε τώρα που μπήκαμε στα βαθιά και με τις πρώτες δυσκολίες βιάστηκαν να πανηγυρίσουν και να ηρεμίσουν λίγο όλοι αυτοί.

Ηρέμησε γιαγιά. Αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτέ!

 

Πέτρος Δημητρίου

Πρόεδρος ΝΕΔΗΣΥ

Απόφοιτος Τμήματος Πολιτικών

Επιστημών Πανεπ. Κύπρου