Select Page

Έντονο προβληματισμό προκαλεί η απόφαση των συνδικαλιστικών οργανώσεων, να κατέλθουν σε απεργιακά μέτρα, κλείνοντας τα σχολεία για δύο 24ωρα. Οι ηγέτες των συνδικαλιστικών οργανώσεων, έρχονται να μας επιβεβαιώσουν για ακόμα μια φορά ότι ο σκοπός τους δεν είναι η επίλυση του προβλήματος και ο διάλογος, αλλά η διαιώνιση του και η επιβολή των θέσεων τους.

Είναι κοινά αποδεκτό ότι η κυβέρνηση έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να εξασφαλίσει την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς, υποχωρώντας μάλιστα, δις, από τις δικές της θέσεις. Από την άλλη, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις αθέτησαν ακόμα και αυτά που οι ίδιοι είχαν συμφωνήσει. Τώρα με εκβιασμούς και απειλές, προσπαθούν να επιβληθούν.

Η ΝΕΔΗΣΥ θέλει να τονίσει ξανά, ότι με τέτοιες αποφάσεις θυματοποιούνται οι μαθητές, το δημόσιο σχολείο αλλά και ολόκληρη η κοινωνία. Είναι δικαίωμα των νέων σε αυτή τη χώρα να απολαμβάνουν  παιδεία που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους.

Εν κατακλείδι, δηλώνουμε ευθαρσώς ότι στο πρώτο θρανίο πρέπει να βρεθούν επιτέλους οι μαθητές και όχι οι συνδικαλιστές, παράλληλα, η οποιαδήποτε περεταίρω απόφαση για τα θέματα παιδείας, πρέπει να ξεκινά και να καταλήγει από το καλώς νοούμενο συμφέρον του μαθητή.

Γραφείο Τύπου

13/9/2018