Select Page

Οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της παιδείας δεν πρέπει να σταθούν τροχοπέδη στο δικαίωμα των μαθητών μας για εκπαίδευση.

Το δηλητήριο που έχει σκεπάσει μια από τις εντονότερες δημόσιες συζητήσεις δεν πρέπει να αγγίξει τις αθώες ψυχές των μαθητών μας.

Είναι δικαίωμα των νέων σε αυτή τη χώρα να απολαμβάνουν  παιδεία που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους.

Παρά το γεγονός ότι, η δημόσια συζήτηση δεν αφορά την ουσία της παιδείας ,αλλά καθαρά συνδικαλιστικά ζητήματα η όλη ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες έχει επηρεάσει και θα επηρεάζει το σχολείο μέχρι την πλήρη εξομάλυνση της σύγκρουσης.

Για τη ΝΕΔΗΣΥ, η σημερινή μέρα αποτελεί μια άριστη ευκαιρία να δηλώσουμε ευθαρσώς ότι στο πρώτο θρανίο πρέπει να βρεθεί επιτέλους ο μαθητής και όχι ο συνδικαλιστής.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι σημαντικό, η οποιαδήποτε περεταίρω συζήτηση για τα θέματα παιδείας να ξεκινά και να καταλήγει από το καλώς νοούμενο συμφέρον του μαθητή.

Η ΝΕΔΗΣΥ οραματίζεται ένα σχολείο σύγχρονο, με επάρκεια υποδομών και άρτια καταρτισμένο προσωπικό που να μπορεί να ανταποκριθεί στο σύγχρονο περιβάλλον και στις ραγδαίες αλλαγές χωρίς να φοβάται το καινούριο.

Καλή σχολική χρονιά λοιπόν, εποικοδομητική και δημιουργική, για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Γραφείο Τύπου

10/9/18