Select Page

Η επέτειος του Πολυτεχνείου συμβολίζει πρωτίστως το θάρρος και την αυταπάρνηση των φοιτητών που ύψωσαν ανάστημα απέναντι στη Χούντα, η οποία δεν δίστασε να δείξει το πιο σκληρό της πρόσωπο απέναντί τους. Ταυτόχρονα, είναι μια ημέρα μνήμης για ολόκληρο τον Ελληνισμό, ανεξαρτήτως ιδεολογίας που δεν συμβιβάστηκε με ένα καθεστώς που προκάλεσε αίμα, πόνο και εθνικές συμφορές.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973, αποτελεί μέχρι και σήμερα ορόσημο για την ελευθερία του ανθρώπου. Με φάρο την ένδοξη εκείνη μέρα, αποδεικνύεται περίτρανα ότι με την ενότητα του λαού, η δύναμη της ελευθερίας του ατόμου μπορεί να επικρατήσει κατά κράτος και η επιβολή παύει να υπάρχει.

Όλα αυτά τα μηνύματα πρέπει να διακατέχουν και την δική μας σκέψη. Η περιφρούρηση της Δημοκρατίας και των αρχών της, αποτελούν τις ασπίδες προστασίας της μαρτυρικής μας Πατρίδας. Η Ιστορία του ελληνισμού δεν συνάδει σε καμία των περιπτώσεων με αντιδημοκρατικά και ανελεύθερα καθεστώτα, τουναντίον, η Δημοκρατία είναι παιδί του ελληνισμού.