Select Page

Οι νέες εξελίξεις  στον τομέα της παιδείας σηματοδοτούν την σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα. Αφετηρία, η 11η  Μαϊου, όπου οι πρώτοι  τελειόφοιτοι μαθητές των Γενικών Λυκείων και των Τεχνικών Σχολών θα επιστρέψουν στα σχολικά έδρανα υπό νέο καθεστώς. Η σημερινή εξαγγελία για την δεύτερη φάση της επιστροφής όλων των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις 21 Μαϊου, αποτελεί τολμηρό αλλά ταυτόχρονα αναγκαίο βήμα καθώς η φυσική φοίτηση κρίνεται απαραίτητη για την ομαλή διεξαγωγή της εναπομένουσας σχολικής χρονιάς

Αυτός ο συνολικός σχεδιασμός τόσο της κυβέρνησης αλλά και του αρμόδιου Υπουργείου είναι ένα ακόμα βήμα προς την χαλάρωση των αναγκαίων μέτρων που έχει λάβει η χώρα μας με στόχο την εξάπλωση του ιού covid-19.
Φυσικά θα θέλαμε να επαναλάβουμε, πως η επιτυχία της επανεκκίνησης και της ομαλής διεκπεραίωσης του σχεδίου της κυβέρνησης όχι μόνο για την παιδεία αλλά και για όλους τους τομείς και κλάδους της οικονομίας κρίνεται από την ατομική και συλλογική ευθύνη όλων και ιδιαίτερα των μαθητών. Η ευλαβική τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων από τους καθηγητές και τους μαθητές είναι αναγκαία και ζωτικής σημασίας.
Είναι τώρα ειδικά που ως κοινωνία θα πρέπει να επιδείξουμε  υπευθυνότητα και ετοιμότητα για την επόμενη μέρα.

Ευχή μας, η ομαλή λειτουργία των σχολείων και η επιτυχία των μαθητών στις εξετάσεις τους.