Select Page

Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού αντιλαμβανόμενη την δύσκολη και έκτακτη κατάσταση που βρισκόταν η πατρίδα μας καθημερινά  και αξιολογώντας τα δεδομένα καθημερινά, θεωρούμε πως είναι αδήριτη ανάγκη πλέον, ο άμεσος επαναπατρισμός των Κυπρίων φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό, αρχής γενομένης από τις ευπαθείς ομάδες.

Με τις τελευταίες εξελίξεις και τηνραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που έχουν προσβληθεί από τον ιό COVID-19 σε χώρες με σημαντικό αριθμό κυπρίων φοιτητών, θεωρούμε πως η κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί τάχιστα προς αυτήν την κατεύθυνση. Είναι γνωστό πως έχει ξεκινήσει η διαδικασία της καταγραφής των κυπρίων που βρίσκονται στο εξωτερικό καθώς και την διαδικασία της αποστολής δικαιολογητικών για τις ευπαθείς ομάδες καλούμε όμως προς επίσπευση όλων των σχετικών διεργασιών.

Σαφώς, αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες που γίνονται και έγιναν τις προηγούμενες εβδομάδες για την ασφάλεια των κυπρίων του εξωτερικού και χαιρετίζουμε τις μέχρι τώρα πρωτοβουλίες του Υπουργείου Εξωτερικών προς αυτήν την κατεύθυνση. Παρ’ όλα αυτά θεωρούμε πως είναι τώρα που πρέπει να τεθεί εκ νέου σε εφαρμογή το πλάνο για τον σταδιακό επαναπατρισμό των φοιτητών μας με πρωταρχικό στόχο την ασφάλεια της υγείας τους.

Τέλος, αναμένουμε και είμαστε αισιόδοξοι πως την ερχόμενη Τετάρτη 8 Απριλίου στην σύνοδο του Υπουργικού Συμβουλίου θα παρθούν οι αναγκαίες αποφάσεις και θα ξεκινήσει άμεσα η οργανωμένη κάθοδος των φοιτητών του εξωτερικού στην Κύπρο.

Εννοείται πως για όλους όσους εισέλθουν στην χώρα μας θα πρέπει να τηρηθούν τα σχετικά πρωτόκολλα για την υγεία και την ασφάλεια όλων.