Είναι τουλάχιστον προκλητικό όταν ο υπόλοιπος κόσμος συμμορφώνεται με τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτοκόλλα, πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα και δη αρχηγοί κομμάτων να τα παραβιάζουν και με ύφος χιλίων καρδιναλίων να εμπαίζουν τη νοημοσύνη μας.
Ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος θα έπρεπε να γνωρίζει πως τα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι για όλους και δεν χωρούν κατ’ εξαίρεση επιλογές. Είναι όμως, τόσο ανεύθυνος που από τη μια κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι δεν πήρε επαρκή μέτρα για αναχαίτηση της πανδημίας και την ίδια ώρα ο ίδιος παραβίαζε τα υγειονομικά πρωτόκολλα βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία συμπολιτών μας.
Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ θα όφειλε να το γνωρίζει και να λειτουργήσει υπεύθυνα. Το λιγότερο που αυτή την ώρα πρέπει να κάνει είναι να απολογηθεί στους χιλιάδες πολίτες που με θυσίες εφαρμόζουν τα διατάγματα. Την ίδια ώρα απευθύνω ένα ερώτημα προς την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Έμιλυ Γιολίτη. Όταν παραβιάζονται τα διάταγμα υπάρχουν ή όχι κυρώσεις; Όταν ένας συμπολίτης μας δεν φορά τη μάσκα του και παραβιάζει το πρωτόκολλο, το πρόστιμο(ορθά) είναι 300 ευρώ. Ένας αρχηγός κόμματος που παραβίασε τα πρωτόκολλα και έσπασε την καραντίνα, θα έχει οποιεσδήποτε κυρώσεις;

 

Αντρέας Ελευθερίου
Πρόεδρος ΝΕΔΗΣΥ
14/12/20