Select Page

Σε λίγους μήνες η δεύτερη δεκαετία της νέας χιλιετίας θα αποτελέσει την αφετηρία για νέους στόχους και κατακτήσεις. Ιδιαίτερα για την δική μου γενιά,  την γενιά που μεγάλωσε στην τεχνολογική επανάσταση και έζησε την κρίση ήρθε η ώρα να ενταχθεί στην αγορά εργασίας. Το νέο έτος αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα. Είναι η δεκαετία όπου οι περισσότεροι από εμάς -αν όχι όλοι- θα προσπαθήσουμε να βάλουμε γερά θεμέλια για την δική μας μικρή ή μεγάλη επαγγελματική «αυτοκρατορία».Σε συζητήσεις με φίλους, θα ακούσεις για το δύσβατο μονοπάτι της επόμενης μέρας και δεν θα αργήσει η ώρα που η κριτική για την πολιτική θα μονοπωλεί τη συζήτηση. Ως πότε όμως; Μέχρι πότε θα γινόμαστε θεατές στο ίδιο έργο και εκ των υστέρων να κρίνουμε ότι θεωρούμε ότι δεν μας αρέσει;

Ως νέα γενιά οφείλουμε να δηλώσουμε παρών και να «φωνάξουμε» στην κοινωνία ότι θα πετύχουμε, ότι θα φτιάξουμε ένα ευνοϊκότερο περιβάλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Για να το πετύχουμε αυτό, προαπαιτούμενο είναι η ύπαρξη πλάνου και οργάνωσης. Ως Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού, βασικός μας στόχος είναι να είμαστε οι πρωταγωνιστές σε αυτήν την προσπάθεια. Να γίνουμε το μέσο, η φωνή των νέων συμπολιτών μας. Ακριβώς γι΄ αυτούς τους λόγους, ανακοινώθηκε πρίν μερικές μέρες η μεγάλη Παγκύπρια εκστρατεία με σύνθημα «Επόμενη Μέρα». Είμαστε αποφασισμένοι να ακούσουμε, να μάθουμε και να αναδείξουμε τα προβλήματα και τις προοπτικές που αντιμετωπίζουν οι Κύπριοι νέοι στην επαγγελματική τους καθημερινότητα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο γνωρίζουμε πολύ καλά πως το εγχείρημα αυτό δεν θα είναι εύκολο.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ακόμα και εμείς οι ίδιοι ακούσαμε για λύσεις σε προβλήματα που δυστυχώς ξεχάστηκαν μέσα στα χρόνια. Έτσι λοιπόν για να μην γίνουμε όλα εκείνα που δεν θέλουμε, και να πετύχει το νέο μας εγχείρημα θα πρέπει -πρώτα εμείς- να προβούμε σε ένα τολμηρό βήμα: να τιμήσουμε και να επαναπροσδιορίσουμε την ιδιότητα μας ως πολιτική νεολαία. Μια ιδιότητα απαγκιστρωμένη από τα στεγανά που ενδεχομένως της έχουν προσκολληθεί όλα αυτά τα χρόνια. Μακριά από τα φίλτρα των επίσημων αντιπροσώπων κάθε επαγγελματικής ή κοινωνικής ομάδας – όχι γιατί η άποψη τους είναι λιγότερο σημαντική- αλλά γιατί έχει ήδη καταγραφεί και απέδειξε ότι δεν αποδίδει στον επιθυμητό βαθμό. Επιθυμούμε την καταγραφή των προβλημάτων και των εισηγήσεων από την βάση τους με στόχο την ανάδειξη τους «προς τα πάνω».

Έτσι λοιπόν, για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να βγούμε στους δρόμους, να καλύψουμε όλο το φάσμα της αγοράς και της εργασίας. Να ακούσουμε την γενιά μας. Τα άγχη της, τις δυσκολίες της, τους προβληματισμούς αλλά και τις εισηγήσεις της. Εν έτη 2019, οι προοπτικές στην Κύπρο είναι πιο ευοίωνες από ποτέ. Η νέα γενιά έχει όλα τα εχέγγυα για να πετύχει το στοίχημα της επόμενης μέρας. Ευχή μας αλλά και στόχος μας να γίνουμε το μέσο μέσα από το οποίο οι νέοι θα μπορούν να το ονειρεύονται και να εκπληρώνουν τις φιλοδοξίες τους.

 

 

                                                                                                        Κωνσταντίνος Ηλιάδης
Διευθυντής Επικοινωνίας & Προβολής ΝΕΔΗΣΥ