Select Page

Η Μαθητική Κίνηση καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις ενέργειες και ανακοινώσεις στις οποίες προβαίνει η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών η οποία καλεί τους μαθητές  όπως απέχουν από τα μαθήματα τους για δύο περιόδους την Τρίτη 12/11.

Χρησιμοποιώντας την ΠΣΕΜ κάποιοι προφανώς προσπαθούν να ικανοποιήσουν τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα, οδηγώντας τους μαθητές σε ενέργειες που πλήττουν τόσο την ίδια την  αξιοπιστία της ΠΣΕΜ όσο και την ίδια την Παιδεία.

Αποχή για χάριν των μικροπολιτικών τους σκοπιμοτήτων.

Τα τελευταία χρόνια η παιδεία μας παραπαίει και αυτό γίνεται ξεκάθαρο με τα αποτελέσματα των παγκυπρίων εξετάσεων τα οποία κάθε χρόνο είναι χαμηλότερα. Είναι η ώρα για ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις με στόχο ένα σχολείο το οποίο θα επικεντρώνεται πρώτα στον μαθητή μέσο της συνεχής παρακολούθησης της προόδου του.

Διερωτόμαστε πραγματικά πως με το να οδηγείς τους μαθητές έξω από τις τάξεις επιλύεις τα προβλήματα της Παιδείας μας. Διερωτόμαστε επίσης, γιατί η ΠΣΕΜ καλεί τους μαθητές σε απόχη αντί μέσω των οργάνων της να πραγματοποιήσει ώριμο και καρποφόρο διάλογο βοηθώντας έτσι την ομαλή και εύρυθμη διεξαγωγή του παρόν νομοσχεδίου.

Θεωρούμε πως το σύστημα της συνεχής αξιολόγησης που προωθεί το ΥΠΠ κινείτε προς την ορθή κατεύθυνση για τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Οι διαφορετικές μορφές αξιολόγησης που εισάγει το νέο σύστημα θα βοηθήσουν τον μαθητή να αναπτύξει τις δεξιότητες του.

Καλούμε λοιπόν την ΠΣΕΜ και αυτούς που κρύβονται πίσω από ανακοινώσεις να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να προσπαθήσουν έστω και την ύστατή να συνδράμουν ουσιαστικά μέσα από προτάσεις και εισηγήσεις στην βελτίωση της Παιδείας μας.