Navigation
 • ΛΟΥΚΑΙΔΗΣ

  Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΨΕΜΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΕΔΗΣΥ

  Φαίνεται πως για το ΑΚΕΛ η 16η Νοεμβρίου αποτελεί Κομματική μέρα παιδικού παραμυθιού. Είναι η μέρα ακριβώς που ανασύρουν τις ίδιες, κάθε φορά, ανακοινώσεις καταδίκης της «ακροδεξιάς» και «φασιστικής» ΦΠΚ Πρωτοπορία και της Μαθητικής Κίνησης της ΝΕΔΗΣΥ, με αφορμή τα συνθήματα που ακούγονται από μικρή μερίδα μαθητών στις πορείες καταδίκης της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους. Αυτή τη φορά με λύπη παρατηρούμε πως στην παγίδα έπεσαν και σοβαροί πολιτικοί, δηλώσεις των οποίων συνοδεύουν βίντεο «ντοκουμέντο» παραγωγής της νεολαίας του κόμματος του. Ρωτούμε λοιπόν τον κ. Λουκαΐδη:

  1. Είδε το βίντεο πριν προβεί στις δηλώσεις; Διαπίστωσε πως όντως στελέχη της ΦΠΚ Πρωτοπορία ή της Μαθητικής Κίνησης φώναξαν τα συνθήματα αυτά;
  2. Στο κατά τα άλλα «ντοκουμέντο», παρατήρησε έστω και ένα από τους παρουσιαζόμενους να φωνάζουν το σύνθημα αυτό;
  3. Έχει την ίδια ευθιξία με τότε που η συνάδελφος και βουλευτής του κόμματος του έκανε λόγο για σεξιστικά και υβριστικά σχόλια στελέχους του ΔΗΣΥ, τα οποία και οδήγησαν στην απόλυση του, ούτως ώστε να ζητήσει επιτέλους ευθύνες από τη νεολαία του κόμματος του για αντίστοιχα ή χειρότερα σχόλια; Ή μήπως η δική του νεολαία είναι εκ φύσεως ανώτερη και βρίσκεται στο απυρόβλητο.
  4. Στο βίντεο αυτό παρουσιάζονται νεολαίοι, χωρίς διακριτικά καμίας οργάνωσης, τους οποίους χαρακτηρίζει ο κύριος Λουκαΐδης ως «εθνικιστές» και «σωβινιστές» και οι οποίοι δεν ανοίγουν καν το στόμα τους.

  Αντιλαμβανόμαστε την αγωνιώδη προσπάθεια συσπείρωσης που επιχειρείτε, κύριε Λουκαΐδη. Είναι ωστόσο πιο πιθανό να ακούσετε έπαινο αν απολογηθείτε για όσους άδικα κατηγορήσατε. Έχουν και αυτοί οικογένειες και συμμαθητές, στις οποίες θα είστε υπόλογος για οπουδήποτε μπορεί να οδηγήσει το δικό σας παραλήρημα, κύριε Λουκαΐδη.

  Επί της ουσίας του ζητήματος, η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού, καταδικάζει απερίφραστα τα όσα ακούγονται στο βίντεο από μερίδα μαθητών. Υπενθυμίζουμε πως στη χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας συγκεντρώθηκαν πέραν των 2000 φοιτητών και μαθητών από όλη την Κύπρο. Όσοι δεν έφεραν τα διακριτικά της ΕΔΟΝ δε συνεπάγεται πως είναι μέλη της δικής μας παράταξης. Για την ιστορία και επειδή το βίντεο τιτλοφορείται, ειρωνικά «Νεολαία που Κερδίζει», οφείλουμε να το επεξηγήσουμε. Είναι όντως η Νεολαία που κερδίζει κάθε φορά σε αμφιθέατρα και εκλογικές αναμετρήσεις. Είναι η ίδια νεολαία που κατατάσσει την παράταξη μας πρώτη σε μαθητές και κάθε χρόνο σε φοιτητές. Είναι η ίδια νεολαία που αναζητά ένα καλύτερο αύριο, από την ανεργία που τους στείλατε και είναι αυτή η νεολαία που θα σας δώσει ξανά απαντήσεις.


  Πέτρος Δημητρίου

  Πρόεδρος ΝΕΔΗΣΥ

 • ANAKOINWSI_2

  Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΗ, ΤΑ ΛΑΘΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΜΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΓΚΑΦΑΣ ΞΑΝΑ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΥΣ- ΓΡΑΠΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΕΔΗΣΥ

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια για την γκάφα ολκής της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας. Σε κάθε περίπτωση όμως, οι εξετάσεις πρέπει να προχωρήσουν ομαλά, να οριστεί εκ νέου ημερομηνία για τις χθεσινές εξετάσεις και να αποφευχθούν οποιαδήποτε περαιτέρω παρατράγουδα που μόνο σύγχυση και φόρτιση προκαλούν στους υποψηφίους. Για όλα αυτά το Υπουργείο οφείλει να κινηθεί τάχιστα, διασφαλίζοντας την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης, ζητούμενο που αποτελεί και την ουσία.

  Για την νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού δεν έχει νόημα να ζητήσουμε σήμερα, την κεφαλή κανενός επί πίνακι, ενώσω η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στον τομέα της εκπαίδευσης δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Είναι ευθύνη όλων να διασφαλίσουν πρωτίστως την επιτυχία του εγχειρήματος, στο οποίο πίστεψαν χιλιάδες υποψήφιοι και παρατηρεί σήμερα ολόκληρη η κοινωνία. Αναμένουμε ωστόσο, τη ίδια στιγμή, ότι το Υπουργείο θα προβεί στην δέουσα διοικητική και πειθαρχική έρευνα. Δεν είναι δυνατόν λάθη που αφήνουν εκτεθειμένους χιλιάδες υποψηφίους και δημιουργούν σοβαρό οικονομικό ζήτημα και στο κράτος και στους υποψηφίους να μένουν απαρατήρητα.

  Ο λογαριασμός λοιπόν από τα λάθη θα πρέπει να παραδοθεί, ανάλογα με το τι η έρευνα θα καταδείξει ως τον υπαίτιο. Λάθος πολιτικός σχεδιασμός ή ανθρώπινο λάθος. Ανάλογο θα πρέπει να είναι και το αντίτιμο, από όποιον κληθεί να το πληρώσει.

  Η υπηρεσία εξετάσεων αποτελεί τον επίσημο φορέα διεξαγωγής εξετάσεων στην Κυπριακή Δημοκρατία. Δεν έχει την ευθύνη μόνο για την εξέταση του Νέου Συστήματος Διορισμών στην Εκπαίδευση αλλά τις παγκύπριες εξετάσεις, τις εξετάσεις της αστυνομίας κλπ. Αν τα ευρήματα του Υπουργείου καταδείξουν ότι χρειάζεται να γίνουν εκ βάθρων αλλαγές ώστε να εισαχθούν αυτοματισμοί στην διαδικασία και να αφαιρέσουμε το ανθρώπινο χέρι από κομμάτια της εξέτασης, η ΝΕΔΗΣΥ θα στηρίξει τέτοιες τομές. Δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο το κράτος να διατηρήσει τον εποπτικό ρόλο και ο σχεδιασμός, η υλοποίηση και η παράδοση των αποτελεσμάτων να δοθεί σε ιδιώτη, ανάδοχο φορέα διεθνούς κύρους και αξιοπιστίας.

  Οι πολέμιοι του νέου συστήματος, από χθες χαιρεκακούν για την γκάφα της Υπηρεσίας Εξετάσεων. Από φορείς του φωτός της γνώσης έχουν καταστεί υμνητές μιας γκάφας, υπηρετώντας συμφέροντα αλλότρια προς της ουσία της εκπαίδευσης.  Σε πείσμα όσων το υπέσκαψαν εργολαβικά, το νέο σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση θα προχωρήσει καθώς αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στην παιδεία από ιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας.

  Πέτρος Δημητρίου

  Πρόεδρος ΝΕΔΗΣΥ

 • diorisimwn1

  ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΙΟΡΙΣΙΜΩΝ

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού κατόπιν διευκρινιστικής ανακοίνωσης της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας σε σχέση με τις Γραπτές Εξετάσεις για Εγγραφή και Κατάταξη στους Πίνακες Διορισίμων, διαπιστώνει τα ακόλουθα:

  Καμιά αλλαγή ή τροποποίηση δεν έχει προκύψει στην ύλη των εξετάσεων όπως αυτή ανακοινώθηκε εδώ και ένα και πλέον εξάμηνο. Εξάλλου, η ελάχιστη βαθμολογία στο αντικείμενο των εκπαιδευτικών δεξιοτήτων δεν έχει αλλάξει καθόλου από τον διαχωρισμό σε δύο δοκίμια. Απαιτείται τουλάχιστον το 50% της βαθμολογίας επί του συνόλου του αντικειμένου ασχέτως της βαθμολογίας σε κάθε ένα από τα δύο δοκίμια, κοινό και ειδικό μέρος.

  Αυτή τη στιγμή, λίγες μόνο ώρες πριν την έναρξη των εξετάσεων για εφαρμογή του Νέου Συστήματος Διορισμών, θεωρούμε αχρείαστη την πρόκληση σύγχυσης μεταξύ των υποψηφίων.

  Το Νέο Σύστημα Διορισμών αποτελεί μεγάλο επίτευγμα προς την κατεύθυνση του εξορθολογισμού των διορισμών στην εκπαίδευση και σημαντικό βήμα προς τον στόχο της βελτίωσης της προσφερόμενης εκπαίδευσης. Η επιτυχία του συστήματος διορισμών κρίνεται από την αξιοπιστία των εξετάσεων.

  Για τη νεολαία αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα η διασφάλιση της επιτυχίας του όλου εγχειρήματος που έχει δώσει ελπίδα σε χιλιάδες νέους.

  Η ΝΕΔΗΣΥ εύχεται καλή επιτυχία στους υποψήφιους εκπαιδευτικούς στις εξετάσεις για Εγγραφή και Κατάταξη στους Πίνακες Διορισίμων.


  3 Νοεμβρίου 2017

 • ΑΠΟΧΗ2

  Η ΑΠΟΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗ ΑΛΛΑ ΑΠΡΑΞΙΑ


  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού ξεκινά σήμερα την δική της εκστρατεία στα κοινωνικά δίκτυα και στους χώρους όπου συχνάζουν οι νέοι με σκοπό την εγγραφή νέων ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους.

  Πράγματι, μεγάλος αριθμός νέων έχουν γυρίσει την πλάτη στην πολιτική και τους πολιτικούς. Δυστυχώς όλοι οι θεσμοί στον τόπο μας έχουν πληγεί  ανεπανόρθωτα. Η αξιοπιστία δεν θα επανέλθει εύκολα και η απάθεια των νέων για τα κοινά σιγά και σταθερά θα μετατρέπεται σε απέχθεια.

  Αυτή είναι λοιπόν η ώρα για τη νέα γενιά να πάρει το δικό της μέλλον στα χέρια της. Η αποχή δεν είναι πράξη αλλά απραξία που ακουμπά τα όρια της αυτοχειρίας. Δεν αφήνει περιθώρια κριτικής η αποχή καθώς ουδείς θα καταγράψει τα θέλω και τις αξιώσεις μιας γενιάς που δεν θα μπει καν στον κόπο να ψηφίσει.

  Η εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους είναι σήμερα πιο απλή από ποτέ άλλοτε. Χρειάζονται μόλις πέντε λεπτά για να συμπληρώσει και να υποβάλει κανείς την αίτηση και οι εκλογείς μπορούν να προσέλθουν στις κάλπες μόνο με την έγκυρη ταυτότητα τους και την αποφασιστικότητα να καθορίσουν το αύριο.


  Εγγράψου σήμερα στους εκλογικούς καταλόγους και στα εκλογικά κέντρα εξωτερικού

  Κύπρος 8000 2018

  Ελλάδα 215 550 5000

  Ηνωμένο Βασίλειο 08082349594

  Άλλες Χώρες 77 77 23 23 


 • maki_anakoinwsi

  ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΠΣΕΜ Η ΜΑΚΙ

  Πραγματοποιήθηκαν σήμερα, 24 Οκτωβρίου 2017, οι εκλογές για ανάδειξη της Γραμματείας της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΠΣΕΜ).

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού εκφράζει τα συγχαρητήρια της σε όλα τα μέλη της Μαθητικής της Κίνησης για την σημερινή επιτυχία εκλογής της στην Προεδρία της ΠΣΕΜ, αποτέλεσμα της εμπιστοσύνης που τους επέδειξε η μαθητιώσα νεολαία του τόπου.

  Στις σημερινές εκλογές η Μαθητική Κίνηση κατάφερε να εκλέξει στην Προεδρία της ΠΣΕΜ τον Ιωάννη Χαραλάμπους. Τα υπόλοιπα μέλη που έχει εκλέξει στη ΠΣΕΜ: Αλέξανδρος Νεοφύτου, Αντρέας Ζορπάς, Άγγελος Στεφάνου και Μάριος Νεάρχου.

  Τόσο οι μαθητές του τόπου μας όσο και τα συλλογικά τους όργανα μπορούν και πρέπει να έχουν καθοριστικό ρόλο στην βελτίωση της Παιδείας και της κοινωνίας μας ευρύτερα. Πεποίθηση μας είναι, ότι οι μαθητές της Κύπρου πρέπει να αποτελέσουν πηγή εκσυγχρονισμού και προόδου. Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βλέπουμε μαθητές και μαθήτριες να έχουν ενεργό συμμετοχή στα κοινά και να δραστηριοποιούνται στο μαθητικό συνδικαλισμό, έχοντας ως πρώτιστο στοιχείο τις αξίες της δημοκρατίας.

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού εύχεται καλή, συλλογική και δημιουργική πορεία στην νέα Γραμματεία της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών.


  24 Οκτωβρίου 2017

 • 14_2

  ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ, ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

  Πέρασαν κιόλας σχεδόν 5 χρόνια, 5 χρόνια από τις κομβικές Προεδρικές εκλογές του 2013. Ας δούμε όμως Η χώρα βρίσκονταν τότε στο χείλος του γκρεμού, και με την απειλή της εξόδου να επικρέμεται. Η οικονομική κατάρρευση και η κοινωνική τραγωδία ήταν προ των πυλών.

  Έκτοτε,  άλλαξαν πολλά. Η χώρα απέφυγε τη χρεοκοπία, εισήλθε σε τροχιά δημοσιονομικής προσαρμογής και αναπτυξιακής προοπτικής. Continue Reading

 • ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 2

  ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  Ολοκληρώθηκαν με την πρώτη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου της οργάνωσης, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2017, οι διαδικασίες για εκλογή όλων των συλλογικών οργάνων της ΝΕΔΗΣΥ σύμφωνα με το Άρθρο 7 του καταστατικού.

  Το Πολιτικό Γραφείο της ΝΕΔΗΣΥ, όπως έχει διαμορφωθεί μετά την πρώτη του Συνεδρία και την εκλογή των δέκα Γραμματέων:

  Πρόεδρος ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ
  Αναπληρωτής Πρόεδρος ΙΩΑΝΝΟΥ ΘΕΟΔΟΥΛΟΣ
  Αντιπρόεδρος ΤΥΜΒΙΟΥ ΙΣΑΒΕΛΛΑ
  Αντιπρόεδρος ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΧΡΙΣΤΟΣ
  Αντιπρόεδρος ΑΛΑΜΠΡΙΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ
  Γενικός Γραμματέας ΣΙΕΓΚΑΣ ΑΝΤΡΕΑΣ
  Διευθυντής Οικονομικών και Διοίκησης ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΛΕΑΝΘΗΣ
  Διευθυντής Επικοινωνίας ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΣΤΑΛΩ
  Υπεύθυνος Μαθητικού ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
  Γραμματέας Ακαδημίας Πολιτικής Παρέμβασης Νέων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΒΙΤΑ
  Σύμβουλος Προέδρου ΠΑΠΟΥΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  Σύμβουλος Προέδρου ΜΑΡΙΟΣ ΗΛΙΑ
  Σύμβουλος Προέδρου ΤΣΙΕΛΕΠΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  Πρόεδρος  ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΑΝΤΡΕΑΣ
  Γραμματέας Κοινωνικής Μέριμνας ΖΑΝΝΕΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  Γραμματέας Νέων Εργαζομένων ΚΟΡΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  Γραμματέας Περιβάλλοντος ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ
  Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων ΠΟΛΥΒΙΟΥ ΜΑΡΙΑ
  Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
  Γραμματέας Δικοινοτικών Σχέσεων ΣΤΑΥΡΙΝΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
  Γραμματέας Πολιτισμού ΚΑΝΕΛΛΙΔΟΥ ΜΑΜΜΙΝΑ
  Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΟΥΛΟΣ
  Γραμματέας Εκσυχρονισμού ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΑΝΝΙΤΑ
  Γραμματέας Εθελοντισμού και ΜΚΟ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ
  Επαρχιακός Γραμματέας ΝΕΔΗΣΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΠΑΠΟΥΗ ΣΤΑΛΩ
  Αναπλ.Επαρχιακός Γραμματέας ΝΕΔΗΣΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΑΝΤΡΕΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ
  Επαρχ. Οργανωτικός Γραμματέας ΝΕΔΗΣΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ
  Επαρχιακός Γραμματέας ΝΕΔΗΣΥ ΛΕΜΕΣΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
  Αναπλ.Επαρχιακός Γραμματέας ΝΕΔΗΣΥ ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ
  Επαρχ. Οργανωτικός Γραμματέας ΝΕΔΗΣΥ ΛΕΜΕΣΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
  Επαρχιακός Γραμματέας ΝΕΔΗΣΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΦΤΑΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ
  Αναπλ.Επαρχιακός Γραμματέας ΝΕΔΗΣΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΖΟΡΛΗΣ ΑΝΤΡΕΑΣ
  Επαρχ. Οργανωτικός Γραμματέας ΝΕΔΗΣΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΠΙΕΡΟΥΛΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
  Επαρχιακός Γραμματέας ΝΕΔΗΣΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΛΟΥΗΣ
  Αναπλ.Επαρχιακός Γραμματέας ΝΕΔΗΣΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΤΤΑΟΥΞΙΗΣ ΑΝΤΡΕΑΣ
  Επαρχ. Οργανωτικός Γραμματέας ΝΕΔΗΣΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΑΝΔΡΕΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
  Επαρχιακός Γραμματέας ΝΕΔΗΣΥ ΠΑΦΟΥ ΕΛΕΝΑ ΜΑΛΑ
  Αναπλ.Επαρχιακός Γραμματέας ΝΕΔΗΣΥ ΠΑΦΟΥ ΘΑΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
  Επαρχ. Οργανωτικός Γραμματέας ΝΕΔΗΣΥ ΠΑΦΟΥ ΧΑΡΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

  Ζούμε σήμερα σε μια εποχή που δικαίως, μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας, συμπεριλαμβανομένου της πλειοψηφίας των νέων, απαξιώνουν έντονα, όχι απλά την πολιτική ζωή του τόπου, αλλά συλλήβδην ολόκληρο το διοικητικό σχήμα στο οποίο δομείται το κράτος μας. Θα ήμασταν λοιπόν ασυνεπείς, τόσο με την ιδεολογική παρακαταθήκη μας, όσο και με την ιδιότητα μας ως νέοι, αν στη μεγαλύτερη κρίση της πολιτικής ζωής του τόπου μας, δηλώναμε απών.

  Στόχος μας μια νέα γενιά με φωνή. Όραμα μας μια Νεολαία που θα κτίσει τη νέα Κύπρο. Είμαστε έτοιμοι λοιπόν να καλωσορίσουμε κάθε νέο συνοδοιπόρο, κάθε νέο που επιθυμεί να συμμετέχει, αντιλαμβανόμενοι πως η αλλαγή δε θα ‘ρθει από τον καναπέ.


  Στους πιο κάτω συνδέσμους μπορείτε να βρείτε το βίντεο καθώς και το πολυσέλιδο έντυπο του απολογισμού της δράσης της ΝΕΔΗΣΥ για την διετία 2015-17.

  ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΡΑΣΗΣ

  ΕΝΤΥΠΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΡΑΣΗΣ

 • ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣΔΡΑΣΗΣ

  ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

  Στον απολογισμό του έργου της Κυβέρνησης θα προχωρήσει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, το Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017.

  Ο απολογισμός θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο στη Λευκωσία, στις 11:00πμ.

  Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα αναφερθεί στους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα, εξαγγέλλοντας επισήμως την πρόθεση  του να συνεχίσει στην Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού ενημερώνει τα μέλη και στελέχη της οργάνωσης ότι για την μεταφορά τους θα υπάρξουν λεωφορεία από όλες τις πόλεις.

  Πληροφορίες: 22 757999


  Γραφείο Τύπου

  9 Οκτωβρίου 2017

 • ΓΓ2

  Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΙΕΓΚΑΣ Ο ΝΕΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΝΕΔΗΣΥ

  Πραγματοποιήθηκε χθες η συνεδρία του Ανωτάτου Συμβουλίου της ΝΕΔΗΣΥ για εκλογή των δέκα εκλελεγμένων μελών του Πολιτικού Συμβουλίου καθώς και του Γενικού Γραμματέα. Επιπλέον, κατόπιν επικύρωσης από το Ανώτατο Συμβούλιο και εισήγηση από τον Πρόεδρο της ΝΕΔΗΣΥ έχει διοριστεί ο Διευθυντής Οικονομικών και Διοίκησης, καθώς και ο Διευθυντής Επικοινωνίας.

  Νέος Γενικός Γραμματέας έχει εκλεγεί ο Ανδρέας Σιέγκας, ενώ στη θέση του Διευθυντή Οικονομικών και Διοίκησης, ο  Κλεάνθης Ιωάννου και Διεύθυνσης Επικοινωνίας, η Στάλω Χαραλάμπους. 

  Τα δέκα μέλη του πολιτικού γραφείου που έχουν εκλεγεί:

  Μαμίνα Κανελλίδου, Γιώργος Κόρτας, Γιώργος Χατζηγεωργίου, Κωνσταντίνος Ζαννέττος, Βαλεντίνα Πολυκάρπου, Αννίτα Κυριάκου, Θεόδουλος Θεοδούλου, Μαρία Πολυβίου, Ανδρέας Σταυρινίδης και Ανδρονίκη Έλληνα.


  Γραφείο Τύπου

  4.10.2017

 • ΝΕΑΓΡΑΦΕΙΑ

  ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΔΗΣΥ & ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ

  Πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια των νέων γραφείων της οργάνωσης στη Λεμεσό, τα οποία βρίσκονται στην Οδό Κουρίου, πάροδος Θεσσαλονίκης.

  Τα εγκαίνια τέλεσε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, παρουσία του Δημάρχου Λεμεσού, Νίκου Νικολαίδη, Πρύτανη ΤΕΠΑΚ, Ανδρέα Αναγιωτό και  Χωροεπισκόπου Αμαθούντος κ.κ Νικόλαο.

  Τα νέα γραφεία «ΝΕΔΗΣΥ Λεμεσού-Νικόλα Πιτσιλλίδη, ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ- Νίκη Βαλανίδου» φέρουν από χθες τα ονόματα δύο συνοδοιπόρων που χάσαμε στην πορεία αλλά κρατάμε στη σκέψη μας.

  Η ΝΕΔΗΣΥ φιλοδοξεί  όπως τα νέα της γραφεία αποτελέσουν το νέο σπίτι για Νεδησυτων, Πρωτοπόρων και Μακιτών της Λεμεσού, στέλνοντας και ένα μήνυμα. Η ΝΕΔΗΣΥ επενδύει στην Λεμεσό και τους νέους της  και πιστεύει στην προοπτική που μπορούμε να δημιουργήσουμε.

  Γραφείο Τύπου

  3 Οκτωβρίου 2017

 • νομικη2

  ΠΡΩΤΙΣΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού θεωρεί υψίστης πολιτικής σημασίας την αντιμετώπιση του σοβαρού ζητήματος του  μεγάλου αριθμού ανέργων νέων. Μάλιστα ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί και ο αριθμός όσων νέων απασχολούνται με απολαβές που δεν ανταποκρίνονται στα προσόντα και την κατάρτιση τους. Την ίδια ώρα θεωρούμε απαράδεκτη την πρακτική σε κάποια επαγγέλματα που απαιτούν πρακτική εξάσκηση για την απόκτηση επαγγελματικής άδειας να καταβάλλεται ισχνή και ενίοτε μηδαμινή αμοιβή.

  Είναι απόλυτα λογικό η Νεολαία να αντικρίζει θετικά πρωτοβουλίες όπως αυτή της Υπουργού Εργασίας για εισαγωγή σχεδίου στήριξης των νέων για πρακτική άσκηση που διεξάγεται με σκοπό την απόκτηση άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος.

  Το πρώτο σχέδιο που ανακοινώθηκε αφορά νέους ασκούμενους δικηγόρους, ενώ θα ακολουθήσει σχέδιο για μηχανικούς και άλλους επαγγελματικούς κλάδους όπου η πρακτική εξάσκηση αποτελεί προαπαιτούμενο για την χορήγηση επαγγελματικής άδειας.

  Η αμοιβή αφορά 650 ευρώ, συν κοινωνικές ασφαλίσεις και ασφάλεια εργοδότη. Τουλάχιστον όσον αφορά τους ασκούμενους δικηγόρους είναι υπερδιπλάσια από αυτή που προνοείται σήμερα. Το σχέδιο όπως διαμορφώθηκε θα ισχύει τουλάχιστον μέχρι το 2020 και από το συνολικό κονδύλι των 12 εκατομμυρίων θα επωφεληθούν 1200 νέοι.

  Το πρόγραμμα αυτό δεν αποτελεί απλώς στήριξη στους νέους στα πρώτα τους βήματα αλλά αποδίδει και μια απαραίτητη ηθική στήριξη στο ίδιο το επάγγελμα καθώς διασφαλίζει, αξιοπρεπή αμοιβή για την απόκτηση της ελάχιστης επαγγελματικής εμπειρίας. Αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία όταν πρόκειται για επαγγέλματα με υψηλές απαιτήσεις από άποψης προσόντων όπως οι δικηγόροι, οι μηχανικοί και οι ψυχολόγοι.


  Γραφείο Τύπου

  28.9.17

 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ_ΧΟΡΗΓΙΑ

  Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

  Η χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου έρχεται να ενισχύσει περαιτέρω την έμπρακτη στήριξη του κράτους προς τους φοιτητές.

  Φαίνεται ότι η στόχευση των αλόγιστων δαπανών του παρελθόντος έδωσε τη δυνατότητα για βελτίωση της κατανομής των κρατικών πόρων.

  Σημειώνουμε ότι, από την ρύθμιση που δεν καθιστά δικαιούχους όσων η ακίνητη περιουσία υπερβαίνει τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ, δόθηκε σήμερα η δυνατότητα:
  1) να αυξηθεί το πακέτο της κρατικής φοιτητικής μέριμνας ,
  2) να αποφοιτήσουν εκατοντάδες απόφοιτοι που δεν είχαν εκπληρώσει τις οικονομικές απαιτήσεις τους προς τα πανεπιστήμια με την αρωγή του κράτους,
  3) να δημιουργηθεί ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης φοιτητών με τον τίτλο “Φοιτητές σε δράση”, το οποίο, πέραν από υποτροφίες, επιχορηγεί δράσεις που διοργανώνονται από φοιτητές για φοιτητές.

  Άξιο λόγου είναι το γεγονός ότι με το 1,5 εκατομμύριο ευρώ που προστίθεται πλέον επωφελούνται πέραν των 4000 φοιτητών που προηγουμένως δεν τύγχαναν στήριξης.

  Οι μεταρρυθμίσεις που έλαβαν χώρα στο χώρο της εκπαίδευσης τα τελευταία 3 χρόνια μας επιτρέπουν σήμερα να καθορίσουμε την στρατηγική για το μέλλον.
  Ισχυρή πεποίθηση μας είναι ότι ο τόπος μας χρειάζεται ένα Εθνικό Σχέδιο για την Παιδεία. Ας αντικρίσουμε με ειλικρίνεια την εκπαίδευση, από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο, από την δημόσια στην ιδιωτική εκπαίδευση αλλά και την ενισχυτική διδασκαλία.

  Στο πλαίσιο μιας ολιστικής προσέγγισης στα θέματα της παιδείας πρέπει να αντιληφθούμε το συμπληρωματικό ρόλο που έχουν οι εκπαιδευτικοί φορείς, δημόσιοι και ιδιωτικοί.

  Βρίσκεται ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής πρόταση νόμου που εισάγει τομές στην θεσμοθέτηση του ρόλου της ιδιωτικής ενισχυτικής εκπαίδευσης. Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα, αντιλαμβανόμενοι την σημασία που αυτό έχει για την παιδεία του τόπου να συμβάλουν εποικοδομητικά.

  Η δυνατότητα δημιουργίας αξιολογημένων και πιστοποιημένων μικρών αναγνωστήριων κατ’ αναλογία με τα μεγάλα φροντιστήρια έχει τεράστια σημασία. Την ίδια ώρα, η αναγνώριση του θεσμού του περιοδεύοντος εκπαιδευτικού λειτουργού για την μεγάλη εικόνα στην εκπαίδευση που ξεπερνά τα στενά περιθώρια της τυπικής μάθησης στα σχολεία.

  Η δημιουργική συνύπαρξη των φορέων της εκπαίδευσης τόσο του δημοσίου όσο και ιδιωτικού τομέα αποτελεί εφαλτήριο για ολοκληρωμένη μάθηση και κατάρτιση.


  Γραφείο Τύπου

  28.9.2017

 • NEO ΛΟΓΟΤΥΠΟ_ΔΤ

  ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

  Η Νεολαία πατώντας σταθερά και με σεβασμό στις θεμελιακές πράξεις της παράταξής μας επιδιώκει την ανανέωση στην παρουσία της, μέσα από το νέο λογότυπο της το οποίο παρουσίασε στο 19ο Παγκύπριο Συνέδριο της.

  Το νέο λογότυπο της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού αποτελεί αποτέλεσμα καλλιτεχνικού διαγωνισμού. Ο δημιουργός του, Γραφίστας, Αρτέμης Ψαθάς βραβεύτηκε κατά την διάρκεια του Παγκυπρίου Συνεδρίου από τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου.

  Δείτε πιο κάτω τα φιλμάκια που προβλήθηκαν για το νέο λογότυπο της ΝΕΔΗΣΥ στο 19ο Παγκύπριο Συνέδριο:


 • ΣΥΝΕΔΡΙΟ1

  ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΔΗΣΥ ΛΕΜΕΣΟΥ

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού ανακοινώνει την διεξαγωγή του Επαρχιακού Θεματικού Συνεδρίου της στην Λεμεσό με τίτλο «Κύπρος που αλλάζει. Νεολαία που κερδίζει.»

  Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017, στις 18.30 στα νέα γραφεία της Επαρχιακής Γραμματείας στην Οδό Κουρίου 4 (Πάροδος Θεσσαλονίκης) στην Λεμεσό.

  Το Θεματικό Συνέδριο πραγματοποιείται μετά το Παγκύπριο Συνέδριο της παράταξης και έχει ως βάση συζήτησης την παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε και αφορά στην Κύπρο του 2030, το όραμα και τον στρατηγικό σχεδιασμό που οφείλουμε να έχουμε.

  Ο Πρόεδρος της ΝΕΔΗΣΥ, Πέτρος Δημητρίου, θα αναπτύξει  την θεματική με τίτλο «Οι προσδοκίες της νεολαίας από μια Κύπρο που αλλάζει». Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, σχολιάζει «Το νεανικο επιχειρείν στην Κύπρο του αύριο». Ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, αναλύει την δική του εισήγηση για «Μια πολιτεία που αγκαλιάζει τους νέους». Τέλος, ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Ανδρέας Αναγιωτός θα αναφερθεί στο «Πως το Πανεπιστήμιο διασφαλίζει μακρόπνοο όραμα για τους Νέους».

  Πριν την έναρξη του Θεματικού Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των γραφείων, ενώ μετά την λήξη του θα διεξαχθεί σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού της οργάνωσης η εκλογή της νέας Επαρχιακής Γραμματείας.


  19 Σεπτεμβρίου 2017

 • ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ 2

  ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΕΡΜΑΣΟΓΕΙΑΣ & ΥΨΩΝΑ

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού στο πλαίσιο της εστρατείας «ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΕ ΕΛΠΙΔΑ» προχώρησε χθες Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017, στην παράδοση σχολικών ειδών σε δημοτικά σχολεία της επαρχίας Λεμεσού.

  Η εκστρατεία πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με τις ομάδες Σχολικής Εφορείας ΔΗΣΥ Γερμασόγειας και Ύψωνα, στους Δήμους Γερμασόγειας και Ύψωνα και είχε ως στόχο την ενίσχυση των άπορων μαθητών των Δημοτικών Σχολείων των Δήμων.

  Η παράδοση των σχολικών ειδών πραγματοποιήθηκε στο Χριστάκειο Δημοτικό Ποταμού Γερμασόγειας, στο Περιφερειακό Δημοτικό Γερμασόγειας και στο Α, Β και Γ Δημοτικό Σχολείο Ύψωνα.

  Η Νεολαία του Δημοκρατικύ Συναγερμού ευχαριστεί όσους ενίσχυσαν την προσπάθεια για να χαρίσουμε χαμόγελα στο μέλλον της πατρίδας μας με την προσφορά σχολικών ειδών στα κουτιά συλλογής, αποδεικνύοντας  για ακόμη μια φορά αυτό που μας κράτησε ζωντανούς στις τόσες δύσκολες στιγμές που βιώσαμε:  την δύναμη του ενός να σταθεί δίπλα στον άλλον.


  19 Σεπτεμβρίου 2017

 • ΠΟΑΑ1

  ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΔΗΣΥ

  Διοργανώθηκαν την Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017, από την Παγκύπρια Οργάνωση Αποκατάστασης Αναπήρων ( Π.Ο.Α.Α) Λεμεσού, φιλικοί αγώνες τοξοβολίας στο στάδιο Γερμασόγειας , στους οποίους έλαβαν μέρος αθλητές με αναπηρίες.

  Είχαμε την ιδιαίτερη τιμή να καλεστούμε και να παρευρεθούμε, βραβεύοντας τους αθλητές.

  Στο πλαίσιο του κοινωνικού μας έργου, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια και τον αγώνα που διεξάγει η Π.Ο.Α.Α Λεμεσού, έχουμε ενισχύσει την Οργάνωση με την αγορά και παραχώρηση ειδικού εξοπλισμού τοξοβολίας για τους αθλητές . Στόχος μας ως Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι όποτε και όπως μπορούμε να στηρίζουμε τέτοιου είδους Οργανώσεις και υπόσχεση μας, μέσα από τις δράσεις μας, να ενισχύουμε την προσπάθεια που καταβάλλουν.


  Γραφείο Τύπου

  16.9.2017

 • 14μηνες_δτ

  ΓΙΑ 14 ΜΗΝΕΣ…ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ

  Αυτή την εβδομάδα ολοκληρώνεται για πρώτη φορά η απόλυση της σειράς στρατευσίμων στους 14 μήνες. Από την ίδρυση της Εθνικής Φρουράς πάγιο αίτημα της κοινωνίας αποτέλεσε τόσο η μείωση της διάρκειας αλλά και η ουσιαστική παρουσία των νέων στο στράτευμα. Η ΝΕΔΗΣΥ συγχαίρει τους νέους μας που απολύθηκαν πρόσφατα και τους εύχεται καλή σταδιοδρομία.

  Εκτός από την μείωση σε 14 μήνες θητεία έχει προχωρήσει και το σχέδιο “14 Προγράμματα Θετικών Κινήτρων” που μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για μια παραγωγική θητεία. Με την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης μπορούμε να εμβαθύνουμε περαιτέρω σε αυτά τα θετικά κίνητρα.

  Όλα αυτά συμβάλλουν στην αύξηση του ηθικού των στρατευμένων ενώ το μείγμα του προσωπικού της ΕΦ αποκτά αυξημένο επαγγελματισμό που σίγουρα θα επηρεάσει και τους κληρωτούς.

  Ωστόσο ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της μεταρρύθμισης αφορά και στην μείωση της φυγοστρατίας. Απόρροια σαφώς της μείωσης της θητείας αλλά και των θετικών κινήτρων που αναφέρονται πιο πάνω έχει επιτευχθεί η ραγδαία μείωση μέχρι και 90% των κληρωτών που λαμβάνουν αναστολή. Εκκρεμεί βέβαια ενώπιον της Βουλής νομοθεσία που θα καταστήσει την φυγοστρατία παρελθόν και πρέπει να προωθηθεί άμεσα για ψήφιση.

  Με θεσμοθετημένη την αξιοκρατία και την ισονομία η ΝΕΔΗΣΥ θεωρεί ότι η  φυγοστρατία θα εκλείψει ως φαινόμενο. Σίγουρα η νεολαία θα προτιμούσε, υπό διαφορετικές συνθήκες, να ζητά την πλήρη κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας. Όσο όμως οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν αποτελεί ευθύνη του κάθε νέου να φέρει σε πέρας την υποχρέωση που αναλαμβάνει ως νέος πολίτης έναντι της δημοκρατίας. Εξάλλου σε μια δημοκρατία οι πολίτες δεν  έχουν μόνο δικαιώματα και οι νέοι που επιθυμούν να δώσουν το δικό τους χρώμα στο ήθος της πατρίδας μας οφείλουν να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και να αξιώνουν τα δικαιώματα τους κατά τρόπο ταυτόσημο.

  14 Σεπτεμβρίου 2017

 • DIAFWTISHS2

  ΤON ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ, ΟΧΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ-ΓΡΑΠΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΕΔΗΣΥ

  Φαίνεται πως ο λογαριασμός που καλέστηκαν να πληρώσουν οι νέοι με την οικονομική κρίση δεν έχει τελειωμό. Με λύπη μας παρατηρούμε μάλιστα σε αυτή την φαρσοκομωδία να μετέχουν και πολιτικές οργανώσεις νεολαίας, προς άγραν, βέβαια, ψήφων και ικανοποίησης κομματικών ακροατηρίων.

  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση λοιπόν της ΕΔΟΝ, η οποία χωρίς επαλήθευση αναδημοσιεύεται από διάφορα ΜΜΕ, η Νεολαία του ΔΗΣΥ πήρε από το Υπουργείο Εξωτερικών το 2015 ποσό των 6 χιλιάδων ευρώ, ενώ το ίδιο έτος ψηφίστηκε νομοθεσία που καθορίζει ως ανώτατο ποσό επιχορήγησης τις 25 χιλιάδες ευρώ για τον Δημοκρατικό Συναγερμό και τις συνδεδεμένες με αυτόν οργανώσεις. Το ίδιο ποσό και για το ΑΚΕΛ. Επομένως, προσθετικά οι 24 χιλιάδες ευρώ που πήρε ο ΔΗΣΥ και οι 6 χιλιάδες ευρώ που πήρε η ΝΕΔΗΣΥ, συνιστούν παραβίαση της νομοθεσίας κατά 5 χιλιάδες ευρώ.

  Αυτό που βολικά παραλείπεται, είναι η αναφορά, πως η επιχορήγηση αφορούσε σε Συνέδριο Νεολαίας όλων των Νεολαίων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (YEPP) στην Κύπρο, το οποίο διεξήχθη το 2014. Όταν, δηλαδή, η νομοθεσία δεν απαγόρευε κάτι τέτοιο. Η σχετική αίτηση για χρηματοδότηση, καθώς και όλα τα παραστατικά εξόδων αφορούσαν το 2014, όπως εξάλλου μπορεί κανείς εύκολα να αντιληφθεί στην εγκριτική επιστολή του Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία και επισυνάπτεται. Συγκεκριμένα, στην επιστολή ημερομηνίας στις 28 Νοεμβρίου το ΥΠΕΞ ενημερώνει για την επιχορήγηση στο σχετικό αίτημα που υποβλήθηκε ενωρίτερα το 2014 και στην επιστολή ημερομηνίας 27 Μαΐου 2015 ενημερώνει για το επιπλέον αίτημα που υποβλήθηκε 05 Δεκεμβρίου του 2014.  Συνεπώς, οι αιτιάσεις ότι η ΝΕΔΗΣΥ έλαβε επιχορήγηση αλλά η ΕΔΟΝ όχι, καθορίζεται από το γεγονός ότι η ΝΕΔΗΣΥ αιτήθηκε το 2014 και όχι το 2015, όπως η ΕΔΟΝ. Σημειώνεται ότι, η ΕΔΟΝ από το εν λόγω ταμείο έλαβε χορηγίες και για το 2014 και για το 2015.

  Δυστυχώς για ακόμη μια φορά το λογαριασμό της διαστρέβλωσης και της παραποίησης θα τον πληρώσουν οι νέοι και η κοινωνία. Ας είναι αυτή τη φορά ο λογαριασμός αυτός να καταλήξει στο τραπέζι των Προεδρικών Υποψηφίων, οι οποίοι και προκαλούν όλη αυτή την κατάσταση. Αντί να κοιτάξουμε στα μάτια, νέους και κοινωνία και να τους παρουσιάσουμε το όραμα μας για την Κύπρο που οραματιζόμαστε τα επόμενα χρόνια, αρκούμαστε στη λάσπη και την ισοπέδωση.

  Αν ως νέοι στην πολιτική, φέρνουμε μαζί μας νέα ήθη και μπορούμε να επικαλεστούμε ότι όλη αυτή την κατάσταση δεν τη δημιουργήσαμε εμείς, αλλά την πληρώσαμε και ότι έχουμε να δείξουμε κάτι διαφορετικό από όλους τους άλλους, ας κάνουμε αρχή παραδεχόμενοι λάθη και παραλήψεις. Ως νέοι πρέπει να μπορέσουμε καλύτερα.


  Γραπτή Ανακοίνωση

  Προέδρου Νεολαίας ΔΗΣΥ

  Πέτρου Δημητρίου

  12 Σεπτεμβρίου 2017

 • πδ2

  ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΔΗΣΥ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

  Το 21ο Παγκύπριο Εκλογικό Συνέδριο της ΝΕΔΗΣΥ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2017, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

  Μετά την λήξη του επίσημου μέρους του συνεδρίου, βάση καταστατικού (Άρθρο 12-Αρμοδιότητες του Παγκυπρίου Συνεδρίου) πραγματοποιήθηκε η εκλογή των εκλελεγμένων μελών του Εκτελεστικού Γραφείου και των 50 μελών του Ανωτάτου Συμβουλίου της οργάνωσης.

  Στην Προεδρία της οργάνωσης για την επόμενη διετή θητεία συνεχίζει ο Πέτρος Δημητρίου, ενώ στις υπόλοιπες θέσεις της ηγεσίας έχουν εκλεγεί οι ακόλουθοι:

  Αναπληρωτής Πρόεδρος: Θεόδουλος Ιωάννου

  Αντιπρόεδρος Α: Ισαβέλλα Τύμβιου

  Αντιπρόεδρος Β: Χρήστος Παπάμιχαηλ

  Αντιπρόεδρος Γ: Λούκας Αλαμπρίτης

  Υπεύθυνος Μαθητικού: Μιχάλης Κατσούρης

  Διευκρινίζεται ότι η σύνθεση του εκτελεστικού γραφείου της οργάνωσης θα ολοκληρωθεί με την εκλογή του Γενικού Γραμματέα και επικύρωση του Διευθυντή Οικονομικών και Διοίκησης και Διευθυντή Επικοινωνίας από το Ανώτατο Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί, βάση καταστατικού, εντός 20 ημερών μετά την λήξη του Παγκυπρίου Συνεδρίου. Επιπλέον, το Ανώτατο Συμβούλιο θα εκλέξει τα 10 μέλη του Πολιτικού Γραφείου.


  Γραφείο Τύπου

  11 Σεπτεμβρίου 2017

 • ΠΣ1

  ΚΥΠΡΟΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ. ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ. | ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού διοργανώνει το 21ο Παγκύπριο Συνέδριο της το Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2017, και ώρα 10.00 πμ στην Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στην Λευκωσία.

  Σε ένα περιβάλλον που αλλάζει και δημιουργεί νέα δεδομένα θα παρουσιαστούν εισηγήσεις της ΝΕΔΗΣΥ που αφορούν στην στήριξη και ενδυνάμωση των νέων μέσα από ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο που αντιλαμβάνεται και τοποθετεί το νέο και τις ανάγκες του σε προτεραιότητα.

  Κύριος Ομιλητής θα είναι η Α.Ε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης.

  Τέλος, το Παγκύπριο Συνέδριο θα εκλέξει το νέο Εκτελεστικό Γραφείο, καθώς και τα μέλη του νέου Ανωτάτου Συμβουλίου.


  Γραφείο Τύπου

  31 Αυγούστου 2017

 • dt

  Η ΝΕΔΗΣΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ LIMASSOL FITNESS FESTIVAL

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς ανακοινώνει την συμμετοχή της στην κοινωνική πλατφόρμα «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ», καθώς και την στήριξη των δράσεων της .

  Η κοινωνική πλατφόρμα ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ αποτελεί σύμπραξη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και Οργανώσεων Νεολαίας της Κύπρου με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για κοινωνικά ζητήματα. Επιπλέον, σε συνεργασία με κοινωνικούς εταίρους, ιδρύματα και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις προχωρεί στην συνδιοργάνωση εκστρατειών για την οικονομική ενίσχυση Ιδρυμάτων και ΜΚΟ με κοινωνική και φιλανθρωπική δράση.

  H πρώτη κοινωνική εκστρατεία αποτελεί συνδιοργάνωση της Κοινωνικής Πλατφόρμας «Νοιάζομαι» και του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων.

  Με σύνθημα «YES you can! CFM for Hope» γινόμαστε ένα με κάθε καρκινοπαθή και πορευόμαστε μαζί του. Στόχος με την συνδιοργάνωση τριών φιλανθρωπικών δράσεων η οικονομική ενίσχυση του συνδέσμου  και η στήριξη των καρκινοπαθών συνανθρώπων μας.

  Το LIMASSOL FITNESS FESTIVAL, αποτελεί την πρώτη φιλανθρωπική δράση,  η οποία θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 29 Ιουλίου 2017, στο Oceania Bar στην παραλία του Ladies Mile, στην Λεμεσό.

  Το Φεστιβάλ ξεκινάει στις 12 πμ και περιλαμβάνει ομαδικά προγράμματα εκγύμνασης (από τις 4μμ) και ατομικούς διαγωνισμούς, ενώ θα ολοκληρωθεί με ένα διαφορετικό beach party.

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού καλεί το κοινό όπως στηρίξει τόσο τo Limassol Fitness Festival όσο και τις υπόλοιπες δράσεις που θα ακολουθήσουν. Γιατί μπορεί να νικηθεί. Μπορείς. Μπορούμε.


  *Το πλήρες πρόγραμμα του Limassol Fitness Festival μπορείτε να βρέιτε πιο κάτω:

  dtff

   

 • ΚΙΝΑ_ΕΘΝΙΚΗ

  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ “ΧΡΥΣΗ” EΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ BEACH HANDBALL

  H Nεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού συγχαίρει την Εθνική Ανδρών Beach Handball, η οποία χάρισε μια ακόμη μεγάλη επιτυχία στην χώρα μας με την κατάκτηση της 1ης θέσης στο Τουρνουά της WeiHai στην Κίνα.

  Στο διεθνές Τουρνουά στην Κίνα με συμμετοχή 13 ομάδων στην Κατηγορία Ανδρών και 13 στην Κατηγορία των Γυναικών, οι παίκτες της εθνικής μας ομάδας κατέθεσαν ψυχή στα 7 συνεχόμενα παιχνίδια που διεξήχθηκαν σε ένα τριήμερο.

  Η Εθνική μας Ομάδα πέρασε αήττητη από τον Όμιλο πετυχαίνοντας 5 νίκες, ενώ κέρδισε στον ημιτελικό το Βιετνάμ με 2-0.

  Στον μεγάλο τελικό μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι κέρδισε την Ουγγαρία στην διαδικασία των πέναλτι. Κέρδισε το πρώτο σετ με 20-16, έχασε το 2ο με 17-16 και επικράτησε στην διαδικασία των πέναλτι με 8-4 φτάνοντας στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

  Είναι μέσα από τέτοιες διακρίσεις που οφείλουμε να αντιληφθούμε την σπουδαιότητα του αθλητισμού αλλά και το χρέος που έχουμε ως πολιτεία να σταθούμε αρωγός στην προσπάθεια τους.


  28.6.2017

 • anwtato1

  ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΔΗΣΥ (ΗΜΕΡ. 22.6.2017)

  Το Ανώτατο Συμβούλιο της ΝΕΔΗΣΥ σε χθεσινή συνεδρία του (ημερομηνίας 22.6.2017), αποφάσισε ομόφωνα όπως εγκρίνει την εισήγηση του Εκτελεστικού Γραφείου της οργάνωσης για αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής του Παγκυπρίου Συνεδρίου.

  Το Εκτελεστικό Συμβούλιο εισηγήθηκε όπως το Παγκυπρίο Συνέδριο, το οποίο σε προηγούμενη του συνεδρία το Ανώτατο Συμβούλιο είχε ορίσει για την 1η Ιουλίου, μεταφερθεί εντός Σεπτεμβρίου λόγω τον πρόσφατων εξελίξεων στο Κυπριακό και την προσήλωση τόσο της Νεολαίας όσο και του Δημοκρατικού Συναγερμού στις εξελίξεις της Ελβετίας.

  Διευκρινίζεται ότι η υποβολή υποψηφιοτήτων για την Ανώτατη Ηγεσία, το Ανώτατο Συμβούλιο και τα Επαρχιακά Συνέδρια έχουν λήξει σύμφωνα με τα χρονοδιάγραμματα που βάσει καταστατικού το Ανώτατο Συμβούλιο έχει ορίσει.

  Ως εκ τούτου, η ΝΕΔΗΣΥ ενημερώνει τα μέλη της ότι δε θα υπάρξει οποιαδήποτε εκ νέου διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων είτε ακύρωση των υφιστάμενων, αφού η απόφαση αφορά μόνο στην αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής του Παγκυπρίου Συνεδρίου, για την οποία θα ενημερωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.


  23 Ιουνίου 2017

 • 900Χ506 ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΙΜΟΔΟΤΗ-ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ Π. ΣΩΦΡΟΝΙΟΥ

  Η 14η Ιουνίου καθιερώθηκε το 2004 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο ως η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη.

  Φέτος το μήνυμα για την Παγκόσμια ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη είναι «Τί μπορείς να κάνεις; Δώσε αίμα. Δώσε τώρα. Δίνε συχνά.». Η εκστρατεία τονίζει το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει κάθε άνθρωπος βοηθώντας τους συνανθρώπους του σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, προσφαίροντας το πολύτιμο δώρο του αίματος. Επικεντρώνεται επίσης στο γεγονός ότι είναι σημαντική η τακτική αιμοδοσία, έτσι ώστε τα αποθέματα αίματος να είναι επαρκής πριν εμφανιστεί οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη.

  Στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη αποτελεί η ενθάρρυνση των νέων να γίνουν αιμοδότες αλλά και όλων των ανθρώπων ουτως ώστε να προσφέρουν αίμα για να ενισχύσουν την ετοιμότητα των υπηρεσιών υγείας στην κοινότητά τους σε περιπτώσεις εκτάκτης ανάγκης. Περαιτέρω, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την ανάγκη για τακτική μη αμοιβόμενη δωρεά αίματος σε εθελοντική βάση όλο το χρόνο προκειμένου να υπάρχουν επαρκή αποθέματα αίματος.

  Αιμοδότες μπορούν να είναι όσοι είναι υγιείς και δεν έχουν κρυολόγημα, γρίπη ή άλλη ασθένεια την ημέρα της αιμοδοσίας, είναι ηλικίας μεταξύ 17-65 ετών, το βάρος σώματος είναι τουλάχιστον 50 κιλά, η αιμοσφαιρίνη τους είναι στα φυσιολογικά επίπεδα, έχουν ασφαλισμένο τρόπο ζωής, πριν την αιμοδοσία δεν έχουν καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά και δεν έχουν υποβληθεί σε μεγάλη χειρουργική επέμβαση ή έχουν προσβληθεί από βαριά νόσο κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου.

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού, στo πλαίσιo της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη και θέλοντας να ενισχύσει την προσπάθεια που καταβάλλετε, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στις 26 Ιουνίου 2017 στα νέα γραφεία της στην Λεμεσό (Όδος Κουρίου, πάροδος Θεσσαλονίκης) από τις 18.30 μέχρι τις 20.30.

  Η αιμοδοσία πραγματοποιείται στη μνήμη του συναγωνιστή Παναγιώτη Σωφρονίου, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 24 χρονών στις 24 Ιουνιου 2014. Ο Παναγιώτης υπήρξε ένα από τα πιο αξιόλογα στελέχη της Νεολαίας, στέλεχος της ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΑΘΗΝΑΣ και Πρόεδρος της ΕΦΕΚ Αθηνών.

  Πληροφορίες-Δήλωση Συμμετοχής: Χριστίνα 99 574933

 • CAPITAL1

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΔΗΣΥ ΣΤΟ CAPITAL TV | ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ


  Παρέμβαση στο Κεντρικό Δελττίο Ειδήσεων του Capital TV για την παρουσίαση της Εθνικής Στρατηγικής για τη Νεολαία, το όραμα και τα θέλω των νέων.

  30.05.2017

 • onek1_31.5

  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΝΕΚ

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού χαιρετίζει  την ψεσινή παρουσίαση της  Εθνικής Στρατηγικής για τη Νεολαία από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, ακολουθώντας την πολύ πρόσφατη υιοθέτηση της από το Υπουργικό Συμβούλιο.  Η Στρατηγική αποτελεί την πρώτη συντεταγμένη και οργανωμένη ενέργεια του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου προς εξυπηρέτηση του βασικότερου πυλώνα της αποστολής του, αυτού της συμβολής στην παραγωγή πολιτικής για τη νεολαία.

  Κατόπιν διαβουλεύσεων με περισσότερους από 3000 νέους σε Εθνικές Συνόδους Νέων, αστικές και άλλες περιφερειακές συναντήσεις και λαμβάνοντας υπόψη ποιοτικές και ποσοτικές εξειδικευμένες έρευνες χαράχθηκε αυτό το σχέδιο ενδυνάμωσης των νέων.

  Η Εθνική Στρατηγική για τη Νεολαία αποτελεί εξειδικευμένο έγγραφο πολιτικής, το οποίο καταγράφει το όραμα και τα θέλω των νέων σε βάθος έξι χρόνων. Συγκεκριμένα, προσαρμόζει στα τοπικά δεδομένα τους οκτώ άξονες, οι οποίοι περιγράφονται και στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τη Νεολαία. Οι εν λόγω άξονες αφορούν: την κοινωνική ενσωμάτωση, την δημιουργικότητα και τον πολιτισμό, την απασχόληση και την κατάρτιση, την συμμέτοχή, τον εθελοντισμό, την υγεία και ευεξία και τους νέους και τον κόσμο.

  Βασική αρχή της Εθνικής Στρατηγικής είναι ότι, ό,τι αφορά τους νέους συναποφασίζεται με τους νέους. Παράλληλα, όραμα της είναι όλοι οι νέοι ανεξαιρέτως οι νέοι της Κύπρου να έχουν τις ευκαιρίες και την ενδυνάμωση ώστε να φτάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους μέσω πολιτικών και δράσεων σε στοχευμένους τομείς.

  Με σκοπό την επιτυχία του οράματος, συγκροτείται μηχανισμός παρακολούθησης και εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της Δια-υπηρεσιακής Ομάδας Εργασίας, η οποία θα διασφαλίζει τη διατομεακή προσέγγιση στα θέματα νεολαίας, ο διαρκής συντονισμός και η συνεργασία όλων των φορέων του κράτους που ασχολούνται με τα θέματα νεολαίας. Για την υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής θα καταρτιστούν δύο Σχέδια Δράσης τριετούς πλάνου, τα οποίο καταλήγουν σε ετήσιες εκθέσεις προόδου.

  Καταληκτικά, επισημαίνουμε ότι με αυτή την ενέργεια αποδεικνύεται στην πράξη ότι οι νέοι που κατέχουν θέσεις ευθύνης και διοίκησης μπορούν να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε πρόκληση, όταν εκφράζουν ολοκληρωμένες προτάσεις πολιτικής και διαφάνειας.

  31.05.2017

 • poreis2

  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ 2017

  Βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις μέρες το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Κύπρου 2017, το οποίο διοργανώνεται από την Accept ΛΟΑΤΙ Κύπρου, την Αντιπροσωπία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, το Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κύπρο και με τη στήριξη του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου και άλλων φορέων. Βασικός στόχος του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Κύπρου 2017 είναι η καταπολέμηση της ρητορικής μίσους, δηλαδή της δημόσιας προώθησης ομοφοβικής ή τρανσφοβικής βίας ή μίσους.

  Η ομοφοβική και τρανσφοβική ρητορική μίσους, η οποία καταδικάζεται μέσω πρόνοιας του Ποινικού Κώδικα που εισήχθηκε το 2015, διαχωρίζεται νομοθετικά από ρητορική μίσους άλλων μορφών (λ.χ. φυλετική, θρησκευτική, εθνική ρητορική μίσους), η οποία καταδικάζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του περί της Καταπολέμησης Ορισμένων Μορφών και Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου Νόμου του 2011 (N. 134(I)/2011). Βασική διαφορά των εν λόγω πανομοιότυπων διατάξεων είναι οι ποινές που προβλέπονται. Ειδικότερα, για την ομοφοβική και τρανσφοβική ρητορική μίσους προβλέπεται ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει τα τρία χρόνια και/ή χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις πέντε χιλιάδες ευρώ, ενώ για τις άλλες μορφές ρητορικής μίσους προνοείται ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει τα πέντε χρόνια και/ή χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις δέκα χιλιάδες ευρώ.

  Η ΝΕΔΗΣΥ θεωρεί ότι η διαφορά στις ποινές που εισάγονται από τις εν λόγω πρόνοιες, αποτελεί αδικαιολόγητη διάκριση σε βάρος των ομοφυλόφιλων και των τρανς ατόμων, η οποία πρέπει να αρθεί ούτως ώστε οι ποινές οι οποίες προβλέπονται για την ομοφοβική και τρανσφοβική ρητορική μίσους να εξυψωθούν και να είναι ίδιες με αυτή άλλων μορφών ρητορικής μίσους, ενώ παράλληλα, θα πρέπει η ομοφοβική και τρανσφοβική ρητορική μίσους να ενταχθεί στον Περί της Καταπολέμησης Ορισμένων Μορφών και Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας Νόμο του 2011.

  Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Κύπρου 2017, η ΝΕΔΗΣΥ έλαβε μέρος σε εκδήλωση κατα την οποία ο Πρόεδρός της, Πέτρος Δημητρίου, συζήτησε με άλλους αρχηγούς κομματικών ομάδων νεολαίας για τη ρητορική μίσους και την επίδραση στη νεολαία. Περαιτέρω, η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού θα συμμετέχει στην Πορεία Υπερηφάνειας την Κυριακή, 28 Μαιού 2017, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι αποτελεί αδήριτη ανάγκη ένα κράτος δικαίου να προστατεύει χωρίς διακρίσεις όλους τους πολίτες του και ταυτόχρονα να ενεργεί με γνώμονα τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως αυτά κατοχυρώνονται τόσο στο Σύνταγμα και την κυπριακή νομοθεσία, όσο και σε σωρεία διεθνών συνθηκών οι οποίες εφαρμόζονται στην κυπριακή έννομη τάξη.

  27.5.2017

 • survivor1

  8η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΜΑΚΙ

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού, ανακοινώνει τη διοργάνωση της 8ης κατά σειρά καλοκαιρινής κατασκήνωσης για τους μαθητές της Νεολαίας. Η κατασκήνωσή θα πραγματοποιηθεί φέτος, από τις 03 Ιουλίου 2017 μέχρι και τις 08 Ιουλίου 2017 στο Λατσί, στην Πόλη Χρυσοχούς και συγκεκριμένα στο Nicki Holiday Resort.

  Μέσα από ένα ισορροπημένο ημερήσιο πρόγραμμα, οι μαθητές θα αναπτύξουν ικανότητες συνεργασίας μέσα από ομαδικές ψυχαγωγικές δραστηριότητες, θα ενημερωθούν για την πλούσια ιστορία του τόπου μας μέσα  από εκδρομές σε ιστορικούς χώρους και φυσικές ομορφιές της ευρύτερης περιοχής της Πόλης Χρυσοχούς και τέλος θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια.

  Όλα τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν τη Δευτέρα, 03 Ιουλίου στις 09.00 από διάφορα σημεία της Κύπρου για την Πόλη Χρυσοχούς. Ο καθορισμός των σημείων θα γίνει ανάλογα με τη συμμετοχή. Η επιστροφή είναι προγραμματισμένη για τo Σάββατο 08 Ιουλίου στις 16.00.

  Για να μπορέσει να συμμετάσχει ένας μαθητής στην κατασκήνωση, θα πρέπει να επιστρέψει την δήλωση συμμετοχής συμπληρωμένη στους κατά πόλεις επαρχιακούς γραμματείς της ΜΑΚΙ, ή στα κεντρικά γραφεία της ΝΕΔΗΣΥ, μέχρι την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017. Για την καλύτερη δυνατή οργάνωση της κατασκήνωσης, θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέλη).

  Σημειώνεται ότι η κατασκήνωση απευθύνεται σε μαθητές/τριες 14 – 17 ετών. Για περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία:

  Κεντρικά Γραφεία ΝΕΔΗΣΥ:  Κούλλα 22757999-Λούης 96868616

  Βρείτε την αίτηση συμμετοχής εδώ!


  8i kataskinwsi maki

 • PAGKIPRIO SINEDRIO

  ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΝΕΔΗΣΥ

  Με ομόφωνη απόφαση του σε χθεσινή συνεδρία, το Ανώτατο Συμβούλιο της ΝΕΔΗΣΥ όρισε την 1η Ιουλίου 2017 ως την ημέρα διεξαγωγής του Καταστατικού Παγκυπρίου Συνεδρίου της οργάνωσης.

  Επιπλέον, αποφάσισε όπως τα Επαρχιακά Συνέδρια συγκληθούν από την 10η μέχρι την 14η Ιουλίου 2017.

  Ως εκ τούτου, βάση του καταστατικού της οργάνωσης, η τελευταία ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων για την Ανώτατη Ηγεσία της ΝΕΔΗΣΥ, το Ανώτατο Συμβούλιο καθώς και τα Επαρχιακά Συμβούλια έχει οριστεί η 2α Ιουνίου 2017.

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού ενημερώνει τα μέλη της ότι η υποβολή υποψηφιοτήτων θα πραγματοποιείται δια χειρός στα Κεντρικά Γραφεία της οργάνωσης (Πινδάρου και Σκόκου 2, Λευκωσία) και στον Γενικό Γραμματέα της, Χρήστο Παπαμιχαήλ.

  Όλες οι θέσεις, αρμοδιότητες και υποχρεώσεις των οργάνων και αξιωματούχων της ΝΕΔΗΣΥ ορίζονται από το καταστατικό της οργάνωσης, στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να απευθυνθούν πριν την υποβολή της υποψηφιότητας τους.


 • eds1

  O ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

  Μετά από σχεδόν δύο χρόνια μεθοδικής και πετυχημένης Προεδρίας στο European Democrat Students (EDS), τη φοιτητική νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP), ο Γιώργος Χατζηγεωργίου εκλέγηκε με ισχυρή και δεδηλωμένη πλειοψηφία στο Εκτελεστικό Συμβούλιο Νεολαίας του Συμβουλίου της Ευρώπης (Advisory Council on Youth).

  Το Advisory Council on Youth του Συμβουλίου της Ευρώπης απαρτίζεται από τους εκλελεγμένους εκπροσώπους Ευρωπαικών Μη Κυβερνητικών Οργανισμών (ΜΚΟ) και Συμβουλίων Νεολαίας Χωρών οι οποίοι παρέχουν γνώμες και συμβουλές για όλες τις δραστηριότητες στον τομέα της Νεολαίας. Επίσης εξασφαλίζει τη συμμετοχή των νέων σε όλες τις δραστηριότητες του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ο τομέας της Νεολαίας του Συμβουλίου της Ευρώπης λειτουργεί με βάση την συνεργασία μεταξύ του Advisory Council και των Κυβερνήσεων, σε αυτό που είναι γνωστό ως co-management system.

  Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω επιτυχία της ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ αποτελεί επιτυχία για την Κύπρο, καθώς και την ευρύτερη κεντροδεξιά νεολαία στην Ευρώπη. Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού εύχεται καλή συνέχεια στα καθήκοντα του στο EDS τους εναπομείναντες μήνες και κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

  26 Aπριλίου 2017

 • κροτιδες

  Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΟΤΟ ΜΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ


  Μήνυμα ΝΕΔΗΣΥ προς νεολαία για τη χρήση κροτίδων

  Θέλουμε για μία ακόμη χρονιά να απευθυνθούμε προς όλους και να στείλουμε το μήνυμα πως η γιορτή του Πάσχα, η μεγαλύτερη χριστιανική γιορτή, πρέπει να είναι μόνο γιορτή χαράς και όχι πόνου. Γιορτή με μηνύματα αισιοδοξίας και όχι μέρα θλίψης.

  Τα βεγγαλικά και οι κροτίδες με την φοβερή κατάχρηση τους που διακρίνουμε ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο δεν πρέπει να αποτελούν έθιμο και παράδοση αλλά διαστρέφουν το νόημα των ημερών.

  Τα τραγικά παραδείγματα τραυματισμών, εγκαυμάτων , ακρωτηριασμών ακόμα και θανάτων που είδαμε τα τελευταία χρόνια καταδεικνύουν ότι η χρήση τους είναι επικίνδυνη όσο ικανό  και αν θεωρεί κάποιος τον εαυτό  του.

  Η ΝΕΔΗΣΥ , απευθύνει έκκληση προς όλους τους νέους του τόπου μας:

  Μείνετε μακριά από τα βεγγαλικά και τις κροτίδες.

  Γιορτάστε με κατάνυξη και όχι με τρόμο και πόνο.

  Την ίδια ώρα θέλουμε να απευθυνθούμε και προς τους γονείς, με την παρότρυνση να προσέχουν τι αγοράζουν για τα παιδιά τους ιδιαίτερα τα πιο μικρά.

  Ενημερωθείτε, ευαισθητοποιηθείτε, εξηγείστε στα παιδιά. Δώστε τους να καταλάβουν την αξία της ζωής και διδάξετε τους πως η υγεία τους αξίζει πολύ περισσότερο από τον κρότο μίας στιγμής.

  Καλό Πάσχα σε όλο τον κόσμο και τις καλύτερες ευχές για την ταλαιπωρημένη μας πατρίδα.

  13 Απριλίου 2017

   

 • rizokarpaso_anak

  ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΡΙΖΟΚΑΡΠΑΣΟΥ Η ΝΕΔΗΣΥ

  Επίσκεψη στο Σχολείο του Ριζοκαρπάσου πραγματοποίησε η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού στο πλαίσιο της παγκύπριας εκστρατείας της για συλλογή σχολικών ειδών και ενίσχυση των μαθητών του τόπου μας.

  Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017. Την αντιπροσωπεία της ΝΕΔΗΣΥ υποδέχθηκε η Διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Σχολείου.

  Στο εξατάξιο γυμνάσιο του Ριζοκαρπάσου, το οποίο φέτος συμπληρώνει  τα 100 χρόνια λειτουργίας του, φοιτούν 8 μαθήτριες και 9 μαθητές, στο Δημοτικό Σχολείο 7 μαθήτριες και 6 μαθητές, στην Προδημοτική 1 μαθήτρια, ενώ στο Νηπιαγωγείο 2 κορίτσια και 5 αγόρια.

  Η επίσκεψη στο Σχολείο του Ριζοκαρπάσου δεν αποτελεί για τη Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού κοινωνική ευθύνη μα καθήκον και υποχρέωση στη μοναδική φλόγα που φωτίζει ακόμη την ιστορία μας και τη γη των προγόνων μας.

  Γραφείο Τύπου

  6 Απριλίου 2017

 • yepp1

  Η ΝΕΔΗΣΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

  Στις εργασίες του πανευρωπαϊκού συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), στην Μάλτα, είχε την ευκαιρία να συμμετέχει η ΝΕΔΗΣΥ στις 29 και 30 Μαρτίου.

  Παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου έλαβε χώρα η χειμερινή σχολή των Ευρωπαίων Δημοκρατών Φοιτητών (EDS), της οργάνωσης φοιτητών του ΕΛΚ. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2015 της οργάνωσης προεδρεύει ο Γιώργος Χατζηγεωργίου εκ μέρους της Φοιτητικής Παράταξης Κυπρίων Πρωτοπορία.

  Η Νεολαία του ΕΛΚ (με αντιπρόεδρο τον Χριστόδουλο Ιωάννου από την ΝΕΔΗΣΥ) είχε σειρά συναντήσεων στο πλαίσιο του συνεδρίου.

  Κατά τη διαδικασία του συνεδρίου το ΕΛΚ εξέδωσε ισχυρό ψήφισμα για την Κύπρο που ενισχύει τις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για απαλλαγή της Κύπρου από την Τουρκική κατοχή. Η ΝΕΔΗΣΥ αντιλαμβάνεται την ευρεία εκπροσώπηση που έχει στα ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα ως ιδιαίτερα σημαντικό βήμα για διαφώτιση και προώθηση των προτεραιοτήτων μας.

  31 Mαρτίου 2017

 • ΕΟΚΑ_ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΡΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΟΚΑ 55-59

  Εξήντα δύο χρόνια, συμπληρώνονται φέτος, από την ιστορική ημέρα της 1ης Απριλίου 1955. Η αιματοβαμμένη ιστορία μας, γράφει από τότε με χρυσά γράμματα «Ε.Ο.Κ.Α. 1955-59». Το δοξασμένο αυτό κεφάλαιο της Κυπριακής Ιστορίας, αποδεικνύει περίτρανα πως τα παλληκάρια της Κύπρου, υπήρξαν άξιοι απόγονοι των Ελλήνων προγόνων τους, αφού στο ζύγιασμα της προσωπικής τους ζωής και του εθνικού συμφέροντος, τίποτε δεν είχε μεγαλύτερη αξία από την ελευθερία της πατρίδος τους. Η τόση αυταπάρνηση αλλά και η πίστη τους στα εθνικά ιδεώδη, οδήγησαν τελικά στην αποτίναξη των Άγγλων αποικιοκρατών από το νησί μας.

  Ο αγώνας της Ε.Ο.Κ.Α., αποτελεί σήμερα φάρο ελπίδας και μας θυμίζει αδιαλείπτως, πως η νίκη δεν ανήκει πάντα στους ισχυρούς, αλλά σε αυτούς που με προσήλωση στους στόχους τους, αγωνίζονται μέχρι τέλους για τη διαφύλαξη των ιδανικών τους.

  Η Ε.Ο.Κ.Α. 55-59, αποτελεί κεφάλαιο εθνικής υπερηφάνειας και μνήμης και θα πρέπει να διαφυλάσσεται με υπευθυνότητα, ώστε η ιστορική και εθνική μας παρακαταθήκη, να δοθεί αναλλοίωτη στα παιδιά μας, και σε όλες τις επόμενες γενιές.

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού καλεί όλα τα μέλη και φίλους της οργάνωσης όπως συμμετέχουν μαζικά σε όλες τις ανά επαρχία εκδηλώσεις μνήμης και τιμής, οι οποίες διοργανώνονται από οργανωμένα σύνολα, σωματεία και τοπικές επιτροπές ΔΗΣΥ και ΝΕΔΗΣΥ.


  Λευκωσία:

  ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ – 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 7.30ΜΜ – ΣΩΜ. ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ. ΟΜΙΛΗΤΗΣ Δ. ΤΑΛΙΑΔΩΡΟΣ – ΛΥΚΕΙΑΡΧΗΣ

  ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ – 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 8ΜΜ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ. ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ – ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ / ΑΝ. ΠΡΟEΔΡΟΣ ΔΗΣΥ

  ΠΑΛΑΙΟΜΕΤΟΧΟ – 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 7.30ΜΜ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΟΞΑ ΠΑΛΑΙΟΜΕΤΟΧΟΥ. ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΤΟΡΝΑΡΙΤΗΣ – ΚΟΙΝ. ΕΚΠΡ. ΔΗΣΥ

  Κ. ΜΑΤΣΗΣ ΛΑΚΑΤΑΜΙΑΣ – 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 8ΜΜ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ Κ. ΜΑΤΣΗΣ. ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΣΥ Κ. ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ

  ΣΩΜ. ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΛΆΜΠΡΑΣ – 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 7ΜΜ – ΣΩΜ. ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΛΑΜΠΡΑΣ. ΟΜΙΛΗΤΗΣ Ν. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ – ΚΥΒ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

  ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ – 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΑΛΙΑΔΩΡΟ – ΛΥΚΕΙΑΡΧΗΣ

  Λάρνακα:

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥΡΟΥΚΛΗΣ ΤΡΟΥΛΛΩΝ – 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 7.30 ΜΜ – ΧΩΡΟΣ ΘΥΣΙΑΣ ΗΡΩΑ ΑΝΔΡΕΑ Δ. ΣΑΜΕΡΗ (ΛΑΜΠΑΔΗΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΘΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΗΡΩΑ)

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ – 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 7.45 ΜΜ- ΟΙΚΗΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ (ΟΥΜ ΧΑΡΑΜ 48). ΟΜΙΛΗΤΗΣ Ν. ΚΟΥΓΙΑΛΗΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΩΕΡΓΙΑΣ, ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

  ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΟΚΑ 55-59, ΣΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑΣ- 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 8.00 ΜΜ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΟΡΜΗΔΕΙΑΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΣΟ ΟΡΜΗΔΕΙΑΣ – 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 8.00 ΜΜ – ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΟΡΜΗΔΕΙΑΣ (Εθνικόφρονα Σωματεία). ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

  Λεμεσός:

  ΕΘΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ&ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ, ΕΘΝΙΚΟΛΑΪΚΟΣ, ΔΙΓΕΝΗΣ, ΠΑΡΘΕΝΩΝ, ΣΕΚ ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ – 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 8.00ΜΜ- ΟΙΚΗΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ.  ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ – ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ / ΑΝ. ΠΡΟEΔΡΟΣ ΔΗΣΥ

  Θ.Ο.Ι ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΥΠΕΡΟΥΝΤΑΣ- 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 19.30 ΜΜ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΕΡΟΥΝΤΑΣ, ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΥΠΕΡΟΥΝΤΑΣ (ΠΑΡΕΛΑΣΗ, ΛΑΜΠΑΔΗΦΟΡΙΑ, ΑΦΙΞΗ ΦΛΟΓΩΝ, ΑΝΑΜΜΑ ΒΩΜΟΥ, ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ, ΤΡΙΣΑΓΙΟ, ΟΜΙΛΙΑ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ). ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΚΚΟΤΡΥΠΗΣ

   

 • ΔΤ_ΚΥΠΡΙΑΚΟ

  ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

  Στο πλαίσιο της επίσκεψης ομάδας εκπροσώπων Ευρωπαϊκών Οργανώσεων Νεολαίας με σκοπό τη μελέτη των πτυχών του Κυπριακού ζητήματος και της προοπτικής της επανένωσης έγινε συζήτηση με ομιλητές από τις πολιτικές νεολαίες τόσο από την Ε/Κ κοινότητα όσο και από την Τ/Κ κοινότητα.

  H συζήτηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017, στο Σπιτί της Συνεργασίας.

  Ο αντιπρόεδρος της ΝΕΔΗΣΥ Θεόδουλος Ιωάννου ανέλυσε τις κορυφαίες προτεραιότητες της νεολαίας στην προσπάθεια για συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων του τόπου αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η προσπάθεια για επανένωση ενόψει των ισορροπιών τόσο στην περιοχή αλλά και στον κόσμο.

  11 Μαρτίου 2017

 • periorismos1

  ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΘΗΤΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΔΗΣΥ | TOY ΠΕΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

  Κάθε οργανισμός που περιέρχεται σε κατάσταση στασιμότητας, χαρακτηρίζεται από επακολουθούμενη αστάθεια, φανερώνοντας την αναγκαιότητα για συνεχή βελτίωση των δομών και διαδικασιών του, σε ένα περιβάλλον που μεταβάλλεται γρήγορα. Continue Reading

 • fpk1

  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ EDS ΣΤΗΝ ΒΑΡΣΟΒΙΑ | ΤΗΣ ΣΑΡΑΣ ΑΡΤΥΜΑΤΑ

  Η Φοιτητική Παράταξη Κυπρίων Πρωτοπορία συμμετείχε στις 17-19 Φεβρουαρίου σε διήμερο συζητήσεων στην Βαρσοβία της Πολωνίας που διοργανώθηκε από το φοιτητικό κομμάτι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος, τους Ευρωπαίους Δημοκράτες Φοιτητές (EDS). Η διοργάνωση του διημέρου ήταν κάτω από την εποπτεία του τοπικού οργανισμού και με την υποστήριξη του ιδρύματος Κόνραντ Αντενάουερ και του ευρωβουλευτή Michal Boni.

  Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου θερινού Πανεπιστήμιου των Ευρωπαίων Δημοκρατών Φοιτητών, που πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα από τη φοιτητική μας παράταξη, υιοθετήθηκε η καμπάνια #iMEurope. Η συγκεκριμένη καμπάνια συνοψίζει προτάσεις για το πώς πρόκειται να διατηρηθεί η κοινή Ευρωπαϊκή ταυτότητα και πως η Ε.Ε. θα συνεχίσει να υφίσταται στο μέλλον. Όλες οι πολιτικές προτάσεις και δηλώσεις ακολούθως έχουν συμπεριελήφθη περιληπτικά στο κείμενο πολιτικής. Οι πολιτικές αυτές συζητήθηκαν περαιτέρω με απώτερο σκοπό να προωθηθούν στους άμεσα ενδιαφερόμενους, αλλά και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Οι κύριοι πυλώνες που συμπεριλαμβάνονται στην πρόταση αφορούν την Νεολαία, τις Θεσμικές Μεταρρυθμίσεις, την Οικονομία, τη Νομισματική και Δημοσιονομική πολιτική, την Ασφάλεια και Άμυνα, την Ενέργεια, το Περιβάλλον και τη Ψηφιοποίηση.

  Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν αλλά και να ακούσουν απόψεις περί του θέματος. Κύριοι ομιλητές του διημέρου ήταν ο πρώην πρόεδρος της Πολωνίας Bronisław Komorowski, ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας της Πολωνίας Marek Belka. Επιπλέον, μέρος στις συζητήσεις έλαβαν και μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και βουλευτές προερχόμενοι από το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και την Πολωνία, δίνοντας τις δικές του απόψεις και προτάσεις για τις θεσμικές αλλαγές.

  Ανατρέχοντας στο twitter με το #iMEurope μπορείτε να βρείτε σημαντικές δηλώσεις και συζητήσεις από το συνέδριο.

  Σάρα Αρτυματά

  Εκπρόσωπος ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στο EDS

  22 Φεβρουαρίου 2017

 • politiki akadimia

  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΝΕΔΗΣΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΟΝΡΑΝΤ ΑΝΤΕΝΑΟΥΕΡ


  Το Ίδρυμα Κονραντ Άντεναουερ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης διοργάνωσε το Τριήμερο 17,18 και 19 Φεβρουαρίου, Πολιτικη Ακαδημία με θέμα  “Η Πολιτική στη Κύπρο και Πολιτικές εκστρατείες”.

   Η ακαδημία έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Κλεοπάτρα όπου φιλοξενήθηκαν οι συμμετέχοντες.

  Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να συνομιλήσουν με Υπουργούς και Πολιτικούς της Κύπρου όπως ο Ιωάννης Κασουλίδης, Χάρης Γεωργιάδης, Αβέρωφ Νεοφύτου και Μιχάλης Σοφοκλέους όπως και με ακαδημαϊκούς και επικοινωνιολόγους άλλων μελών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εξασκήσουν  τις ικανότητες τους στην επικοινωνία και εκστρατεία μέσω εργασιών που τους ανέθεσαν οι Επικοινωνιολόγοι Πάνος Τσιρίδης και Βίβιαν Ευθυμιοπούλου.

  Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις δυο οργανώσεις για την διοργάνωση του συνεδρίου και να τους ενθαρρύνουμε για περισσότερα συνέδρια στη Κύπρο. 

  21 Φεβρουαρίου 2017

   

 • onek_vraveia

  ΠΡΩΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ-ΝΕΟΙ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ

  Πραγματοποιήθηκαν χθες τα πρώτα Βραβεία Νεολαίας από το Συνεργατισμό και τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου. Στόχος των βραβείων η ανάδειξη και η επιβράβευση των νέων που αναπτύσσουν αξιόλογη δράση.

  Τα «Βραβεία Νεολαίας» επιβράβευσαν νέους που μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ή έργα έχουν ξεχωρίσει σε διάφορους τομείς και έχουν αναδειχθεί σε θετικά πρότυπα, ενθαρρύνοντάς τους να πιστέψουν στις δυνατότητες τους και στην προσπάθεια για το καλύτερο.

  Ο Συνεργατισμός και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου στοχεύουν να καταστήσουν τα Βραβεία Νεολαίας ένα σημαντικό θεσμό, αναγνωρισμένο από την κοινωνία αλλά πρωτίστως από τη νεολαία, ο οποίος θα αποτελεί τον κατ’ εξοχήν θεσμό ανάδειξης και επιβράβευσης του έργου και των δράσεων των νέων.

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού συγχαίρει όλους τους βραβευθέντες. Νέους που μέσα από την δημιουργία αλλάζουν την Κύπρο μας! Επιπλέον, συγχαίρει όλους τους συντελεστές για την εξαιρετική διοργάνωση.


  Τα 10 βραβεία που απονεμήθηκαν:

  • Κατηγορία ΝΕΟΣ/ΝΕΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

  Το βραβείο απονεμήθηκε στη ΝΑΤΑΣΑ ΡΕΒΕΚΚΑ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ.

  Η δράση της Νατάσας αναφορικά με την ελκώδη κολίτιδα (νόσος του Crohn) είναι πάρα πολύ σημαντική. Η Νατάσα δεν επέλεξε να δεχτεί μοιρολατρικά τις επιπτώσεις της νόσου αλλά προτίμησε τη δυναμική δράση και την προσφορά. Βιώνοντας η ίδια τις συνέπειες τις νόσου προσπαθεί να ενημερώσει και ευαισθητοποιήσει την κυπριακή κοινωνία, καταπολεμώντας ταυτόχρονα το στίγμα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς

  • Κατηγορία ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

  Το βραβείο απονεμήθηκε στον ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ.

  Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Οικογενειακού Προγραμματισμού δραστηριοποιείται από το 1971 στον τομέα της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας. Έχει να επιδείξει πλούσιο έργο αφού παρέχει συμβουλευτικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες προσιτές σε όλους ιδιαίτερα τους νέους. Η ομάδα νέων του ΚΣΟΠ συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια από την ίδρυση της, και εκπροσωπεί την Κύπρο σε συνέδρια και σεμινάρια στο Εξωτερικό. Η ομάδα αυτή διοργανώνει εκστρατείες ενημέρωσης, ενώ συμμετέχουν σε δράσεις προάσπισης των σεξουαλικών και αναπαραγωγικών δικαιωμάτων.

  • Βραβείο Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας

  Το βραβείο απονεμήθηκε στην στην εταιρεία KLEOPAS POMEGRANATE JUICE.

  To Βραβείο Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας αφορά ωφέλιμες δράσεις/πρωτοβουλίες στην ύπαιθρο που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας της χώρας και η δράση της συγκεκριμένης εταιρείας συμβάλλει ακριβώς προς την κατεύθυνση αυτή.

  • Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

  Το βραβείο απονεμήθηκε εξίσου στις ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ και ΕΛΛΗ ΜΙΧΑΗΛ.

  Πρόκειται για πολύ αξιόλογες πρωτοβουλίες που προωθούν στοιχεία της κυπριακής παράδοσης φιλτραρισμένα μέσα από μια σύγχρονη οπτική. Η Έλλη και η Βασιλική κατόρθωσαν μέσα από τη δράση τους να μας υπενθυμίσουν ότι οι Κύπριοι νέοι δημιουργοί μπορούν και σήμερα να παράξουν ποιοτικό πολιτιστικό έργο γεφυρώνοντας το χθες με το σήμερα.

  • Κατηγορία ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

  Το βραβείο απονεμήθηκε στη ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΗ.

  Η Νεκταρία Παναγή καταφέρνει τα τελευταία χρόνια να διατηρεί ψηλές επιδόσεις στον αθλητισμό και συγκεκριμένα το στίβο. Προβάλλει επάξια τη χώρα μας σε πανελλήνιες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις ενώ σε τοπικό επίπεδο κατέχει τα πρωτεία σε πολλές διοργανώσεις, δημιουργώντας έτσι πρότυπα για τη νεολαία της Κύπρου.

  • Κατηγορία ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

  Το βραβείο απονεμήθηκε στη SMART DEVELOPMENT TEAM (Ιάσωνας Ιάσωνος και Χριστόφορος Κρόνης).

  Οι δύο φοιτητές που αποτελούν το Smart Development Team κατάφεραν να μετουσιώσουν σε πράξη μια καινοτόμα ιδέα η οποία συνθέτει καινούργιες και πρωτοποριακές τεχνολογίες. Επιπρόσθετα, η πρωτοβουλία αυτή εμπεριέχει στοιχεία κοινωνικής ευαισθησίας αφού αναδεικνύει το δράμα των προσφύγων, προσπαθώντας να συμβάλει στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής αυτής κρίσης.

  • Κατηγορία ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  Το βραβείο απονεμήθηκε στον ΑΝΤΩΝΗ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ.

  Η καινοτόμα προσέγγιση του Αντώνη Κουντούρη στη διαχείριση και επαναχρησιμοποίηση των αποβλήτων πολυουρεθάνης συμβάλλει σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος και αποτελεί καλή πρακτική για όσες βιοτεχνίες χειρίζονται παρόμοια θέματα.

  • Κατηγορία ΕΠΙΣΤΗΜΗ

  Το βραβείο απονεμήθηκε στον ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΖΑΡΑΒΙΝΟ.

  Η ερευνητική δραστηριότητα του Απόστολου Ζαραβίνου στο θέμα εξεύρεσης θεραπειών στα Λεμφώματα τύπου Β αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά στην κατανόηση των πολύπλοκων μηχανισμών της ασθένειας και την κατασκευή νέων θεραπευτικών προσεγγίσεων για τους ασθενείς.

  • Κατηγορία ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

  Το βραβείο απονεμήθηκε στον ΑΡΓΥΡΗ ΑΡΓΥΡΟΥ (ιστοσελίδα foody.com.cy).

  To Foody έφερε μια νέα προσέγγιση στην παραγγελία φαγητού τόσο διαδικτυακά όσο και μέσα από εφαρμογή κινητού τηλεφώνου. Κατάφερε σε μόλις ένα χρόνο λειτουργίας να είναι ο επίσημος συνεργάτης και να λαμβάνει παραγγελίες εκ μέρους 165 καφέ και εστιατορίων, να διαβιβάζει πάνω από 10 000 παραγγελίες τον μήνα. Ο κύκλος εργασιών του αυξάνεται με ρυθμό 25% τον μήνα.

  • Κατηγορία ΠΡΟΣΦΟΡΑ

  Το βραβείο απονεμήθηκε στο ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΚΥΒΙΔΩΝ.

  Το βίντεο που δημιούργησε το Κέντρο Νεότητας Κυβίδων προβάλλει τις δυνατότητες και όχι τις αδυναμίες των ατόμων με αναπηρία μέσα από τον αθλητισμό, στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα ενδυνάμωσης και υποστήριξης της νεολαίας προς τα άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες.


  Γραφείο Τύπου

  16 Φεβρουαρίου 2017

 • pd_13.2

  Γραπτή ανακοίνωση Προέδρου ΝΕΔΗΣΥ: Βουλευτές που συμπεριφέρονται λες και γνωρίζουν τα πάντα, θυσιάζοντας τα πάντα

  Η παιδεία αποτελεί τη μεγαλύτερη παρακαταθήκη της πολιτείας προς τις μελλοντικές γενιές. Αντί να μας προβληματίσει το πώς αποφοιτούν κάθε χρόνο από τα Λύκεια μας μαθητές με μέσο όρο στις Παγκύπριες Εξετάσεις κάτω από τη βάση, σε πληθώρα μαθημάτων, ασχολούμαστε πως θα μορφώσουμε τους μαθητές από τα έδρανα της Βουλής. Λες και η δεκάλεπτη ανάγνωση μιας ανακοίνωσης του όποιου Υπουργού είναι αρκούντως ικανοποιητική για να παραθέσει την ουσία ενός τόσο σημαντικού ιστορικού γεγονότος.

  Τον λαϊκισμό στην κοινωνία θα τον πληρώσουμε σήμερα. Τον λαϊκισμό στην παιδεία όμως θα τον πληρώσουν οι επόμενες γενιές. Ένας λαός που σέβεται την ιστορία του και αναγνωρίζει την υποχρέωση του να τη διδάξει, το πράττει μέσα από βιβλιογραφία και γνώσεις ειδικών. Πρέπει η ιστορία του ενωτικού δημοψηφίσματος να διδάσκεται; Ασφαλώς. Αποτελεί κομμάτι της ιστορίας η οποία διαμέσου της διδασκαλίας μόνο να ωφελήσει μπορεί αφού παραδειγματίζει και διαπαιδαγωγεί. Μέσα όμως στο σωστό γνωστικό πλαίσιο και με την απαραίτητη εμπειρογνωμοσύνη. Ένα τέτοιο σημαντικό γεγονός πρέπει να αποτελεί αντικείμενο ενός σοβαρού διαλόγου για τα αναλυτικά προγράμματος και όχι μιας συζήτησης του ποδαριού στην Βουλή.

  Είναι καιρός οι βουλευτές μας να καταλάβουν πως δεν γνωρίζουν τα πάντα, οι πράξεις τους όμως, ειδικά όσον αφορά τα θέματα παιδείας, μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα να θυσιάσουν τα πάντα. Πως δεν είναι ειδικοί για όλα και πρωτίστως να συνειδητοποιήσουν πως η Βουλή αποτελεί βήμα νομοθετών και όχι δημαγωγών.

  Πέτρος Δημητρίου

  www.pdemitriou.com

 • allaxeto_anakoinwsi

  ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ 2021

  Η προεκλογική πρωτοβουλία «Άλλαξε το 2021», κατέγραψε τις προτάσεις και την στρατηγική της ΝΕΔΗΣΥ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αποτελεί σήμερα βάση για συζήτηση και συνεργασία με όσους επιθυμούν να βρεθούν στο πλάι των νέων.

  Έχει ως κύριους άξονες λειτουργίας την κωδικοποίηση βασικών πολιτικών θέσεων  για την παράταξη μας, την κατάθεση προτάσεων που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς και δέσμευση σε θεμελιώδη ηθικά ζητήματα που αφορούν τη χρηστή διοίκηση και τη διαφάνεια. Επιπλέον, μέσω δράσεων που περιγράφει φιλοδοξεί να συνεισφέρει  ποσό ύψους €100.000 στις τοπικές κοινωνίες μέσω ποικίλων δραστηριοτήτων.

  Το Πρόγραμμα αποτελεί ένα αμφίδρομο δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ της Νεολαίας και των ανθρώπων που την εκπροσωπούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στη βάση ούτε των ηλικιών ούτε και των προσωπικών προτιμήσεων, αλλά ξεκάθαρων θέσεων και πολιτικής συναντίληψης.

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού ανακοινώνει την έναρξη των συναντήσεων του προγράμματος. Οι συμμετέχοντες θα συνυπογράψουν την Χάρτα Συνεργασίας, λαμβάνοντας την υποχρέωση να παραμείνουν συνεπής στην στήριξη βασικών αρχών και πολιτικών προτάσεων της παράταξης μας. Προτάσεις που αφορούν τον περιορισμό θητειών, την σύγκρουση συμφερόντων και την διαφάνεια.

  Αντικείμενο των συναντήσεων θα είναι η ανάλυση και επεξεργασία της δέσμης Προτάσεων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η κατάθεση ολοκληρωμένων προτάσεων και η υλοποίηση των δραστηριοτήτων.

  Οι πρώτες συναντήσεις των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις επαρχίες μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο Φεβρουαρίου σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν αργότερα.

  8 Φεβρουαρίου 2017

 • ΠΓ 2

  ΕΘΝΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΠΕΤΡΟΥ Ζ. ΓΙΑΛΛΟΥΡΟΥ

  Συμπληρώνονται φέτος, 61 χρόνια από την θυσία του Ήρωα του Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59, Πέτρου Ζ. Γιάλλουρου, ο οποίος φονεύθηκε από Άγγλους στις 7 Φεβρουαρίου 1956 στην Αμμόχωστο, κατά την διάρκεια μαχητικής διαδήλωσης την οποία καθοδηγούσε. Continue Reading

 • b meros_kipriako

  Β ΜΕΡΟΣ ΤΗΛΕΜΑΧΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

  Δείτε εδώ το δεύτερος μέρος της Τηλεμαχίας με θέμα το Κυπριακό και τις θεματικές:

  1. Εγγυήσεις, ασφάλεια, παρεμβατικά δικαιώματα εγγυητριών δυνάμεων
  2. Εκ περιτροπής προεδρία, διασταυρούμενη και σταθμισμένη ψήφος, όπως και οι παράμετροι της.

  Continue Reading

 • %cf%84%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%b1%cf%87%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7

  Α ΜΕΡΟΣ ΤΗΛΕΜΑΧΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΝΕΟΛΑΙΑΣ-ΚΥΠΡΙΑΚΟ

  Δείτε εδώ το πρώτο μέρος της Τηλεμαχίας των Οργανώσεων Νεολαίας με θέμα: Continue Reading

 • %cf%84%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%b1%cf%87%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7

  ΤHΛΕΜΑΧΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

   

   


  Οι ηγέτες τριών εκ των μεγαλύτερων πολιτικών νεολαιίστικων οργανώσεων του τόπου μας (Πέτρος Δημητρίου – Πρόεδρος Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού, Χρίστος Χριστόφιας – Γενικός Γραμματέα της ΕΔΟΝ και Στέφανη Ανδρέου – Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Νεολαίας της ΕΔΕΚ), συμμετείχαν σε τηλεμαχία στην εκπομπή «Παράθυρο στη Κρητική Σκέψη», ως επίσημοι καλεσμένοι του Πολιτικού Επιστήμονα Χαράλαμπου Αριστοτέλους με θέμα το Κυπριακό πρόβλημα, εν όψει εξελίξεων στη Γενεύη. Continue Reading

 • 5-1-2017

  Η ΝΕΔΗΣΥ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

  Με την μετάβαση της πολιτικής ηγεσίας του τόπου στην Γενεύη για την εντατική φάση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, η πατρίδα μας μπαίνει σε μία κρίσιμη καμπή. Η ΝΕΔΗΣΥ εκφράζει την στήριξη της σε κάθε πρωτοβουλία που σκοπό έχει να ενδυναμώσει την ειλικρινή προσπάθεια που καταβάλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης εντός του συμφωνημένου πλαισίου. Continue Reading

 • %cf%80%ce%bf%cf%86%ce%b5%ce%bd-1

  ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΝΕΔΗΣΥ-ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΦΕΝ

  Θα επιλέξω να ξεκινήσω αντίστροφα από το πρωτόκολλο, Continue Reading

 • anakoinwsi1

  ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΦΟΥΤΣΑΛ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ Ν. ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗ

  Παραδόθηκαν, την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016, όλα τα καθαρά έσοδα του φιλανθρωπικού τουρνουά φούτσαλ που διογανώθηκε εις μνήμη του συναγωνιστή Νικόλα Πιτσιλλίδη στις 30 Οκτωβρίου 2016 στην Λεμεσό. Continue Reading

 • 620-465

  ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

  Η ΝΕΔΗΣΥ στα πλαίσια της κοινωνικής της προσφοράς και παρέμβασης στηρίζει τα άτομα με κινητικά προβλήματα και διεκδικεί όλα όσα θα έπρεπε σε μία πολιτισμένη κοινωνία να θεωρούνται αυτονόητα. Η προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και η ίση μεταχείριση δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά ένδειξη σεβασμού στον άνθρωπο. Continue Reading

 • untitled-11

  Ο ΔΗΣΥ

  Επιλέγω να αποτυπώσω την άποψη μου, πριν από την επερχόμενη εκλογική διαδικασία, κυρίως υπό τον κίνδυνο να θεωρηθώ και εγώ μετά Χριστόν προφήτης. Και αυτό όχι γιατί το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών θα διαφοροποιήσει κατά την εκτίμηση μου σε μεγάλο βαθμό τα πράγματα (μολονότι υπάρχουν περιθώρια στα οποία θα γίνουν αλλαγές) αλλά κυρίως γιατί την επόμενη μέρα των εκλογών στον ΔΗΣΥ οι νικητές, ως είθισται, θα έχουν κερδίσει μόνοι τη μάχη τους και οι ηττημένοι θα μέμφονται την ηγεσία. Continue Reading

 • anakoinwsi_edon

  Η ΕΔΟΝ γιορταζει τα 100χρονα της Οκτωβριανης Επαναστασης. Η Νεολαια της ΕΔΕΚ τι γιορταζει;

  Η ΕΔΟΝ γιορτάζει τα 100χρόνα της Οκτωβριανής Επανάστασης.

  Η Νεολαία της ΕΔΕΚ τι γιορτάζει; Continue Reading

 • eds

  FACING THE CHALLENGES OF CLIMATE – ΣΥΝΕΔΡΙΟ EDS | ΤΗΣ ΣΑΡΑΣ ΑΡΤΥΜΑΤΑ

  Τις τελευταίες δεκαετίες η στάθμη της θάλασσας έχει αυξηθεί κατά πολύ μαζί και οι θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη γη προκαλώντας το λιώσιμο των πάγων στην Ανταρτική και στην Αρκτική. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις παρενέργειες που προκαλούνται από τις κλιματικές αλλαγές. Continue Reading

 • %ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%b1-%cf%83%ce%b5-%ce%b5%ce%bd%ce%b1-%cf%86%ce%b9%ce%bb%ce%bf2

  ΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΦΙΛΟ | TOY ΠΕΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

  Καλέ μου φίλε,

  Έλαβα το γράμμα σου. Κατατρεγμένος από αμφιβολίες αφέθηκες να τρώγεσαι, πάλι, σε ένα δίλημμα κάλπικο. Στεναχώρησες κάποιους και πίκρανες άλλους. Και γιατί; Μήπως όταν λες κάτι, ακούει κανείς; Όσο και να το φωνάξεις θα αλλάξει κάτι; Μήπως αν πήγαινες με τα νερά του συστήματος να σταματούσες να νιώθεις βλέμματα να σε καρφώνουν και ψιθύρους να σε κυριεύουν; Continue Reading

 • 620x465-newlogo

  ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΝΕΔΗΣΥ-ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού, στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιούνται ενόψει της συμπλήρωσης των  σαράντα χρόνων από την ίδρυση της, ανακοινώνει την προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού για την δημιουργία του νέου λογοτύπου της. Continue Reading

 • pd_19-9

  ΑΣ ΤΟΝ ΠΟΥΜΕ ΒΑΣΙΛΙΑ | TOY ΠΕΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

  Για στάσου. Δεν θέλω πολύ. Να σε κοιτάξω για λίγο. Να προσπαθήσω να καταλάβω. Αλήθεια και καλά ξυπνήσαμε. Και καλά δεν ανεχόμαστε το παραμικρό πλέον. Έστω. Μπορεί να χρειάστηκε ένα πραξικόπημα και 2 εισβολές. Το χρηματιστήριο και η οικονομική κρίση. Μα υποτίθεται πως τώρα ξυπνήσαμε. Πως αντικαταστήσαμε την κολυμβήθρα του Σιλωάμ με δρακόντειους νόμους για να προστατευτούμε. Πως θωρακίσαμε τη νομιμότητα, με επιπλέον κριτήριο τη νομιμοποίηση.

  Continue Reading

 • site_pd

  ΟΙ ΣΤΑΒΛΟΙ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΕΜΙΣΟΥΝ. ΑΣ ΛΕΡΩΣΟΥΜΕ!

  Υπό την αίρεση των εξελίξεων στο κυπριακό, που πολύ αμφιβάλω από το ποσοστό των ηγετών κομμάτων και των αξιωματούχων της πολιτείας ευρύτερα, οι οποίοι επιθυμούν να δουν κινητικότητα, ο δημόσιος στίβος εισέρχεται σε άλλη μια εκλογική διαδικασία. Continue Reading

 • dilwsi_8-9

  ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

  Αναφορικά με τη σημερινή ανακοίνωση της ΕΔΟΝ για τη διαδικασία πρόσληψης Εκτελεστικού Γραμματέα στον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, επιθυμώ να δηλώσω τα ακόλουθα: Continue Reading

 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ_ΦΠΚ

  ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

  Με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, η ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ προχώρησε σε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστα Καδή, τη Δευτέρα 5/9/2016. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα εκκρεμούντα θέματα, ενώ ταυτόχρονα καταθέσαμε τις δικές της προτάσεις και εισηγήσεις για ό,τι αφορά τα φοιτητικά προβλήματα.

  Continue Reading

 • anakoinwsi1

  ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΕ ΕΛΠΙΔΑ!

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς εγκαινιάζει την εκστρατεία συλλογής σχολικών ειδών «Ξεκινάμε με ελπίδα». Η εκστρατεία στοχεύει στην συλλογή απαραίτητων σχολικών ειδών για την στήριξη άπορων μαθητών δημοτικών σχολείων  του τόπου μας. Continue Reading

 • ανακοινωση 77

  Η ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

  Η ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, συγχαίρει όλους όσους εξασφάλισαν θέση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδος. Γνωρίζοντας ότι κάθε καινούργιο ξεκίνημα κρύβει τις δυσκολίες του, η ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ βρίσκεται καθημερινά στη διάθεση των νεοεισερχόμενων φοιτητών προσφέροντας βοήθεια για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν, όπως η εξεύρεση διαμερίσματος  ή συγκατοίκου καθώς και παροχή πληροφοριών για τις διαδικασίες εγγραφής και φοίτησης στο Πανεπιστήμιο. Continue Reading

 • uclan2

  ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ UCLan Cyprus ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ!-ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

  Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus στο πλαίσιο συνεργασίας με τη Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ.) ανακοινώνει την προκήρυξη υποτροφιών για όλα τα μέλη της Οργάνωσης. Continue Reading

 • προπτυχιακό_uclan

  ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ UCLan Cyprus ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ!-ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

  Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus στο πλαίσιο συνεργασίας με τη Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ.) ανακοινώνει την προκήρυξη υποτροφιών για όλα τα μέλη της Οργάνωσης. Continue Reading

 • psem_1.8

  ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΣΕΜ – ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΕΔΗΣΥ

  Αντί να αρκεστούμε στα όσα στρεβλά παρουσιάζονται στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, εδώ και ένα χρόνο αναλώνονται κάποιοι στη διαδικασία εκλογής της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών. Αντιλαμβάνομαι πως η χειραγώγηση του εν λόγω σώματος θα ήταν εξαιρετικά βολική, με δεδομένο την πρόσφατη εκλογική διαδικασία για ανάδειξη του νέου κοινοβουλίου της Δημοκρατίας. Θα ήταν ωστόσο πιο χρήσιμο αν η αντιπαράθεση αυτή είχε ως στόχο τη διόρθωση του πλαισίου λειτουργίας των μαθητικών συμβουλίων, τόσο θεσμικά όσο και αντιπροσωπευτικά, συμπεριλαμβάνοντας και τους μαθητές των ιδιωτικών σχολείων. Επειδή ωστόσο ο στόχος αφορά σε αποκόμιση μικροπολιτικού συμφέροντος και ρεβανσισμού, για ένα ακόμη ζήτημα, κινδυνεύουμε να χάσουμε την ουσία. Continue Reading

 • ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΜΤΠΧ

  ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΑΠΟ ΝΕΔΗΣΥ & CIIM!

  Το πρωτοπόρο Cyprus International Institute of Management (CIIM), το μόνο που εξειδικεύεται στη Διοίκηση, προσφέρει σε συνεργασία με τη Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού 5 μερικές υποτροφίες (ύψους 50%) για τα μεταπτυχιακά προγράμματα ΜBA, MSc Management, MSc in Human Resource Management, MSc in Financial Services, MSc στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση. Continue Reading

 • bba

  ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΟ CIIM ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΔΗΣΥ

  Το πρωτοπόρο Cyprus International Institute of Management (CIIM), το μόνο που εξειδικεύεται στη Διοίκηση και εγγυάται εργοδότηση, σε συνεργασία με τη Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού  προσφέρει 6 υποτροφίες για απόκτηση του αναγνωρισμένου πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων (Bachelor in Business AdministrationBBA), με διεθνείς καθηγητές, μικρές τάξεις, και κρατική χορηγία. Continue Reading

 • ΥΠΟΤΟΦΙΑ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ 2016

  ΠΛΗΡΗΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΤΑΣΟΥ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

  To P.A College σε συνεργασία με την Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού προσφέρει, ως ένδειξη απότισης αιωνίου φόρου τιμής στον αείμνηστο Τάσο Μητσόπουλο, πλήρη υποτροφία τεταρτοετούς φοίτησης αξίας €35.000 σε ένα από τα πανεπιστημιακά προγράμματα του Κολλεγίου. Continue Reading

 • 620 465 15 ιουλιου

  15 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974, ΠΛΗΓΗ ΣΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Η 15η Ιουλίου 1974, πληγή στις μνήμες, αποτελεί μέρα εθνικού πένθους για την πατρίδα μας. Οι εγκληματικές ενέργειες της Χούντας των Αθηνών σε βάρος της Κύπρου επιτρέπουν στον Τούρκο κατακτητή να εισβάλει στην πατρίδα μας, να την καταβάλει με την ισχύ των όπλων και να την κρατά διχοτομημένη μέχρι και σήμερα. Continue Reading

 • anakoinwsi tk

  #Reddediyoruz: Η ΝΕΔΗΣΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ Τ/Κ

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού στηρίζει την προσπάθεια των νέων Τουρκοκυπρίων και των οργανώσεων νεολαίας για απόρριψη του σχεδιαζόμενου “γραφείου συντονισμού” που θα δίνει στην Τουρκία τον απόλυτο έλεγχο για θέματα νεολαίας, παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού. Η στόχευση μάλιστα στη νεολαία δίνει το στίγμα της “τελικής λύσης”, της πλήρους αφομοίωσης και της απόλυτης εξάρτησης από την Τουρκία. Continue Reading

 • δηλωσεις_30,5

  ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ | ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΕΔΗΣΥ


  Όσα ακολούθησαν την εξαγγελία του Υπουργικού Συμβουλίου για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της Εθνικής Φρουράς, και το οποία ήθελαν την προσπάθεια να αποτελεί προεκλογικό πυροτέχνημα,  σήμερα καταρρίπτονται. Continue Reading

 • ΑΡΘΡΟ ΠΕΤΡΟΥ

  TO ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ | TOY ΠΕΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

  Όπως αδύνατο είναι για κάποιον να μπει δύο φορές στο ίδιο ποτάμι, με δεδομένο πως το νερό βρίσκεται σε συνεχή ροή και κίνηση, άρα ποτέ δεν είναι το ίδιο, άλλο τόσο αδύνατο είναι να θεωρήσουμε πως η πολιτική διεργασία θα ξεκινήσει από εκεί που σταμάτησε. Continue Reading

 • κατασκηνωση μακι ανακοινωση

  ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΜΑΚΙ

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού, ανακοινώνει τη διοργάνωση της 7ης κατά σειρά καλοκαιρινής κατασκήνωσης για τους μαθητές της Νεολαίας. Η κατασκήνωσή θα πραγματοποιηθεί φέτος, από τις 05 Ιουλίου 2016 μέχρι και τις 10 Ιουλίου 2016 στο Λατσί, στην Πόλη Χρυσοχούς και συγκεκριμένα στο Nicki Holiday Resort. Continue Reading

 • vouleftikes

  Ο ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ | ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ

  Στις αυριανές εκλογές θα καθορίσεις τους εκπροσώπους – νομοθέτες σου για μια περίοδο πέντε ετών. Πολλά αλλάζουν σε πέντε χρόνια, η πατρίδα μας και η ζωή σου δεν ήταν τα ίδια πριν πέντε χρόνια όπως είναι σήμερα και δεν θα είναι τα ίδια σε πέντε χρόνια από σήμερα. Γι’ αυτό η ψήφος σου με γεμίζει θλίψη! Θα ψηφίσεις με κριτήριο το γυαλί (και αυτούς που σου γυαλίζουν) την παρουσία ενός υποψηφίου και ενός κόμματος στην εικόνα και όχι στην ουσία. Ξέρω ζητά πολλά όποιος ζητά να διαβάσεις, να κρίνεις, να θέσεις αυστηρά ιδεολογικά κριτήρια, να φέρεις στο οικογενειακό τραπέζι αξιακούς κώδικες και να μην αφεθείς να πέσεις θύμα στις σειρήνες του λαϊκισμού. Θα ψηφίσεις με την οργή να τυφλώνει την κρίση σου. Ξέρω, είναι δύσκολο να ξεφύγεις από τις προσωπικές περιστάσεις στην οικογένεια και στην εργασία. Είναι δύσκολο να μην γευτείς την εκδίκηση, την τιμωρία που πιστεύεις σου δίνει η δύναμη της ψήφου. Είναι το ίδιο «απατεώνας», αυτή η ψευδαίσθηση, με την ψευδαίσθηση που καταδιώκει αυτόν που θεωρεί την μη ψήφο, την αποχή, πράξη σκληρής αυτοδικίας και ως άλλος αυστηρός vigilante τιμωρός (!) θα «δώσει» του «συστήματος» να καταλάβει, ακόμη και με μια στρεβλή αντίληψη του δικαίου. Είναι όμως η ψήφος αναμφίβολα αναφαίρετο δικαίωμα. Continue Reading

 • allilegih genewn

  ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΕΝΕΩΝ

  Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Αλληλοστήριξης Μεταξύ Γενεών αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία προβληματισμού και κριτικής προκειμένου να ακολουθήσουν αποφάσεις και πολιτικές. Η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας, τα νέα ήθη και πρακτικές έχουν διευρύνει το χάσμα μεταξύ των γενεών, δεδομένο βέβαια πανευρωπαϊκό και όχι κυπριακής ιδιοκτησίας. Continue Reading

 • anakoinwsi_krotides

  Η ΖΩΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΟΤΟ ΜΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ_ΔΗΛΩΣΕΙΣ


  Πραγματοποιήθηκε σήμερα σε μια κατάμεστη από νέους αίθουσα  ενημερωτική ημερίδα για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την κατοχή, χρήση και εμπορία κροτίδων και αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών. Continue Reading

 • ANAKOINWSH

  ΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΘΕΣ, ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ-8 ΜΑΙΟΥ 2016

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού σας προσκαλεί στις εργασίες της Δεξαμενής Σκέψης, Πολιτικής Παρέμβασης και Εξειδίκευσης της ΝΕΔΗΣΥ που διοργανώνονται με την ευκαιρία των 40 χρόνων από την ίδρυση της. Η Νεολαία αντιμετωπίζει την συμπλήρωση των 40 χρόνων ιστορίας της παράταξης μας με την ίδια σεμνότητα και διάθεση αναστοχασμού. Παρόμοιο ήταν το πνεύμα των ημερών 40 χρόνια πριν κατά την γέννηση της ιδέας και την ίδρυση της παράταξης μας. Τότε η πατρίδα μας μόλις έβγαινε από την κορύφωση της εθνικής τραγωδίας που αφήνει ακόμη ανεπούλωτες πληγές, σήμερα η πατρίδα μας κάνει ξανά δειλά βήματα μπρός με όπλο την σταθερότητα και την ελπίδα. Continue Reading

 • tromokratia_xristodoulos ioannou

  ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ | TOY ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ

  Το τελευταίο κύμα τρομοκρατίας που χτύπησε, πλέον, στην καρδιά των Ευρωπαϊκών Θεσμών πρέπει να αποτελέσει την τελευταία προειδοποίηση για την κοινωνία και τις κυβερνήσεις μας για να αντιδράσουν στην απειλή του Ισλαμικού Κράτους συλλογικά και με αποφασιστικότητα. Continue Reading

 • deltio tipou photo

  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ

  Συμπληρώνονται φέτος εξήντα ένα  χρόνια, από την ιστορική ημέρα της 1ης Απριλίου 1955. Η αιματοβαμμένη ιστορία μας, γράφει από τότε με χρυσά γράμματα «Ε.Ο.Κ.Α. 1955-59». Continue Reading

 • ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ1

  ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

  18.3.2016

  Προς

  Νικόλα Παπαδόπουλο

  Πρόεδρο ΔΗΚΟ Continue Reading

 • του θεοδουλου ιωαννου

  ΓΙΝΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΚΑΛΙΑ | TOY ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ

  Μια γυναίκα κοιτάζει στοργικά ένα μωρό που κοιμάται στην κούνια. Το μωρό δεν είναι δικό της παιδί ή εγγονάκι. Τα δικά της παιδιά δεν είναι δα και τόσο μεγάλα για να έχουν παιδιά. Αυτό το παιδί είναι του πολέμου. Το έφεραν κύματα και θύελλες. Κραυγές μίσους, πόνου, αγωνίας. Ο ύπνος του δεν δείχνει τίποτα από αυτά! Μακάρι να μην θυμάται τίποτα, να μην σφραγίσει την ζωή του για πάντα ο πόνος. Κοιμάται γαλήνια, ώσπου να έρθει η μάνα του. Αυτή είναι τουλάχιστον ανακουφισμένη! Συνεχίζει να αισθάνεται την αγωνία. Το αύριο αβέβαιο δεν ξέρει ποτέ θα βρεθεί ξανά στους δρόμους με ένα μωρό στην αγκαλιά. Continue Reading

 • γραφει_ο_μαριος_ηλια

  ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ! – ΕΝΤΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ; | ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΗΛΙΑ

  Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε συμπολίτες μας να κατηγορούν την Τρόικα για τα “δείνα” των τελευταίων ετών που ταλανίζουν το τόπο μας. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και ας θυμηθούμε λίγο τι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια. Το 2008 κάπου μακριά από τον παράδεισο μας, μια μεγάλη τράπεζα καταρρέει σαν χάρτινος πύργος, τότε ξεκίνησε ένα αλαλούμ τοποθετήσεων και απόψεων για το τι θα συμβεί με το μικρό νησί μας. Κάποιοι έλεγαν ότι η Κύπρος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, ο παράδεισος μας είναι σε άλλο πλανήτη προστατευμένος από όλους και από όλα. Κάποιοι άλλοι όμως έλεγαν ότι αυτό που ζούμε είναι μια φούσκα έτοιμη να εκραγεί στα χέρια μας.  Continue Reading

 • anakoinwsi_nosileftes

  ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙ; | ANAKOINΩΣΗ ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

  Έχουμε κουραστεί, να βρίσκεται μόνιμα στη δημόσια σφαίρα συζήτησης, οτιδήποτε αφορά όσους έχουν ικανοποιηθεί και λειτουργούν εντός του συστήματος. Είναι καιρός να δούμε και τις χιλιάδες των ανέργων. Το μέλλον των νέων όλης της χώρας, προκειμένου οι θυσίες και η ανεργία που βιώνουν σήμερα να μην απαιτηθούν εκ νέου, ελέω ενός σπάταλου και χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό κράτους. Continue Reading

 • της μαριας πετρου

  ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΑΥΡΙΟ | ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥ

  Στις δύσκολες εποχές τις οποίες ζούμε είναι επιτακτική η ανάγκη η πολιτεία να διευρύνει τους επαγγελματικούς ορίζοντες των νέων ανθρώπων. Θα πρέπει να τους βοηθήσει να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα έτσι ώστε να έχουν τα κατάλληλα εφόδια για την πρόσληψή τους στον κόσμο της εργασίας. Continue Reading

 • yepp_7.3

  ΣΥΝΟΔΟΣ YEPP | ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

  Η ΝΕΔΗΣΥ συμμετείχε στη σύνοδο της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βουδαπέστη μεταξύ τις 4 – 6 Μαρτίου, μέσω του αναπληρωτή  Γενικού Γραμματέα της οργάνωσης Χριστόδουλου Ιωάννου. Continue Reading

 • eds_2

  ΣΥΝΟΔΟΣ EDS ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

  Η ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ αποτελεί ενεργό μέλος στον Ευρωπαϊκό οργανισμό European Democrat Students, τον επίσημο φοιτητικό οργανισμό του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Continue Reading

 • της χριστίνας πεκρή

  O ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΙΣΔΟΧΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ | ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΠΠΕΚΡΗ

  Η Διασύνδεση των Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας: ο επιχειρηματικός κόσμος και η εισδοχή των νέων επιστημόνων στο επάγγελμα Continue Reading

 • 2

  ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ-ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ

  Είναι καιρός οι ηγεσίες όλων ανεξαίρετα των πολιτικών κομμάτων να αντιληφθούν πως η πολιτική απαξίωση δεν οφείλεται ούτε σε γονιδιακές μεταλλάξεις της κοινωνίας ούτε βέβαια αποτελεί προϊόν που έχει αίτια ανεξήγητα. Continue Reading

 • αρθρο πετρου

  ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ | TOY ΠΕΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

  Σίγουρα όχι γιατί αποτελώ την ελπίδα της νέας γενιάς. Ούτε βέβαια γιατί οι πλάτες μου μπορούν να χωρέσουν την ανάγκη του τόπου για αλλαγή. Δεν μπορώ να κουβαλήσω αυτό το φορτίο. Εξάλλου έχω πολύ μικρές πλάτες για κάτι τέτοιο. Πώς όμως μπορώ να φωνάξω παρόν στην προσπάθεια όλων όσων αρνούνται να μεγαλώσουν και εξακολουθούν να ονειρεύονται; Σε όσους μετά από τόσα κτυπήματα βρίσκουν το κουράγιο να σταθούν ξανά στα πόδια τους; Και ζηλεύω. Δεν το κρύβω. Ο όμορφος αγώνα τους, να αλλάξουν την πολιτική, είναι και η μεγαλύτερη τους παρακαταθήκη. Για αυτό θα είμαι εκεί. Ένας ακόμη ρομαντικός κυνηγός του ονείρου. Continue Reading

 • ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ_ΜΕ_ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ

  ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΛΗΨΕΩΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ | ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΕΔΗΣΥ


   

   

  Σε πρόσφατη έρευνα που διενεργήθηκε εκ μέρους του Οργανισμού Νεολαίας, οι νέοι μεταξύ άλλων εντοπίζουν την απουσία της δυνατότητας άσκησης επιρροής στα κέντρα λήψεως αποφάσεων κάτι που οδηγεί στην σταδιακή αποπολιτικοποίηση και στην αποχή από την πολιτική ενάσκηση. Continue Reading

 • πετρος_youtube

  ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ | ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ


  Έχουμε ξεπεράσει κάθε όριο. Ακούμε συνεχώς, όσους απολαμβάνουν την εύνοια του συστήματος, όσους έχουν βολευτεί σε αυτό, με πρόσχημα το δημόσιο διάλογο να θέλουν να έχουν λόγο σε όλα. Όταν δε τα αιτήματα τους δεν ικανοποιούνται να απειλούν και αλόγιστα να φωνασκούν. Continue Reading

 • ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΑΙΔΕΙΑ

  ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ: ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ

  Μετά από πάροδο περίπου 9 χρόνων και έπειτα από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε σήμερα η ρύθμιση που αφορά στην εναλλακτική διαδικασία πρόσβασης στα δημόσια Πανεπιστήμια. Continue Reading

 • πετερ_νεο

  Η ΤΙΜΗ, Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ | TOY ΠΕΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

  Το χθες μπορεί να υποδείξει την κατεύθυνση κίνησης. Μπορεί να φωτίσει την τροχιά της πορείας μέσα στον χρόνο και να αποτελέσει αδιάψευστο κριτή της ιστορίας. Μπορεί να εργαλιοποιηθεί και μεθοδολογικά να χρησιμοποιηθεί, προκειμένου να αναλύσει, σωστά και λάθη, παρεκκλίσεις και συνέπεια στόχων. Μπορεί επιπλέον να αποτελέσει βωμό δοξασιών υποκύπτοντας στις εμμονές του αλάνθαστου. Continue Reading

 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ copy

  40 XΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

  Το 1976 στον απόηχο ίσως της πιο τραγικής στιγμής στη ιστορία του τόπου, ο ηγέτης που σήκωσε στα πόδια της την γονατισμένη πατρίδα, ίδρυσε τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Σε κλίμα ιδιαίτερα έντονου αναστοχασμού και με στόχο τη στήριξη της λαβωμένης δημοκρατίας το νέο αυτό κόμμα πορεύτηκε στις δύσκολες δεκαετίες που ακολούθησαν. Continue Reading

 • εκλογές_IYDU

  ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ IYDU | ΕΚΛΟΓΗ ΙΣΑΒΕΛΛΑΣ ΤΥΜΒΙΟΥ

  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στη Βηρυτό το Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016 το εκλογικό συνέδριο της Παγκόσμιας Ένωσης Κεντροδεξιών Νεολαιών (IYDU). Το εκλελεγμένο συμβούλιο διόρισε τα μέλη του καινούργιου συμβούλιού μέσα σε αυτούς και την Αντιπρόεδρο της ΝΕΔΗΣΥ Ισαβέλλα Τύμβιου.  Continue Reading

 • άρθρο αντρέα

  O ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΧΘΡΟΣ | TOY ΑΝΤΡΕΑ ΤΑΟΥΞΙΗ

  Η ιστορία μας γεμάτη με κατακτητές. Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο το γεγονός ότι, τα μεγαλύτερα δείνα που προκλήθηκαν στον τόπο μας, εκκολάφθηκαν και δημιουργήθηκαν από εμάς τους ίδιους. Άλλοτε δημιουργώντας ευνοϊκές συνθήκες και άλλοτε δίνοντας την αφορμή που κάποιοι έψαχναν. Εμφύλιοι, διχόνοια χωρίς να υπάρχει κάτι να χωρίσουμε, γινόμασταν πιόνια έτοιμα να αυτοκαταστραφούν. Με πολιτικές τύπου ” διαίρει και βασίλευε΄΄, καταφέραμε να γίνουμε ευάλωτοι, πέφτοντας στην παγίδα, και κάνοντας αυτό που πολλοί στρατοί δεν κατάφεραν. Continue Reading

 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ_ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ | UNITE CYPRUS

  Πραγματοποιείται στις 30 Ιανουαρίου 2016, το δικοινοτικό πολιτιστικό φεστιβάλ Unite Cyprus, το οποίο διοργανώνεται από τον Δημοκρατικό Συναγερμό, το τ/κ κόμμα Κοινοτικής Δικαιοσύνης (TDP) και τις Νεολαίες τους. Continue Reading

 • Αρθρό_πδ_22

  Η ΩΦΕΛΙΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΘΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ | TOY ΠΕΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

  Η περίοδος της νεωτερικότητας, η οποία λίγο πολύ άρχεται κατά την αφετηρία του 17ου αιώνα, παρουσιάζει δύο κύρια ρεύματα σκέψης. Τον εμπειρισμό και τον ορθολογισμό. Θα επεκταθώ μόνο κατ επίφαση, αν και ενδεχομένως να αδικώ την ομορφιά της φιλοσοφικής τους διαδρομής, και θα αναφερθώ στην επαγωγική τους κεντρική κατάληξη. Ο πρώτος (ο εμπειρισμός) καθορίζει ως προέλευση της γνώσης τη συσσωρευμένη εμπειρία από τις αισθήσεις μας (εσωτερικές και εξωτερικές), ενώ ο δεύτερος θέλει το επίκεντρο της γνώσης να βρίσκεται στην ορθή λογική σκέψη. Continue Reading

 • ARTHRO_GK

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΧΜΕΤ | TΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

  Την ώρα εκείνη που το λεωφορείο πλησίαζε τα οδοφράγματα άρχισα να ανατριχιάζω ολόκληρος. Ένιωθα περίεργα. Σαν να ερχόμουνα αντιμέτωπος με έναν από τους μεγαλύτερους μου φόβους. Έναν φόβο που ζούσε για χρόνια μέσα μου, από την παιδική μου ηλικία, και που οι γύρω μου τον τροφοδοτούσαν καθημερινά με μίσος, φθόνο, ασταμάτητα. Δεν ήξερα καθόλου πώς να το χειριστώ. Πως θα αντιδρούσα όταν θα ερχόμουν πρόσωπο με πρόσωπο μαζί τους; Δεν μπορούσα να απαντήσω τα τόσα ερωτήματα που τρέλαιναν το μυαλό μου. Continue Reading

 • dt_startup

  STARTUP ACADEMY 2016

  Μετά την μεγάλη επιτυχία του πρώτου Startup Academy τον Μάϊο του 2015, πραγματοποιείται παγκύπρια, από τις 23 Ιανουαρίου μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2016, ο δεύτερος κύκλος των εργαστηρίων της Ακαδημίας. Continue Reading

 • εφημερίδα θεόδουλος ιωάννου

  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ | ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

  1. Τι είναι η πρωτοβουλία «Κύπρος μπορούμε»;

  Continue Reading

 • selfie_me_tin_pragmatikothta

  “SELFIE” ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ | ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

  Το 2016 μας βρίσκει ξανά με μια πατρίδα μοιρασμένη, με μια κοινωνία με αρκετά προβλήματα, αλλά και με μια νεολαία υποτιμημένη και απαξιωμένη από τις μεγαλύτερες γενιές. Ίσως γιατί δεν ζήσαμε την επανάσταση, ίσως γιατί δεν βιώσαμε τον πόλεμο, την εισβολή και την προσφυγιά, ίσως γιατί οι καταστάσεις δεν μας άφησαν ακόμα να αυτοδημιουργηθούμε, αλλά κυρίως διότι ακόμα να πάρουμε ως νέα γενιά την κατάσταση στα χέρια μας. Ψυχογραφώντας την κυπριακή κοινωνία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μπορούμε να εξάγουμε πολλά συμπεράσματα, όπως για παράδειγμα την αποχαύνωση μιας τεράστιας μερίδας της νεολαίας και  τη δραματική απόκλιση της με την πραγματικότητα. Continue Reading

 • theo_31.12

  Ο ΠΑΦΛΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ | TOY ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ

  Μια ηγεσία είναι σημαντικό να ατενίζει το συχνά θολό τοπίο των προβλημάτων που έχει απέναντι της με διορατικότητα. Πρέπει να αντιμετωπίζεις την δυσκολία, λέει ο Ράντγιαρντ Κίπλινγκ, «…με το κεφάλι ψηλά, ακόμα και όταν όλοι γύρω σου δειλιάζουν». Με αυτό ακριβώς το σεμνό τρόπο, την αντίληψη ότι τα δύσκολα παρέρχονται και την καταιγίδα διαδέχεται η καλοκαιρία, έχει αντιμετωπίσει τα τελευταία δυόμισι χρόνια η ηγεσία του ΔΗΣΥ, που έπεσε στους ώμους της το βάρος να στηρίξει τις σκληρές αποφάσεις για τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Κύπρος. Συνοδοιπόροι υπήρξαν πολλοί, κάποιοι σταθεροί, άλλοι ευκαιριακοί. Το κυριότερο μάθημα όμως είναι η ανάγκη, ενίοτε, η κάθε ηγεσία να αφουγκράζεται τον φόβο των όσων βρίσκονται γύρω της αλλά να αντιλαμβάνεται και τις ανησυχίες των πολιτών. Continue Reading

 • αρθρο_πετρου

  ΔΗΣΥ: TO ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ | TOY ΠΕΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

  Ανήκω ευτυχώς στη γενιά εκείνη που έμαθε να λέει τα πράγματα με το όνομα τους. Έχω τη τύχη δε να ανήκω στην πολιτική οικογένεια εκείνη που η κριτική δεν είναι απλά ανεκτή αλλά επιζητείται. Οικογένεια στην οποία δεν μπήκα ούτε για να πάρω αλλά ούτε και για να δώσω. Δεν κατέχω εξάλλου την απόλυτη αλήθεια για να ισχυριστώ πως ότι πω ή πράξω δίνει απαραίτητα κάτι. Στην πολιτική μένω και θα παραμείνω όσο πιστεύω πως έχω κάτι να αλλάξω, ελπίζοντας να μην με αλλάξει το σύστημα. Και αυτό γιατί αντιλαμβάνομαι την πολιτική διεργασία ως πράξη αμφίδρομη. Που χρειάζεται τη συμμετοχή όλων για να προοδεύσει. Είχα επίσης την τύχη να μεγαλώσω σε ένα περιβάλλον που πριν δεχτεί τη δική μου κριτική απαιτούσε να κάνω αυτοκριτική. Αυτό κάνω και σήμερα. Continue Reading

 • dt_cywecan

  ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ | ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

  Η Πρωτοβουλία Κύπρος, Μπορούμε διοργανώνει ιδρυτικό συνέδριο την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 18:30 στο Chateau Status, στη Λευκωσία.. Θεματικές ενότητες του Συνεδρίου αποτελούν η ανάδειξη της παιδείας ως παράγοντα βιωσιμότητας της ειρήνης στην πατρίδα μας αλλά και της διεθνούς παρουσίας του νησιού μας στην επαύριον της επανένωσης. Μεταξύ των ομιλητών θα είναι και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης αλλά και ο δικηγόρος Αλέξανδρος Σίνκα. Continue Reading

 • καμπανια_Σμιλε

  ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ | #xmass_smiles

  Η ΝΕΔΗΣΥ στα πλαίσια της κοινωνικής της προσφοράς παρουσιάζει σειρά δράσεων οι οποίες προγραμματίζονται στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής παγκύπριας εκστρατείας της χαρίΖΟΥΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ. Continue Reading

 • DT_NOIAZOMAI

  ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ! | ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

  Παγκύπρια Εκστρατεία <<Νοιάζομαι!>>

  Η ΝΕΔΗΣΥ στα πλαίσια της κοινωνικής της προσφοράς και παρέμβασης στηρίζει τα άτομα με κινητικά προβλήματα και διεκδικεί όλα όσα θα έπρεπε σε μία πολιτισμένη κοινωνία να θεωρούνται αυτονόητα. Η προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και η ίση μεταχείριση δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά ένδειξη σεβασμού στον άνθρωπο. Continue Reading

 • onek_deltio

  ΕΡΕΥΝΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού εκφράζει την ικανοποίηση της για την υλοποίηση της εν λόγω έρευνας, με πρωτοβουλία του Οργανισμού Νεολαίας, που σκοπό έχει την καταγραφή των απόψεων των νέων της Κύπρου για την υφιστάμενη κατάσταση, αλλά και την αποτύπωση των αναγκών που υπάρχουν και αντιμετωπίζουν σήμερα. Continue Reading

 • house_in

  Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ | ΤΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ

  Η κουλτούρα της συλλογικότητας: εθνική αναγκαιότητα η συνεννόηση μεταξύ των παρατάξεων ώστε να γίνουμε «αρχιτέκτονες» μιας νέας προσπάθειας για μια νέα κοινωνία που θα στραφεί προς τον πολίτη και τις απαιτήσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής. Continue Reading

 • michalis_foylias

  Η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ | ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΦΟΥΛΙΑ

  Η Αίγυπτος είναι μια χώρα με ιδιαίτερη σημασία για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), λόγω της γεωπολιτικής της θέσης και της επίδρασης που μπορεί να έχει στον υπόλοιπο Αραβικό κόσμο ως ηγέτιδα χώρα. Από το 2011 η πολιτική και κοινωνική σταθερότητα στην Αίγυπτο παραμένει εύθραυστη. Το καθεστώτος Μουμπάρακ αναγκάστηκε σε παραίτηση, μετά από γενικευμένη εξέγερση το 2011, που οδήγησε στις πρώτες δημοκρατικές εκλογές στη χώρα και στην ανάδειξη του ισλαμιστή Μοχάμεντ Μόρσι στην εξουσία  (2012). Η κίνηση όμως του Μόρσι να εκδώσει  συνταγματική διακήρυξη που ενίσχυε τις εξουσίες του, η απουσία μεταρρυθμίσεων αλλά και η επιμονή του για νέο σύνταγμα γραμμένο από ισλαμιστές (εγκρίθηκε από το 56,5% του λαού), οδήγησε σε διαδηλώσεις εναντίον του.  Με την ένταση των διαδηλώσεων ο στρατός προχώρησε  στην ανατροπή του, μετά από στρατιωτικό πραξικόπημα (2013). Του πραξικοπήματος ηγήθηκε ο στρατηγός Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, ο οποίος έθεσε τη Μουσουλμανική Αδελφότητα εκτός νόμου, προχώρησε στη σύλληψη χιλιάδων μελών της και στην καταδίκη πολλών από αυτούς σε θάνατο. Τα γεγονότα αυτά οδήγησαν σε ένα πόλεμο φθοράς από μέρους οπαδών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και ακραίων ισλαμιστών εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας της Αιγύπτου. Παράλληλα  στην ευαίσθητη για πολλούς λόγους περιοχή του Σινά ο αιγυπτιακός στρατός πολεμά με διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις, που δηλώνουν πίστη στο Ισλαμικό «Κράτος» (ΙΚ) και κυρίως με την  οργάνωση Wilayat Sinai. Εκτός από τα προβλήματα ασφάλειας ο πρόεδρος Σίσι καλείται να διαχειριστεί και τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα της χώρας. Η οικονομία ίσως κρίνει και την πολιτική του  επιβίωση.

  Continue Reading

 • remember13

  Remember remember the 13th of November | ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΠΠΕΚΡΗ

  Η 13η Νοεμβρίου δεν θα ξεχαστεί ποτέ από την ανθρωπότητα. Ούτε μπορεί να ξεχαστεί άλλωστε. Θα αποτελέσει μία από εκείνες τις μαύρες ημέρες που στιγματίζουν την παγκόσμια ιστορία. Την ημέρα εκείνη που η τρομοκρατία έπληξε την πόλη του φωτός, την πόλη του «ελευθερία – ισότις – αδερφότις», την πόλη της αναγεννησιακής Ευρώπης, της τέχνης, της δημοκρατίας. Την ημέρα που η ανθρωπότητα αναβίωσε την 11η Σεπτεμβρίου. Continue Reading

 • akrovasia

  ΑΚΡΟΒΑΣΙΑ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΥ | ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

  Υπάρχει μια λεπτή διαχωριστική γραμμή μεταξύ της κριτικής και της ισοπέδωσης. Η μανιώδης επιδίωξη να γίνουμε αρεστοί και να πουλήσουμε, μπορεί να έχει αποτέλεσμα μα αυτό είναι στην καλύτερη περίπτωση παροδικό και ποτέ δεν είναι ωφέλιμο. Εκεί λοιπόν διαγράφεται και το σταυροδρόμι που ως κοινωνία καλούμαστε να επιλέξουμε την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουμε. Το ένα διασφαλίζει την αρεστότητα μας, με τους όρους ωστόσο να έχουν περιγραφεί πιο πάνω και το άλλο την ωφελιμότητα μας. Continue Reading

 • MIDEN_AGAN

  Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ | ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

  Εκεί που λέμε πως τα σωρευτικά λάθη που ως κοινωνία έχουμε μαζέψει, προεξέχοντων πάντα των εκπροσώπων που εκλέγουμε, είναι ικανά για να μας παραδειγματίσουν και να μας ξεκολλήσουν από τον πάτο, προκύπτει η επόμενη δοκιμασία η οποία και μας πληροφορεί πως έχουμε για τα καλά κολλήσει στο τέλμα. Continue Reading

 • κληριδης 620χ465 copy

  ΓΛΑΥΚΟΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ: ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΡΕΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

  Συμπληρώνονται φέτος δύο χρόνια από τον θάνατο του αείμνηστου Γλαύκου Κληρίδη. Του ανθρώπου που υπεράνω όλων έβαζε την πατρίδα, του ανθρώπου των μεγάλων και δύσκολων αποφάσεων.  Του πολιτικού που με τη διορατικότητα και την πολιτική του δεινότητα πέτυχε αυτά που πολλοί θεωρούσαν ακατόρθωτα. Continue Reading

 • pare re file to mellon sta xeria s!

  ΠΑΡΕ ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ! | ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

  • <<Ρε φίλε γιατί τους βουράς, έννεν τούτοι που εφάν τον τόπο;>>

  Continue Reading

 • psem-maki

  Η ΜΑΚΙ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΣΕΜ

  Πραγματοποιήθηκαν σήμερα, 30 Οκτωβρίου 2015, οι εκλογές για ανάδειξη της Γραμματείας της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΠΣΕΜ).

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού εκφράζει τα συγχαρητήρια της σε όλα τα μέλη της Μαθητικής της Κίνησης για την σημερινή επιτυχία εκλογής της στην Προεδρία της ΠΣΕΜ, αποτέλεσμα της εμπιστοσύνης που τους επέδειξε η μαθητιώσα νεολαία του τόπου. Στις σημερινές εκλογές η Μαθητική Κίνηση κατάφερε να εκλέξει ως Προέδρο τον Μάριο Προκοπίου, ως Γραμματέα την Ανδρονίκη Σταύρου και ως μέλη τον Βασίλη Ανδρέου,  τον Θανάση Τσούκα και την Κυπρούλλα Νικόλα.

  Τόσο οι μαθητές του τόπου μας όσο και τα συλλογικά τους όργανα μπορούν και πρέπει να έχουν καθοριστικό ρόλο στην βελτίωση της Παιδείας και της κοινωνίας μας ευρύτερα. Πεποίθηση μας είναι, ότι οι μαθητές της Κύπρου πρέπει να αποτελέσουν πηγή εκσυγχρονισμού και προόδου. Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βλέπουμε μαθητές και μαθήτριες να έχουν ενεργό συμμετοχή στα κοινά και να δραστηριοποιούνται στο μαθητικό συνδικαλισμό, έχοντας ως πρώτιστο στοιχείο τις αξίες της δημοκρατίας. Η ενασχόληση με τα κοινά δημιουργεί σωστά πρότυπα και αρχές, ενώ είναι ικανή για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους αλλά και προώθηση των προτάσεων και εισηγήσεων τους.

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού εύχεται καλή, συλλογική και δημιουργική πορεία στην νέα Γραμματεία της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών.

  30 Οκτωβρίου 2015

 • elk

  ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ-ΜΑΔΡΙΤΗ

  Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη το Congress του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος το οποίο τελείται κάθε τρία χρόνια. Κατά τη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου, το ανώτατο σώμα του ΕΛΚ εξέλεξε την καινούργια του ηγεσία και συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή οικογένεια οπως το προσφυγικό, που όπως ήταν αναμενόμενο κυριάρχησε της συζήτησης. Continue Reading

 • 28h arthro copy

  ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ’40

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού αποδίδει τη δέουσα τιμή και δόξα, στους ήρωες του έπους του 40 μα και στο μεγαλείο ολόκληρου του ελληνισμού. Πιστοί στα εθνικά ιδεώδη, προέταξαν ξανά με αυτοθυσία τον ηρωισμό τους στην ξένη εισβολή και το ναζιστικό ολοκληρωτισμό. Continue Reading

 • ti_theleis_k_esi_re_giagia

  ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΡΕ ΓΙΑΓΙΑ | ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

  Γιατί νομίζω πως θα ήμασταν όλοι πιο ευτυχείς εαν δεν υπήρχε η αβεβαιότητα των εξελίξεων στο Κυπριακό; Γιατί, όσο περνάει ο καιρός, όλο και περισσότερο με κατακλύζει η ιδέα, οτι χωρίς όλα αυτά, η ζωή μας θα κυλούσε καλύτερα; Continue Reading

 • πετρος_22.10

  ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΕΤΡΟ | ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΕΔΗΣΥ

  Θεωρούμε τις αντιδράσεις που ακολούθησαν την πρόθεση του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού να καταθέσει πρόταση νόμου για αύξηση του εκλογικού μέτρου στο 5%, βεβιασμένες και υπερβολικές. Continue Reading

 • ΑΡΘΡΟ_20

  ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΑΙΜΑ…ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΩΤΕΡΟΙ | ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

  Στην άσφαλτο, στο ποδόσφαιρο, στην κοινωνία, στα πάντα. Μοιάζουμε να έχουμε μόλις κατέβει από τα δέντρα και εκστασιασμένοι απολαμβάνουμε με αμετροέπεια τους δυσδιάκριτους διαχωρισμούς της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης από τη ζούγκλα της αναρχίας και του κάνω ό,τι θέλω, λες και τώρα ανακαλύψαμε τον πολιτισμό. Continue Reading

 • ΔΗΛΩΣΕΙΣ_ΠΕΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

  ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ | ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΕΔΗΣΥ

  Έπειτα από 14 συνεχή τρίμηνα ύφεσης, η οικονομίας μας, καταγράφει επιτέλους ανάπτυξη στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προιόν της, αύξηση δηλαδή στην οικονομική της δραστηριότητα συνολικά. Η πορεία ανόρθωσης της οικονομίας μας, μετά από τα σοβαρά και διαδοχικά πλήγματα που δέχθηκε τα τελευταία 5 χρόνια, δίνει τα πρώτα ενθαρρυντικά σημάδια. Μολονότι χρειάζεται ακόμη χρόνος και συνέχιση των επίπονων και επίμονων προσπαθειών μας, προκειμένου τα αποτελέσματα αυτά να γίνουν ακόμη πιο αισθητά στην πραγματική οικονομία, ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την άκρως θετική αυτή εξέλιξη, που επιβραβεύει τις θυσίες των συμπατριωτών μας και επιβεβαιώνει τη σωστή κατεύθυνση της οικονομίας μας. Continue Reading

 • δτ_μακι

  ΑΠΟΧΗ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ | ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΙ

  Η Μαθητική Κίνηση-ΜΑ.ΚΙ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της για τις ενέργειες και ανακοινώσεις στις οποίες προβαίνει  η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών. Με σημερινή ανακοίνωση της καλεί τους μαθητές  όπως απέχουν από τα μαθήματα κατά την αυριανή 3η σχολική περίοδο. Continue Reading

 • aimodosia_site

  ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΜΟΛΗΨΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΔΗΣΥ

  Ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτικής μας κατεύθυνσης ως νεολαία, είναι να είμαστε πρώτα άνθρωποι και μετά οτιδήποτε άλλο. Στο πλαίσιο της κοινωνικής μας προσφοράς, η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού διοργανώνει την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015 στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού (στην αίθουσα Αμμόχωστος) μεταξύ 16.00 με 18.00 το απόγευμα, αιμοδοσία από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και αιμοληψία από το Καραισκάκειο Ίδρυμα. Τα μέλη και το προσωπικό της ΝΕΔΗΣΥ θα στηρίξουν αυτή την διοργάνωση και καλούμε όσο περισσότερο κόσμο να έρθει αρωγός στην προσπάθεια μας αυτή. Continue Reading

 • arthro 15_5

  Η πατριδα σε χρειαζεται… ΑΡΘΡΟ Μ. ΗΛΙΑ

   

  Τώρα όσο ποτέ άλλοτε η πατρίδα σε χρειάζεται, η πατρίδα μας χρειάζεται! Μας χρειάζεται λογικούς, ώριμους και συνεσταλμένους. Τώρα είναι η ώρα που πρέπει ο καθένας μας να σκεφτεί, να αντιληφθεί και να κατανοήσει το τι μέλλει γενέσθαι. Πρώτιστος μας στόχος η Επανένωση, χωρίς μισαλλοδοξίες, παρελθοντολογίες και επανάληψη λαθών. Continue Reading

 • arthro eds

  Συνεδριο EDS: Προεδρια για την Κυπρο και την ΦΠΚ Πρωτοπορια

  Ολοκληρώθηκε χθες το πενθήμερο εκλογικό συνέδριο του οργανισμού European Democrat Students, στη Μάλτα με θεματική ενότητα τη μετανάστευση στην Ευρώπη. Συμμετείχαν αποστολές παρατάξεων από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, μέσα σε αυτές και η ΦΠΚ Πρωτοπορία η οποία διατηρεί ενεργή συμμετοχή δεκαετιών στα ευρωπαϊκά πολιτικά δρώμενα. Σε αυτό το εκλογικό συνέδριο η Κύπρος μας, έχει γράψει τη δική της ιστορία, αφού ο νέος πρόεδρος του οργανισμού είναι ο Κύπριος, στέλεχος της παράταξης μας, Γιώργος Χατζηγεωργίου. Continue Reading

 • arthro forea

  ΦΟΡΕΑΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Η πρόσφατη εξαγγελθείσα πρόθεση του Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, που στοχεύει στην ενοποίηση και στον εξορθολογισμό της διαδικασίας παραχώρησης φοιτητικών επιδομάτων, εντάσσεται στις αναγκαίες μεταρυθμίσεις που έχουν ξεκινήσει και πρέπει να συνεχιστούν στην παιδεία. Continue Reading

 • 19o ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ copy

  19o ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΔΗΣΥ

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού διοργανώνει το 19ο Τακτικό Παγκύπριο Συνέδριό της το Σάββατο, 8 Αυγούστου 2015 και ώρα 10:30 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Το Συνέδριο θα εκλέξει τη νέα ηγεσία της παράταξης μας και θα καθορίσει την κατεύθυνση σε πολιτικό επίπεδο που θα ακολουθηθεί. Επιπλέον θα εκσυγχρονίσει και θα τροποποιήσει το καταστατικό της οργάνωσης. Continue Reading

 • 1974ΤΕΛΙΚΟ

  ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΝΘΟΥΣ

  Η 15η Ιουλίου 1974 αποτελεί ημέρα μνήμης και εθνικού πένθους. Οι εγκληματικές ενέργειες της Χούντας των Αθηνών σε βάρος της Κύπρου επιτρέπουν στον Τούρκο κατακτητή να  εισβάλει στην πατρίδα μας, να την καταβάλει με την ισχύ των όπλων και να την κρατεί μέχρι και σήμερα διχοτομημένη. Continue Reading

 • ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ_τελικό

  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

  Η 26η  Ιουνίου ορίστηκε ως η Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών. Η  ιστορία των εξαρτησιογόνων ουσιών και δη των ναρκωτικών μας προβληματίζει ιδιαίτερα αφού το φαινόμενο είναι έκδηλο τόσο σε σχολεία όσο και σε άλλους χώρους που συχνάζουν νέοι. Continue Reading

 • προσφυγεσ

  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

  Η 20η Ιουνίου είναι η μέρα που τιμάμε παγκοσμίως τους πρόσφυγες, τους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους, που ξεριζώθηκαν από τα πατρικά τους εξαιτίας ενός βάναυσου φρικτού πολέμου ή διότι έπρεπε να επιβιώσουν οικονομικά σε άλλη ευκατάστατη οικονομικά αναπτυγμένη χώρα. Continue Reading

 • dt_ane3artitos_foreas

  ΙΔΡΥΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ | ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Εξαγγέλθηκε σήμερα Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015 στο Προεδρικό Μέγαρο, η ίδρυση του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης από την κ. Άντρη Αναστασιάδη. Continue Reading

 • δτ_ομοφοβια

  Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

  Το αναφαίρετο δικαίωμα της επιλογής στη σεξουαλικότητα του κάθε ατόμου, είναι ένδειξη της ετοιμότητας κάθε κοινωνίας για αναγνώριση της διαφορετικότητας του κάθε συνόλου της. Αποτελεί τη συμβίωση της με την ανοχή και τον σεβασμό της σε αυτήν. Continue Reading

 • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  Η σημερινή μέρα 5 Ιουνίου, καθιερώθηκε ως η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος και πράσινης ανάπτυξης. Είναι καθήκον και υποχρέωση μας ως νέοι άνθρωποι  να δημιουργήσουμε πρώτα απ’ όλα την προσωπική μας περιβαλλοντική συνείδηση και μετέπειτα να τη μεταδώσουμε και στους γύρω μας. Continue Reading

 • kipriako_dt

  ΔIKOINOTIKH ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΕΔΗΣΥ | ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Μαϊου η 4η Ακαδημία Πολιτικής Παρέμβασης Νέων της ΝΕΔΗΣΥ με θέμα “Κυπριακό: To Χθες, To Σήμερα, To Αύριο”.  Η μεγάλη προσέλευση καταδεικνύει περίτρανα τη βούληση και τη θέληση των νέων για επίλυση του Εθνικού μας προβλήματος.  Η νέα γενιά αναζητά την ελπίδα και είναι έτοιμη να δουλέψει σκληρά για να την πετύχει. Continue Reading

 • παραδοση_Σχολειο

  ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ | BINTEO

  Είναι με ιδιαίτερη χαρά που η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού επισκέφτηκε στις 20 Μαΐου 2015 μαζί με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου το Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Αντωνίου στο Λυκαβητό και παρέδωσε σχολική ύλη, μεθοδολογικά εργαλεία και παιχνίδια στους μαθητές του σχολείου. Continue Reading

 • ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ copy

  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ | ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

  Συγκεντρωτικά Αποτελέσματα Φοιτητικών Εκλογών 2015. Το μήνυμα των φοιτητών και επόμενη μέρα στην ΠΟΦΕΝ.

  Με την ολοκλήρωση των εκλογικών αναμετρήσεων σε Αθήνα και Ηράκλειο, το φοιτητικό κίνημα, ουσιαστικά ολοκληρώνει την εκλογική διαδικασία του 2015, με την οποία θα αναδειχθούν οι εκλέκτορες του παγκυπρίου συνεδρίου της ομοσπονδίας φοιτητικών ενώσεων (ΠΟΦΕΝ), αλλά και τα μέλη της επόμενης γραμματείας της ομοσπονδίας. Continue Reading

 • ΚΥΠΡΙΑΚΟ_ΑΡΘΡΟ_20-5

  ΚΥΠΡΙΑΚΟ: ” ΤΟ ΧΘΕΣ, ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΟ ΑΥΡΙΟ” | 4η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΝΕΩΝ

  Η επιλογή του Μουσταφά Ακιντζί ως ηγέτη της Τουρκοκυπριακής Κοινότητας αποτελεί μια ελπιδοφόρα εξέλιξη για την πατρίδα μας. Ο πόθος για επανένωση και επίλυση του Κυπριακού ζητήματος παραμένει για την ΝΕΔΗΣΥ άσβεστος. Continue Reading

 • arthro 15_5

  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΥΠΡΟΣ – ΑΡΘΡΟ Π. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

  Αποτελεί νομοτέλεια, πως μέσα από την αέανη σύγκρουση του παλιού με το νέο, μοιραία κάθε κοινωνία θα βρεθεί αντιμέτωπη σε κορυφαίες στιγμές της ιστορίας της. Εννοιολογικά το νέο ή το παλιό αφορά στις ιδέες και μόνο, ενώ η νομοτέλεια έγκειται στην ανάγκη της συνεχούς εξέλιξης της κοινωνίας, στη βάση του δημοσίου διαλόγου, του επιπέδου και της θέλησης των πολιτών. Continue Reading

 • EUROPE_DAY

  9 ΜΑΪΟΥ | ΗΜΕΡΑ ΕΥΡΩΠΗΣ

  Ταξιδεύουμε σήμερα 65 χρόνια πίσω, στη μέρα που ορίζεται ως Ημέρα της Ευρώπης. Όταν ο τότε Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας  και ένας εκ των πατέρων της Ένωσης, Ρόμπερτ Σούμαν, κωδικοποιούσε τα αιτήματα των λαών της Ευρώπης για την ανάγκη δημιουργίας ενός γεοπολιτικού πλαισίου ειρήνης, συνεργασίας και αλληλοκατανόησης. Όταν έμπαιναν τα θεμέλια της ιδέας μιας ενωμένης Ευρώπης. Continue Reading

 • ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ_ΑΡΘΡΟ

  ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ | MAKI

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διοργάνωση της 6ης κατά σειρά καλοκαιρινής κατασκήνωσης για τους μαθητές της Νεολαίας. Η κατασκήνωσή θα πραγματοποιηθεί φέτος, από τις 07 Ιουλίου 2015 μέχρι και τις 12 Ιουλίου 2015 στο Λατσί, στην Πόλη Χρυσοχούς και συγκεκριμένα στο Nicki Holiday Resort. Continue Reading

 • ΙΝΤΕΡ_ΕΚΛΟΓΕΣ copy

  ΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού, επιθυμεί να εκφράσει τα θερμά της συγχαρητήρια στην ηγεσία, το Συμβούλιο, τα μέλη και τους φίλους της Φοιτητικής Παράταξης Κυπρίων ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ Πανεπιστημίου Λευκωσίας, για την μεγάλη νίκη που σημείωσαν στις χθεσινές εκλογές. Μια νίκη, η οποία μας κάνει πραγματικά υπερήφανους, ιδιαίτερα εάν αναλογιστούμε τη σημασία και τη βαρύτητα τον τελευταίο καιρό με το πλήγμα και την απογοήτευση σε θεσμούς και πολιτεία. Continue Reading

 • ΔΤ_27

  ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΑΚΙΝΤΖΙ | ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΕΔΗΣΥ

  Μακριά, τόσο από υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις, όσο και από μεμψίμοιρα σχόλια, οφείλουμε να υπογραμμίσουμε,  ότι η εκλογή του Μουσταφά Ακιντζί, ως ηγέτη της Τουρκοκυπριακής κοινότητας, αναμένεται να δώσει την απαιτούμενη ώθηση για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Continue Reading

 • 11164109_10153245054088252_716421084_n