Navigation
 • ΔΤ_ΚΥΠΡΙΑΚΟ

  ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

  Στο πλαίσιο της επίσκεψης ομάδας εκπροσώπων Ευρωπαϊκών Οργανώσεων Νεολαίας με σκοπό τη μελέτη των πτυχών του Κυπριακού ζητήματος και της προοπτικής της επανένωσης έγινε συζήτηση με ομιλητές από τις πολιτικές νεολαίες τόσο από την Ε/Κ κοινότητα όσο και από την Τ/Κ κοινότητα.

  H συζήτηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017, στο Σπιτί της Συνεργασίας.

  Ο αντιπρόεδρος της ΝΕΔΗΣΥ Θεόδουλος Ιωάννου ανέλυσε τις κορυφαίες προτεραιότητες της νεολαίας στην προσπάθεια για συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων του τόπου αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η προσπάθεια για επανένωση ενόψει των ισορροπιών τόσο στην περιοχή αλλά και στον κόσμο.

  11 Μαρτίου 2017

 • periorismos1

  ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΘΗΤΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΔΗΣΥ | TOY ΠΕΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

  Κάθε οργανισμός που περιέρχεται σε κατάσταση στασιμότητας, χαρακτηρίζεται από επακολουθούμενη αστάθεια, φανερώνοντας την αναγκαιότητα για συνεχή βελτίωση των δομών και διαδικασιών του, σε ένα περιβάλλον που μεταβάλλεται γρήγορα. Continue Reading

 • fpk1

  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ EDS ΣΤΗΝ ΒΑΡΣΟΒΙΑ | ΤΗΣ ΣΑΡΑΣ ΑΡΤΥΜΑΤΑ

  Η Φοιτητική Παράταξη Κυπρίων Πρωτοπορία συμμετείχε στις 17-19 Φεβρουαρίου σε διήμερο συζητήσεων στην Βαρσοβία της Πολωνίας που διοργανώθηκε από το φοιτητικό κομμάτι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος, τους Ευρωπαίους Δημοκράτες Φοιτητές (EDS). Η διοργάνωση του διημέρου ήταν κάτω από την εποπτεία του τοπικού οργανισμού και με την υποστήριξη του ιδρύματος Κόνραντ Αντενάουερ και του ευρωβουλευτή Michal Boni.

  Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου θερινού Πανεπιστήμιου των Ευρωπαίων Δημοκρατών Φοιτητών, που πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα από τη φοιτητική μας παράταξη, υιοθετήθηκε η καμπάνια #iMEurope. Η συγκεκριμένη καμπάνια συνοψίζει προτάσεις για το πώς πρόκειται να διατηρηθεί η κοινή Ευρωπαϊκή ταυτότητα και πως η Ε.Ε. θα συνεχίσει να υφίσταται στο μέλλον. Όλες οι πολιτικές προτάσεις και δηλώσεις ακολούθως έχουν συμπεριελήφθη περιληπτικά στο κείμενο πολιτικής. Οι πολιτικές αυτές συζητήθηκαν περαιτέρω με απώτερο σκοπό να προωθηθούν στους άμεσα ενδιαφερόμενους, αλλά και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Οι κύριοι πυλώνες που συμπεριλαμβάνονται στην πρόταση αφορούν την Νεολαία, τις Θεσμικές Μεταρρυθμίσεις, την Οικονομία, τη Νομισματική και Δημοσιονομική πολιτική, την Ασφάλεια και Άμυνα, την Ενέργεια, το Περιβάλλον και τη Ψηφιοποίηση.

  Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν αλλά και να ακούσουν απόψεις περί του θέματος. Κύριοι ομιλητές του διημέρου ήταν ο πρώην πρόεδρος της Πολωνίας Bronisław Komorowski, ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας της Πολωνίας Marek Belka. Επιπλέον, μέρος στις συζητήσεις έλαβαν και μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και βουλευτές προερχόμενοι από το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και την Πολωνία, δίνοντας τις δικές του απόψεις και προτάσεις για τις θεσμικές αλλαγές.

  Ανατρέχοντας στο twitter με το #iMEurope μπορείτε να βρείτε σημαντικές δηλώσεις και συζητήσεις από το συνέδριο.

  Σάρα Αρτυματά

  Εκπρόσωπος ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στο EDS

  22 Φεβρουαρίου 2017

 • politiki akadimia

  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΝΕΔΗΣΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΟΝΡΑΝΤ ΑΝΤΕΝΑΟΥΕΡ


  Το Ίδρυμα Κονραντ Άντεναουερ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης διοργάνωσε το Τριήμερο 17,18 και 19 Φεβρουαρίου, Πολιτικη Ακαδημία με θέμα  “Η Πολιτική στη Κύπρο και Πολιτικές εκστρατείες”.

   Η ακαδημία έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Κλεοπάτρα όπου φιλοξενήθηκαν οι συμμετέχοντες.

  Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να συνομιλήσουν με Υπουργούς και Πολιτικούς της Κύπρου όπως ο Ιωάννης Κασουλίδης, Χάρης Γεωργιάδης, Αβέρωφ Νεοφύτου και Μιχάλης Σοφοκλέους όπως και με ακαδημαϊκούς και επικοινωνιολόγους άλλων μελών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εξασκήσουν  τις ικανότητες τους στην επικοινωνία και εκστρατεία μέσω εργασιών που τους ανέθεσαν οι Επικοινωνιολόγοι Πάνος Τσιρίδης και Βίβιαν Ευθυμιοπούλου.

  Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις δυο οργανώσεις για την διοργάνωση του συνεδρίου και να τους ενθαρρύνουμε για περισσότερα συνέδρια στη Κύπρο. 

  21 Φεβρουαρίου 2017

   

 • onek_vraveia

  ΠΡΩΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ-ΝΕΟΙ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ

  Πραγματοποιήθηκαν χθες τα πρώτα Βραβεία Νεολαίας από το Συνεργατισμό και τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου. Στόχος των βραβείων η ανάδειξη και η επιβράβευση των νέων που αναπτύσσουν αξιόλογη δράση.

  Τα «Βραβεία Νεολαίας» επιβράβευσαν νέους που μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ή έργα έχουν ξεχωρίσει σε διάφορους τομείς και έχουν αναδειχθεί σε θετικά πρότυπα, ενθαρρύνοντάς τους να πιστέψουν στις δυνατότητες τους και στην προσπάθεια για το καλύτερο.

  Ο Συνεργατισμός και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου στοχεύουν να καταστήσουν τα Βραβεία Νεολαίας ένα σημαντικό θεσμό, αναγνωρισμένο από την κοινωνία αλλά πρωτίστως από τη νεολαία, ο οποίος θα αποτελεί τον κατ’ εξοχήν θεσμό ανάδειξης και επιβράβευσης του έργου και των δράσεων των νέων.

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού συγχαίρει όλους τους βραβευθέντες. Νέους που μέσα από την δημιουργία αλλάζουν την Κύπρο μας! Επιπλέον, συγχαίρει όλους τους συντελεστές για την εξαιρετική διοργάνωση.


  Τα 10 βραβεία που απονεμήθηκαν:

  • Κατηγορία ΝΕΟΣ/ΝΕΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

  Το βραβείο απονεμήθηκε στη ΝΑΤΑΣΑ ΡΕΒΕΚΚΑ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ.

  Η δράση της Νατάσας αναφορικά με την ελκώδη κολίτιδα (νόσος του Crohn) είναι πάρα πολύ σημαντική. Η Νατάσα δεν επέλεξε να δεχτεί μοιρολατρικά τις επιπτώσεις της νόσου αλλά προτίμησε τη δυναμική δράση και την προσφορά. Βιώνοντας η ίδια τις συνέπειες τις νόσου προσπαθεί να ενημερώσει και ευαισθητοποιήσει την κυπριακή κοινωνία, καταπολεμώντας ταυτόχρονα το στίγμα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς

  • Κατηγορία ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

  Το βραβείο απονεμήθηκε στον ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ.

  Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Οικογενειακού Προγραμματισμού δραστηριοποιείται από το 1971 στον τομέα της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας. Έχει να επιδείξει πλούσιο έργο αφού παρέχει συμβουλευτικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες προσιτές σε όλους ιδιαίτερα τους νέους. Η ομάδα νέων του ΚΣΟΠ συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια από την ίδρυση της, και εκπροσωπεί την Κύπρο σε συνέδρια και σεμινάρια στο Εξωτερικό. Η ομάδα αυτή διοργανώνει εκστρατείες ενημέρωσης, ενώ συμμετέχουν σε δράσεις προάσπισης των σεξουαλικών και αναπαραγωγικών δικαιωμάτων.

  • Βραβείο Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας

  Το βραβείο απονεμήθηκε στην στην εταιρεία KLEOPAS POMEGRANATE JUICE.

  To Βραβείο Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας αφορά ωφέλιμες δράσεις/πρωτοβουλίες στην ύπαιθρο που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας της χώρας και η δράση της συγκεκριμένης εταιρείας συμβάλλει ακριβώς προς την κατεύθυνση αυτή.

  • Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

  Το βραβείο απονεμήθηκε εξίσου στις ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ και ΕΛΛΗ ΜΙΧΑΗΛ.

  Πρόκειται για πολύ αξιόλογες πρωτοβουλίες που προωθούν στοιχεία της κυπριακής παράδοσης φιλτραρισμένα μέσα από μια σύγχρονη οπτική. Η Έλλη και η Βασιλική κατόρθωσαν μέσα από τη δράση τους να μας υπενθυμίσουν ότι οι Κύπριοι νέοι δημιουργοί μπορούν και σήμερα να παράξουν ποιοτικό πολιτιστικό έργο γεφυρώνοντας το χθες με το σήμερα.

  • Κατηγορία ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

  Το βραβείο απονεμήθηκε στη ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΗ.

  Η Νεκταρία Παναγή καταφέρνει τα τελευταία χρόνια να διατηρεί ψηλές επιδόσεις στον αθλητισμό και συγκεκριμένα το στίβο. Προβάλλει επάξια τη χώρα μας σε πανελλήνιες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις ενώ σε τοπικό επίπεδο κατέχει τα πρωτεία σε πολλές διοργανώσεις, δημιουργώντας έτσι πρότυπα για τη νεολαία της Κύπρου.

  • Κατηγορία ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

  Το βραβείο απονεμήθηκε στη SMART DEVELOPMENT TEAM (Ιάσωνας Ιάσωνος και Χριστόφορος Κρόνης).

  Οι δύο φοιτητές που αποτελούν το Smart Development Team κατάφεραν να μετουσιώσουν σε πράξη μια καινοτόμα ιδέα η οποία συνθέτει καινούργιες και πρωτοποριακές τεχνολογίες. Επιπρόσθετα, η πρωτοβουλία αυτή εμπεριέχει στοιχεία κοινωνικής ευαισθησίας αφού αναδεικνύει το δράμα των προσφύγων, προσπαθώντας να συμβάλει στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής αυτής κρίσης.

  • Κατηγορία ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  Το βραβείο απονεμήθηκε στον ΑΝΤΩΝΗ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ.

  Η καινοτόμα προσέγγιση του Αντώνη Κουντούρη στη διαχείριση και επαναχρησιμοποίηση των αποβλήτων πολυουρεθάνης συμβάλλει σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος και αποτελεί καλή πρακτική για όσες βιοτεχνίες χειρίζονται παρόμοια θέματα.

  • Κατηγορία ΕΠΙΣΤΗΜΗ

  Το βραβείο απονεμήθηκε στον ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΖΑΡΑΒΙΝΟ.

  Η ερευνητική δραστηριότητα του Απόστολου Ζαραβίνου στο θέμα εξεύρεσης θεραπειών στα Λεμφώματα τύπου Β αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά στην κατανόηση των πολύπλοκων μηχανισμών της ασθένειας και την κατασκευή νέων θεραπευτικών προσεγγίσεων για τους ασθενείς.

  • Κατηγορία ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

  Το βραβείο απονεμήθηκε στον ΑΡΓΥΡΗ ΑΡΓΥΡΟΥ (ιστοσελίδα foody.com.cy).

  To Foody έφερε μια νέα προσέγγιση στην παραγγελία φαγητού τόσο διαδικτυακά όσο και μέσα από εφαρμογή κινητού τηλεφώνου. Κατάφερε σε μόλις ένα χρόνο λειτουργίας να είναι ο επίσημος συνεργάτης και να λαμβάνει παραγγελίες εκ μέρους 165 καφέ και εστιατορίων, να διαβιβάζει πάνω από 10 000 παραγγελίες τον μήνα. Ο κύκλος εργασιών του αυξάνεται με ρυθμό 25% τον μήνα.

  • Κατηγορία ΠΡΟΣΦΟΡΑ

  Το βραβείο απονεμήθηκε στο ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΚΥΒΙΔΩΝ.

  Το βίντεο που δημιούργησε το Κέντρο Νεότητας Κυβίδων προβάλλει τις δυνατότητες και όχι τις αδυναμίες των ατόμων με αναπηρία μέσα από τον αθλητισμό, στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα ενδυνάμωσης και υποστήριξης της νεολαίας προς τα άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες.


  Γραφείο Τύπου

  16 Φεβρουαρίου 2017

 • pd_13.2

  Γραπτή ανακοίνωση Προέδρου ΝΕΔΗΣΥ: Βουλευτές που συμπεριφέρονται λες και γνωρίζουν τα πάντα, θυσιάζοντας τα πάντα

  Η παιδεία αποτελεί τη μεγαλύτερη παρακαταθήκη της πολιτείας προς τις μελλοντικές γενιές. Αντί να μας προβληματίσει το πώς αποφοιτούν κάθε χρόνο από τα Λύκεια μας μαθητές με μέσο όρο στις Παγκύπριες Εξετάσεις κάτω από τη βάση, σε πληθώρα μαθημάτων, ασχολούμαστε πως θα μορφώσουμε τους μαθητές από τα έδρανα της Βουλής. Λες και η δεκάλεπτη ανάγνωση μιας ανακοίνωσης του όποιου Υπουργού είναι αρκούντως ικανοποιητική για να παραθέσει την ουσία ενός τόσο σημαντικού ιστορικού γεγονότος.

  Τον λαϊκισμό στην κοινωνία θα τον πληρώσουμε σήμερα. Τον λαϊκισμό στην παιδεία όμως θα τον πληρώσουν οι επόμενες γενιές. Ένας λαός που σέβεται την ιστορία του και αναγνωρίζει την υποχρέωση του να τη διδάξει, το πράττει μέσα από βιβλιογραφία και γνώσεις ειδικών. Πρέπει η ιστορία του ενωτικού δημοψηφίσματος να διδάσκεται; Ασφαλώς. Αποτελεί κομμάτι της ιστορίας η οποία διαμέσου της διδασκαλίας μόνο να ωφελήσει μπορεί αφού παραδειγματίζει και διαπαιδαγωγεί. Μέσα όμως στο σωστό γνωστικό πλαίσιο και με την απαραίτητη εμπειρογνωμοσύνη. Ένα τέτοιο σημαντικό γεγονός πρέπει να αποτελεί αντικείμενο ενός σοβαρού διαλόγου για τα αναλυτικά προγράμματος και όχι μιας συζήτησης του ποδαριού στην Βουλή.

  Είναι καιρός οι βουλευτές μας να καταλάβουν πως δεν γνωρίζουν τα πάντα, οι πράξεις τους όμως, ειδικά όσον αφορά τα θέματα παιδείας, μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα να θυσιάσουν τα πάντα. Πως δεν είναι ειδικοί για όλα και πρωτίστως να συνειδητοποιήσουν πως η Βουλή αποτελεί βήμα νομοθετών και όχι δημαγωγών.

  Πέτρος Δημητρίου

  www.pdemitriou.com

 • allaxeto_anakoinwsi

  ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ 2021

  Η προεκλογική πρωτοβουλία «Άλλαξε το 2021», κατέγραψε τις προτάσεις και την στρατηγική της ΝΕΔΗΣΥ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αποτελεί σήμερα βάση για συζήτηση και συνεργασία με όσους επιθυμούν να βρεθούν στο πλάι των νέων.

  Έχει ως κύριους άξονες λειτουργίας την κωδικοποίηση βασικών πολιτικών θέσεων  για την παράταξη μας, την κατάθεση προτάσεων που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς και δέσμευση σε θεμελιώδη ηθικά ζητήματα που αφορούν τη χρηστή διοίκηση και τη διαφάνεια. Επιπλέον, μέσω δράσεων που περιγράφει φιλοδοξεί να συνεισφέρει  ποσό ύψους €100.000 στις τοπικές κοινωνίες μέσω ποικίλων δραστηριοτήτων.

  Το Πρόγραμμα αποτελεί ένα αμφίδρομο δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ της Νεολαίας και των ανθρώπων που την εκπροσωπούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στη βάση ούτε των ηλικιών ούτε και των προσωπικών προτιμήσεων, αλλά ξεκάθαρων θέσεων και πολιτικής συναντίληψης.

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού ανακοινώνει την έναρξη των συναντήσεων του προγράμματος. Οι συμμετέχοντες θα συνυπογράψουν την Χάρτα Συνεργασίας, λαμβάνοντας την υποχρέωση να παραμείνουν συνεπής στην στήριξη βασικών αρχών και πολιτικών προτάσεων της παράταξης μας. Προτάσεις που αφορούν τον περιορισμό θητειών, την σύγκρουση συμφερόντων και την διαφάνεια.

  Αντικείμενο των συναντήσεων θα είναι η ανάλυση και επεξεργασία της δέσμης Προτάσεων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η κατάθεση ολοκληρωμένων προτάσεων και η υλοποίηση των δραστηριοτήτων.

  Οι πρώτες συναντήσεις των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις επαρχίες μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο Φεβρουαρίου σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν αργότερα.

  8 Φεβρουαρίου 2017

 • ΠΓ 2

  ΕΘΝΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΠΕΤΡΟΥ Ζ. ΓΙΑΛΛΟΥΡΟΥ

  Συμπληρώνονται φέτος, 61 χρόνια από την θυσία του Ήρωα του Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59, Πέτρου Ζ. Γιάλλουρου, ο οποίος φονεύθηκε από Άγγλους στις 7 Φεβρουαρίου 1956 στην Αμμόχωστο, κατά την διάρκεια μαχητικής διαδήλωσης την οποία καθοδηγούσε. Continue Reading

 • b meros_kipriako

  Β ΜΕΡΟΣ ΤΗΛΕΜΑΧΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

  Δείτε εδώ το δεύτερος μέρος της Τηλεμαχίας με θέμα το Κυπριακό και τις θεματικές:

  1. Εγγυήσεις, ασφάλεια, παρεμβατικά δικαιώματα εγγυητριών δυνάμεων
  2. Εκ περιτροπής προεδρία, διασταυρούμενη και σταθμισμένη ψήφος, όπως και οι παράμετροι της.

  Continue Reading

 • %cf%84%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%b1%cf%87%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7

  Α ΜΕΡΟΣ ΤΗΛΕΜΑΧΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΝΕΟΛΑΙΑΣ-ΚΥΠΡΙΑΚΟ

  Δείτε εδώ το πρώτο μέρος της Τηλεμαχίας των Οργανώσεων Νεολαίας με θέμα: Continue Reading

 • %cf%84%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%b1%cf%87%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7

  ΤHΛΕΜΑΧΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

   

   


  Οι ηγέτες τριών εκ των μεγαλύτερων πολιτικών νεολαιίστικων οργανώσεων του τόπου μας (Πέτρος Δημητρίου – Πρόεδρος Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού, Χρίστος Χριστόφιας – Γενικός Γραμματέα της ΕΔΟΝ και Στέφανη Ανδρέου – Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Νεολαίας της ΕΔΕΚ), συμμετείχαν σε τηλεμαχία στην εκπομπή «Παράθυρο στη Κρητική Σκέψη», ως επίσημοι καλεσμένοι του Πολιτικού Επιστήμονα Χαράλαμπου Αριστοτέλους με θέμα το Κυπριακό πρόβλημα, εν όψει εξελίξεων στη Γενεύη. Continue Reading

 • 5-1-2017

  Η ΝΕΔΗΣΥ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

  Με την μετάβαση της πολιτικής ηγεσίας του τόπου στην Γενεύη για την εντατική φάση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, η πατρίδα μας μπαίνει σε μία κρίσιμη καμπή. Η ΝΕΔΗΣΥ εκφράζει την στήριξη της σε κάθε πρωτοβουλία που σκοπό έχει να ενδυναμώσει την ειλικρινή προσπάθεια που καταβάλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης εντός του συμφωνημένου πλαισίου. Continue Reading

 • %cf%80%ce%bf%cf%86%ce%b5%ce%bd-1

  ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΝΕΔΗΣΥ-ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΦΕΝ

  Θα επιλέξω να ξεκινήσω αντίστροφα από το πρωτόκολλο, Continue Reading

 • anakoinwsi1

  ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΦΟΥΤΣΑΛ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ Ν. ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗ

  Παραδόθηκαν, την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016, όλα τα καθαρά έσοδα του φιλανθρωπικού τουρνουά φούτσαλ που διογανώθηκε εις μνήμη του συναγωνιστή Νικόλα Πιτσιλλίδη στις 30 Οκτωβρίου 2016 στην Λεμεσό. Continue Reading

 • 620-465

  ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

  Η ΝΕΔΗΣΥ στα πλαίσια της κοινωνικής της προσφοράς και παρέμβασης στηρίζει τα άτομα με κινητικά προβλήματα και διεκδικεί όλα όσα θα έπρεπε σε μία πολιτισμένη κοινωνία να θεωρούνται αυτονόητα. Η προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και η ίση μεταχείριση δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά ένδειξη σεβασμού στον άνθρωπο. Continue Reading

 • untitled-11

  Ο ΔΗΣΥ

  Επιλέγω να αποτυπώσω την άποψη μου, πριν από την επερχόμενη εκλογική διαδικασία, κυρίως υπό τον κίνδυνο να θεωρηθώ και εγώ μετά Χριστόν προφήτης. Και αυτό όχι γιατί το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών θα διαφοροποιήσει κατά την εκτίμηση μου σε μεγάλο βαθμό τα πράγματα (μολονότι υπάρχουν περιθώρια στα οποία θα γίνουν αλλαγές) αλλά κυρίως γιατί την επόμενη μέρα των εκλογών στον ΔΗΣΥ οι νικητές, ως είθισται, θα έχουν κερδίσει μόνοι τη μάχη τους και οι ηττημένοι θα μέμφονται την ηγεσία. Continue Reading

 • anakoinwsi_edon

  Η ΕΔΟΝ γιορταζει τα 100χρονα της Οκτωβριανης Επαναστασης. Η Νεολαια της ΕΔΕΚ τι γιορταζει;

  Η ΕΔΟΝ γιορτάζει τα 100χρόνα της Οκτωβριανής Επανάστασης.

  Η Νεολαία της ΕΔΕΚ τι γιορτάζει; Continue Reading

 • eds

  FACING THE CHALLENGES OF CLIMATE – ΣΥΝΕΔΡΙΟ EDS | ΤΗΣ ΣΑΡΑΣ ΑΡΤΥΜΑΤΑ

  Τις τελευταίες δεκαετίες η στάθμη της θάλασσας έχει αυξηθεί κατά πολύ μαζί και οι θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη γη προκαλώντας το λιώσιμο των πάγων στην Ανταρτική και στην Αρκτική. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις παρενέργειες που προκαλούνται από τις κλιματικές αλλαγές. Continue Reading

 • %ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%b1-%cf%83%ce%b5-%ce%b5%ce%bd%ce%b1-%cf%86%ce%b9%ce%bb%ce%bf2

  ΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΦΙΛΟ | TOY ΠΕΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

  Καλέ μου φίλε,

  Έλαβα το γράμμα σου. Κατατρεγμένος από αμφιβολίες αφέθηκες να τρώγεσαι, πάλι, σε ένα δίλημμα κάλπικο. Στεναχώρησες κάποιους και πίκρανες άλλους. Και γιατί; Μήπως όταν λες κάτι, ακούει κανείς; Όσο και να το φωνάξεις θα αλλάξει κάτι; Μήπως αν πήγαινες με τα νερά του συστήματος να σταματούσες να νιώθεις βλέμματα να σε καρφώνουν και ψιθύρους να σε κυριεύουν; Continue Reading

 • 620x465-newlogo

  ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΝΕΔΗΣΥ-ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού, στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιούνται ενόψει της συμπλήρωσης των  σαράντα χρόνων από την ίδρυση της, ανακοινώνει την προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού για την δημιουργία του νέου λογοτύπου της. Continue Reading

 • pd_19-9

  ΑΣ ΤΟΝ ΠΟΥΜΕ ΒΑΣΙΛΙΑ | TOY ΠΕΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

  Για στάσου. Δεν θέλω πολύ. Να σε κοιτάξω για λίγο. Να προσπαθήσω να καταλάβω. Αλήθεια και καλά ξυπνήσαμε. Και καλά δεν ανεχόμαστε το παραμικρό πλέον. Έστω. Μπορεί να χρειάστηκε ένα πραξικόπημα και 2 εισβολές. Το χρηματιστήριο και η οικονομική κρίση. Μα υποτίθεται πως τώρα ξυπνήσαμε. Πως αντικαταστήσαμε την κολυμβήθρα του Σιλωάμ με δρακόντειους νόμους για να προστατευτούμε. Πως θωρακίσαμε τη νομιμότητα, με επιπλέον κριτήριο τη νομιμοποίηση.

  Continue Reading

 • site_pd

  ΟΙ ΣΤΑΒΛΟΙ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΕΜΙΣΟΥΝ. ΑΣ ΛΕΡΩΣΟΥΜΕ!

  Υπό την αίρεση των εξελίξεων στο κυπριακό, που πολύ αμφιβάλω από το ποσοστό των ηγετών κομμάτων και των αξιωματούχων της πολιτείας ευρύτερα, οι οποίοι επιθυμούν να δουν κινητικότητα, ο δημόσιος στίβος εισέρχεται σε άλλη μια εκλογική διαδικασία. Continue Reading

 • dilwsi_8-9

  ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

  Αναφορικά με τη σημερινή ανακοίνωση της ΕΔΟΝ για τη διαδικασία πρόσληψης Εκτελεστικού Γραμματέα στον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, επιθυμώ να δηλώσω τα ακόλουθα: Continue Reading

 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ_ΦΠΚ

  ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

  Με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, η ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ προχώρησε σε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστα Καδή, τη Δευτέρα 5/9/2016. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα εκκρεμούντα θέματα, ενώ ταυτόχρονα καταθέσαμε τις δικές της προτάσεις και εισηγήσεις για ό,τι αφορά τα φοιτητικά προβλήματα.

  Continue Reading

 • anakoinwsi1

  ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΕ ΕΛΠΙΔΑ!

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς εγκαινιάζει την εκστρατεία συλλογής σχολικών ειδών «Ξεκινάμε με ελπίδα». Η εκστρατεία στοχεύει στην συλλογή απαραίτητων σχολικών ειδών για την στήριξη άπορων μαθητών δημοτικών σχολείων  του τόπου μας. Continue Reading

 • ανακοινωση 77

  Η ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

  Η ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, συγχαίρει όλους όσους εξασφάλισαν θέση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδος. Γνωρίζοντας ότι κάθε καινούργιο ξεκίνημα κρύβει τις δυσκολίες του, η ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ βρίσκεται καθημερινά στη διάθεση των νεοεισερχόμενων φοιτητών προσφέροντας βοήθεια για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν, όπως η εξεύρεση διαμερίσματος  ή συγκατοίκου καθώς και παροχή πληροφοριών για τις διαδικασίες εγγραφής και φοίτησης στο Πανεπιστήμιο. Continue Reading

 • uclan2

  ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ UCLan Cyprus ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ!-ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

  Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus στο πλαίσιο συνεργασίας με τη Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ.) ανακοινώνει την προκήρυξη υποτροφιών για όλα τα μέλη της Οργάνωσης. Continue Reading

 • προπτυχιακό_uclan

  ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ UCLan Cyprus ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ!-ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

  Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus στο πλαίσιο συνεργασίας με τη Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ.) ανακοινώνει την προκήρυξη υποτροφιών για όλα τα μέλη της Οργάνωσης. Continue Reading

 • psem_1.8

  ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΣΕΜ – ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΕΔΗΣΥ

  Αντί να αρκεστούμε στα όσα στρεβλά παρουσιάζονται στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, εδώ και ένα χρόνο αναλώνονται κάποιοι στη διαδικασία εκλογής της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών. Αντιλαμβάνομαι πως η χειραγώγηση του εν λόγω σώματος θα ήταν εξαιρετικά βολική, με δεδομένο την πρόσφατη εκλογική διαδικασία για ανάδειξη του νέου κοινοβουλίου της Δημοκρατίας. Θα ήταν ωστόσο πιο χρήσιμο αν η αντιπαράθεση αυτή είχε ως στόχο τη διόρθωση του πλαισίου λειτουργίας των μαθητικών συμβουλίων, τόσο θεσμικά όσο και αντιπροσωπευτικά, συμπεριλαμβάνοντας και τους μαθητές των ιδιωτικών σχολείων. Επειδή ωστόσο ο στόχος αφορά σε αποκόμιση μικροπολιτικού συμφέροντος και ρεβανσισμού, για ένα ακόμη ζήτημα, κινδυνεύουμε να χάσουμε την ουσία. Continue Reading

 • ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΜΤΠΧ

  ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΑΠΟ ΝΕΔΗΣΥ & CIIM!

  Το πρωτοπόρο Cyprus International Institute of Management (CIIM), το μόνο που εξειδικεύεται στη Διοίκηση, προσφέρει σε συνεργασία με τη Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού 5 μερικές υποτροφίες (ύψους 50%) για τα μεταπτυχιακά προγράμματα ΜBA, MSc Management, MSc in Human Resource Management, MSc in Financial Services, MSc στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση. Continue Reading

 • bba

  ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΟ CIIM ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΔΗΣΥ

  Το πρωτοπόρο Cyprus International Institute of Management (CIIM), το μόνο που εξειδικεύεται στη Διοίκηση και εγγυάται εργοδότηση, σε συνεργασία με τη Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού  προσφέρει 6 υποτροφίες για απόκτηση του αναγνωρισμένου πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων (Bachelor in Business AdministrationBBA), με διεθνείς καθηγητές, μικρές τάξεις, και κρατική χορηγία. Continue Reading

 • ΥΠΟΤΟΦΙΑ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ 2016

  ΠΛΗΡΗΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΤΑΣΟΥ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

  To P.A College σε συνεργασία με την Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού προσφέρει, ως ένδειξη απότισης αιωνίου φόρου τιμής στον αείμνηστο Τάσο Μητσόπουλο, πλήρη υποτροφία τεταρτοετούς φοίτησης αξίας €35.000 σε ένα από τα πανεπιστημιακά προγράμματα του Κολλεγίου. Continue Reading

 • 620 465 15 ιουλιου

  15 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974, ΠΛΗΓΗ ΣΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Η 15η Ιουλίου 1974, πληγή στις μνήμες, αποτελεί μέρα εθνικού πένθους για την πατρίδα μας. Οι εγκληματικές ενέργειες της Χούντας των Αθηνών σε βάρος της Κύπρου επιτρέπουν στον Τούρκο κατακτητή να εισβάλει στην πατρίδα μας, να την καταβάλει με την ισχύ των όπλων και να την κρατά διχοτομημένη μέχρι και σήμερα. Continue Reading

 • anakoinwsi tk

  #Reddediyoruz: Η ΝΕΔΗΣΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ Τ/Κ

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού στηρίζει την προσπάθεια των νέων Τουρκοκυπρίων και των οργανώσεων νεολαίας για απόρριψη του σχεδιαζόμενου “γραφείου συντονισμού” που θα δίνει στην Τουρκία τον απόλυτο έλεγχο για θέματα νεολαίας, παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού. Η στόχευση μάλιστα στη νεολαία δίνει το στίγμα της “τελικής λύσης”, της πλήρους αφομοίωσης και της απόλυτης εξάρτησης από την Τουρκία. Continue Reading

 • δηλωσεις_30,5

  ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ | ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΕΔΗΣΥ


  Όσα ακολούθησαν την εξαγγελία του Υπουργικού Συμβουλίου για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της Εθνικής Φρουράς, και το οποία ήθελαν την προσπάθεια να αποτελεί προεκλογικό πυροτέχνημα,  σήμερα καταρρίπτονται. Continue Reading

 • ΑΡΘΡΟ ΠΕΤΡΟΥ

  TO ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ | TOY ΠΕΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

  Όπως αδύνατο είναι για κάποιον να μπει δύο φορές στο ίδιο ποτάμι, με δεδομένο πως το νερό βρίσκεται σε συνεχή ροή και κίνηση, άρα ποτέ δεν είναι το ίδιο, άλλο τόσο αδύνατο είναι να θεωρήσουμε πως η πολιτική διεργασία θα ξεκινήσει από εκεί που σταμάτησε. Continue Reading

 • κατασκηνωση μακι ανακοινωση

  ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΜΑΚΙ

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού, ανακοινώνει τη διοργάνωση της 7ης κατά σειρά καλοκαιρινής κατασκήνωσης για τους μαθητές της Νεολαίας. Η κατασκήνωσή θα πραγματοποιηθεί φέτος, από τις 05 Ιουλίου 2016 μέχρι και τις 10 Ιουλίου 2016 στο Λατσί, στην Πόλη Χρυσοχούς και συγκεκριμένα στο Nicki Holiday Resort. Continue Reading

 • vouleftikes

  Ο ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ | ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ

  Στις αυριανές εκλογές θα καθορίσεις τους εκπροσώπους – νομοθέτες σου για μια περίοδο πέντε ετών. Πολλά αλλάζουν σε πέντε χρόνια, η πατρίδα μας και η ζωή σου δεν ήταν τα ίδια πριν πέντε χρόνια όπως είναι σήμερα και δεν θα είναι τα ίδια σε πέντε χρόνια από σήμερα. Γι’ αυτό η ψήφος σου με γεμίζει θλίψη! Θα ψηφίσεις με κριτήριο το γυαλί (και αυτούς που σου γυαλίζουν) την παρουσία ενός υποψηφίου και ενός κόμματος στην εικόνα και όχι στην ουσία. Ξέρω ζητά πολλά όποιος ζητά να διαβάσεις, να κρίνεις, να θέσεις αυστηρά ιδεολογικά κριτήρια, να φέρεις στο οικογενειακό τραπέζι αξιακούς κώδικες και να μην αφεθείς να πέσεις θύμα στις σειρήνες του λαϊκισμού. Θα ψηφίσεις με την οργή να τυφλώνει την κρίση σου. Ξέρω, είναι δύσκολο να ξεφύγεις από τις προσωπικές περιστάσεις στην οικογένεια και στην εργασία. Είναι δύσκολο να μην γευτείς την εκδίκηση, την τιμωρία που πιστεύεις σου δίνει η δύναμη της ψήφου. Είναι το ίδιο «απατεώνας», αυτή η ψευδαίσθηση, με την ψευδαίσθηση που καταδιώκει αυτόν που θεωρεί την μη ψήφο, την αποχή, πράξη σκληρής αυτοδικίας και ως άλλος αυστηρός vigilante τιμωρός (!) θα «δώσει» του «συστήματος» να καταλάβει, ακόμη και με μια στρεβλή αντίληψη του δικαίου. Είναι όμως η ψήφος αναμφίβολα αναφαίρετο δικαίωμα. Continue Reading

 • allilegih genewn

  ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΕΝΕΩΝ

  Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Αλληλοστήριξης Μεταξύ Γενεών αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία προβληματισμού και κριτικής προκειμένου να ακολουθήσουν αποφάσεις και πολιτικές. Η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας, τα νέα ήθη και πρακτικές έχουν διευρύνει το χάσμα μεταξύ των γενεών, δεδομένο βέβαια πανευρωπαϊκό και όχι κυπριακής ιδιοκτησίας. Continue Reading

 • anakoinwsi_krotides

  Η ΖΩΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΟΤΟ ΜΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ_ΔΗΛΩΣΕΙΣ


  Πραγματοποιήθηκε σήμερα σε μια κατάμεστη από νέους αίθουσα  ενημερωτική ημερίδα για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την κατοχή, χρήση και εμπορία κροτίδων και αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών. Continue Reading

 • ANAKOINWSH

  ΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΘΕΣ, ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ-8 ΜΑΙΟΥ 2016

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού σας προσκαλεί στις εργασίες της Δεξαμενής Σκέψης, Πολιτικής Παρέμβασης και Εξειδίκευσης της ΝΕΔΗΣΥ που διοργανώνονται με την ευκαιρία των 40 χρόνων από την ίδρυση της. Η Νεολαία αντιμετωπίζει την συμπλήρωση των 40 χρόνων ιστορίας της παράταξης μας με την ίδια σεμνότητα και διάθεση αναστοχασμού. Παρόμοιο ήταν το πνεύμα των ημερών 40 χρόνια πριν κατά την γέννηση της ιδέας και την ίδρυση της παράταξης μας. Τότε η πατρίδα μας μόλις έβγαινε από την κορύφωση της εθνικής τραγωδίας που αφήνει ακόμη ανεπούλωτες πληγές, σήμερα η πατρίδα μας κάνει ξανά δειλά βήματα μπρός με όπλο την σταθερότητα και την ελπίδα. Continue Reading

 • tromokratia_xristodoulos ioannou

  ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ | TOY ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ

  Το τελευταίο κύμα τρομοκρατίας που χτύπησε, πλέον, στην καρδιά των Ευρωπαϊκών Θεσμών πρέπει να αποτελέσει την τελευταία προειδοποίηση για την κοινωνία και τις κυβερνήσεις μας για να αντιδράσουν στην απειλή του Ισλαμικού Κράτους συλλογικά και με αποφασιστικότητα. Continue Reading

 • deltio tipou photo

  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ

  Συμπληρώνονται φέτος εξήντα ένα  χρόνια, από την ιστορική ημέρα της 1ης Απριλίου 1955. Η αιματοβαμμένη ιστορία μας, γράφει από τότε με χρυσά γράμματα «Ε.Ο.Κ.Α. 1955-59». Continue Reading

 • ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ1

  ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

  18.3.2016

  Προς

  Νικόλα Παπαδόπουλο

  Πρόεδρο ΔΗΚΟ Continue Reading

 • του θεοδουλου ιωαννου

  ΓΙΝΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΚΑΛΙΑ | TOY ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ

  Μια γυναίκα κοιτάζει στοργικά ένα μωρό που κοιμάται στην κούνια. Το μωρό δεν είναι δικό της παιδί ή εγγονάκι. Τα δικά της παιδιά δεν είναι δα και τόσο μεγάλα για να έχουν παιδιά. Αυτό το παιδί είναι του πολέμου. Το έφεραν κύματα και θύελλες. Κραυγές μίσους, πόνου, αγωνίας. Ο ύπνος του δεν δείχνει τίποτα από αυτά! Μακάρι να μην θυμάται τίποτα, να μην σφραγίσει την ζωή του για πάντα ο πόνος. Κοιμάται γαλήνια, ώσπου να έρθει η μάνα του. Αυτή είναι τουλάχιστον ανακουφισμένη! Συνεχίζει να αισθάνεται την αγωνία. Το αύριο αβέβαιο δεν ξέρει ποτέ θα βρεθεί ξανά στους δρόμους με ένα μωρό στην αγκαλιά. Continue Reading

 • γραφει_ο_μαριος_ηλια

  ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ! – ΕΝΤΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ; | ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΗΛΙΑ

  Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε συμπολίτες μας να κατηγορούν την Τρόικα για τα “δείνα” των τελευταίων ετών που ταλανίζουν το τόπο μας. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και ας θυμηθούμε λίγο τι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια. Το 2008 κάπου μακριά από τον παράδεισο μας, μια μεγάλη τράπεζα καταρρέει σαν χάρτινος πύργος, τότε ξεκίνησε ένα αλαλούμ τοποθετήσεων και απόψεων για το τι θα συμβεί με το μικρό νησί μας. Κάποιοι έλεγαν ότι η Κύπρος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, ο παράδεισος μας είναι σε άλλο πλανήτη προστατευμένος από όλους και από όλα. Κάποιοι άλλοι όμως έλεγαν ότι αυτό που ζούμε είναι μια φούσκα έτοιμη να εκραγεί στα χέρια μας.  Continue Reading

 • anakoinwsi_nosileftes

  ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙ; | ANAKOINΩΣΗ ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

  Έχουμε κουραστεί, να βρίσκεται μόνιμα στη δημόσια σφαίρα συζήτησης, οτιδήποτε αφορά όσους έχουν ικανοποιηθεί και λειτουργούν εντός του συστήματος. Είναι καιρός να δούμε και τις χιλιάδες των ανέργων. Το μέλλον των νέων όλης της χώρας, προκειμένου οι θυσίες και η ανεργία που βιώνουν σήμερα να μην απαιτηθούν εκ νέου, ελέω ενός σπάταλου και χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό κράτους. Continue Reading

 • της μαριας πετρου

  ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΑΥΡΙΟ | ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥ

  Στις δύσκολες εποχές τις οποίες ζούμε είναι επιτακτική η ανάγκη η πολιτεία να διευρύνει τους επαγγελματικούς ορίζοντες των νέων ανθρώπων. Θα πρέπει να τους βοηθήσει να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα έτσι ώστε να έχουν τα κατάλληλα εφόδια για την πρόσληψή τους στον κόσμο της εργασίας. Continue Reading

 • yepp_7.3

  ΣΥΝΟΔΟΣ YEPP | ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

  Η ΝΕΔΗΣΥ συμμετείχε στη σύνοδο της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βουδαπέστη μεταξύ τις 4 – 6 Μαρτίου, μέσω του αναπληρωτή  Γενικού Γραμματέα της οργάνωσης Χριστόδουλου Ιωάννου. Continue Reading

 • eds_2

  ΣΥΝΟΔΟΣ EDS ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

  Η ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ αποτελεί ενεργό μέλος στον Ευρωπαϊκό οργανισμό European Democrat Students, τον επίσημο φοιτητικό οργανισμό του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Continue Reading

 • της χριστίνας πεκρή

  O ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΙΣΔΟΧΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ | ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΠΠΕΚΡΗ

  Η Διασύνδεση των Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας: ο επιχειρηματικός κόσμος και η εισδοχή των νέων επιστημόνων στο επάγγελμα Continue Reading

 • 2

  ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ-ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ

  Είναι καιρός οι ηγεσίες όλων ανεξαίρετα των πολιτικών κομμάτων να αντιληφθούν πως η πολιτική απαξίωση δεν οφείλεται ούτε σε γονιδιακές μεταλλάξεις της κοινωνίας ούτε βέβαια αποτελεί προϊόν που έχει αίτια ανεξήγητα. Continue Reading

 • αρθρο πετρου

  ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ | TOY ΠΕΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

  Σίγουρα όχι γιατί αποτελώ την ελπίδα της νέας γενιάς. Ούτε βέβαια γιατί οι πλάτες μου μπορούν να χωρέσουν την ανάγκη του τόπου για αλλαγή. Δεν μπορώ να κουβαλήσω αυτό το φορτίο. Εξάλλου έχω πολύ μικρές πλάτες για κάτι τέτοιο. Πώς όμως μπορώ να φωνάξω παρόν στην προσπάθεια όλων όσων αρνούνται να μεγαλώσουν και εξακολουθούν να ονειρεύονται; Σε όσους μετά από τόσα κτυπήματα βρίσκουν το κουράγιο να σταθούν ξανά στα πόδια τους; Και ζηλεύω. Δεν το κρύβω. Ο όμορφος αγώνα τους, να αλλάξουν την πολιτική, είναι και η μεγαλύτερη τους παρακαταθήκη. Για αυτό θα είμαι εκεί. Ένας ακόμη ρομαντικός κυνηγός του ονείρου. Continue Reading

 • ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ_ΜΕ_ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ

  ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΛΗΨΕΩΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ | ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΕΔΗΣΥ


   

   

  Σε πρόσφατη έρευνα που διενεργήθηκε εκ μέρους του Οργανισμού Νεολαίας, οι νέοι μεταξύ άλλων εντοπίζουν την απουσία της δυνατότητας άσκησης επιρροής στα κέντρα λήψεως αποφάσεων κάτι που οδηγεί στην σταδιακή αποπολιτικοποίηση και στην αποχή από την πολιτική ενάσκηση. Continue Reading

 • πετρος_youtube

  ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ | ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ


  Έχουμε ξεπεράσει κάθε όριο. Ακούμε συνεχώς, όσους απολαμβάνουν την εύνοια του συστήματος, όσους έχουν βολευτεί σε αυτό, με πρόσχημα το δημόσιο διάλογο να θέλουν να έχουν λόγο σε όλα. Όταν δε τα αιτήματα τους δεν ικανοποιούνται να απειλούν και αλόγιστα να φωνασκούν. Continue Reading

 • ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΑΙΔΕΙΑ

  ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ: ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ

  Μετά από πάροδο περίπου 9 χρόνων και έπειτα από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε σήμερα η ρύθμιση που αφορά στην εναλλακτική διαδικασία πρόσβασης στα δημόσια Πανεπιστήμια. Continue Reading

 • πετερ_νεο

  Η ΤΙΜΗ, Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ | TOY ΠΕΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

  Το χθες μπορεί να υποδείξει την κατεύθυνση κίνησης. Μπορεί να φωτίσει την τροχιά της πορείας μέσα στον χρόνο και να αποτελέσει αδιάψευστο κριτή της ιστορίας. Μπορεί να εργαλιοποιηθεί και μεθοδολογικά να χρησιμοποιηθεί, προκειμένου να αναλύσει, σωστά και λάθη, παρεκκλίσεις και συνέπεια στόχων. Μπορεί επιπλέον να αποτελέσει βωμό δοξασιών υποκύπτοντας στις εμμονές του αλάνθαστου. Continue Reading

 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ copy

  40 XΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

  Το 1976 στον απόηχο ίσως της πιο τραγικής στιγμής στη ιστορία του τόπου, ο ηγέτης που σήκωσε στα πόδια της την γονατισμένη πατρίδα, ίδρυσε τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Σε κλίμα ιδιαίτερα έντονου αναστοχασμού και με στόχο τη στήριξη της λαβωμένης δημοκρατίας το νέο αυτό κόμμα πορεύτηκε στις δύσκολες δεκαετίες που ακολούθησαν. Continue Reading

 • εκλογές_IYDU

  ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ IYDU | ΕΚΛΟΓΗ ΙΣΑΒΕΛΛΑΣ ΤΥΜΒΙΟΥ

  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στη Βηρυτό το Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016 το εκλογικό συνέδριο της Παγκόσμιας Ένωσης Κεντροδεξιών Νεολαιών (IYDU). Το εκλελεγμένο συμβούλιο διόρισε τα μέλη του καινούργιου συμβούλιού μέσα σε αυτούς και την Αντιπρόεδρο της ΝΕΔΗΣΥ Ισαβέλλα Τύμβιου.  Continue Reading

 • άρθρο αντρέα

  O ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΧΘΡΟΣ | TOY ΑΝΤΡΕΑ ΤΑΟΥΞΙΗ

  Η ιστορία μας γεμάτη με κατακτητές. Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο το γεγονός ότι, τα μεγαλύτερα δείνα που προκλήθηκαν στον τόπο μας, εκκολάφθηκαν και δημιουργήθηκαν από εμάς τους ίδιους. Άλλοτε δημιουργώντας ευνοϊκές συνθήκες και άλλοτε δίνοντας την αφορμή που κάποιοι έψαχναν. Εμφύλιοι, διχόνοια χωρίς να υπάρχει κάτι να χωρίσουμε, γινόμασταν πιόνια έτοιμα να αυτοκαταστραφούν. Με πολιτικές τύπου ” διαίρει και βασίλευε΄΄, καταφέραμε να γίνουμε ευάλωτοι, πέφτοντας στην παγίδα, και κάνοντας αυτό που πολλοί στρατοί δεν κατάφεραν. Continue Reading

 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ_ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ | UNITE CYPRUS

  Πραγματοποιείται στις 30 Ιανουαρίου 2016, το δικοινοτικό πολιτιστικό φεστιβάλ Unite Cyprus, το οποίο διοργανώνεται από τον Δημοκρατικό Συναγερμό, το τ/κ κόμμα Κοινοτικής Δικαιοσύνης (TDP) και τις Νεολαίες τους. Continue Reading

 • Αρθρό_πδ_22

  Η ΩΦΕΛΙΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΘΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ | TOY ΠΕΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

  Η περίοδος της νεωτερικότητας, η οποία λίγο πολύ άρχεται κατά την αφετηρία του 17ου αιώνα, παρουσιάζει δύο κύρια ρεύματα σκέψης. Τον εμπειρισμό και τον ορθολογισμό. Θα επεκταθώ μόνο κατ επίφαση, αν και ενδεχομένως να αδικώ την ομορφιά της φιλοσοφικής τους διαδρομής, και θα αναφερθώ στην επαγωγική τους κεντρική κατάληξη. Ο πρώτος (ο εμπειρισμός) καθορίζει ως προέλευση της γνώσης τη συσσωρευμένη εμπειρία από τις αισθήσεις μας (εσωτερικές και εξωτερικές), ενώ ο δεύτερος θέλει το επίκεντρο της γνώσης να βρίσκεται στην ορθή λογική σκέψη. Continue Reading

 • ARTHRO_GK

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΧΜΕΤ | TΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

  Την ώρα εκείνη που το λεωφορείο πλησίαζε τα οδοφράγματα άρχισα να ανατριχιάζω ολόκληρος. Ένιωθα περίεργα. Σαν να ερχόμουνα αντιμέτωπος με έναν από τους μεγαλύτερους μου φόβους. Έναν φόβο που ζούσε για χρόνια μέσα μου, από την παιδική μου ηλικία, και που οι γύρω μου τον τροφοδοτούσαν καθημερινά με μίσος, φθόνο, ασταμάτητα. Δεν ήξερα καθόλου πώς να το χειριστώ. Πως θα αντιδρούσα όταν θα ερχόμουν πρόσωπο με πρόσωπο μαζί τους; Δεν μπορούσα να απαντήσω τα τόσα ερωτήματα που τρέλαιναν το μυαλό μου. Continue Reading

 • dt_startup

  STARTUP ACADEMY 2016

  Μετά την μεγάλη επιτυχία του πρώτου Startup Academy τον Μάϊο του 2015, πραγματοποιείται παγκύπρια, από τις 23 Ιανουαρίου μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2016, ο δεύτερος κύκλος των εργαστηρίων της Ακαδημίας. Continue Reading

 • εφημερίδα θεόδουλος ιωάννου

  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ | ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

  1. Τι είναι η πρωτοβουλία «Κύπρος μπορούμε»;

  Continue Reading

 • selfie_me_tin_pragmatikothta

  “SELFIE” ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ | ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

  Το 2016 μας βρίσκει ξανά με μια πατρίδα μοιρασμένη, με μια κοινωνία με αρκετά προβλήματα, αλλά και με μια νεολαία υποτιμημένη και απαξιωμένη από τις μεγαλύτερες γενιές. Ίσως γιατί δεν ζήσαμε την επανάσταση, ίσως γιατί δεν βιώσαμε τον πόλεμο, την εισβολή και την προσφυγιά, ίσως γιατί οι καταστάσεις δεν μας άφησαν ακόμα να αυτοδημιουργηθούμε, αλλά κυρίως διότι ακόμα να πάρουμε ως νέα γενιά την κατάσταση στα χέρια μας. Ψυχογραφώντας την κυπριακή κοινωνία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μπορούμε να εξάγουμε πολλά συμπεράσματα, όπως για παράδειγμα την αποχαύνωση μιας τεράστιας μερίδας της νεολαίας και  τη δραματική απόκλιση της με την πραγματικότητα. Continue Reading

 • theo_31.12

  Ο ΠΑΦΛΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ | TOY ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ

  Μια ηγεσία είναι σημαντικό να ατενίζει το συχνά θολό τοπίο των προβλημάτων που έχει απέναντι της με διορατικότητα. Πρέπει να αντιμετωπίζεις την δυσκολία, λέει ο Ράντγιαρντ Κίπλινγκ, «…με το κεφάλι ψηλά, ακόμα και όταν όλοι γύρω σου δειλιάζουν». Με αυτό ακριβώς το σεμνό τρόπο, την αντίληψη ότι τα δύσκολα παρέρχονται και την καταιγίδα διαδέχεται η καλοκαιρία, έχει αντιμετωπίσει τα τελευταία δυόμισι χρόνια η ηγεσία του ΔΗΣΥ, που έπεσε στους ώμους της το βάρος να στηρίξει τις σκληρές αποφάσεις για τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Κύπρος. Συνοδοιπόροι υπήρξαν πολλοί, κάποιοι σταθεροί, άλλοι ευκαιριακοί. Το κυριότερο μάθημα όμως είναι η ανάγκη, ενίοτε, η κάθε ηγεσία να αφουγκράζεται τον φόβο των όσων βρίσκονται γύρω της αλλά να αντιλαμβάνεται και τις ανησυχίες των πολιτών. Continue Reading

 • αρθρο_πετρου

  ΔΗΣΥ: TO ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ | TOY ΠΕΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

  Ανήκω ευτυχώς στη γενιά εκείνη που έμαθε να λέει τα πράγματα με το όνομα τους. Έχω τη τύχη δε να ανήκω στην πολιτική οικογένεια εκείνη που η κριτική δεν είναι απλά ανεκτή αλλά επιζητείται. Οικογένεια στην οποία δεν μπήκα ούτε για να πάρω αλλά ούτε και για να δώσω. Δεν κατέχω εξάλλου την απόλυτη αλήθεια για να ισχυριστώ πως ότι πω ή πράξω δίνει απαραίτητα κάτι. Στην πολιτική μένω και θα παραμείνω όσο πιστεύω πως έχω κάτι να αλλάξω, ελπίζοντας να μην με αλλάξει το σύστημα. Και αυτό γιατί αντιλαμβάνομαι την πολιτική διεργασία ως πράξη αμφίδρομη. Που χρειάζεται τη συμμετοχή όλων για να προοδεύσει. Είχα επίσης την τύχη να μεγαλώσω σε ένα περιβάλλον που πριν δεχτεί τη δική μου κριτική απαιτούσε να κάνω αυτοκριτική. Αυτό κάνω και σήμερα. Continue Reading

 • dt_cywecan

  ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ | ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

  Η Πρωτοβουλία Κύπρος, Μπορούμε διοργανώνει ιδρυτικό συνέδριο την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 18:30 στο Chateau Status, στη Λευκωσία.. Θεματικές ενότητες του Συνεδρίου αποτελούν η ανάδειξη της παιδείας ως παράγοντα βιωσιμότητας της ειρήνης στην πατρίδα μας αλλά και της διεθνούς παρουσίας του νησιού μας στην επαύριον της επανένωσης. Μεταξύ των ομιλητών θα είναι και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης αλλά και ο δικηγόρος Αλέξανδρος Σίνκα. Continue Reading

 • καμπανια_Σμιλε

  ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ | #xmass_smiles

  Η ΝΕΔΗΣΥ στα πλαίσια της κοινωνικής της προσφοράς παρουσιάζει σειρά δράσεων οι οποίες προγραμματίζονται στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής παγκύπριας εκστρατείας της χαρίΖΟΥΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ. Continue Reading

 • DT_NOIAZOMAI

  ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ! | ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

  Παγκύπρια Εκστρατεία <<Νοιάζομαι!>>

  Η ΝΕΔΗΣΥ στα πλαίσια της κοινωνικής της προσφοράς και παρέμβασης στηρίζει τα άτομα με κινητικά προβλήματα και διεκδικεί όλα όσα θα έπρεπε σε μία πολιτισμένη κοινωνία να θεωρούνται αυτονόητα. Η προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και η ίση μεταχείριση δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά ένδειξη σεβασμού στον άνθρωπο. Continue Reading

 • onek_deltio

  ΕΡΕΥΝΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού εκφράζει την ικανοποίηση της για την υλοποίηση της εν λόγω έρευνας, με πρωτοβουλία του Οργανισμού Νεολαίας, που σκοπό έχει την καταγραφή των απόψεων των νέων της Κύπρου για την υφιστάμενη κατάσταση, αλλά και την αποτύπωση των αναγκών που υπάρχουν και αντιμετωπίζουν σήμερα. Continue Reading

 • house_in

  Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ | ΤΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ

  Η κουλτούρα της συλλογικότητας: εθνική αναγκαιότητα η συνεννόηση μεταξύ των παρατάξεων ώστε να γίνουμε «αρχιτέκτονες» μιας νέας προσπάθειας για μια νέα κοινωνία που θα στραφεί προς τον πολίτη και τις απαιτήσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής. Continue Reading

 • michalis_foylias

  Η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ | ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΦΟΥΛΙΑ

  Η Αίγυπτος είναι μια χώρα με ιδιαίτερη σημασία για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), λόγω της γεωπολιτικής της θέσης και της επίδρασης που μπορεί να έχει στον υπόλοιπο Αραβικό κόσμο ως ηγέτιδα χώρα. Από το 2011 η πολιτική και κοινωνική σταθερότητα στην Αίγυπτο παραμένει εύθραυστη. Το καθεστώτος Μουμπάρακ αναγκάστηκε σε παραίτηση, μετά από γενικευμένη εξέγερση το 2011, που οδήγησε στις πρώτες δημοκρατικές εκλογές στη χώρα και στην ανάδειξη του ισλαμιστή Μοχάμεντ Μόρσι στην εξουσία  (2012). Η κίνηση όμως του Μόρσι να εκδώσει  συνταγματική διακήρυξη που ενίσχυε τις εξουσίες του, η απουσία μεταρρυθμίσεων αλλά και η επιμονή του για νέο σύνταγμα γραμμένο από ισλαμιστές (εγκρίθηκε από το 56,5% του λαού), οδήγησε σε διαδηλώσεις εναντίον του.  Με την ένταση των διαδηλώσεων ο στρατός προχώρησε  στην ανατροπή του, μετά από στρατιωτικό πραξικόπημα (2013). Του πραξικοπήματος ηγήθηκε ο στρατηγός Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, ο οποίος έθεσε τη Μουσουλμανική Αδελφότητα εκτός νόμου, προχώρησε στη σύλληψη χιλιάδων μελών της και στην καταδίκη πολλών από αυτούς σε θάνατο. Τα γεγονότα αυτά οδήγησαν σε ένα πόλεμο φθοράς από μέρους οπαδών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και ακραίων ισλαμιστών εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας της Αιγύπτου. Παράλληλα  στην ευαίσθητη για πολλούς λόγους περιοχή του Σινά ο αιγυπτιακός στρατός πολεμά με διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις, που δηλώνουν πίστη στο Ισλαμικό «Κράτος» (ΙΚ) και κυρίως με την  οργάνωση Wilayat Sinai. Εκτός από τα προβλήματα ασφάλειας ο πρόεδρος Σίσι καλείται να διαχειριστεί και τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα της χώρας. Η οικονομία ίσως κρίνει και την πολιτική του  επιβίωση.

  Continue Reading

 • remember13

  Remember remember the 13th of November | ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΠΠΕΚΡΗ

  Η 13η Νοεμβρίου δεν θα ξεχαστεί ποτέ από την ανθρωπότητα. Ούτε μπορεί να ξεχαστεί άλλωστε. Θα αποτελέσει μία από εκείνες τις μαύρες ημέρες που στιγματίζουν την παγκόσμια ιστορία. Την ημέρα εκείνη που η τρομοκρατία έπληξε την πόλη του φωτός, την πόλη του «ελευθερία – ισότις – αδερφότις», την πόλη της αναγεννησιακής Ευρώπης, της τέχνης, της δημοκρατίας. Την ημέρα που η ανθρωπότητα αναβίωσε την 11η Σεπτεμβρίου. Continue Reading

 • akrovasia

  ΑΚΡΟΒΑΣΙΑ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΥ | ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

  Υπάρχει μια λεπτή διαχωριστική γραμμή μεταξύ της κριτικής και της ισοπέδωσης. Η μανιώδης επιδίωξη να γίνουμε αρεστοί και να πουλήσουμε, μπορεί να έχει αποτέλεσμα μα αυτό είναι στην καλύτερη περίπτωση παροδικό και ποτέ δεν είναι ωφέλιμο. Εκεί λοιπόν διαγράφεται και το σταυροδρόμι που ως κοινωνία καλούμαστε να επιλέξουμε την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουμε. Το ένα διασφαλίζει την αρεστότητα μας, με τους όρους ωστόσο να έχουν περιγραφεί πιο πάνω και το άλλο την ωφελιμότητα μας. Continue Reading

 • MIDEN_AGAN

  Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ | ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

  Εκεί που λέμε πως τα σωρευτικά λάθη που ως κοινωνία έχουμε μαζέψει, προεξέχοντων πάντα των εκπροσώπων που εκλέγουμε, είναι ικανά για να μας παραδειγματίσουν και να μας ξεκολλήσουν από τον πάτο, προκύπτει η επόμενη δοκιμασία η οποία και μας πληροφορεί πως έχουμε για τα καλά κολλήσει στο τέλμα. Continue Reading

 • κληριδης 620χ465 copy

  ΓΛΑΥΚΟΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ: ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΡΕΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

  Συμπληρώνονται φέτος δύο χρόνια από τον θάνατο του αείμνηστου Γλαύκου Κληρίδη. Του ανθρώπου που υπεράνω όλων έβαζε την πατρίδα, του ανθρώπου των μεγάλων και δύσκολων αποφάσεων.  Του πολιτικού που με τη διορατικότητα και την πολιτική του δεινότητα πέτυχε αυτά που πολλοί θεωρούσαν ακατόρθωτα. Continue Reading

 • pare re file to mellon sta xeria s!

  ΠΑΡΕ ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ! | ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

  • <<Ρε φίλε γιατί τους βουράς, έννεν τούτοι που εφάν τον τόπο;>>

  Continue Reading

 • psem-maki

  Η ΜΑΚΙ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΣΕΜ

  Πραγματοποιήθηκαν σήμερα, 30 Οκτωβρίου 2015, οι εκλογές για ανάδειξη της Γραμματείας της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΠΣΕΜ).

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού εκφράζει τα συγχαρητήρια της σε όλα τα μέλη της Μαθητικής της Κίνησης για την σημερινή επιτυχία εκλογής της στην Προεδρία της ΠΣΕΜ, αποτέλεσμα της εμπιστοσύνης που τους επέδειξε η μαθητιώσα νεολαία του τόπου. Στις σημερινές εκλογές η Μαθητική Κίνηση κατάφερε να εκλέξει ως Προέδρο τον Μάριο Προκοπίου, ως Γραμματέα την Ανδρονίκη Σταύρου και ως μέλη τον Βασίλη Ανδρέου,  τον Θανάση Τσούκα και την Κυπρούλλα Νικόλα.

  Τόσο οι μαθητές του τόπου μας όσο και τα συλλογικά τους όργανα μπορούν και πρέπει να έχουν καθοριστικό ρόλο στην βελτίωση της Παιδείας και της κοινωνίας μας ευρύτερα. Πεποίθηση μας είναι, ότι οι μαθητές της Κύπρου πρέπει να αποτελέσουν πηγή εκσυγχρονισμού και προόδου. Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βλέπουμε μαθητές και μαθήτριες να έχουν ενεργό συμμετοχή στα κοινά και να δραστηριοποιούνται στο μαθητικό συνδικαλισμό, έχοντας ως πρώτιστο στοιχείο τις αξίες της δημοκρατίας. Η ενασχόληση με τα κοινά δημιουργεί σωστά πρότυπα και αρχές, ενώ είναι ικανή για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους αλλά και προώθηση των προτάσεων και εισηγήσεων τους.

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού εύχεται καλή, συλλογική και δημιουργική πορεία στην νέα Γραμματεία της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών.

  30 Οκτωβρίου 2015

 • elk

  ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ-ΜΑΔΡΙΤΗ

  Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη το Congress του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος το οποίο τελείται κάθε τρία χρόνια. Κατά τη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου, το ανώτατο σώμα του ΕΛΚ εξέλεξε την καινούργια του ηγεσία και συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή οικογένεια οπως το προσφυγικό, που όπως ήταν αναμενόμενο κυριάρχησε της συζήτησης. Continue Reading

 • 28h arthro copy

  ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ’40

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού αποδίδει τη δέουσα τιμή και δόξα, στους ήρωες του έπους του 40 μα και στο μεγαλείο ολόκληρου του ελληνισμού. Πιστοί στα εθνικά ιδεώδη, προέταξαν ξανά με αυτοθυσία τον ηρωισμό τους στην ξένη εισβολή και το ναζιστικό ολοκληρωτισμό. Continue Reading

 • ti_theleis_k_esi_re_giagia

  ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΡΕ ΓΙΑΓΙΑ | ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

  Γιατί νομίζω πως θα ήμασταν όλοι πιο ευτυχείς εαν δεν υπήρχε η αβεβαιότητα των εξελίξεων στο Κυπριακό; Γιατί, όσο περνάει ο καιρός, όλο και περισσότερο με κατακλύζει η ιδέα, οτι χωρίς όλα αυτά, η ζωή μας θα κυλούσε καλύτερα; Continue Reading

 • πετρος_22.10

  ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΕΤΡΟ | ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΕΔΗΣΥ

  Θεωρούμε τις αντιδράσεις που ακολούθησαν την πρόθεση του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού να καταθέσει πρόταση νόμου για αύξηση του εκλογικού μέτρου στο 5%, βεβιασμένες και υπερβολικές. Continue Reading

 • ΑΡΘΡΟ_20

  ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΑΙΜΑ…ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΩΤΕΡΟΙ | ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

  Στην άσφαλτο, στο ποδόσφαιρο, στην κοινωνία, στα πάντα. Μοιάζουμε να έχουμε μόλις κατέβει από τα δέντρα και εκστασιασμένοι απολαμβάνουμε με αμετροέπεια τους δυσδιάκριτους διαχωρισμούς της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης από τη ζούγκλα της αναρχίας και του κάνω ό,τι θέλω, λες και τώρα ανακαλύψαμε τον πολιτισμό. Continue Reading

 • ΔΗΛΩΣΕΙΣ_ΠΕΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

  ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ | ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΕΔΗΣΥ

  Έπειτα από 14 συνεχή τρίμηνα ύφεσης, η οικονομίας μας, καταγράφει επιτέλους ανάπτυξη στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προιόν της, αύξηση δηλαδή στην οικονομική της δραστηριότητα συνολικά. Η πορεία ανόρθωσης της οικονομίας μας, μετά από τα σοβαρά και διαδοχικά πλήγματα που δέχθηκε τα τελευταία 5 χρόνια, δίνει τα πρώτα ενθαρρυντικά σημάδια. Μολονότι χρειάζεται ακόμη χρόνος και συνέχιση των επίπονων και επίμονων προσπαθειών μας, προκειμένου τα αποτελέσματα αυτά να γίνουν ακόμη πιο αισθητά στην πραγματική οικονομία, ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την άκρως θετική αυτή εξέλιξη, που επιβραβεύει τις θυσίες των συμπατριωτών μας και επιβεβαιώνει τη σωστή κατεύθυνση της οικονομίας μας. Continue Reading

 • δτ_μακι

  ΑΠΟΧΗ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ | ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΙ

  Η Μαθητική Κίνηση-ΜΑ.ΚΙ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της για τις ενέργειες και ανακοινώσεις στις οποίες προβαίνει  η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών. Με σημερινή ανακοίνωση της καλεί τους μαθητές  όπως απέχουν από τα μαθήματα κατά την αυριανή 3η σχολική περίοδο. Continue Reading

 • aimodosia_site

  ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΜΟΛΗΨΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΔΗΣΥ

  Ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτικής μας κατεύθυνσης ως νεολαία, είναι να είμαστε πρώτα άνθρωποι και μετά οτιδήποτε άλλο. Στο πλαίσιο της κοινωνικής μας προσφοράς, η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού διοργανώνει την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015 στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού (στην αίθουσα Αμμόχωστος) μεταξύ 16.00 με 18.00 το απόγευμα, αιμοδοσία από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και αιμοληψία από το Καραισκάκειο Ίδρυμα. Τα μέλη και το προσωπικό της ΝΕΔΗΣΥ θα στηρίξουν αυτή την διοργάνωση και καλούμε όσο περισσότερο κόσμο να έρθει αρωγός στην προσπάθεια μας αυτή. Continue Reading

 • arthro 15_5

  Η πατριδα σε χρειαζεται… ΑΡΘΡΟ Μ. ΗΛΙΑ

   

  Τώρα όσο ποτέ άλλοτε η πατρίδα σε χρειάζεται, η πατρίδα μας χρειάζεται! Μας χρειάζεται λογικούς, ώριμους και συνεσταλμένους. Τώρα είναι η ώρα που πρέπει ο καθένας μας να σκεφτεί, να αντιληφθεί και να κατανοήσει το τι μέλλει γενέσθαι. Πρώτιστος μας στόχος η Επανένωση, χωρίς μισαλλοδοξίες, παρελθοντολογίες και επανάληψη λαθών. Continue Reading

 • arthro eds

  Συνεδριο EDS: Προεδρια για την Κυπρο και την ΦΠΚ Πρωτοπορια

  Ολοκληρώθηκε χθες το πενθήμερο εκλογικό συνέδριο του οργανισμού European Democrat Students, στη Μάλτα με θεματική ενότητα τη μετανάστευση στην Ευρώπη. Συμμετείχαν αποστολές παρατάξεων από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, μέσα σε αυτές και η ΦΠΚ Πρωτοπορία η οποία διατηρεί ενεργή συμμετοχή δεκαετιών στα ευρωπαϊκά πολιτικά δρώμενα. Σε αυτό το εκλογικό συνέδριο η Κύπρος μας, έχει γράψει τη δική της ιστορία, αφού ο νέος πρόεδρος του οργανισμού είναι ο Κύπριος, στέλεχος της παράταξης μας, Γιώργος Χατζηγεωργίου. Continue Reading

 • arthro forea

  ΦΟΡΕΑΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Η πρόσφατη εξαγγελθείσα πρόθεση του Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, που στοχεύει στην ενοποίηση και στον εξορθολογισμό της διαδικασίας παραχώρησης φοιτητικών επιδομάτων, εντάσσεται στις αναγκαίες μεταρυθμίσεις που έχουν ξεκινήσει και πρέπει να συνεχιστούν στην παιδεία. Continue Reading

 • 19o ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ copy

  19o ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΔΗΣΥ

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού διοργανώνει το 19ο Τακτικό Παγκύπριο Συνέδριό της το Σάββατο, 8 Αυγούστου 2015 και ώρα 10:30 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Το Συνέδριο θα εκλέξει τη νέα ηγεσία της παράταξης μας και θα καθορίσει την κατεύθυνση σε πολιτικό επίπεδο που θα ακολουθηθεί. Επιπλέον θα εκσυγχρονίσει και θα τροποποιήσει το καταστατικό της οργάνωσης. Continue Reading

 • 1974ΤΕΛΙΚΟ

  ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΝΘΟΥΣ

  Η 15η Ιουλίου 1974 αποτελεί ημέρα μνήμης και εθνικού πένθους. Οι εγκληματικές ενέργειες της Χούντας των Αθηνών σε βάρος της Κύπρου επιτρέπουν στον Τούρκο κατακτητή να  εισβάλει στην πατρίδα μας, να την καταβάλει με την ισχύ των όπλων και να την κρατεί μέχρι και σήμερα διχοτομημένη. Continue Reading

 • ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ_τελικό

  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

  Η 26η  Ιουνίου ορίστηκε ως η Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών. Η  ιστορία των εξαρτησιογόνων ουσιών και δη των ναρκωτικών μας προβληματίζει ιδιαίτερα αφού το φαινόμενο είναι έκδηλο τόσο σε σχολεία όσο και σε άλλους χώρους που συχνάζουν νέοι. Continue Reading

 • προσφυγεσ

  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

  Η 20η Ιουνίου είναι η μέρα που τιμάμε παγκοσμίως τους πρόσφυγες, τους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους, που ξεριζώθηκαν από τα πατρικά τους εξαιτίας ενός βάναυσου φρικτού πολέμου ή διότι έπρεπε να επιβιώσουν οικονομικά σε άλλη ευκατάστατη οικονομικά αναπτυγμένη χώρα. Continue Reading

 • dt_ane3artitos_foreas

  ΙΔΡΥΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ | ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Εξαγγέλθηκε σήμερα Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015 στο Προεδρικό Μέγαρο, η ίδρυση του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης από την κ. Άντρη Αναστασιάδη. Continue Reading

 • δτ_ομοφοβια

  Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

  Το αναφαίρετο δικαίωμα της επιλογής στη σεξουαλικότητα του κάθε ατόμου, είναι ένδειξη της ετοιμότητας κάθε κοινωνίας για αναγνώριση της διαφορετικότητας του κάθε συνόλου της. Αποτελεί τη συμβίωση της με την ανοχή και τον σεβασμό της σε αυτήν. Continue Reading

 • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  Η σημερινή μέρα 5 Ιουνίου, καθιερώθηκε ως η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος και πράσινης ανάπτυξης. Είναι καθήκον και υποχρέωση μας ως νέοι άνθρωποι  να δημιουργήσουμε πρώτα απ’ όλα την προσωπική μας περιβαλλοντική συνείδηση και μετέπειτα να τη μεταδώσουμε και στους γύρω μας. Continue Reading

 • kipriako_dt

  ΔIKOINOTIKH ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΕΔΗΣΥ | ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Μαϊου η 4η Ακαδημία Πολιτικής Παρέμβασης Νέων της ΝΕΔΗΣΥ με θέμα “Κυπριακό: To Χθες, To Σήμερα, To Αύριο”.  Η μεγάλη προσέλευση καταδεικνύει περίτρανα τη βούληση και τη θέληση των νέων για επίλυση του Εθνικού μας προβλήματος.  Η νέα γενιά αναζητά την ελπίδα και είναι έτοιμη να δουλέψει σκληρά για να την πετύχει. Continue Reading

 • παραδοση_Σχολειο

  ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ | BINTEO

  Είναι με ιδιαίτερη χαρά που η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού επισκέφτηκε στις 20 Μαΐου 2015 μαζί με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου το Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Αντωνίου στο Λυκαβητό και παρέδωσε σχολική ύλη, μεθοδολογικά εργαλεία και παιχνίδια στους μαθητές του σχολείου. Continue Reading

 • ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ copy

  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ | ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

  Συγκεντρωτικά Αποτελέσματα Φοιτητικών Εκλογών 2015. Το μήνυμα των φοιτητών και επόμενη μέρα στην ΠΟΦΕΝ.

  Με την ολοκλήρωση των εκλογικών αναμετρήσεων σε Αθήνα και Ηράκλειο, το φοιτητικό κίνημα, ουσιαστικά ολοκληρώνει την εκλογική διαδικασία του 2015, με την οποία θα αναδειχθούν οι εκλέκτορες του παγκυπρίου συνεδρίου της ομοσπονδίας φοιτητικών ενώσεων (ΠΟΦΕΝ), αλλά και τα μέλη της επόμενης γραμματείας της ομοσπονδίας. Continue Reading

 • ΚΥΠΡΙΑΚΟ_ΑΡΘΡΟ_20-5

  ΚΥΠΡΙΑΚΟ: ” ΤΟ ΧΘΕΣ, ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΟ ΑΥΡΙΟ” | 4η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΝΕΩΝ

  Η επιλογή του Μουσταφά Ακιντζί ως ηγέτη της Τουρκοκυπριακής Κοινότητας αποτελεί μια ελπιδοφόρα εξέλιξη για την πατρίδα μας. Ο πόθος για επανένωση και επίλυση του Κυπριακού ζητήματος παραμένει για την ΝΕΔΗΣΥ άσβεστος. Continue Reading

 • arthro 15_5

  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΥΠΡΟΣ – ΑΡΘΡΟ Π. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

  Αποτελεί νομοτέλεια, πως μέσα από την αέανη σύγκρουση του παλιού με το νέο, μοιραία κάθε κοινωνία θα βρεθεί αντιμέτωπη σε κορυφαίες στιγμές της ιστορίας της. Εννοιολογικά το νέο ή το παλιό αφορά στις ιδέες και μόνο, ενώ η νομοτέλεια έγκειται στην ανάγκη της συνεχούς εξέλιξης της κοινωνίας, στη βάση του δημοσίου διαλόγου, του επιπέδου και της θέλησης των πολιτών. Continue Reading

 • EUROPE_DAY

  9 ΜΑΪΟΥ | ΗΜΕΡΑ ΕΥΡΩΠΗΣ

  Ταξιδεύουμε σήμερα 65 χρόνια πίσω, στη μέρα που ορίζεται ως Ημέρα της Ευρώπης. Όταν ο τότε Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας  και ένας εκ των πατέρων της Ένωσης, Ρόμπερτ Σούμαν, κωδικοποιούσε τα αιτήματα των λαών της Ευρώπης για την ανάγκη δημιουργίας ενός γεοπολιτικού πλαισίου ειρήνης, συνεργασίας και αλληλοκατανόησης. Όταν έμπαιναν τα θεμέλια της ιδέας μιας ενωμένης Ευρώπης. Continue Reading

 • ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ_ΑΡΘΡΟ

  ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ | MAKI

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διοργάνωση της 6ης κατά σειρά καλοκαιρινής κατασκήνωσης για τους μαθητές της Νεολαίας. Η κατασκήνωσή θα πραγματοποιηθεί φέτος, από τις 07 Ιουλίου 2015 μέχρι και τις 12 Ιουλίου 2015 στο Λατσί, στην Πόλη Χρυσοχούς και συγκεκριμένα στο Nicki Holiday Resort. Continue Reading

 • ΙΝΤΕΡ_ΕΚΛΟΓΕΣ copy

  ΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού, επιθυμεί να εκφράσει τα θερμά της συγχαρητήρια στην ηγεσία, το Συμβούλιο, τα μέλη και τους φίλους της Φοιτητικής Παράταξης Κυπρίων ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ Πανεπιστημίου Λευκωσίας, για την μεγάλη νίκη που σημείωσαν στις χθεσινές εκλογές. Μια νίκη, η οποία μας κάνει πραγματικά υπερήφανους, ιδιαίτερα εάν αναλογιστούμε τη σημασία και τη βαρύτητα τον τελευταίο καιρό με το πλήγμα και την απογοήτευση σε θεσμούς και πολιτεία. Continue Reading

 • ΔΤ_27

  ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΑΚΙΝΤΖΙ | ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΕΔΗΣΥ

  Μακριά, τόσο από υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις, όσο και από μεμψίμοιρα σχόλια, οφείλουμε να υπογραμμίσουμε,  ότι η εκλογή του Μουσταφά Ακιντζί, ως ηγέτη της Τουρκοκυπριακής κοινότητας, αναμένεται να δώσει την απαιτούμενη ώθηση για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Continue Reading

 • 11164109_10153245054088252_716421084_n

  Μεταναστευση, Συνεχιζομενο εγκλημα, Δελτιο Τυπου

  Σε σχέση τα όσα διαδραματίζονται στα θαλάσσια ύδατα της Μεσογείου και ειδικότερα σε αυτά των κρατών μελών της Ε.Ε., που είχαν ως αποτέλεσμα τη χθεσινή τραγωδία και την απώλεια εκατοντάδων ανθρώπινων ζωών οφείλουμε να παραδεχτούμε την αποτυχία μας ως Ε.Ε. να προσφέρουμε επαρκή μηχανισμό για αντιμετώπιση τέτοιων κρίσεων. Continue Reading

 • arthro_startup

  Start Up Academy – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΔΗΣΥ

  Η ΝΕΔΗΣΥ στηρίζει και μετέχει ενεργά στη διοργάνωση του startup Cyprus, η οποία θα πραγματοποιηθεί από την 1η μέχρι τις 23 Μάιου 2015 σε Παγκύπρια βάση.  Αυτή η μεγάλη προσπάθεια  γίνεται από την Ακαδημία Επιχειρηματικότητας για ενίσχυση των νέων εν δυνάμει  επιχειρηματιών . Continue Reading

 • GIA DELTIO TIPOU AKADIMIAS FOTO

  3η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΝΕΩΝ | BINTEO

  Πραγματοποιήθηκε στις 06 Απριλίου 2015 η 3η Ακαδημία Πολιτικής Παρέμβασης Νέων με θέμα “Η Παιδεία σήμερα.  Στόχοι και επιδιώξεις για το σχολείο του Αύριο”.  Μέσα από ένα επικοδομητικό και ουσιαστικό διάλογο με τους εκλεκτούς προσκεκλημένους εντοπίσαμε σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες και τις αδυναμίες της Παιδείας μας. Continue Reading

 • 3i_akadimia_deltiou_typou_feautured

  Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ. ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ.

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού διοργανώνει την 3η Ακαδημία Πολιτικής Παρέμβασης Νέων με θέμα: «Η παιδεία σήμερα. Στόχοι και επιδιώξεις για το σχολείο του Αύριο»,  τη Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015 στις 19:00 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (Αγλαντζιά). Continue Reading

 • deltio tipou_1i

  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ | BINTEO

  Έχουν περάσει εξήντα ολόκληρα χρόνια, από εκείνη την ιστορική Παρασκευή της 1ης Απριλίου 1955. Η αιματοβαμμένη ιστορία μας, γράφει από τότε με χρυσά γράμματα «Ε.Ο.Κ.Α. 1955-59». Το δοξασμένο αυτό κεφάλαιο της Κυπριακής Ιστορίας, αποδεικνύει περίτρανα πως τα παλληκάρια της Κύπρου, υπήρξαν άξιοι απόγονοι των Ελλήνων προγόνων τους, αφού στο ζύγιασμα της προσωπικής τους ζωής και του εθνικού συμφέροντος, τίποτε δεν είχε μεγαλύτερη αξία από την ελευθερία της πατρίδος τους.  Η τόση αυταπάρνηση αλλά και η πίστη τους στα εθνικά ιδεώδη, οδήγησαν τελικά στην αποτίναξη των Άγγλων αποικιοκρατών από το νησί μας. Continue Reading

 • gia arthro eoka

  60 ΧΡΟΝΙΑ ΕΟΚΑ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Σαν σήμερα συμπληρώνονται 60 χρόνια, από την  έναρξη  του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, την 1η Απριλίου 1955.  Αποδίδουμε φόρο τιμής στους αγνούς Έλληνες της Κύπρου που με τη θυσία τους, γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ελληνισμού. Continue Reading

 • 11072990_10153178881138252_2071796841_n

  ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Σχετικά με τις πρόσφατες εκλογικές επιτυχίες της ΦΠΚ Πρωτοπορία σε Κύπρο, ΗΒ και Ελλάδα η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού, επιθυμεί θερμά να εκφράσει τα συγχαρητήρια της. Οι χιλιάδες των φοιτητών, που μέχρις στιγμής έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην παράταξη μας, αποτελούν την επιβράβευση στην ολόχρονη παρουσία της, στις κρυστάλλινες πολιτικές της θέσεις και του ορθολογικού και με συνέπεια του πολιτικού της λόγου. Οι φοιτητικές εκλογές ωστόσο, στέλνουν μηνύματα προς όλους. Κοινωνία, οργανώσεις νεολαίας, πολιτικά κόμματα και κυβέρνηση. Continue Reading

 • arthro petrou

  Ο ΚΑΝΙΒΑΛΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ, ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

  Ανίκανοι να προσδιορίσουμε το μέτρο αντίδρασης, τη λογική της τιμωρίας ως πράξη απονομιμοποίησης και παραδειγματισμού και όχι ως μέθοδο κανιβαλλισμού, τη διαφορά του ατόμου που ατίμασε τον θεσμό από την αναγκαιότητα θωράκισης του θεσμού, μα κυρίως τη συλλογική μας ευθύνη σε όλα αυτά που βιώνουμε, μπορούμε σχεδόν νομοτελειακά να καταλήξουμε. Σε μια κοινώνια που εξαρχής είχε χάσει το μέτρο, μα τώρα χάσαμε και τη λογική.

  Αβοήθητοι, πλάνητες και ανέστιοι, έχουμε γύρει νεκροί, άδοξοι, άθλιοι καταραμένοι από τον Ονήσιλλο. Δεν μπορούμε να διακρίνουμε, όχι απλά τι μας φταίει, αλλά ούτε και το τι θέλουμε. Είμαστε λοιπόν αυτοί που είμαστε. Αιμοδιψείς, ουραγοί των εξελίξεων, τιμωροί των πάντων και του κανενός.

  Με αφορμή την διοικήτρια της ΚΤ, ανακαλύψαμε το ασυμβίβαστο. Το αναζητήσαμε ως πανάκεια που θα μας λύσει όλα τα κακώς κείμενα στις αυθαιρεσίες των θεσμών. Απαιτούμε παράλληλα χαμηλούς μισθούς στους αξιωματούχους και περιορισμό θητειών. Το αποτέλεσμα της εξίσωσης ωστόσο, αναμενόμενα θα αναδείξει μετριότητα, πολύ χειρότερη και από τα σημερινά δεδομένα.

  Ζητούμε το πόθεν έσχες όλων. Πολιτειακών αξιωματούχων, των οικογενειών και των πρώτου βαθμού συγγενών τους. Την ίδια στιγμή που αν αυτό (πόθεν έσχες) καταδείξει χρέη, η απαίτηση θα είναι πως τα έκανε. Με ποιές εξασφαλίσεις, αν είχε προνομιακή μεταχείρηση, αν εξυπηρετείτε ή όχι. Αν δείξει καταθέσεις θα αναζητήσουμε με ποιανού τις δωρεές και με ποίο αντάλλαγμα τα έκλεψε, ενώ αν είναι μηδενικές, θα ψάξουμε στην Κουάλα Λουμπούρ για κρυφές καταθέσεις.  Continue Reading

 • μιτσοπουλος σιτε

  ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ

  Σε μια εποχή όπου έχουμε κηρύξει τη σταυροφορία της λογικής, του ήθους και του ορθολογισμού, άτομα με το ηθικό παράστημα την αβρότητα και τον πολιτικό πολιτισμό του Τάσου Μητσόπουλου, αποτελούν σπάνια παραδείγματα και ολοζώντανες πυξίδες προσανατολισμού. Το παράδειγμα λοιπόν της τιμιότητας και το ηθικό παράστημα σου, αποτελούν για εμάς σταθερό φάρο, που κατευθύνει τη δράση μας. Ανασκοπώντας, όσα μέχρι σήμερα μας παρέθετες, ένα χρόνο μετά τον χαμό σου, αντιλαμβανόμαστε πόσο φτωχότεροι είμαστε. Μας λείπει σήμερα η οξυδέρκεια και η ταπεινοφροσύνη σου, το κουράγιο σου να συνεχίζεις ακόμα και όταν όλοι οι υπόλοιποι έχουν σταματήσει, γιατί για σένα, η πορεία ήταν πάντα αυτή που μετρούσε. Όχι το πρόσκαιρο χειροκρότημα ή οι προσωπικοί ωφελιμιστικοί  αγώνες, μα η ατέλειωτη επιμονή σου να θέτεις το σύνολο πάνω από το εγώ. Continue Reading

 • ΠΣΕΜ ΚΙΝ

  ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΔΩΘΕΙ ΣΕ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

  Με μεγάλη έκπληξη βλέπουμε την ηγεσία της ΠΣΕΜ σε σχετική της ανακοίνωση να καλεί Παγκύπρια όλους τους μαθητές να συμμετάσχουν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015.

  Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η ΠΣΕΜ ενήργησε, μετά από την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για εξαίρεση των απόρων μαθητών από την υποχρέωση καταβολής των τελών συμμετοχής στις Παγκύπριες Εξετάσεις και έκδοσης Απολυτηρίου και Αποδεικτικού Απόλυσης.   Continue Reading

 • ammoxwstos_trihmero

  ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ – ΝΕΔΗΣΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

  Με επιτυχία στέϕθηκε το τριήμερο δράσης κατά του καρκίνου  της  ΝΕΔΗΣΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ σε συνεργασία με τον ΠΑΣΥΚΑΦ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ. Στόχος της ενημερωτικής εκστρατείας κατά του καρκίνου, ήταν η στήριξη στους συνανθρώπους μας που πάσχουν από την επάρατη νόσο. Ο μήνας  Φεβρουάριος είναι αϕιερωμένος κατά της ανίατης (ως επί το πλείστον) ασθένειας. Το τριήμερο ξεκίνησε  στις 27/2/15 και ολοκληρώθηκε την 1/3/15 με τη λήξη της δημοπρασίας. Continue Reading

 • 11005769_10153093021638252_588760404_n

  Ο εκσυγχρονισμος ξεκινησε, Δελτιο Τυπου

  Με ικανοποίηση ενημερωθήκαμε τις εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας, όπου σήμερα ανακοίνωσε την πρόθεση του για ενοποίηση των διαδικασιών της Φοιτητικής Επιδοματικής Πολιτικής.

  Η πρόταση που εδώ και 2 χρόνια έχει κατατεθεί στο ΥΠΠ από τη Φοιτητική Παράταξη Κυπρίων Πρωτοπορία και προνοεί την αναγκαιότητα κεντρικού σχεδιασμού για όλα τα επιδόματα και διευκολύνσεις που λαμβάνουν οι φοιτητές μας, αναμένεται  να εξορθολογήσει τα αντικρουόμενα σήμερα κριτήρια με τα οποία έξι και πλέον κρατικές υπηρεσίες αντιμετωπίζουν το όλο ζήτημα. Επιπλέον, η ενοποίηση των υπηρεσιών αναμένεται να εξοικονομήσει πόρους στο Κράτος αλλά και να διασφαλίσει πληρέστερη ενημέρωση και σωστότερη κατανομή προς τους δικαιούχους. Continue Reading

 • arthro_petrou

  ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ Κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ_ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

  Από την σκέψη μου, επιμελώς απουσιάζει η όποια αναφορά σε οποιοδήποτε εταίρο ή συνέταιρο. Όχι γιατί δεν έχουν την σχεδόν απόλυτη ευθύνη για τις πολιτικές λιτότητας που καθήλωσαν την Ευρώπη, μα γιατί αρνούμαι να δω την εύκολη λύση. Ουδόλως με απασχολεί ή καθορίζει τη σκέψη μου. Εξάλλου γεννήθηκα Έλληνας και αν ένα μπορεί να με χαρακτηρίσει είναι η ανενδοίαστή αγάπη μου για το έθνος που σήκωσε την ανθρωπότητα.

  Αν κάποιος ψάχνει οχετό ύβρεων για όλους τους άλλους, τότε διαβάζει λάθος άρθρο. Αν επίσης θεωρεί πως η πολιτική, σε οποιαδήποτε στιγμή της στον χωροχρόνο καθορίστηκε με βάση το τι είναι δίκαιο, επίσης βρίσκεται αλλού.

  Η νέα Ελληνική κυβέρνηση εξελέγη, εκμεταλλευόμενη τις μεγάλες αδυναμίες της προηγούμενης, δίνοντας ελπίδα σε ένα καταταλαιπωρημένο λαό. Όφειλε και οφείλει, τώρα περισσότερο από ποτέ, με στρατηγικό σχεδιασμό να κερδίσει κάτι για αυτόν. Continue Reading

 • filippos copy

  ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΝ ΦΙΛΙΠΠΟ

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού θα ήθελε να εκφράσει την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη προς τον 19χρόνο φίλο και συνάνθρωπο μας που χρειάζεται την βοήθεια μας. Continue Reading

 • 608689-democracy-1380056054-372-640x480-2-620x465

  Οι συνιστωσες της κοινωνιας μας και η πολιτικη πραγματωση τους. Π. Δημητριου

  Η χαμένη ψήφος

  Πολύ παραστατικά ο Δ. Ψαθάς, στην κωμωδία του η «οικογένεια ενός βλαμμένου», παραθέτει όλα όσα με τη μορφή χιονοστιβάδας μπορούμε να παρατηρήσουμε στην κοινωνία μας σήμερα. Τους επίδοξους εθνοσωτήρες, που μπροστά από μεγάλα τζάκια και κατεστημένα, επιθυμούν να μας σώσουν, προτάσσοντας μαγικές λύσεις και προγράμματα υπέρ της εθνικής μας επιβίωσης.

  Και αφού αποδεχτούμε την παρουσία τους, μένει να συνειδητοποιήσουμε πόσο μωροί ήμασταν που δεν τα σκεφτήκαμε προηγουμένως. Γιατί αυτό είναι που μετρά, όταν αγόγγυστα εμπιστευόμαστε στο ατεκμηρίωτο άλλο, σε οποιοδήποτε πολιτικό σχηματισμό και να ανήκει, τις τύχες μας, απλά και μόνο επειδή αυτό «πουλά» φρούδες ελπίδες. Η συνιστώσα της κοινωνίας αυτής, αδύνατη να αντιδράσει και ανίκανοι να σκεφτεί από μόνη της, από θυμό ή από βαρεμάρα, πραγματώνει την πολιτική της ενάσκηση, στηριζόμενη σε λάθος κριτήρια. Ο άνθρωπος είναι ζώο πολιτικό και κάπως έτσι πρέπει να χρησιμοποιεί την κρίση του μέσω της λογικής του, αποφασίζοντας με γνώμονα όχι το υποκειμενικό καλό αλλά το κοινό καλό! Continue Reading

 • 1486895_10153071995398272_7169528331019003479_n

  Τα θετικα δεν ειναι αρκετα: Εκσυγχρονισμος τωρα.

   

  ΝΕΔΗΣΥ και Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, επιθυμούν να τοποθετηθούν ξεκάθαρα σε σχέση με τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες μέρες στο ζήτημα της παιδείας και συγκεκριμένα στο θέμα που αφορά την επιδοματική φοιτητική πολιτική και τις χορηγίες που λαμβάνουν οι φοιτητές. Continue Reading

 • promotion www copy

  Εξελισσομαστε Αλλαζουμε Πρωτοπορουμε, Δελτιο Τυπου

  Ως ΝΕΔΗΣΥ αντιλαμβανόμαστε πως είναι τώρα η κρίσιμη ώρα, που η οργανωμένη δράση μας, οφείλει να συναντήσει την ειδική μας αποστολή. Σήμερα η παράταξη μας, οργανωμένα, επιχειρεί να κατέβει στις τοπικές κοινωνίες των νέων, σε όλες τις επαρχίες, στην περιφέρεια και στα αστικά κέντρα, προτίθεται να δώσει λόγο σε όσους το επιθυμούν, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού μας διαλόγου που βρίσκεται σε εξέλιξη. Συμπληρωματικά εδώ εντοπίζουμε και την αναγκαιότητα της δράσης και της Ακαδημίας Πολιτικής Παρέμβασης Νέων, με την οποία προσδοκούμε στη συζήτηση εξόχως κατά τη γνώμη μας σημαντικών θεμάτων μια δεξαμενή σκέψης νέων της παράταξης μας, μελών και φίλων της, που με σωστή καθοδήγηση και συντονισμό, μπορεί να μας δείξει το δρόμο της ανανέωσης και του εκσυγχρονισμού. Continue Reading

 • Avery-sign-1024x768

  «Ο ορθως κρινων ειναι ισχυροτερος απεναντι των εχθρων του», Βαλ. Ιωαννου

  Επειδή το νόμισμα έχει δύο όψεις, καιρός να μάθουμε ότι η κριτική χρωματίζεται διαφορετικά σε κάθε περίπτωση και δεν μεταφράζεται πάντα σε αρνητισμό και απόρριψη, αλλά και σε αξιολόγηση, προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Για την επίτευξη του αποτελέσματος αυτού οφείλουμε, μέσα από τα μάτια της νέας γενιάς που επιδιώκει την αλλαγή, να αγωνιστούμε και να δουλέψουμε σκληρά για την αλλαγή. Προς μια εποικοδομητική προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης αρχών και αξιών. Continue Reading

 • 0286702001330383300

  Οι νεοι απαιτουν διαφανεια και εκσυγχρονισμο, Χρ. Ππεκρη

  Η ουσία της συμμετοχής, που ασκείται μέσω της κριτικής προς το υφιστάμενο status quo, αποκτά νόημα όταν αυτή μετουσιώνεται σε προτάσεις, που στοχεύουν στην αλλαγή, στην εξέλιξη και στην καινοτομία. Αντιθέτως, όταν η άσκηση κριτικής ξεφεύγει του ορίου της υγιούς κριτικής που προσβλέπει στην υποβολή προτάσεων, αυτή καταλήγει να γίνεται κατάκριση, οδηγώντας σε μεμψιμοιρία και όχι σε προτάσεις που επιφέρουν θετικές αλλαγές στους υφιστάμενους θεσμούς, συνδράμοντας έτσι στη διαιώνιση μιας νοοτροπίας που δεν επέφερε κανένα θετικό αποτέλεσμα, παρά μόνο ανεπάρκεια και κάθε λογής ανέχεια, εγκλωβίζοντας τη νέα γενιά μέσα σε ένα φαύλο κύκλο σκέψης και πράξης.

  Continue Reading

 • 10805691_10153508986793272_8450061580962605498_n

  Να μετατρεψουμε την κριτικη σε προταση

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού έχοντας ως στόχο να μετατρέψει την κριτική σε ουσιαστική πρόταση και παρέμβαση, μέσα από ορθολογικές πολιτικές κρίσεις και επιχειρήματα, εγκαινίασε την έναρξη του Προσυνεδριακού της Διαλόγου, με ανοιχτές συζητήσεις με νέους και νέες. Την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε δομημένος διάλογος στις κοινότητες Σωτήρα και Αυγόρου της Επαρχίας Αμμοχώστου και στην Ανατολική Λεμεσό (Πύργος, Αγ. Τύχωνας, Γερμασόγεια, Αγ. Αθανάσιος και Μέσα Γειτονιά) αντίστοιχα.

  Continue Reading

 • ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ test4

  Εναρξη Προσυνεδριακου Διαλογου

  Αυτό που αρχικά ξεκίνησε ως οικονομική κρίση, έχει σήμερα φανερώσει, πέραναπό την οικονομική της διάσταση, μια μεγαλύτερη κρίση. Κρίση των θεσμών και τωναξιών, κρίση της πολιτικής και των πολιτών. Όλα βρίσκονται υπό αμφισβήτηση καιόλα, όπως θα έπρεπε, επιτέλους αξιολογούνται. Οι πάντες είναι υπόλογοι καιτίποτα δε χαρίζεται και σε κανένα.

  Αμετάθετος στόχος της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού, όπως και κάθεοργάνωσης που με συνέπεια αντιμετωπίζει την αποστολή της, είναι μέσα από τηναντίδραση να δημιουργήσει την επόμενη μέρα για τον τόπο και τους πολίτες του.Δημιουργικά να αντικρίσει την επίκριση της κοινωνίας και ως κινητήρια δύναμη νατην εκμεταλευτεί για όλα αυτά που πρέπει να αλλάξουν και είναι πολλά. Continue Reading

 • sinedrio_1200x675

  18ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΔΗΣΥ

  Πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014, με μεγάλη επιτυχία το 18ο Παγκύπριο Συνέδριο της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού στη Δημοσιογραφική Εστία.

  Το Παγκύπριο Συνέδριο πέραν την εκλογής του νέου Προέδρου της ΝΕΔΗΣΥ για την συμπληρωματική θητεία 2013-2015, είχε ως θεματικό τίτλο «Αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην πολιτική διεργασία. Ουτοπία ή στοίχημα που μπορεί να κερδηθεί;», με προσκεκλημένους δύο έγκριτους ακαδημαϊκούς, τον τέως Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ. Σταύρο Ζένιο και τον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ. Αντώνη Έλληνα. Συντονιστής στο θεματικό μέρος του συνεδρίου ήταν ο δημοσιογράφος του ΚΥΠΕ, Γρηγόρης Σάββα.

  Continue Reading

 • 1412803_10153328827553272_6161554397131826243_o

  Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

  Όταν έγινε η εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973, κανένας δεν πίστευε ότι θα αποτελούσε 41 χρόνια μετά, ορόσημο στην ελευθερία του ανθρώπου. Η Ελλάδα με το τότε καθεστώς του Γ. Παπαδόπουλου, κατάφερε μετά από υποταγή και καταπίεση που ασκήθηκε στον λαό της, να δημιουργήσει εκείνη την εξέγερση, η οποία έγινε ο φάρος της ελευθερίας για τις μετέπειτα γενιές. Continue Reading

 • 10245425_10153304429383272_6426913679434401514_n

  ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ – ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

  Τις κρίσιμες ώρες που διέρχεται η πατρίδα μας, μαθητές και φοιτητές βρέθηκαν για ακόμη μια δυστυχώς χρονιά, να διαδηλώνουν ενάντια στην παράνομη ανακήρυξη της Τουρκικής Βόρειας Δημοκρατίας της Κύπρου, της δικής μας μισής πατρίδας. Φέτος, πιο επίκαιρα από ποτέ, είναι τα μηνύματα της σημερινής μέρας, αφού πέρα από τη συνεχιζόμενη κατοχή και το σφετερισμό των περιουσιών μας η κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας αμφισβητείται ξανά με τις προκλητικές ενέργειες των Τούρκων στη δική μας Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

  Continue Reading

 • {FA1F9246-CF1F-4C89-960E-B7FF0C685AB7}_1

  ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

  Με ικανοποίηση σημειώνουμε την πρόθεσή του Υπουργού Παιδείας να προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε διάλογο για διαμόρφωση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στον τομέα της δημόσιας εκπαίδευσης και ειδικότερα στο σύστημα διορισμού, αξιολόγησης των υφιστάμενων εκπαιδευτικών και επιμόρφωσης.

  Continue Reading

 • 10754921_10152845848993252_733599490_n

  ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

  Με έκπληξη αναγκαζόμαστε να παρατηρήσουμε τη μεγάλη προσπάθεια από μέρους της ΕΔΟΝ να αλλοιώση τα νοήματα της ιστορίας μας. Σε σχετική συνεδρία της ΠΣΕΜ, την οποία η ΕΔΟΝ ποδηγετεί, πρόσφατα αποφασίστηκε η συμμετοχή στις αντικατοχικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 14 Νοεμβρίου 2014, για την καταδίκη της ανακύρηξης του ψευδοκράτους στο Οδόφραγμα του Αγίου Κασσιανού, μόνο των μαθητών που προέρχονται από την Λευκωσία. Παράλληλα προτρέπει τις άλλες Επαρχιακές Συντονιστικές Επιτροπές Μαθητών να πραγματοποιήσουν τις δικές τους εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στις επαρχίες τους και συγκεκριμένα σε κλειστά αμφιθέατρα και γήπεδα, ανεβάζοντας αχρειάστα τους τόνους μεταξύ των μαθητών.

  Continue Reading

 • 1486895_10153071995398272_7169528331019003479_n

  ΖΗΤΟΥΜΕ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥ

  Εδω και αρκετά χρόνια απασχολεί το δημόσιο διάλογο η ύπαρξη ή, όχι, παράλληλων επαγγελματικών σχέσεων που δημιουργούν συνθήκες σύγκρουσης συμφερόντων σε διάφορους πολιτειακούς ή κρατικούς αξιωματούχους. Μια τέτοια συζήτηση παρακολουθούμε να βρίσκεται και σήμερα σε εξέλιξη.

  Continue Reading