Navigation
 • ανακοίνωση2

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

  Είναι με ιδιαίτερο προβληματισμό και ανησυχία που πληροφορηθήκαμε το περιστατικό όπου μαθήτρια εκδιώχθηκε από τον Διευθυντή του Λυκείου στο οποίο φοιτά λόγω του ότι φορούσε μαντίλα.

  Σε μια φιλελεύθερη κοινωνία τέτοια περιστατικά μόνο θλίψη μπορούν να προκαλέσουν. Η θρησκευτική ελευθερία είναι από τα πιο θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και ως Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού θα σταθούμε θεματοφύλακες των ανθρώπινων δικαιωμάτων και απέναντι σε κάθε μορφή ρατσισμού.

  Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού όπως παρέμβει άμεσα για να διερευνηθεί διεξοδικά το συγκεκριμένο περιστατικό προβαίνοντας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

  Λευκωσία, 06 Σεπτεμβρίου 2019

 • Untitled-2

  22ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού διοργανώνει το 22ο Τακτικό Παγκύπριο Συνέδριo της το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 10:30 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Βλ. Καυκαρίδης.

  Η Κύπρος και η νέα γενιά αξίζουν μια καλύτερη κοινωνία και μια πολιτεία με στρατηγική και όραμα. Μια σταθεροποιημένη οικονομία, με την ολική αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Συνθήκες πλήρους αποσχόλησης και δημιουργία θέσεων εργασίας που να ανταμείβουν τους νέους και τα προσόντα τους. Μεταρρυθμίσεις  που θέτουν τη χώρα σε τροχιά εκσυγχρονισμού. Πάνω από όλα όμως, η τομή ελπίδας και προοπτικής, βρίσκεται στην επανέναρξη των συνομιλιών με ζητούμενο την επανένωση της πατρίδας μας.

  Αυτός είναι και ο άξονας των θέσεων και επιδιώξεων της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού, τις οποίες θα παρουσιάσει στο παγκύπριο συνέδριο της με τίτλο «Επόμενη μέρα, για την Κύπρο της νέας γενιάς».

  Τέλος, το Παγκύπριο Συνέδριο θα εκλέξει το νέο Εκτελεστικό Γραφείο, τα μέλη του νέου Ανωτάτου Συμβουλίου και θα καθορίσει την κατεύθυνση σε πολιτικό επίπεδο για τα επόμενα βήματα.


  Καλούμε τα μέλη και φίλους της οργάνωσης όπως δηλώσουν ηλεκτρονικά τη συμμετοχή τους:

  Ονοματεπώνυμο (required)
  Email (required)

  Τηλέφωνο Επικοινωνίας

 • κακκακαα

  15η ΙΟΥΛΙΟΥ 1974, ΠΛΗΓΗ ΣΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Η 15η Ιουλίου 1974, πληγή στις μνήμες, αποτελεί μέρα εθνικού πένθους για την πατρίδα μας. Οι εγκληματικές ενέργειες της Χούντας των Αθηνών σε βάρος της Κύπρου επιτρέπουν στον Τούρκο κατακτητή να εισβάλει στην πατρίδα μας, να την καταβάλει με την ισχύ των όπλων και να την κρατά διχοτομημένη μέχρι και σήμερα.

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού καταδικάζει τα τραγικά εκείνα γεγονότα, τονίζοντας πως ο κυπριακός λαός δεν πρέπει να παραμένει στη καταδίκη αλλά μέσα από τη δύναμη της εθνικής του μνήμης να αντλήσει τα απαραίτητα διδάγματα. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε το μέγεθος της προσφοράς και της θυσίας αυτών που αντισταθήκαν στα σχέδια της Χούντας των Αθηνών και στον Τούρκο εισβολέα.

  Χρέος μας προς αυτούς αλλά και την ίδια την πατρίδα μας, αποτελεί η συνέχιση του αγώνα για απαλλαγή από τη τούρκικη κατοχή και η επανένωση του τόπου.

  Μια επανένωση που μπορεί να επέλθει εάν με ορθολογισμό και σωστή διαχείριση και από τις δυο κοινότητες, Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους, δοθεί το έναυσμα για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος. Τις προηγούμενες μέρες, μετά και τη συνάντηση της κ. Σπέχαρ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, υπήρξε και επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας με την κ. Λουτ και η οποία και αναμένεται στην Κύπρο το επόμενο διάστημα. Αυτή η κινητικότητα μετά από καιρό που καταγράφεται και αφορά το εθνικό μας θέμα, είναι αυτό που επιδιώκουμε αφού για τη Νεολαία του Δημοκρατικού η επίλυση του Κυπριακού είναι ύψιστος πολιτικός στόχος. Την ίδια στιγμή όμως, για να υπάρξει απτή πρόοδος θα πρέπει να υπάρξει θετική συμβολή από όλα τα μέρη. Η Τουρκία, πρέπει να σταματήσει όλες τις παράνομες δραστηριότητές της στην κυπριακή ΑΟΖ και να συμβάλει στην προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος.

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού επαναβεβαιώνει τον στόχο της να συνεχίσει να συμβάλλει στον αγώνα για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας. Με αίσθηση ευθύνης θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την εμπέδωση της δημοκρατίας και τον τερματισμό των δεινών του κυπριακού ελληνισμού.

   

  15 Ιουλίου 2019

  Γραφείο Τύπου, Λευκωσία

 • ΣΥΝΕΔΡΙΟ 2019

  ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΝΕΔΗΣΥ – ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ

  Με ομόφωνη απόφαση του σε συνεδρία που πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουλίου 2019, το Ανώτατο Συμβούλιο της ΝΕΔΗΣΥ όρισε την 21η Σεπτεμβρίου 2019 ως την ημέρα διεξαγωγής του Παγκυπρίου Συνεδρίου της οργάνωσης.

  Επιπλέον, αποφάσισε όπως τα Επαρχιακά Συνέδρια συγκληθούν την 1η εβδομάδα του Οκτώβρη.

  Ως εκ τούτου, βάση του καταστατικού της οργάνωσης, η τελευταία ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων για την Ανώτατη Ηγεσία της ΝΕΔΗΣΥ, το Ανώτατο Συμβούλιο καθώς και τα Επαρχιακά Συμβούλια έχει οριστεί η 29η Αυγούστου 2019 (13:00).

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού ενημερώνει τα μέλη της ότι η υποβολή υποψηφιοτήτων θα πραγματοποιείται δια χειρός στα Κεντρικά Γραφεία της οργάνωσης (Πινδάρου και Σκόκου 2, Λευκωσία).

  Όλες οι θέσεις, αρμοδιότητες και υποχρεώσεις των οργάνων και αξιωματούχων της ΝΕΔΗΣΥ ορίζονται από το καταστατικό της οργάνωσης, το οποίο οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να μελετήσουν πριν την υποβολή της υποψηφιότητας τους. • apotelesmata1

  Η ΝΕΔΗΣΥ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού, συγχαίρει όλους όσους εξασφάλισαν θέση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου και στις στρατιωτικές σχολές.

  Γνωρίζοντας ότι κάθε καινούργιο ξεκίνημα κρύβει τις δυσκολίες του, η φοιτητική μας παράταξη ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ βρίσκεται καθημερινά στη διάθεση των νεοεισερχόμενων φοιτητών προσφέροντας βοήθεια για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν, όπως η εξεύρεση διαμερίσματος  ή συγκατοίκου καθώς και παροχή πληροφοριών για τις διαδικασίες εγγραφής και φοίτησης στο Πανεπιστήμιο.

  Oι εκπρόσωποι της ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ είναι έτοιμοι να απαντήσουν σε οτιδήποτε απασχολεί τους νέους φοιτητές, στη ξεχωριστή αυτή αρχή της ζωής τους.

  Kαλούμε όλους τους νεοεισερχόμενους φοιτητές όπως επικοινωνήσουν μαζί με τους εκπροσώπους μας στην Παγκύπρια Γραμμή Επικοινωνίας 77 77 23 23 για παροχή όλων των πληροφοριών που χρειάζονται.

  Λευκωσία, 02 Ιουλίου 2019


  A5 PISW

 • κεντροεφηβων ΝΕΔΗΣΥ

  ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΗΒΩΝ ΑΓΙΑΣ ΣΚΕΠΗΣ Η ΝΕΔΗΣΥ

  Τα τελευταία χρόνια τα περιστατικά εθισμού σε εξαρτησιογόνες ουσίες, ειδικότερα σε νέους, έχουν δυστυχώς καταγράψει αύξηση.

  Για τη  Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού ο αγώνας κατά των εξαρτήσεων είναι υψίστης σημασίας.

  Αντιπροσωπεία της Νεολαίας και του ΔΗΣΥ πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο πρώτο Κέντρο Εσωτερικής Θεραπείας Εφήβων, το Κέντρο Εφήβων Αγίας Σκέπης. Το Κέντρο παρέχει εντατική θεραπεία σε αγόρια και κορίτσια 13-17 ετών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρήσης ουσιών εξάρτησης σε ένα πλαίσιο εσωτερικής διαμονής, υπό τη συνεχή καθοδήγηση και παρακολούθηση επαγγελματιών υγείας.

  Ως Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού δώσαμε την υπόσχεση πως θα είμαστε δίπλα στο Κέντρο Εσωτερικής Θεραπείας Εφήβων ενώ σύντομα θα τροχιοδρομηθούν κοινές δράσεις μεταξύ ομάδας μελών της Νεολαίας και των εφήβων του κέντρου.

  Η 26η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησης τους. Υποχρέωση όλων είναι η συστράτευση σε αυτό τον αγώνα, επενδύοντας στην πρόληψη αλλά και στην ώθηση των νεαρών χρηστών να αναζητήσουν βοήθεια για την απεξάρτηση τους μέσω τέτοιων κέντρων.

  Λευκωσία, 26η Ιουνίου

 • kataskinwsi 2019_3

  10η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΜΑΚΙ

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού, ανακοινώνει τη διοργάνωση της 10ης κατά σειρά καλοκαιρινής κατασκήνωσης για τους μαθητές της Νεολαίας. Η κατασκήνωσή θα πραγματοποιηθεί φέτος, από τις 08 Ιουλίου 2019 μέχρι και τις 13 Ιουλίου 2019 στο Λατσί, στην Πόλη Χρυσοχούς και συγκεκριμένα στο Nicki Holiday Resort.

  Μέσα από ένα ισορροπημένο ημερήσιο πρόγραμμα, οι μαθητές θα αναπτύξουν ικανότητες συνεργασίας μέσα από ομαδικές ψυχαγωγικές δραστηριότητες, θα ενημερωθούν για την πλούσια ιστορία του τόπου μας μέσα  από εκδρομές σε ιστορικούς χώρους και φυσικές ομορφιές της ευρύτερης περιοχής της Πόλης Χρυσοχούς και τέλος θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια.

  Όλα τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν τη Δευτέρα, 08 Ιουλίου στις 09.00 από διάφορα σημεία της Κύπρου για την Πόλη Χρυσοχούς. Ο καθορισμός των σημείων θα γίνει ανάλογα με τη συμμετοχή. Η επιστροφή είναι προγραμματισμένη για τo Σάββατο 13 Ιουλίου στις 16.00.

  Για να μπορέσει να συμμετάσχει ένας μαθητής στην κατασκήνωση, θα πρέπει να επιστρέψει την δήλωση συμμετοχής συμπληρωμένη στους κατά πόλεις επαρχιακούς γραμματείς της ΜΑΚΙ, ή στα κεντρικά γραφεία της ΝΕΔΗΣΥ, μέχρι την Δευτέρα 1η Ιουλίου 2019. Για την καλύτερη δυνατή οργάνωση της κατασκήνωσης, θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέλη).

  Σημειώνεται ότι η κατασκήνωση απευθύνεται σε μαθητές/τριες 14 – 17 ετών. Για περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία:

  Κεντρικά Γραφεία ΝΕΔΗΣΥ:  22883200 – 99447786 – Μιχάλης

  Η αίτηση συμμετοχής εδώ!

 • anakoinwsi troxaia

  ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ

  Τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν μάστιγα για τη χώρα μας, καθώς έχουν σαν αποτέλεσμα το θάνατο ή τον τραυματισμό των συμπολιτών μας και μάλιστα στις πλέον παραγωγικές ηλικίες.

  Πρέπει να τονίσουμε ότι η πολιτεία οφείλει να συγκροτήσει ένα στρατηγικό σχέδιο για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, γιατί ούτε ένας θάνατος στην άσφαλτο δεν είναι αποδεκτός και ειδικά νέων ανθρώπων. Επιπρόσθετα, πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες θεσμικές παρεμβάσεις και η δημιουργία ελεγκτικών μηχανισμών που θα διασφαλίσουν την συμμόρφωση των οδηγών.

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράσταση της στις οικογένειες των τριών νέων που «έφυγαν» τόσο άδικα τις προηγούμενες μέρες. Είναι χρέος μας, στη μνήμη αυτών αλλά και στη μνήμη τόσων συμπολιτών μας, να εφαρμόσουμε όλα τα μέτρα και τις πολιτικές που απαιτούνται για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και τη δραστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

  OΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ

 • anwtato1

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ EDS ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

  Τη βδομάδα που πέρασε περατώθηκε τετραήμερη πολιτική αποστολή του οργανισμού European Democrat Students (ΕDS), στη Λάρνακα και Λευκωσία με θεματική ενότητα ᾽᾽Eπίλυση Διαφορών και Ειρηνοποίηση στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο ̓ ̓ . Στο συνέδριο συμμετείχαν αποστολές παρατάξεων από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Λατινική Αμερική.

  Σε αυτή την αποστολή η Κύπρος είχε ενεργή εμπλοκή μέσω του Υπεύθυνου Διεθνών Σχέσεων της εκτελεστικής επιτροπής της ΦΠΚ Πρωτοπορία και Αντιπροέδρου του EDS, Παντελή Ποιητή ο οποίος ήταν ένας από τους κεντρικούς ομιλιτές. Συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι του ΔΗΣΥ, του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης, των Ηνωμένων Εθνών, ιστορικοί, διπλωμάτες αλλά και παράγοντες της επιχειρηματικής ζωής του τόπου μας.

  Περισσότεροι από 40 αντιπρόσωποι κεντροδεξιών νεολαιών, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν εις βάθος για την ιστορία της χώρας μας, την τρέχουσα επικαιρότητα αλλά και τις προοπτικές και προκλήσεις του μέλλοντος. Η αποστολή είχε ως βασικό στόχο, να δείξει σε όλους τους συμμετέχοντες τα δεινά που βιώνει η Κύπρος λόγω της τουρκικής εισβολής και κατοχής, καθώς έγιναν επισκέψεις στα κεντρικά επιτελεία των Ηνωμένων Εθνών στη νεκρά ζώνη όπως και στην πράσινη γραμμή.

  Ιστορικά, το EDS δημιουργήθηκε το 1961 και σήμερα αποτελείται από 45 μέλη – οργανισμούς από 36 χώρες, εκπροσωπώντας περισσότερους από ενάμιση εκατομμύριο φοιτητές και νέους. Η ΦΠΚ Πρωτοπορία η οποία διατηρεί ενεργή συμμετοχή στα ευρωπαικά πολιτικά δρώμενα από τη δεκαετία του 1980.

  Παραμένωντας αταλάντευτοι στην ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης και πιστοί στην οικογένεια του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος (ΕΛΚ), στόχος της ΝΕΔΗΣΥ όσο και της ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ είναι η διατήρηση των άριστων σχέσεων με τους στρατηγικούς μας εταίρους, η ενδυνάμωση της φωνής της Κύπρου διεθνώς και η μεταφορά των αρχών και αξιών της Ευρωπαικής ιδέας στους νέους ανθρώπους του τόπου μας.

   

  57297806_725761561153125_5491259741139107840_n 56764445_582357545594959_6902025179250032640_n

   

  Γραφείο Τύπου 12 Απριλίου 2019

 • ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019

  ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

  Για εμάς δεν υπάρχουν εκλογές μικρότερης σημασίας.

  Αντιθέτως, οι εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο, για το σώμα από το οποίο περνούν

  όλες ανεξαίρετα οι Ευρωπαϊκές πολίτικές, είναι εκλογές μεγάλης σημασίας!

  Στις 26 Μαΐου ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ!

  Η εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους και στα εκλογικά κέντρα εξωτερικού είναι απλή.

  Χρειάζονται μόλις πέντε λεπτά για να συμπληρώσεις και να υποβάλεις την αίτηση.  Αν δεν έχεις κάνει ακόμη εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους και στις κάλπες εξωτερικού συμπλήρωσε εδώ τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σου!

  Ονοματεπώνυμο (required)

  Email (required)

  Τηλέφωνο Επικοινωνίας  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις κάλπες εξωτερικού μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας:

  77 77 23 23

 • ανακοίνωση2

  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΚΟΑΓ

  Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019 συνάντηση αντιπροσωπίας της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού με τον Προέδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης κ. Μάριο Πελεκάνο και της Αν. Γενικής Διευθύντριας κ. Μαρίας Κυριακίδου.

  Έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση σε θέματα στεγαστικής πολιτικής που αφορούν κυρίως τα νέα ζευγάρια και τους φοιτητές. Επίσης, συζητήθηκε το ενδεχόμενο ανέγερσης εστιών κοντά στα Πανεπιστήμια ούτως ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα των ψηλών ενοικίων.

  Ως Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού δηλώνουμε έτοιμοι να καταθέσουμε τις δικές προτάσεις και να συν διαμορφώσουμε εκείνες τις πολιτικές που θα είναι προς όφελος των νέων της πατρίδα μας.

   

  Γραφείο Τύπου, 12 Μαρτίου 2019

 • anwtato1

  ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ – ΛΑΡΝΑΚΑ

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στη Λάρνακα, το πρώτο μέρος της σειράς συζητήσεων «συζητούμε για την Ευρώπη», που διοργανώνει η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού.

  Χαιρετισμό απεύθυναν ο Γενικός Γραμματέας της Νεολαίας και ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού. Ο ΓΓ της Νεολαίας ευχαρίστησε το ακροατήριο για την παρουσία του και αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο των νέων ανθρώπων ώστε να χτίσουμε μια καλύτερη Ευρώπη. Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ, μεταξύ άλλων τόνισε πως η Ευρώπη είναι το μέλλον μας και πως παρ’ όλες τις προκλήσεις, δεν πρέπει να αφήνουμε τα προβλήματα της ΕΕ να επισκιάζουν το πόσο σπουδαία και ωφέλιμη είναι για όλους τους πολίτες της.

  Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Αλέξανδρος Σίνκα, Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του ΔΗΣΥ και ο Γιώργος Χατζηγεωργίου, αντιπρόεδρος της Νεολαίας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

  Ο Γιώργος Χατζηγεωργίου μίλησε για την εξέλιξη της ΕΕ, τον τρόπο λειτουργίας της, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες τα επόμενα χρόνια, καταλήγοντας στο πόσο σημαντική είναι η ενεργός συμμετοχή των νέων σε μια υγιή δημοκρατία. Κάλεσε τους νέους να αποδείξουμε πως σ’ αυτές τις εκλογές και σε κάθε εκλογές μπορούμε να έχουμε ενεργό ρόλο στην πολιτική και στην κοινωνία.

  Στην ομιλία του, ο Αλέξανδρος Σίνκα, μας μίλησε για την πολιτική, κοινωνική και οικονομική σταθερότητα που μας προσφέρει η παρουσία μας στην ΕΕ επισημαίνοντας το αίσθημα ασφάλειας εσωτερικά αλλά και για τους ξένους. Επίσης μοιράστηκε προσωπικές εμπειρίες από την περίοδο προσχώρησης στην ΕΕ και μας μίλησε για την έντονη δράση του ΔΗΣΥ στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

  Σκοπός μας να συναντήσουμε, να ακούσουμε και να συζητήσουμε με όσο το δυνατό περισσότερους νέους. Θα σας περιμένουμε λοιπόν στις επόμενες συναντήσεις.

  Γραφείο Τύπου  26 Φεβρουαρίου 2019, Λευκωσία

 • lll

  ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

  Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι το μόνο θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εκλέγεται άμεσα από τους πολίτες. Διαθέτει εξουσίες για σημαντικές αποφάσεις όπως τη διαμόρφωση του κοινού προϋπολογισμού της  Ευρωπαϊκής Ένωσης και συναποφασίζει από κοινού με τα Συμβούλια των Υπουργών για τη συντριπτική πλειονότητα των Ευρωπαϊκών νομοθεσιών που τα κράτη μέλη υιοθετούν.

  Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει δηλαδή ρυθμιστικό ρόλο για τη ζωή των περίπου 500 εκατομμυρίων πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γι’ αυτό το λόγο, οι Ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου δεν είναι εκλογές δευτερεύουσας σημασίας. Ιδιαίτερα για μια μικρή χώρα όπως η Κύπρος, με ελάχιστο αριθμό Ευρωβουλευτών, είναι πολύ σημαντικό το Ευρωπαϊκό πρόσωπο της πατρίδας μας να αποτελείται από ανθρώπους οι οποίοι θα προάγουν επάξια τις Ευρωπαϊκές μας αξίες και θα χαράξουν καινούργιους δρόμους και καινούργιες ευκαιρίες για τη νέα γενιά αλλά και για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες.

  Ως νέοι άνθρωποι μπορούμε και πρέπει να διαδραματίζουμε σημαντικό ρόλο τόσο στην κοινωνία όσο και στην πολιτική. Στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου, οφείλουμε με τη ψήφο μας να ενισχύσουμε τη φωνή των νέων και με αυτή μας τη στάση να συμμετέχουμε κι εμείς στη διαδικασία λήψης αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Σας περιμένουμε λοιπόν να μιλήσουμε για ένα θέμα που μας αφορά όλους: Την Ευρώπη και την τεράστια σημασία της ενεργούς συμμετοχής των νέων.

  Γραφείο Τύπου, 13 Φεβρουαρίου 2019

 • anwtato1

  ΠΡΩΤΟ ΜΕΛΗΜΑ ΜΑΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

  Ως Μαθητική Κίνηση διαχωρίζουμε την θέση μας και ενημερώνουμε πως δεν συμμετέχουμε στην σημερινή κινητοποίηση-φιάσκο, η οποία διοργανώνεται από την ηγεσία της ΠΣΕΜ. Μπροστά σε όποια μεταρρύθμιση της παιδείας για το καλό της νεολαίας μας προσκρούει εις ώτα μη ακουόντων που το μόνο που θέλουν είναι να εξυπηρετήσουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα.

  Πάγια θέση μας ως Μαθητική Κίνηση, είναι όπως τα οποιαδήποτε προβλήματα πρέπει να λύνονται στη βάση συγκροτημένου διαλόγου. Θεωρούμε ότι η σημερινή συμμετοχή της ΠΣΕΜ στην κινητοποίηση δεν εξυπηρετεί σε τίποτα δεδομένου ότι η ΠΣΕΜ έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και τους Αρμοδίους φορείς εντός των επόμενων ημερών.

  Θεωρούμε πως το σύστημα συνεχές αξιολόγησης που προωθεί το ΥΠΠ κινείτε προς την ορθή κατεύθυνση για τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Οι διαφορετικές μορφές αξιολογήσεις που εισάγει το νέο σύστημα θα βοηθήσουν τον μαθητή να αναπτύξει τις δεξιότητες του και να πάψει να αποστηθίζει ωμά τη γνώση.

  Γραφείο Τύπου, 7 Φεβρουαρίου 2019

 • anwtato1

  ΚΑΘΕ ΕΚΛΕΛΕΓΜΕΝΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΚΔ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΟΛΙΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ

  Εν έτη 2019 στις κρίσιμες στιγμές που διανύει η πατρίδα μας όσο αφορά το εθνικό μας θέμα, κάθε εκλελεγμένος αξιωματούχος της Κυπριακής Δημοκρατίας οφείλει να πολιτεύεται με πλήρη υπευθυνότητα. Συνθήματα προηγούμενων δεκαετιών που δεν ωφελούν σε τίποτα για την επανένωση της πατρίδας μας, παρά μόνο ρίχνουν νερό στον μύλο της Τουρκίας, δεν έχουν θέση στον Δημοκρατικό Συναγερμό.

  Σε καμιά περίπτωση δεν παραγράφουμε την ιστορία μας. Κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ σε όσους έγραψαν με χρυσά γράμματα το όνομα τους στο Πάνθεον των ηρώων για την Ελευθερία της πατρίδας μας. Την ίδια στιγμή όμως, δηλώνουμε ξεκάθαρα πως εθνικιστικές εξάρσεις εντός της παράταξης δεν θα γίνουν ανεκτές.

  Πιστοί στις αξίες και τα ιδανικά, που μας μεταλαμπάδευσε ο Πατριάρχης της παράταξης Γλαύκος Κληρίδης δεν θα σταματήσουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε για μια Κύπρο Ελεύθερη, Ειρηνική και Επανενωμένη που να λειτουργεί στη βάση Ευρωπαϊκών αρχών και αξιών.

  Λευκωσία, 28 Ιανουαρίου 2019

 • site_ΝΕΔΗΣΥ

  3Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΝΕΩΝ

  H Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης διοργανώνει την 3η Ακαδημία Πολιτικής Παρέμβασης Νέων, του κύκλου Ακαδημιών 2018-2019, με τίτλο «Η σύλληψη της ιδέας για την αίτηση ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Γλαύκος Κληρίδης». Η Ακαδημία θα πραγματοποιηθεί, την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 18:30 στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών, Λευκωσία.

  Κύριοι ομιλητές θα είναι ο τέως Υπουργός Εξωτερικών Κύπρου κ. Ιωάννης Κασουλίδης και ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Ελλάδος κ. Θεόδωρος Πάγκαλος. Χαιρετισμό θα απευθύνει  ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού, μέσα από την συζήτηση και το διάλογο, επιθυμεί όπως αναδείξει το όραμα της Κύπρου πριν τις ενταξιακές διαπραγμάτευσης και ακολούθως το δρόμο της συνέπειας και της ευθύνης που ο Γλαύκος Κληρίδης ακολουθήσε.

  Η Κύπρος είναι η πατρίδα μας. Η Ευρώπη το μέλλον μας.

   

  Γραφείο Τύπου

  23/01/2019

 • ΓΕΝΙΚΟΣ

  ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΝΕΔΗΣΥ | ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΤΕΤΡΑΜΗΝΩΝ

  Δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε τον λόγο διαφωνίας της ΠΣΕΜ για την εφαρμογή των τετραμήνων, που είναι ένα εκσυγχρονιστικό μέτρο συνεχής και πολύπλευρης αξιολόγησης του μαθητή.

  Η εφαρμογή του μέτρου θα γίνει σταδιακά για να μην επηρεαστεί η καθημερινότητα των μαθητών και οι επιδόσεις τους. Τα σχολεία και το σύστημα εκπαίδευσης  μας χρήζουν ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων και όσο χρονοτριβούμε ζημιώνουν οι ίδιοι οι μαθητές.

  Καλούμε τους οποιουσδήποτε αντιδρώντες να κατατάξουν το μαθητή στην πρώτη θέση με γνώμονα την ευκολότερη ένταξη στην αγορά εργασίας και την ομαλότερη προσαρμογή του στην ανώτατη εκπαίδευση.

  Ανδρέας Σιέγκας, Γενικός Γραμματέας Νεολαίας Δημοκρατικού Συναγερμού

  Λευκωσία, 17 Ιανουαρίου 2019

   

 • ανακοινωση

  ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ – ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑ ΤΕΤΡΑΜΗΝΑ

  Η Μαθητική Κίνηση καλεί τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ.Κώστα Χαμπιαούρη, όπως το Υπουργείο ενημερώσει άμεσα τους μαθητές των Λυκείων όσον αφορά τις εξετάσεις ανά τετράμηνα. Δυστυχώς θεωρούμε ότι υπάρχει παραπληροφόρηση και επικρατεί σύγχυση, βάζοντας έτσι τροχοπέδη στον εκσυγχρονισμό και την βελτίωση της παιδεία μας.

  Ο δρόμος του εκσυγχρονισμού χαράκτηκε και πρέπει να ολοκληρωθεί.  Η αξιολόγηση μας μέσω των τετράμηνων αποτελεί πρωτοπόρο μέτρο, αναβαθμίζοντας παράλληλα την ποιότητα της παιδείας και της εκπαίδευσης μας.

  Επιπλέον δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς ότι το νέο σύστημα αξιολόγησης, μας προετοιμάζει  για το επόμενο βήμα, που είναι η Ανώτατη εκπαίδευση λύνοντας έτσι ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε.

  Το να μιλάμε αόριστα και να παραπληροφορούμε, ελέω αλλότριων συμφερόντων θέτει σε κίνδυνο το μέλλον μας. Χρέος όλων είναι, συλλογικά και υπεύθυνα να αναπτύξουμε το ταλέντο της νεολαίας με μέτρα σαν και αυτά.

  Η Μαθητική Κίνηση επαναβεβαιώνει την πρόθεση της να συμβάλει στην συνδιαμόρφωση προτάσεων για το καλύτερο μας αύριο.

  Γραφείο Τύπου

  15/01/2019

 • ανακοινωση

  ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Γ.Γ ΤΟΥ ΑΚΕΛ

  Παρακολουθήσαμε με ιδιαίτερη έκπληξη τις δηλώσεις του κ. Άντρου Κυπριανού, στο πλαίσιο του Παγκυπρίου Συνεδρίου της ΕΔΟΝ, ο οποίος αναφέρθηκε σε θέματα οικονομίας και απασχόλησης.

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού, δεν παραγνωρίζει τις οποιεσδήποτε δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι νέοι μας, αλλά από την άλλη, δεν μπορεί να ισοπεδώνει τα πάντα και να στρουθοκαμηλίζει ελέω κομματικών συμφερόντων.

  Χαιρόμαστε που ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ αναγνωρίζει ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει ανάπτυξη στον τόπο μας και μείωση της ανεργίας. Τα τελευταία έξι χρόνια η διακυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη και Δημοκρατικού Συναγερμού κατάφερε να απαλείψει σε μεγάλο βαθμό τα όποια βάρη από τις πλάτες της νεολαίας, ενισχύοντας ταυτόχρονα την αξιοπιστία της οικονομίας μας.

  Μπροστά στη διολίσθηση της οικονομίας, πετύχαμε και επαναφέραμε την αξιοπρέπεια δημιουργώντας τις απαραίτητες συνθήκες για την ομαλότερη ένταξη των νέων μας στην αγορά εργασίας.

  Στόχος παραμένει σύντομα η πατρίδα μας να βρίσκεται σε συνθήκες πλήρους απασχόλησης. Παράλληλα όμως, οι νέοι της χώρας μας μπορούν πλέον να προγραμματίσουν με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον τους.

  Όσον αφορά τη στεγαστική πολιτική, τώρα είναι η ώρα που όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας πρέπει να συνδιαμορφώσουν  με γοργό ρυθμό τις απαραίτητες πολιτικές για την αντιμετώπιση του εν λόγω μείζονος ζητήματος.

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού, επαναβεβαιώνει την πρόθεση της να συμβάλει στην συνδιαμόρφωση προτάσεων για το καλύτερο μας αύριο.

  Γραφείο Τύπου

  7/1/2019

 • 1200χ630 (1)

  ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS

  Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS, η οποία τιμάται την 1η Δεκεμβρίου, η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού διοργανώνει Παγκύπρια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού με τίτλο «ΣΤΟΠ AIDS».

  H ποικιλόμορφη στήριξη των οροθετικών ατόμων κρίνεται απαραίτητη, με στόχο την άρση του κοινωνικού στιγματισμού τους. Παράλληλα, πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι τα οροθετικά άτομα δεν τα απομονώνουμε και δεν τα περιθωριοποιούμε, αλλά τα υποστηρίζουμε.

  Στα πλαίσια της πιο πάνω πολιτικής, η απόφαση για έγκριση Σχεδίου Παροχής Κινήτρων για οροθετικά άτομα με σκοπό την απρόσκοπτη συνέχιση της θεραπείας τους αποτελεί έκφραση κοινωνικής ευαισθησίας.

  Η συνολική δαπάνη για την στήριξη των πασχόντων ανέρχεται στο €1,980,000 και το παραχωρούμενο χρηματικό ποσό δεν θα συνυπολογίζεται ως εισόδημα για σκοπούς διεκδίκησης οποιουδήποτε άλλου επιδόματος ή δημοσίου βοηθήματος.

  Σαφέστατα όμως, το μέτρο αυτό δεν εξαντλεί την προσπάθεια στήριξης των οροθετικών ατόμων. Αποτελεί χρέος όλων μας, η συνεχής προσπάθεια ευαισθητοποίησης, που θα επιτρέπει την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση σε όλους τους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

  Η Παγκύπρια εκστρατεία ενημέρωσης θα πραγματοποιηθεί από την 1η μέχρι την 5η  Δεκεμβρίου:

  • Αμμόχωστος: 2/12, 16:00-18:00, Casa Pietra Café, Αυγόρου
  • Πάφος: 2/12, 15:00-17:00, Second Cup
  • Λεμεσός: 3/12 17:30-19:30, Migiale Café
  • Λάρνακα: 4/12, 17:30-19:30, 4Friends Cafe
  • Λευκωσία: 5/12, 17:30-19:30, Brothers Grill and Bar, Αγλαντζιά
 • anwtato1

  45η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

  Συμπληρώνονται σήμερα 45 χρόνια, όταν το φιλελεύθερο και δημοκρατικό φρόνημα του ελληνικού λαού τόλμησε να αντισταθεί στη Χούντα. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973, αποτελεί μέχρι και σήμερα ορόσημο για την ελευθερία του ανθρώπου.

  Με φάρο την ένδοξη εκείνη μέρα, αποδεικνύεται περίτρανα ότι με την ενότητα του λαού, η δύναμη της ελευθερίας του ατόμου μπορεί να επικρατήσει κατά κράτος και η επιβολή παύει να υπάρχει.

  Όλα αυτά τα μηνύματα πρέπει να διακατέχουν και την δική μας σκέψη. Η περιφρούρηση της Δημοκρατίας και των αρχών της, αποτελούν τις ασπίδες προστασίας της μαρτυρικής μας Πατρίδας. Η Ιστορία του ελληνισμού δεν συνάδει σε καμία των περιπτώσεων με αντιδημοκρατικά και ανελεύθερα καθεστώτα, τουναντίον, η Δημοκρατία είναι παιδί του ελληνισμού.

  Ο διαρκής αγώνας για ελευθερία, νομιμότητα, ατομικά αλλά και για κοινωνικά δικαιώματα, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για εμάς, αλλά και για τις επόμενες γενεές.

  Γραφείο Τύπου

  17/11/2018

 • anwtato1

  ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ

  Συμπληρώνονται σήμερα  35 χρόνια από τότε που η τουρκική πλευρά προχώρησε στην παράνομη και κατ’αυθαίρετο ισχυρισμό ανακήρυξη των κατεχομένων εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας ως δήθεν ξεχωριστού κράτους.

  Μοναδική νόμιμη οντότητα σε αυτή την χώρα είναι η Κυπριακή Δημοκρατία. Αποτελεί χρέος όλων μας, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων για να αποτρέψουμε τα τετελεσμένα της εισβολής και της κατοχής και να οδηγηθούμε το συντομότερο δυνατό σε κοινά αποδεχτή λύση.

  Ο Ελληνισμός της Κύπρου με γνώμονα τη σωτηρία της πατρίδας μας οφείλει να πορευτεί στις ατραπούς του καθήκοντος για ένα ελπιδοφόρο μέλλον για εμάς αλλά και για τις επερχόμενες γενιές σε τούτη τη μαρτυρική νήσο.

  Παράλληλα, τονίζουμε τη σημασία συνέχισης των προσπαθειών για επανέναρξη και συνέχιση του διαλόγου, βασισμένοι στα αποτελέσματα και στο διπλωματικό «κεκτημένο» που έχουν φέρει οι προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη με τη στήριξη και της ελληνικής κυβέρνησης, για μια βιώσιμη και λειτουργική επίλυση του Κυπριακού στη βάση του διεθνούς δικαίου, των αποφάσεων και ψηφισμάτων των Η.Ε., αλλά και των ευρωπαϊκών αρχών και κανόνων.

  Γραφείο Τύπου

  15/11/2018

 • digital-identity-creating-a-market-category-1200x630

  ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

  Η Νεολαία του ΔΗΣΥ, χαιρετίζει την έμφαση που δίνει η κυβέρνηση στην χάραξη πολιτικών όσον αφορά την Ψηφιακή Στρατηγική. Πέραν της εξελικτικής πορείας της Κύπρου και τα θετικά βήματα, οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις του συνεχώς εξελισσόμενου αυτού τομέα.

  Η αξιοποίηση της Ψηφιακής Διακυβέρνησης δίνει την δυνατότητα ανάπτυξης της οικονομίας, της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης, την άρση των γεωγραφικών και κοινωνικών αποκλεισμών και την ενίσχυση της ένταξης του συνόλου των πολιτών στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας.

  Για την Νεολαία του ΔΗΣΥ, στα πλαίσια της στρατηγικής αυτής, η συγκέντρωση όλων των πολιτικών σε σχέση με την τεχνολογία κάτω από έναν και μόνον φορέα κρίνεται απαραίτητη.

  Στο επίκεντρο πρέπει να θέσουμε  την αναβάθμιση της ψηφιακής συνδεσιμότητας της Κύπρου, ούτως ώστε να προσελκύσουμε διεθνείς εταιρίες που στηρίζονται στην τεχνολογία και απαιτούν μεγάλης χωρητικότητας και φθηνότερη σύνδεση στο διαδίκτυο, μέσω νέων υποθαλάσσιων συνδέσεων και της παράλληλης αξιοποίησης των ηλεκτρικών συνδέσεων(Interconnectors) με Ευρώπη, Ασία και Αφρική. Προϋποθέσεις για να μπορέσει η χώρα μας να μετατραπεί σε Περιφερειακό Ψηφιακό Κόμβο.

  Ορόσημο για την ψηφιακή ανάπτυξη της Κύπρου, θα αποτελέσει η επέκταση του δικτύου Οπτικών Ινών με το πρόγραμμα «Fiber to the Home» καθώς και η εγκατάσταση ευρυζωνικής σύνδεσης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και η επέκταση της εγκατάστασης σημείων ασύρματης πρόσβασης διαδικτύου σε αγροτικές και άγονες περιοχές, αρχαιολογικούς χώρους και χώρους δημοσίου ενδιαφέροντος.

  Γραφείο Τύπου 

  5/11/18

   

 • 1200

  Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού συγχαίρει θερμά την Χαρά Φωκά, μαθήτρια του Γυμνασίου Δροσιάς Λάρνακας, για το πρώτο βραβείο του 47ου παγκόσμιου διαγωνισμού συγγραφής επιστολών για νεαρά άτομα.

  Στο διαγωνισμό με θέμα «Φαντάσου τον εαυτό σου ως μια επιστολή να ταξιδεύει στον χρόνο…», έλαβαν μέρος πάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά, από όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου, και η επιστολή της μαθήτριας μας Χαράς Φωκά, αξιολογήθηκε ως η καλύτερη από όλες και πήρε το πρώτο «χρυσό» βραβείο.

  Περηφάνια δεν διακατέχει μόνο τους οικείους της αλλά και ολόκληρη την Κύπρο. Αυτή την παιδεία θέλουμε, αυτή η παιδεία μας αξίζει.

  Τα τελευταία χρόνια διαμορφώθηκε και ξεκίνησε μια σειρά εφαρμογής εκσυγχρονιστικών και πρωτοποριακών μέτρων για ποιοτική εκπαίδευση και βελτίωσης των μαθησιακών αποτελεσμάτων. Σε αυτό το δρόμο πρέπει να συνεχίσουμε και να προωθούμε τις αξίες της ισότητας, της συμμετοχικότητας, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας.

  Η επένδυση στην γνώση αποτελεί την πιο αναγκαία πρωτοβουλία προς ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα και τους νέους της.

  Για την Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού αποτελεί διαχρονική θέση ότι στόχος μας πρέπει να είναι η δια βίου ισορροπημένη ανάπτυξη και η ολόπλευρη καλλιέργεια του ανθρώπου.

  Γραφείο Τύπου

  10/10/2018

 • anwtato1

  ΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ – ΤΕΤΡΑΜΗΝΑ

  Η Μαθητική Κίνηση της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού σέβεται και αναγνωρίζει ότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και οι τελευταίες εξελίξεις στην παιδεία δεν επέτρεπαν την εφαρμογή των τετράμηνων από την φετινή ακαδημαϊκή χρόνια.

  Το μέτρο χωρίζει την αξιολόγηση του μαθητή στα μη εξεταζόμενα και στα εξεταζόμενα μαθήματα. Στα μη εξεταζόμενα ο τρόπος αξιολόγησης δεν τροποποιείται. Σε αυτή την κατηγορία μαθημάτων θα γίνεται μόνο ένα διαγώνισμα ανά τετράμηνο και θα είναι προειδοποιημένο. Εν τούτοις οι μαθητές έχουν δικαίωμα να αιτηθούν βελτίωσης του βαθμού τετράμηνου και η εξεταστέα ύλη θα είναι το 1/3 της διδαχθείσας ύλης, που θα ανακοινώνεται πιο πριν στους μαθητές.

  Στα εξεταζόμενα μαθήματα, η αξιολόγηση των μαθητών θα είναι 60% ο προφορικός βαθμός και το 40% γραπτή εξέταση. Ο προφορικός βαθμός θα περιέχει κατ’ οίκον εργασία, μικρές βαθμολογητέες ασκήσεις στην τάξη, βάση των δεικτών επάρκειας και επιτυχίας, οι οποίες θα είναι προειδοποιημένες. Ωστόσο θα λαμβάνετε υπόψη η ιδιαιτερότητα κάθε γνωστικού αντικειμένου. Επίσης ο μαθητής θα πρέπει να παρουσιάσει ένα Project – Ατομική ή Ομαδική εργασία, ενώ παράλληλα θα αξιολογείται και για την ενεργό συμμετοχή του στην τάξη επί καθημερινής βάσεως.

  Η γραπτή εξέταση θα περιλαμβάνει Δοκίμιο τύπου κοινού διαγωνίσματος διάρκειας 90 λεπτών με δυνατότητα παράτασης σε μαθητές που τυγχάνουν διευκολύνσεων. Θα εξαιρείται το μάθημα των Νέων Ελληνικών που η διάρκεια θα είναι 135 λεπτά. Να σημειωθεί ότι η εξεταστέα ύλη θα καθορίζεται από τον διδάσκοντα κάθε εξεταζόμενου μαθήματος και θα αποτελεί το 50% της διδαχθείσας ύλης κάθε τετράμηνου.

  Αντιλαμβανόμαστε ότι η αρχή θα είχε τις ιδιαιτερότητες της, όπως και κάθε αρχή. Όμως ο δρόμος του εκσυγχρονισμού που χαράχτηκε στον τομέα της παιδείας δεν σηκώνει αναβολές. Η αξιολόγηση των μαθητών μέσω των τετράμηνων αποτελεί πρωτοπόρο μέτρο, αναβαθμίζοντας παράλληλα την ποιότητα της παιδείας και της εκπαίδευσης. Επιπλέον δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς ότι το νέο σύστημα αξιολόγησης προετοιμάζει τον μαθητή για το επόμενο βήμα, που είναι το Πανεπιστήμιο, λύνοντας έτσι ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι μαθητές μας.

  Φτάνει πια να μιλάμε γενικά και αόριστα για το μέλλον των παιδιών μας και ας καταφέρουμε τα παιδιά μας να έχουν, πραγματικά μέλλον. Είναι υποχρέωση μας να αναπτύξουμε το ταλέντο των μαθητών μας με μέτρα σαν και αυτά.

  Η Μαθητική Κίνηση της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού τονίζει και ευελπιστεί, ότι αυτή θα είναι η τελευταία φορά που μέτρα προόδου, εκσυγχρονισμού και ποιότητας δεν εφαρμόζονται άμεσα λόγω ιδιάζουσων καταστάσεων.

  Γραφείο Τύπου

  8/10/2018

 • ανακοίνωση2

  ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

  Σε σημερινή έκτακτη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου λήφθηκαν σημαντικές αποφάσεις για αύξηση των θέσεων συνοδών ειδικής αγωγής καθώς και των εκπαιδευτικών ψυχολόγων.

  Οι αποφάσεις αυτές δείχνουν την προσέγγιση που έχει η κυβέρνηση σε σχέση με την ενίσχυση της παιδείας με πραγματική στήριξη των μαθητών σε μια ολιστική σχολική εμπειρία.

  Αυτός ο προσανατολισμός με επίκεντρο τον μαθητή βρίσκεται σε απόλυτη ευθυγράμμιση με την θέση της Νεολαίας ώστε ο μαθητής να βρεθεί στο “πρώτο θρανίο”.

  Οι σημερινές αποφάσεις αποτελούν σαφή ένδειξη για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης, αντίθετα με τη δημόσια συζήτηση για την παιδεία που μονοπωλείται από συνδικαλιστικής φύσεως θέματα.

  Γραφείο Τύπου

  26/9/2018

 • iliko_epikinonias2

  ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ – ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ 2018

  Με το σύνθημα «Up to You(th)», διοργανώνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο Πάρκο Ακροπόλεως στη Λευκωσία, το Φεστιβάλ Νέων από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018(ώρα 17:00) και είναι ανοιχτό στο ευρύ κοινό, στέλνοντας και φέτος το μήνυμα πως η δύναμη και η ελπίδα του τόπου μας βρίσκονται στα χέρια της νέας γενιάς.

  Στο Φεστιβάλ, πρωταγωνιστές θα είναι οι ίδιοι οι νέοι, αφού στόχος του, είναι η ανάδειξη τους ως ένα από τα πιο ζωντανά και ελπιδοφόρα κομμάτια της κοινωνίας μας, ώστε να εμπνευστούν ακόμα περισσότεροι νέοι και να εμπλακούν ενεργά σε δημιουργικούς τομείς της κοινωνικής και καλλιτεχνικής δραστηριότητας.

  Πιο συγκεκριμένα, στο Φεστιβάλ θα υπάρχει και φέτος NGO Fair με τη συμμετοχή 70 και πλέον Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), που δραστηριοποιούνται σε θέματα εθελοντισμού, περιβάλλοντος, κοινωνικής προσφοράς, πολιτισμού, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλους τομείς.

  Επιπρόσθετα, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν προβολές ταινιών μικρού μήκους από Κύπριους δημιουργούς (Geekotopos), να συμμετέχουν σε εναλλακτικά πειράματα επιστήμης από τη SciCo Cyprus. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να συνομιλήσουν με game developers και cosplayers της Cyprus ComicCon, να δούν συναρπαστικές εφαρμογές τεχνολογίας, να γνωρίσουν τον θεσμό της ανταλλακτικής και «ανθρώπινης» βιβλιοθήκης, αλλά και να ενημερωθούν για τις Ευρωπαϊκές Εκστρατείες Life Stories και Aware. Στον χώρο, θα υπάρχει επίσης παιδική γωνιά με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για μικρά παιδιά.

   

 • anwtato1

  ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΦΕΔΡΟ

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού, χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Υπουργείου Άμυνας για αναβάθμιση του θεσμού της εφεδρείας. Η όλη κατάσταση μπορεί να ανατραπεί, μέσα από την εμπεριστατωμένη και συνετή στρατηγική. Είναι κοινά αποδεκτό ότι διαχρονικά ο θεσμός της εφεδρείας νοσεί καθιστώντας την βραχνά, τόσο για τους ίδιους τους εφέδρους, όσο και για τους αξιωματικούς που καλούνται να συντονίσουν την εκπαίδευση.

  Οι μεταρρυθμίσεις κρίνονται αναγκαίες, καθώς με το σημερινό καθεστώς οι έφεδροι υπόκεινται σε μεγάλη ταλαιπωρία, κατασπαταλείται δημόσιο και ιδιωτικό χρήμα, εξαιτίας μιας ανεξήγητης πλέον γραφειοκρατίας που δεν συγχρονίζεται σε καμία περίπτωση με τις σημερινές τεχνολογικές δυνατότητες αλλά ούτε και στην κοινή λογική, ενώ παράλληλα  ακυρώνει και τον αντικειμενικό στόχο, που είναι ο παραγωγικός και ωφέλιμος χρόνος στην Εφεδρεία.

  Οι «κακές συνήθειες» πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν. Πρέπει να βρεθεί η λύση, ούτως ώστε ο έφεδρος, να μπορεί να αποκομίσει όσο γίνεται περισσότερα. Να μπορεί φεύγοντας να γνωρίζει όσα χρειάζεται για την αποστολή και τον οπλισμό της μονάδας του. Επιπλέον, μέσα από την ουσιαστική εκπαίδευση, θα έχει ως αποτέλεσμα οι έφεδροι να αισθάνονται την σημασία που η εφεδρεία έχει στην διάταξη της Εθνικής Φρουράς.

  Τη νέα στρατηγική πρέπει να διέπει ο απόλυτος σεβασμός στους εφέδρους για τον χρόνο που αφιερώνουν, χωρίς όμως να πλήττεται το αξιόμαχο της Εθνικής Φρουράς.

  Γραφείο Τύπου

  20/9/2018

   

 • anwtato1

  ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΡΑΝΙΟ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

  Έντονο προβληματισμό προκαλεί η απόφαση των συνδικαλιστικών οργανώσεων, να κατέλθουν σε απεργιακά μέτρα, κλείνοντας τα σχολεία για δύο 24ωρα. Οι ηγέτες των συνδικαλιστικών οργανώσεων, έρχονται να μας επιβεβαιώσουν για ακόμα μια φορά ότι ο σκοπός τους δεν είναι η επίλυση του προβλήματος και ο διάλογος, αλλά η διαιώνιση του και η επιβολή των θέσεων τους.

  Είναι κοινά αποδεκτό ότι η κυβέρνηση έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να εξασφαλίσει την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς, υποχωρώντας μάλιστα, δις, από τις δικές της θέσεις. Από την άλλη, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις αθέτησαν ακόμα και αυτά που οι ίδιοι είχαν συμφωνήσει. Τώρα με εκβιασμούς και απειλές, προσπαθούν να επιβληθούν.

  Η ΝΕΔΗΣΥ θέλει να τονίσει ξανά, ότι με τέτοιες αποφάσεις θυματοποιούνται οι μαθητές, το δημόσιο σχολείο αλλά και ολόκληρη η κοινωνία. Είναι δικαίωμα των νέων σε αυτή τη χώρα να απολαμβάνουν  παιδεία που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους.

  Εν κατακλείδι, δηλώνουμε ευθαρσώς ότι στο πρώτο θρανίο πρέπει να βρεθούν επιτέλους οι μαθητές και όχι οι συνδικαλιστές, παράλληλα, η οποιαδήποτε περεταίρω απόφαση για τα θέματα παιδείας, πρέπει να ξεκινά και να καταλήγει από το καλώς νοούμενο συμφέρον του μαθητή.

  Γραφείο Τύπου

  13/9/2018

 • DIMOTIKO-KIPROS 900

  ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΜΕΛΗΜΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

  Οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της παιδείας δεν πρέπει να σταθούν τροχοπέδη στο δικαίωμα των μαθητών μας για εκπαίδευση.

  Το δηλητήριο που έχει σκεπάσει μια από τις εντονότερες δημόσιες συζητήσεις δεν πρέπει να αγγίξει τις αθώες ψυχές των μαθητών μας.

  Είναι δικαίωμα των νέων σε αυτή τη χώρα να απολαμβάνουν  παιδεία που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους.

  Παρά το γεγονός ότι, η δημόσια συζήτηση δεν αφορά την ουσία της παιδείας ,αλλά καθαρά συνδικαλιστικά ζητήματα η όλη ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες έχει επηρεάσει και θα επηρεάζει το σχολείο μέχρι την πλήρη εξομάλυνση της σύγκρουσης.

  Για τη ΝΕΔΗΣΥ, η σημερινή μέρα αποτελεί μια άριστη ευκαιρία να δηλώσουμε ευθαρσώς ότι στο πρώτο θρανίο πρέπει να βρεθεί επιτέλους ο μαθητής και όχι ο συνδικαλιστής.

  Σε αυτό το πλαίσιο, είναι σημαντικό, η οποιαδήποτε περεταίρω συζήτηση για τα θέματα παιδείας να ξεκινά και να καταλήγει από το καλώς νοούμενο συμφέρον του μαθητή.

  Η ΝΕΔΗΣΥ οραματίζεται ένα σχολείο σύγχρονο, με επάρκεια υποδομών και άρτια καταρτισμένο προσωπικό που να μπορεί να ανταποκριθεί στο σύγχρονο περιβάλλον και στις ραγδαίες αλλαγές χωρίς να φοβάται το καινούριο.

  Καλή σχολική χρονιά λοιπόν, εποικοδομητική και δημιουργική, για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

  Γραφείο Τύπου

  10/9/18

 • ΑΝΩΤΑΤΟ2

  ΕΚΛΟΓΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ & ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΠΡΟΒΟΛΗΣ – ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΕΞΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

  Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018, συνέδρια του Ανωτάτου Συμβουλίου της ΝΕΔΗΣΥ για επικύρωση της εκλογής, άνευ ανθυποψηφίου, της Στάλως Χαραλάμπους στην θέση του Αντιπροέδρου.

  Στη συνέχεια, εγκρίθηκε ομόφωνα η απόφαση σχετικά με τον διορισμό του Σταύρου Πιερουλλή  στην θέση του Διευθυντή Επικοινωνίας και Προβολής, που κατείχε η Στάλω Χαραλάμπους πριν την εκλογή της στην θέση του Αντιπροέδρου, σύμφωνα με τις ισχύουσες καταστατικές πρόνοιες.

  Συνάμα προκηρύσσετε η θέση του Συντονιστή συμβουλίου παραγωγής  και εξειδίκευσης πολιτικής.

  Yποβολή υποψηφιοτήτων για την εν λόγω θέση μπορεί να γίνεται αυτοπροσώπως στα Κεντρικά Γραφεία της οργάνωσης (Πινδάρου και Σκόκου 2, Λευκωσία) στον Γενικό Γραμματέα, Αντρέα Σιέγκα μέχρι και την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 από τις 9.00πμ μέχρι τις 13:00μμ.


  Γραφείο Τύπου

  04/09/2018

 • anwtato1

  ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΡΙΣΚΑΡΟΥΝ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

  Οι πρόσφατες εξελίξεις στην παιδεία δικαιολογημένα προκαλούν ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι τον Σεπτέμβριο στα σχολεία.
  Η απόρριψη του αποτελέσματος της διαπραγμάτευσης με τον ΠτΔ προκαλεί την αντίδραση της κοινωνίας αφού τα μισθολογικά αλλά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών όχι μόνο δεν πλήττονται αλλά ενισχύονται σε μερικές περιπτώσεις από αυτές τις συμβιβαστικές προτάσεις, όχι μόνο σε σχέση με τους μισθωτούς και συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα αλλά και του δημοσίου. Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση απέδειξε ξεκάθαρα την πρόθεση της: καμία μείωση των δαπανών στην εκπαίδευση. Καμία μείωση των μισθών των εκπαιδευτικών, αντίθετα! Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αμοίβονται καλά, άλλωστε τους  εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας. Στο σχολείο χρειάζεται να ληφθούν μέτρα για την παραβατικότητα, μια γενναία ενίσχυση στους συνοδούς στην ειδική εκπαίδευση αλλά και ενδυνάμωση στο νηπιαγωγείο. Θέλει και στήριξη στους μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες. Για αυτό απαιτείται ο εξορθολογισμός. Μέρος του τεράστιου κονδυλίου που απορροφούν κάποιες από τις επιμέρους απαλλαγές μπορεί να διοχετεύεται σε τομές.
  Η σκοπιμότητα της άρνησης είναι σαφής. Οι συνδικαλιστές δεν επιθυμούν να γίνει καν συζήτηση για εξορθολογισμό, η μεθοδολογία του διαλόγου είναι προφάσεις εν αμαρτία. Ένα βήμα παραπέρα, σε μια προσπάθεια συντήρησης αρνούνται τον διάλογο για την αξιολόγηση, γεγονός που ενοχλεί τους φιλότιμους εκπαιδευτικούς. Οι συνδικαλιστές προστατεύουν έτσι τους λίγους μέτριους σε βάρος των υπολοίπων.
  Σε αυτή την πορεία της σύγκρουσης, για χάριν της σύγκρουσης και μόνον, οι συνδικαλιστές επεδίωξαν να μετατρέψουν το όλο θέμα, ανούσια, απρόκλητα και αναίτια, σε ζήτημα που αφορά τη δημόσια παιδεία στην ολότητα της. Δημιούργησαν δίπολο δημόσιας vs ιδιωτικής εκπαίδευσης χωρίς να τίθεται καν τέτοιο ζήτημα. Έγινε σκόπιμα προσπάθεια ιδεολογικοποίησης της σύγκρουσης. Η διαστρέβλωση των θέσεων έριξε λάδι στη φωτιά. Ο εκβιασμός που ακολούθησε βάζει τη σχολική χρονιά σε ομηρία.
  Στην πατρίδα μας οι γονείς που δεν γράφουν τα παιδιά τους στο σχολείο διαπράττουν ποινικό αδίκημα. Η υποχρεωτική εκπαίδευση παρέχεται από το κράτος. Αυτό από μόνο του δείχνει τη διαχρονική αποδεδειγμένη πεποίθηση της πολιτείας για δημόσιο σχολείο με κρατική χρηματοδότηση. Την ίδια στιγμή όμως οι συνδικαλιστές συμπεριφέρονται ωσάν να είναι φεουδάρχες της εκπαίδευσης και ανοίγουν ή κλείνουν τα σχολεία κατά το δοκούν.
  Οι συνδικαλιστές φαίνεται να παίζουν σκληρό πόκερ, με το σχολείο να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Το κοινωνικό ανάστημα του εκπαιδευτικού στην πατρίδα μας είναι το πρώτο που πλήττεται. Οι πρακτικές που εφαρμόζονται από τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων έφεραν αντιμέτωπο τον δάσκαλο με ολόκληρη την κοινωνία. Το κύρος του εκπαιδευτικού έχει δεχθεί ανεπανόρθωτη ζημιά από την ίδια την προσβλητική συμπεριφορά των συνδικαλιστών που εκπροσωπούν τους διδασκάλους του τόπου. Ποτέ άλλοτε, ακόμη και πριν την ανεξαρτησία, δεν υπονομεύτηκε ή αμφισβητήθηκε τόσο το λειτούργημα αυτό και μάλιστα από τους ίδιους τους λειτουργούς της παιδείας.
  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού θεωρεί ότι οι μαθητές και οι ανάγκες τούς θα πρέπει να βρίσκονται στο “πρώτο θρανίο” και όχι οι συνδικαλιστές. Ως εκ τούτου τα κλειστά σχολεία είναι μια κατάσταση απαράδεκτη όσο και η μόλυνση της μάθησης με το δηλητήριο μιας στείρας συνδικαλιστικής δράσης, που βάζει σε δεινή θέση τους μαθητές.
 • 900x506

  ΔΙΝΟΥΜΕ ΧΕΡΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

  Οι προσευχές όλης της Κύπρου βρίσκονται στο πλευρό όσων δοκιμάζονται τις δύσκολες αυτές ώρες από τις φονικές πυρκαγιές στην Ελλάδα. Η σκέψη μας με τους πραγματικούς ήρωες πυροσβέστες και διασώστες που δίνουν άνιση μάχη με τις φλόγες.
  Με σκοπό τη βοήθεια στους πληγέντες τα γραφεία της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού σε όλες τις πόλεις θα βρίσκονται ανοικτά για συλλογή, μέχρι την Πέμπτη 26/07, των ακόλουθων ειδών για αποστολή στην Ελλάδα στις περιοχές που έχουν πληγεί από πυρκαγιές με τραγικές συνέπειες:
  • Είδη πρώτων βοηθειών
  • Είδη ρουχισμού για όλες τις ηλικίες
  • Βρεφικά είδη
  • Ξηρά τροφή

  Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 22883200.


  24 Ιουλίου 2018

 • πετρακης2

  ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΟΥ Π. ΓΙΑΛΛΟΥΡΟΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΡΙΖΟΚΑΡΠΑΣΟΥ

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού εγκαινιάζει φέτος, σε συνεννόηση με την οικογένεια του Πετράκη Γιάλλουρου, τα βραβεία για άριστους μαθητές εις μνήμη του ήρωα μαθητή. Ο Πετράκης Γιάλλουρος, αποτελεί υπόδειγμα αυτοθυσίας και αγωνιστικότητας για κάθε νέο. Πιστός στις αρχές της ελευθερίας. Σύμβολο ενός αγνού και δίκαιου αγώνα ενάντια σε κάθε μορφής τυραννία. Φέτος επιλεγηκε η βράβευση μαθητών που φοιτούν στο Ριζοκάρπασο και πέτυχαν υψηλή σχολική επίδοση.

  Τρείς μαθήτριες που αρίστευσαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2017-2018 βραβεύτηκαν για την διάκριση τους στη γενική βαθμολογία των μαθημάτων καθώς και για το ήθος τους.
  Εκφράζουμε το θαυμασμό μας για τη σκληρή μελέτη και τα αποτελέσματα της σχολικής επίδοσης των μαθητών του Ριζοκαρπάσου και ευχόμαστε αυτή, να αποτελέσει φάρο, ώστε η προσπάθεια που γίνεται για δικαίωση του λαού μας να γίνεται με ολοένα και μεγαλύτερη θέρμη.
  36301757_10160666415335551_940137039372746752_n

  Γραφείο Τύπου
  28 Ιουνίου 2018
 • anwtato1

  ΕΚΛΟΓΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΠΡΟΕΔΟΥ-ΠΛΗΡΩΣΗ ΘΕΣΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ

  Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 29 Μαίου 2018, συνέδρια του Ανωτάτου Συμβουλίου της ΝΕΔΗΣΥ για επικύρωση της εκλογής άνευ ανθυποψηφίου της Ισαβέλλας Τύμβιου στην θέση του Αναπληρωτή Προέδρου. Στη συνέχεια, λήφθηκε απόφαση σχετικά με την πλήρωση της θέσης του Αντιπροέδρου, που κατείχε η Ισαβέλλα Τύμβιου πριν την εκλογή της στην θέση του Αναπληρωτή Προέδρου, σύμφωνα με τις ισχύουσες καταστατικές πρόνοιες.

  Yποβολή υποψηφιοτήτων για την θέση του αντιπροέδρου μπορεί να γίνεται αυτοπροσώπως στα Κεντρικά Γραφεία της οργάνωσης (Πινδάρου και Σκόκου 2, Λευκωσία) στον Γενικό Γραμματέα, Αντρέα Σιέγκα μέχρι και την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018 από τις 9.00πμ μέχρι τις 13:00μμ.

  Επίσης αποφασίστηκε η σύγκληση του Ανωτάτου Συμβουλίου της ΝΕΔΗΣΥ για εκλογή του Αντιπροέδρου στις 19 Ιουνίου 2018.


  30 Mαίου 2018

 • arthrosite1

  ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ;-ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ

  Η αίθουσα διδασκαλίας παραμένει η ίδια τα τελευταία 150 χρόνια. Θρανία, πίνακας, μαθητές, δάσκαλος. Οι ραγδαίες αλλαγές στην τεχνολογία αφήνουν πίσω το σχολείο. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για το σχολείο, που έπρεπε να αποτελεί φορέα συνεχούς ανανέωσης, προκαλεί εντύπωση όταν νοοτροπίες του παρελθόντος το κρατούν αιχμάλωτο της συντήρησης.

  Το σχολείο αρκείται συχνά να διασφαλίσει τον ελάχιστο κοινό παρονομαστή Continue Reading

 • ΜΑΚΙ

  9Η ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΜΑΚΙ

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού, ανακοινώνει τη διοργάνωση της 9ης κατά σειρά καλοκαιρινής κατασκήνωσης για τους μαθητές της Νεολαίας. Η κατασκήνωσή θα πραγματοποιηθεί φέτος, από τις 25 Ιουνίου 2018 μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2018 στο Πισσούρι, και συγκεκριμένα στις Εξοχικές Κατοικίες ΣΕΚ.

  Όλα τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν τη Δευτέρα, 25 Ιουνίου στις 09.00 από διάφορα σημεία της Κύπρου για το Πισσούρι. Ο καθορισμός των σημείων θα γίνει ανάλογα με τη συμμετοχή. Η επιστροφή είναι προγραμματισμένη για τo Σάββατο 30 Ιουνίου στις 16.00.

  Για να μπορέσει να συμμετάσχει ένας μαθητής στην κατασκήνωση, θα πρέπει να επιστρέψει την δήλωση συμμετοχής συμπληρωμένη στους κατά πόλεις επαρχιακούς γραμματείς της ΜΑΚΙ, ή στα κεντρικά γραφεία της ΝΕΔΗΣΥ, μέχρι την Τετάρτη 06 Ιουνίου 2018. Για την καλύτερη δυνατή οργάνωση της κατασκήνωσης, θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέλη).

  Σημειώνεται ότι η κατασκήνωση απευθύνεται σε μαθητές/τριες 14 – 17 ετών. Για περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία:

  Κεντρικά Γραφεία ΝΕΔΗΣΥ:  Χριστίνα 22757999

  Βρείτε την αίτηση συμμετοχής εδώ!


  μακι2018

 • europe1

  Η ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

  Το 1950, πάνω στα συντρίμμια του ολέθρου του Β Παγκοσμίου Πολέμου, κτίστηκε το  όραμα της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης. Κόντρα στις προσδοκίες αυτό το όραμα έχει σήμερα αποδώσει μια διαρκή ειρήνη και μια χωρίς προηγούμενο οικονομική ανάπτυξη και ευημερία. Μέσα από την συνεργασία, τη συναίνεση και την διαβούλευση οι λαοί της Ευρώπης πέτυχαν να κάνουν πράξη το όραμα των ιδρυτών της Ενωμένης Ευρώπης.

  Οι ιδρυτικές πράξεις και οι διευρύνσεις εμβάθυναν την οικονομική συνεργασία και δημιούργησαν την κοινή αγορά. Οδήγησαν άλλωστε στην θεμελίωση του κοινού νομίσματος που σήμερα μετά από την σκληρή δοκιμασία της οικονομικής ύφεσης της τελευταίας δεκαετίας παραμένει ακμαίο και αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της επόμενης ημέρας για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Πατώντας γερά στις αρχές και αξίες της Ενωμένης Ευρώπης το όραμα των ιδρυτών της διατηρεί άσβεστη την φλόγα και συνεχίζει να δείχνει το αύριο. Περισσότερη Ευρώπη, βαθύτερη οικονομική συνεργασία και πιο στενοί δεσμοί μεταξύ των κρατών μελών και των λαών τους μπορούν να διασφαλίσουν την ειρήνη και την ευημερία.


  Γραφείο Τύπου

  09.05.2018

 • ΔΗΣΥ2

  ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ | ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

  Θυμάμαι πολλές συζητήσεις σχετικά με την ιδεολογία μας να γίνονται σε συναντήσεις με φίλους, με συνεργάτες ακόμα και σε συνέδρια της παράταξης. Οι περισσότερες από αυτές ήταν λίγο σαν ψυχοθεραπεία. Αυτό συνέβαινε γιατί το κόμμα μας εμφανιζόταν αρκετά μπερδεμένο στο θέμα της ιδεολογίας του, ακολουθώντας την ρήση ενός άλλου Μαρξ, του Γκράουτσο, ο οποίος έλεγε ότι «αυτές είναι οι ιδέες μου, αλλά, αν δεν σας αρέσουν, έχω κι άλλες».

  Πολλές φορές «πιαστήκαμε» να έχουμε στην ατζέντα μας μια ιδεολογία που δεν είναι ξεκάθαρη, λόγο απολίτικο, παροχολογία, ενοχικά σύνδρομα. Από όλα αυτά δεν θα μπορούσε να ξεφύγει ούτε ο φιλελευθερισμός, ο οποίος κατασυκοφαντήθηκε,  χωρίς καμία απάντηση από μέρους  μας, από την αριστερά της ισοπέδωσης και δεύτερον από κύκλους πέραν της δεξιάς του Δημοκρατικού Συναγερμού. Continue Reading

 • ΑΝΩΤΑΤΟ2

  ΠΛΗΡΩΣΗ ΘΕΣΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ / ΕΚΛΕΚΤΟΡΕΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

  Πραγματοποιήθηκε χθές, 25 Απριλίου 2018,  Έκτακτη Συνεδρία του Ανωτάτου Συμβουλίου της ΝΕΔΗΣΥ στην οποία λήφθηκαν οι πιο κάτω αποφάσεις σχετικά με την πλήρωση της Θέσης του Αναπληρωτή Προέδρου αλλά και το Παγκύπριο και Επαρχιακά Συνέδρια ΔΗΣΥ, σύμφωνα με τις ισχύουσες καταστατικές πρόνοιες της:

  • Θέση Αναπληρωτή Προέδρου
  1. Σύγκληση Ανωτάτου Συμβουλίου την 16ηΜαΐου 2018 για πλήρωση της Θέσης του Αναπληρωτή Προέδρου για το υπόλοιπο της θητείας.
  2. Υποβολή υποψηφιοτήτων αυτοπροσώπως στα Κεντρικά Γραφεία της οργάνωσης (Πινδάρου και Σκόκου 2, Λευκωσία) στον Γενικό Γραμματέα, Αντρέα Σιέγκα μέχρι και την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 από τις 9.00πμ μέχρι τις 13:00μ

  • Εκλέκτορες Παγκυπρίου και Επαρχιακών Συνεδρίων ΔΗΣΥ

       Υποβολή ενδιαφέροντος αυτοπροσώπως για συμμετοχή  ως εκλέκτορες της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού:

  1. 26 Απριλίου μέχρι 28 Απριλίου από τις 9.00πμ μέχρι τις 18.00μμ: Κεντρικά Γραφεία ΝΕΔΗΣΥ
  2. 28 Απριλίου από τις 9.00πμ μέχρι τις 13.00μμ:
  • Λευκωσία: Κεντρικά Γραφεία ΔΗΣΥ
  • Λάρνακα: Επαρχιακά Γραφεία ΔΗΣΥ
  • Αμμόχωστος: Γ Δημοτικό Παραλιμνίου
  • Λεμεσός: Επαρχιακά Γραφεία ΝΕΔΗΣΥ
  • Πάφος: Επαρχιακά Γραφεία ΔΗΣΥ

  • Την σύγκληση Εκτάκτου Ανωτάτου Συμβουλίου την Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018 για επικύρωση των εκλεκτόρων.
 • TEAMCY2

  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΑΣ

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού συγχαίρει τους αθλητές της Κυπριακής ομάδας που έλαβαν μέρος στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες.

  Οι μεγάλες επιτυχίες τους καθώς και το αθλητικό πνεύμα που επέδειξαν τιμούν την πατρίδα μας διεθνώς. Ο αγώνας που δίνουν καθημερινά για να ξεπερνούν τον εαυτό τους με το σώμα και την ψυχή αποτελεί από μόνος του μεγάλη καταξίωση. Το γεγονός ότι έχουν σαρώσει τα τρόπαια, έχουν υπερβεί προηγούμενα προσωπικά και Παγκύπρια ρεκόρ αλλά και σε περιπτώσεις ανέβηκαν στο βάθρο ξανά και ξανά επιβραβεύει τους ίδιους και περιποιεί τιμή για την πατρίδα που αναδεικνύει τέτοιους μεγάλους αθλητές.

  Η πολιτεία οφείλει να δείχνει την ευγνωμοσύνη για τα επιτεύγματα αλλά και τον σεβασμό στον μόχθο που καταβάλλουν, σε ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό στήριξης του αθλητισμού και τον ανθρώπων που τον υπηρετούν.


  17 Απριλίου 2018
 • ΚΙΕ2

  ΣTO “ΠΡΩΤΟ ΘΡΑΝΙΟ” ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις αναφορικά με τα απεργιακά μέτρα στα κρατικά ινστιτούτα από τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται με την διαδικασία της αγοράς υπηρεσιών.

  Οι νέοι εκπαιδευτικοί που εργάζονται με την διαδικασία της αγοράς υπηρεσιών πράγματι αντιμετωπίζουν δυσκολότερα εργασιακά δεδομένα από τους συναδέλφους τους σε μόνιμες θέσεις. Οποιαδήποτε πρόταση αφήνει περιθώρια διαλόγου και βασίζεται στον ορθολογισμό θα μας βρει συνοδοιπόρους, ιδιαίτερα αν λαμβάνει υπόψη και τον οικονομικό αντίκτυπο. Άλλωστε η ΝΕΔΗΣΥ αναγνωρίζει την αξία του εκπαιδευτικού λειτουργήματος που χρειάζεται διαφορετικής διαχείρισης από οποιοδήποτε άλλο επαγγελματικό τομέα.

  Οι μαθητές μας αποτελούν το μέλλον του τόπου και ως εκ τούτου θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό η μαθησιακή διαδικασία να συνεχίζει απρόσκοπτα. Με αυτό τον τρόπο στο επίκεντρο βρίσκονται τα συμφέροντα των μαθητών και όχι των συνδικαλιστών.

  Η ΝΕΔΗΣΥ διαφωνεί με την λήψη απεργιακών μέτρων και την διενέργεια κινητοποιήσεων ιδιαίτερα όταν διεξάγονται σε διδακτικό χρόνο πλήττοντας  έτσι τους μαθητές.


  16 Απριλίου 2018

 • simvoulioevrwpis2

  Ο Γ. ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη συνάντηση του Συμβουλίου Νεολαίας του Συμβουλίου της Ευρώπης (Advisory Council on Youth of the Council of Europe) όπου κατά την διάρκεια των εργασιών, διεξήχθησαν εκλογές μεταξύ των μελών του σώματος για το Εκτελεστικό Συμβούλιο. Η ΝΕΔΗΣΥ έχει πετύχει ακόμη μια ιστορική νίκη στην Ευρώπη, με την εκλογή του Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων Γιώργου Χατζηγεωργίου στη θέση του Αντιπροέδρου στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του σώματος. Με την συντριπτική δεδηλωμένη εμπιστοσύνη από διάφορες Ευρωπαϊκές Πολιτικές Οργανώσεις Νεολαίας και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ο Γιώργος Χατζηγεωργίου εξασφάλισε την εκλογή ως ο δεύτερος τη τάξει του Συμβουλίου Νεολαίας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

  Το Συμβούλιο της Ευρώπης (ΣτΕ) είναι ο διεθνής οργανισμός στον οποίο συμμετέχουν 47 κράτη της Ευρώπης και της ανατολικής περιφέρειάς ενώ αποτελεί τον κορυφαίο Ευρωπαϊκό οργανισμό με αποστολή την υιοθέτηση κανόνων και προτύπων, για την προστασία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Δημοκρατίας, και Κράτους Δικαίου. Το Συμβούλιο της Νεολαίας του ΣτΕ αποτελείται από 30 εκπροσώπους από διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις νέων, πολιτικές νεολαίες, και εθνικά συμβούλια νέων.  Σκοπός τους είναι ο καθορισμός των προτεραιοτήτων και προγραμμάτων που ακολουθεί το ΣτΕ στον τομέα της νεολαίας, η στήριξη μεγάλου αριθμό εθνικών και τοπικών δράσεων και γενικά σε συνεργασία με τους εκπροσώπους κυβερνήσεων η λήψη αποφάσεων και προώθηση προτάσεων για οποιοδήποτε ζήτημα αφορά τη νεολαία στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης.

  Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που οργάνωση νεολαίας από την Κύπρο πετυχαίνει την εκλογή εκπροσώπου της στο εν λόγω σώμα και πλέον εκπροσωπείται στα ύπατα δώματα της νεολαίας του ΣτΕ.

  Για τη ΝΕΔΗΣΥ η συγκεκριμένη διάκριση αποτελεί το επιστέγασμα μιας πορείας μετά από δύο χρόνια ιδιαίτερα πετυχημένης Προεδρίας του Γιώργου Χατζηγεωργίου στο European Democrat Students (EDS), τη φοιτητική νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.


  Γραφείο Τύπου

  31 Mαρτίου 2018

   

 • ανακοίνωση2

  ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ-ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

  Σύμφωνα με τις αποφάσεις, ημερομηνίας 22 Φεβρουαρίου 2018, που το Ανώτατο Συμβούλιο έχει λάβει υπενθυμίζουμε ότι:

  • Τo Εκτάκτο Παγκύπριο Συνεδρίο για πλήρωση της Θέσης του Προέδρου για το υπόλοιπο της θητείας θα διεξαχθεί την 14η Απριλίου 2018.
  • Η τελευταία ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων είναι η 23η Μαρτίου 2018. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την υποψηφιότητα τους δια χειρός στα Κεντρικά Γραφεία της οργάνωσης (Πινδάρου και Σκόκου 2, Λευκωσία) στον Γενικό Γραμματέα, Αντρέα Σιέγκα, από τις 9:00 πμ μέχρι τις 13:00μμ.

  Γραφείο Τύπου

  20 Μαρτίου 2018

 • ΤΖΙΑΜΑΛΗ 2

  ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ! ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΤΖΙΑΜΑΛΗ

    Στις 22 Μαρτίου θα διεξαχθούν οι φοιτητικές εκλογές για ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της φοιτητικής ένωσης του Πανεπιστημίου Κύπρου. Καλούνται, λοιπόν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου να επιλέξουν αυτόν που τους αντιπροσωπεύει, αυτόν που εμπιστεύονται να τους εκπροσωπεί σε συγκλητικές και μη συγκλητικές επιτροπές. Continue Reading

 • psifisma2

  ΙΣΧΥΡΟ ΨΗΦΙΣΜΑ EDS ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΥΠΡ. ΔΗΜΟΚΡ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ

  Στα πλαίσια του χειμερινού κογκρέσου του EDS στην Κρακοβία, η ΦΠΚ Πρωτοπορία και η ΝΕΔΗΣΥ, προέβησαν μέσω της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων σε σειρά από διπλωματικές επαφές, προκειμένου να υπερασπιστούν τα έννομα συμφέροντα της Κύπρου στην Αποκλειστική Οικονομική μας ζώνη. Παράλληλα, ετοιμάστηκε έκτακτο ψήφισμα το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα από την ολομέλεια του οργανισμού.

  Το εν λόγω ψήφισμα καλεί την Ευρωπαική Επιτροπή και τα κράτη μέλη της ΕΕ, να πιέσουν την Τουρκία όπως:

  1) Τερματίσει την κατάφωρη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας για εξερεύνηση και εκμετάλλευση των φυσικών πόρων στην Αποκλειστική Οικονομική της ζώνη.

  2) Σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένης της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της θάλασσας και να σταματήσει τις προκλητικές της κινήσεις στην περιοχή.

  3) Επιστρέψει μαζί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ώστε να αξιοποιηθεί η πρόοδος που έχει επιτευχθεί και να συνεχιστεί η προσπάθεια για μια ειρηνική και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος.

  4) Να κανονικοποιήσει τις σχέσεις της στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοἆνατολικής Μεσογείου καθώς θα είναι προς το συμφέρον όλων των γειτονικών κρατών, αλλά και της ίδιας της Τουρκίας.

  Ταγμένοι υπέρ της Ευρωπαϊκής ιδέας και όντας πλήρη μέλη στις παρατάξεις νεολαίας και φοιτητικής νεολάιας του ΕΛΚ, της πολιτικής οικογένειας που έχει διαμορφώσει την Ευρώπη, στόχος τόσο της ΝΕΔΗΣΥ όσο και της ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ είναι αφενός η διατήρηση άριστων σχέσεων εντός της Ευρωπαϊκής οικογένειας, αφετέρου η δημιουργία και εμβάθυνση στρατηγικών συμμαχιών για σκοπούς διαφώτισης των νέων της Ευρώπης όσον αφορά το Εθνικό μας πρόβλημα.  Τα τελευταία χρόνια η παράταξη μας έχει διαγράψει μια ιστορική πορεία στην Ευρώπη, κατέχοντας και αρκετές φορές τις υψηλότερες θέσεις στην Εκτελεστική Επιτροπή των πιο πάνω οργανισμών.

  Το EDS δημιουργήθηκε το 1961 και σήμερα αποτελείται από 45 οργανισμούς μέλη από 40 χώρες εκπροσωπώντας περισσότερους από 1.000.000 φοιτητές. Το  EDS αποτελεί επίσημα το φοιτητικό οργανισμό του ΕΛΚ και συνάμα την μεγαλύτερη φοιτητική πολιτική οργάνωση στην Ευρώπη.

  Αυτούσιο το ψήφισμα ΕΔΩ.

  Γραφείο Τύπου

  28 Φεβρουαρίου 2018
 • ANAKOINWSH2

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΔΗΣΥ Ο ΝΕΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΤΔ-ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

  Πραγματοποιήθηκε χθες συνεδρία του Ανωτάτου Συμβουλίου της ΝΕΔΗΣΥ, στην οποία ο Πρόεδρος της ΝΕΔΗΣΥ, Πέτρος Δημητρίου ανακοίνωσε την παραμονή του στην προεδρία της οργάνωσης μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου.

  Ο Πρόεδρος της ΝΕΔΗΣΥ προχώρησε στην αποτίμηση  της δράσης της οργάνωσης στον προεκλογικό αγώνα αλλά και της  πορείας της από τον Νοέμβριο του 2014 οπότε και ανέλαβε την Προεδρία, ευχαριστώντας τα στελέχη του Ανωτάτου Συμβουλίου για την καθοριστική και ανιδιοτελή προσφορά τους.

  Στην συνέχεια το Ανώτατο Συμβούλιο βάση των προνοιών του καταστατικού της οργάνωσης (Άρθρο 16-Παράγραφος Α) αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:

  • Τα καθήκοντα του Προέδρου αναλαμβάνει ο Αναπληρωτής Πρόεδρος, Θεόδουλος Ιωάννου μέχρι την διεξαγωγή του Εκτάκτου Παγκυπρίου Συνεδρίου και την πλήρωση της θέσης
  • Την Σύγκληση Εκτάκτου Παγκύπριου Συνεδρίου την 14η Απριλίου 2018 για πλήρωση της Θέσης του Προέδρου για το υπόλοιπο της θητείας.
  • Την υποβολή υποψηφιοτήτων δια χειρός στα Κεντρικά Γραφεία της οργάνωσης (Πινδάρου και Σκόκου 2, Λευκωσία) στον Γενικό Γραμματέα, Αντρέα Σιέγκα μέχρι και την 23η Μαρτίου 2018

  Γραφείο Τύπου

  23 Φεβρουαρίου 2018

 • τοστοιχημα1

  ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ-ΓΡΑΠΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΕΔΗΣΥ

  Θέλουμε θερμά να συγχαρούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επανεκλογή του. Οι πολίτες επέλεξαν ορθολογισμό και συναίνεση. Σταθερά βήματα προς την σωστή κατεύθυνση της προόδου και της ανάκαμψης. Είναι η εντολή που ζήτησε και έλαβε ο Προέδρος της Δημοκρατίας, πετυχαίνοντας μάλιστα ένα εκκωφαντικό ποσοστό, αν λάβει κανείς υπόψιν ότι μόνο ο Δημοκρατικός Συναγερμός στήριξε την υποψηφιότητα του.

  Η επόμενη μέρα των εκλογών ωστόσο, βρίσκει την πατρίδα μας στην ίδια πραγματικότητα. Τα προβλήματα  των συμπολιτών μας δεν λύθηκαν με την προεκλογική εκστρατεία. Η οικονομία χρειάζεται οριστική σταθεροποίηση, με την ολική αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ενώ η ανεργία χρήζει ακόμη δραστικής μείωσης, όπως παράλληλα και η ανάγκη ύπαρξης ποιοτικών θέσεων εργασίας. Οι μεταρρυθμίσεις θέτουν την χώρα μας σε τροχιά εκσυγχρονισμού, την ίδια όμως στιγμή που η εφαρμογή τους παραμένει το ζητούμενο. Η τομή ελπίδας και προοπτικής όμως, βρίσκεται στην επανέναρξη των συνομιλιών με ζητούμενο βέβαια την επανένωση της πατρίδας μας. Ευχόμαστε λοιπόν κάθε επιτυχία στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παραμένουμε πιστά στη διάθεση του Προέδρου, να στηρίξουμε και να συμβάλουμε, εμβολιάζοντας όπου χρειαστεί, τις προσπάθειες του.

  Παράλληλα η επομένη των εκλογών αποτελεί και μια μεγάλη μέρα για τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Όχι μόνο έχει κατορθώσει να διέλθει την κρισιμότερη πενταετία της ιστορίας του, υλοποιώντας ένα δύσκολο μνημόνιο, προκειμένου να διασώσει τη χώρα από την οικονομική καταστροφή, αλλά κατόρθωσε να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας με το υψηλότερο ποσοστό που έλαβε ποτέ Πρόεδρος υποστηριζόμενος από ένα και μόνο πολιτικό κόμμα. Την ίδια στιγμή είναι ανοικτά ωστόσο κεφάλαια, που αφορούν στον περαιτέρω εκσυγχρονισμό και την οργανωτική αναδόμηση του κόμματος προκειμένου να βρεθεί ακόμη πιο κοντά στην κοινωνία και τα προβλήματα της καθημερινότητας του κάθε πολίτη, συμμεριζόμενος τα μηνύματα και της μερίδας των συμπολιτών μας που επέλεξαν να απέχουν. Δίπλα λοιπόν από την ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού, είμαστε έτοιμοι να πλαισιώσουμε κάθε τέτοια πρωτοβουλία.


  Πέτρος Δημητρίου
  Πρόεδρος ΝΕΔΗΣΥ

  6 Φεβρουαρίου 2017

 • z

  Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΩΡΑ-ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΖΟΡΛΗ

  Αισιώς φτάσαμε στο τέλος αυτής της μακράς προεκλογικής εκστρατείας. Μιας εκστρατείας που επιφύλασσε πολλά. Επιχειρήματα, αντεπιχειρήματα, ψέματα, λάσπη, προεκλογικές υποσχέσεις, προεκλογικά ΘΑ, προεκλογικά πυροτεχνήματα. Μια εκστρατεία η οποία για κάποιους ήταν έντονη και για άλλους ήπια. Με τα καλά της και τα κακά της όμως, μας έδωσε την ευκαιρία να ακούσουμε, να γνωρίσουμε και να αξιολογήσουμε τους υποψηφίους για την Προεδρία της Δημοκρατίας.  Μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε και να ακούσουμε τις προγραμματικές θέσεις των υποψηφίων και σαφώς να τις αξιολογήσουμε για να καταλήξουμε σε αυτόν που μας έχει πείσει περισσότερο.

  Σε αυτόν λοιπόν τον προεκλογικό αγώνα, υπάρχει και ένας υποψήφιος ο οποίος έχει να επιδείξει έργο σε αντίθεση με τις υποσχέσεις των υπολοίπων. Έχει να επιδείξει επιτεύγματα, έχει να επιδείξει μεταρρυθμίσεις, έχει να επιδείξει το όραμα του για την επόμενη πενταετία. Αυτός ο υποψήφιος και οι συνεργάτες του μπορούν να υπερηφανεύονται για πολλά. Για την ψήφιση του ΓΕΣΥ που ήταν στα συρτάρια για δεκαετίες, για την μείωση της στρατιωτικής θητείας που υπόσχονταν όλες ανεξαιρέτως οι Κυβερνήσεις,  για την κατάργηση του φόρου ακίνητης περιουσίας που επέβαλε η προηγούμενη Κυβέρνηση. Για την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς των δημοσίων υπαλλήλων, για την αύξηση του επιδόματος χαμηλοσυνταξιούχων, για τη σύνταξη χηρείας στους άντρες, για το επίδομα σε όσους υπηρέτησαν εφέδροι ή διετέλεσαν αιχμάλωτοι την περίοδο του πολέμου.  Για την έκδοση τίτλων σε εγκλωβισμένους ιδιοκτήτες, για την επαναφορά του τιμητικού επιδόματος μάνας και για τόσα άλλα. Ο υποψήφιος αυτός και οι συνεργάτες του μπορούν να υπερηφανεύονται διότι παρέλαβαν μια χώρα στα όρια της χρεωκοπίας και την έβγαλαν, και με τις θυσίες ολονών μας, από το μνημόνιο πολύ νωρίτερα απ’ ότι αναμενόταν. Μπορούν να υπερηφανεύονται διότι ενάντια στις κασσάνδρες που μιλούσαν για ένα φαύλο κύκλο ύφεσης, σε χρόνο τετέ πετύχαμε να έχουμε έναν από τους ψηλότερους δείκτες ανάπτυξης στην Ευρώπη, να μειωθεί η ανεργία σε πολύ μεγάλο ποσοστό και να παρουσιάζουμε πλεονάσματα . Κατάφεραν να βάλουν την Κυπριακή οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης και μας έδωσαν το δικαίωμα να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

  Ο υποψήφιος αυτός έχει όνομα και δεν είναι άλλος από τον Νίκο Αναστασιάδη. Ο άνθρωπος που έδειξε πως μπορεί να πάει από τα λόγια στις πράξεις, που μπορεί να κάνει τομές, που μπορεί να πάρει τη χώρα μας εκεί που πραγματικά της αξίζει. Θα διερωτηθείτε βεβαίως «μα καλά αυτός ο άνθρωπος δεν έχει κάνει λάθη; Δεν έχει κάνει λανθασμένες επιλογές;». Και σας απαντώ ευθέως. Βεβαίως έχει κάνει λάθη, βεβαίως έχει κάνει παραλείψεις, βεβαίως έχει κάνει λανθασμένες επιλογές. Είναι και αυτό όμως θεμιτό. Εξάλλου δεν κάνει λάθη αυτός που δεν κάνει τίποτα.

  Το διακύβευμα των εκλογών της Κυριακής είναι αν θα πισωγυρίσουμε σε πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα μας προ του φάσματος της χρεωκοπίας, αν θα πάμε σε νέους πειραματισμούς που υπόσχονται όλα σε όλους ή αν θα επιλέξουμε τον ασφαλή δρόμο που θα οδηγήσει τη χώρα μας μακριά από επικίνδυνα μονοπάτια. Αν θα επιλέξουμε τις ανέξοδες προεκλογικές υποσχέσεις ή την πετυχημένη συνταγή που έδειξε πως μπορεί να τα καταφέρει. Στο ποδόσφαιρο επικρατεί το μότο  πως «ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει», το ίδιο πρέπει να επικρατήσει και σε αυτές τις εκλογές. Με αυτούς που πέτυχαν όλα αυτά, στα δύσκολα τελευταία πέντε χρόνια που περάσαμε, με αυτούς οφείλουμε να συνεχίσουμε.

  Αυτή είναι η δικιά μας ώρα! Στις 28 Ιανουαρίου, περήφανα δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον άνθρωπο που μας έδωσε δικαίωμα στο όνειρο για ένα καλύτερο μέλλον, στον άνθρωπο που μας έδωσε ελπίδα με τις πράξεις του για ένα καλύτερο αύριο. Επιλέγουμε τον Νίκο Αναστασιάδη για την Κύπρο που θέλουμε, ονειρευόμαστε και μας αξίζει.


  Ανδρέας Ζορλής

  Αναπλ. Επαρχιακός Γραμματέας ΝΕΔΗΣΥ Αμμοχώστου

   

 • ανακοινωση 28.12

  Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

  Στα πλείστα τόσα αρνητικά που συνοδεύει την κάθε είδους κρίση, υπάρχει το μοναδικό θετικό που αφορά στην ευκαιρία που έχουμε ενώπιον μας να μετεξελίξουμε το παλιό σε κάτι νέο. Να κάνουμε έγκαιρα τη διάγνωση και να θεραπεύσουμε θεσμούς και θέσμια. Να δείξουμε ότι μάθαμε από τα παλιά και συνεπείς με την αποστολή μας μπορούμε να θωρακίσουμε το μέλλον.

  Αν ωστόσο το νέο το συγχίζεις με το νεαρό και απαιτείς σεβασμό απλά και μόνο γιατί τυχαία το νέο επιβεβαιώνεται από το πλαστικό της ταυτότητας σου, τότε το πρόβλημα θα το διογκώσεις. Αν αδυνατείς να αντιληφθείς τα όσα γρήγορα αλλάζουν γύρω σου, τότε θα καταλήγεις στις ίδιες παλαιοκομματικές συνταγές.

  Τα όσα λοιπόν ακολούθησαν στον απόηχο του Παγκυπρίου Συνεδρίου, της άλλοτε σοβαρής Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων, αποτελούν απλά την απόδειξη πως για κάποιους τίποτα δεν άλλαξε. Μοναδική στόχευση παραμένει η εξάρτηση τους με την εξουσία. Προοδευτική/ΕΔΟΝ και Αναγέννηση/ΝΕΔΗΚ σε μια άνευ προηγουμένου παλαικομματική συνδιαλλαγή αποφάσισαν πως λίγη σημασία έχει το θέατρο σκιών στο οποίο επιδίδονται οι Υποψήφιοι και τα Κόμματα που στηρίζουν ενόψει Προεδρικών Εκλογών. Όταν πρόκειται για την ικανοποίηση του να βρεθούν στην εξουσία συμφωνούν και στη ΔΔΟ, τα βρίσκουν και στην οικονομία. Ας μας πουν τουλάχιστον οι Προεδρικοί Υποψήφιοι τους, ποιού οι θέσεις επικράτησαν.

  Στην αντίθετη περίπτωση απλώς οχλαγωγούν και αναιρούν τους ευατούς τους. Απείχε λέει Πρωτοπορία και ΝΕΔΗΣΥ, που υπονομεύουν την Ομοσπονδία, αλλά ήταν παρούσα κυβέρνηση και Δημοκρατικός Συναγερμός. Αν στόχος μας ήταν να διασπάσουμε το φοιτητικό κίνημα, μπορούν να είναι σίγουροι πως δεν θα λάμβαναν νομιμοποίηση από κανένα των προαναφερθέντων. Αντίθετα στη διάλυση της ΠΟΦΕΝ έχουν οδηγήσει οι πρακτικές του διαμοιρασμού της εξουσίας με κριτήριο την ακύρωση της ψήφου των φοιτητών. Είναι οι ίδιες πρακτικές που αφήνουν σήμερα την Ομοσπονδία ανίκανη να εκπροσωπήσει την πλειοψηφία των φοιτητών, ενώ αναγκάζουν τη μια μετά την άλλη των Φοιτητικών Ενώσεων να καταγγέλλουν και να απέχουν από τις διαδικασίες των φοιτητών. Διάσπαση αντί του εκσυγχρονισμού επέλεξαν όσοι προτίμησαν να αφήσουν την ΠΟΦΕΝ να εκπροσωπεί το 30% ή το 40%, των ψήφων των φοιτητών.

  Αλοίμονο λοιπόν αν το νέο ήθος, αν η αλλαγή που επιθυμούμε να φέρουμε στην πολιτική, είναι το να εμφανιστούμε χειρότεροι από τα κόμματα μας. Να υπογραμμίζουμε τη δράση του οργανωμένου φοιτητικού κινήματος, το οποίο όλα τα τελευταία χρόνια με δοκιμασμένη τη συνταγη της αδιαφανούς συνδιαλλαγής μόνο κατήφορο έχει να επιδείξη, επιβεβαιώνοντας τη μηδενική παραγωγή πολιτικής και την παντελή έλλειψη οράματος.

  Αυτό που οι νέοι έχουν ανάγκη σήμερα είναι το σώμα εκείνο που να λαμβάνει υπόψη το εύρος της νεολαάιας στο σύνολο του και να μην το εξαντλεί στις πολιτικές οργανώσεις. Που να δίνει βήμα διαλόγου σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Κέντρα Νεότητας και άλλα τόσα οργανωμένα σύνολα. Που να μπορεί να παράξει πολιτική από το σύνολο των νέων για το σύνολο των νέων και όχι να κρύβεται πίσω από την καταπάτηση καταστατικών και την ακύρωση εκλογικών διαδικασιών.

  Αντιλαμβανόμενοι ότι απαίτηση της πολιτικής διεργασίας είναι η σύνθεση και όχι η διάσπαση, η δημιουργία και όχι η ακύρωση, αναμένουμε την απάντηση όλων των πολιτικών οργανώσεων νεολαίας που μετέχουν στον Οργανισμό Νεολαίας σε κοινή συνάντηση με το Συμβούλιο Νεολαίας και τον Οργανισμό Νεολαίας προκειμένου έστω την υστάτη να φανούμε αντάξιοι της αποστολής μας και των απαιτήσεων της ίδιας της κοινωνίας.


  28 Δεκεμβρίου 2018

   

 • Untitled-3

  ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΦΕΝ

  Αντικαταστατικές μεθοδεύσεις αναμένεται να οδηγήσουν σε μη αναγνώριση της Γραμματείας της από τη μεγάλη πλειοψηφία των Φοιτητικών Ενώσεων και τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών που εκφράζουν.

  Η απαξίωση της πολιτικής διεργασίας αφορά στο αποτέλεσμα του αθροίσματος των πράξεων του πολιτικού μας συστήματος. Δεν εμφανιστηκε από το πουθενά και δεν θα εξαφανιστεί αν συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τις ίδιες πρακτικές που το δημιούργησαν.

  Η διαφθορά, η ατιμωρισία, η μη ανάληψη ευθύνης, η καταστρατήγηση των θεσμών προκειμένου να εξυπηρετήσουν μικροκομματικά και προσωπικά συμφέροντα, έχουν σήμερα δημιουργήσει το αίσθημα ενός συστήματος που πρώτα φροντίζει τη διαιώνιση του και ακολούθως την ευημερία των πολιτών του.

  Σήμερα, στα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νέα γενιά έρχεται να προστεθεί και η απουσία του όποιου συλλογικού οργάνου παραγωγής πολιτικής και διεκδίκησης των δικών τους θέλω. Το μόνο θεσμικό όργανο έκφρασης τους, η ΠΟΦΕΝ, η οποία και αντιπροσώπευε τις χιλιάδες των φοιτητών που ψήφιζαν κάθε χρόνο, παραπαίει. Αδυνατεί να παράξει και να πείσει. Δεν έχει να επικαλεστεί την παραμικρή επιτυχία τα τελευταία χρόνια, δέσμια του ερασιτεχνισμού και των μικροκομματικών συμφερόντων.

  Όταν μάλιστα καταλήγεις στην καταστρατήγηση και το μη σεβασμό ούτε στις καταστατικές πρόνοιες της ίδιας της Ομοσπονδίας, ούτε στο αποτέλεσμα της ελεύθερης έκφρασης των φοιτητών, τότε κατά απόλυτο τρόπο επιβεβαιώνεις πως ο κατήφορος δεν έχει πλέον τελειωμό.

  Η αδιάλειπτη πρωτιά, για πρώτη φορά στην ιστορία του φοιτητικού κινήματος, που καταλαμβάνει η ΦΠΚ Πρωτοπορία από το 2012, δυστυχώς αποφασίστηκε να απαντηθεί από την Προοδευτική ΚΦ και την ΕΔΟΝ με άλλα μέσα. Αντί στον στοίβο της υγιούς πολιτικής αντιπαράθεσης και διάδρασης ιδεών και προτάσεων, προτίμησαν εξόφθαλμα αντικαταστατικές διεργασίες. Όταν κατά το δοκούν αποφασίζεις τη διαγραφή της βούλησης 600 και πλέον φοιτητών στη Θεσσαλονίκη γιατί απλά κατέληξες να είσαι τρίτος και προκειμένου να μικράνεις τη διαφορά σου από την πρώτη παράταξη, τότε το μόνο που καταφέρνεις είναι να ανατινάξεις την όποια ελπίδα να αναδείξεις ως νέα γενιά το πρώτυπο εκείνο της υγειούς διοίκησης που θα αποκαταστήσει τη χαμένη πολιτική αξιοπιστία.

  Τραγικό και το κατάντημα της Αναγέννησης του Νικόλα Παπαδόπουλου. Αναγνωρίζουν και υπογράφουν τα αποτελέσματα ως μέλη της εφορευτικής επιτροπής στη Θεσσαλονίκη, ενώ κανονικά καταλαμβάνουν και τις θέσεις τους στο Διοικητικό Συμβούλιο της Φοιτητικής Ένωσης και στις διεργασίες του συλλόγου από τις αρχές του τρέχοντος έτους. Λίγες μέρες πριν ωστόσο ένα συνέδριο φιάσκο όπως αποδυκνύεται, χαρακτηρίζουν ως παράνομη τη συμμετοχή και την δική τους έγκριση στα αποτελέσματα προκειμένου να λάβουν ξανά την καρέκλα του προέδρου της ΠΟΦΕΝ, σε μια συνδιαλλαγή που καταδεικνύει την αντίληψη τους για την πολιτική.

  Σε αυτό τον κατήφορο δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε. Διαφωνίες στο φοιτητικό κίνημα υπήρξαν ανέκαθεν, συνοδευόμενες δυστυχώς από ακραίες συμπεριφορές και καταστάσεις. Ακόμα και τότε ωστόσο, ουδέποτε κανείς δεν τόλμησε να διαγράψει τη ψήφο εκατοντάδων φοιτητών. Αντίθετα διερωτόμαστε πως σε τρεις άλλες φοιτητικές ενώσεις επικυρώθηκαν υποτιθέμενα αποτελέσματα στα οποία η Προοδευτική ΚΦ κατερχόταν χωρίς ανθυποψηφίους, την ίδια στιγμή που δεν κατάφεραν ούτε στο 20% να εγγράψουν τους φοιτητές στους ειδικούς καταλόγους των Προεδρικών Εκλογών.

  Η ορθή αποστασιοποίηση της ΦΠΚ Πρωτοπορία, από ένα παράνομο Παγκύπριο Συνέδριο που στερεί το δικαιώμα συμμετοχής, νόμιμα εκλελεγμένων εκλεκτόρων και η καταγγελία των διαδικασιών αποτελεί τη μόνη λύση. Απόφαση που μέχρι στιγμής έχουν υιοθετήσει Φοιτητικές Ενώσεις που αντιστοιχούν στο 32,51%, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται το ποσοστό να εκτοξευτεί κατά πολύ πέραν του 60%. Διερωτόμαστε λοιπόν τι θα απομείνει στην ΠΟΦΕΝ να εκπροσωπήσει όπως και ποίο το κύρος και η αξιοπιστία της;

  Φαίνεται πως η ανταλλαγή καρεκλών προεκλογικά παρά τη ψευδαίσθηση της υποτιθέμενης σύγκρουσης των επιτελείων Νικόλα Παπαδόπουλου και Σταύρου Μαλά αποτελεί πρακτική καλά δοκιμασμένη. Το δε χάσμα στην πολιτική πρόταση των δύο τόσο στο Κυπριακό όσο και στην Οικονομία, λεπτομέρεια έτοιμη να θυσιαστεί στον πόθο και στην προσωπική φιλοδοξία για εξουσία. Είναι αυτά τα αποτελέσματα που δοκιμάσαμε πριν κάποια χρόνια με εμφανή ακόμη τα αποτελέσματα της.

  Την ίδια στιγμή, προ του φάσματος διάλυσης της ΠΟΦΕΝ, απευθύνουμε κάλεσμα σε όλες τις οργανώσεις νεολαίας. Τα προβλήματα των νέων δεν έχουν εξάλλου χρώμα και προέλευση. Δεν είναι δεξιά ή αριστερά. Η δε ανάγκη ύπαρξης οργάνων εκπροσώπησης των νέων μοιάζει μονόδρομος. Κάλεσμα ανοιχτού διαλόγου που να χτίζει γέφυρες αντί να τις γκρεμίζει. Που να δημιουργεί και να προτείνει αντί να διαλύει.


  Γραφείο Τύπου

  27 Δεκεμβρίου 2017

 • ΛΟΥΚΑΙΔΗΣ

  Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΨΕΜΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΕΔΗΣΥ

  Φαίνεται πως για το ΑΚΕΛ η 16η Νοεμβρίου αποτελεί Κομματική μέρα παιδικού παραμυθιού. Είναι η μέρα ακριβώς που ανασύρουν τις ίδιες, κάθε φορά, ανακοινώσεις καταδίκης της «ακροδεξιάς» και «φασιστικής» ΦΠΚ Πρωτοπορία και της Μαθητικής Κίνησης της ΝΕΔΗΣΥ, με αφορμή τα συνθήματα που ακούγονται από μικρή μερίδα μαθητών στις πορείες καταδίκης της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους. Αυτή τη φορά με λύπη παρατηρούμε πως στην παγίδα έπεσαν και σοβαροί πολιτικοί, δηλώσεις των οποίων συνοδεύουν βίντεο «ντοκουμέντο» παραγωγής της νεολαίας του κόμματος του. Ρωτούμε λοιπόν τον κ. Λουκαΐδη:

  1. Είδε το βίντεο πριν προβεί στις δηλώσεις; Διαπίστωσε πως όντως στελέχη της ΦΠΚ Πρωτοπορία ή της Μαθητικής Κίνησης φώναξαν τα συνθήματα αυτά;
  2. Στο κατά τα άλλα «ντοκουμέντο», παρατήρησε έστω και ένα από τους παρουσιαζόμενους να φωνάζουν το σύνθημα αυτό;
  3. Έχει την ίδια ευθιξία με τότε που η συνάδελφος και βουλευτής του κόμματος του έκανε λόγο για σεξιστικά και υβριστικά σχόλια στελέχους του ΔΗΣΥ, τα οποία και οδήγησαν στην απόλυση του, ούτως ώστε να ζητήσει επιτέλους ευθύνες από τη νεολαία του κόμματος του για αντίστοιχα ή χειρότερα σχόλια; Ή μήπως η δική του νεολαία είναι εκ φύσεως ανώτερη και βρίσκεται στο απυρόβλητο.
  4. Στο βίντεο αυτό παρουσιάζονται νεολαίοι, χωρίς διακριτικά καμίας οργάνωσης, τους οποίους χαρακτηρίζει ο κύριος Λουκαΐδης ως «εθνικιστές» και «σωβινιστές» και οι οποίοι δεν ανοίγουν καν το στόμα τους.

  Αντιλαμβανόμαστε την αγωνιώδη προσπάθεια συσπείρωσης που επιχειρείτε, κύριε Λουκαΐδη. Είναι ωστόσο πιο πιθανό να ακούσετε έπαινο αν απολογηθείτε για όσους άδικα κατηγορήσατε. Έχουν και αυτοί οικογένειες και συμμαθητές, στις οποίες θα είστε υπόλογος για οπουδήποτε μπορεί να οδηγήσει το δικό σας παραλήρημα, κύριε Λουκαΐδη.

  Επί της ουσίας του ζητήματος, η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού, καταδικάζει απερίφραστα τα όσα ακούγονται στο βίντεο από μερίδα μαθητών. Υπενθυμίζουμε πως στη χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας συγκεντρώθηκαν πέραν των 2000 φοιτητών και μαθητών από όλη την Κύπρο. Όσοι δεν έφεραν τα διακριτικά της ΕΔΟΝ δε συνεπάγεται πως είναι μέλη της δικής μας παράταξης. Για την ιστορία και επειδή το βίντεο τιτλοφορείται, ειρωνικά «Νεολαία που Κερδίζει», οφείλουμε να το επεξηγήσουμε. Είναι όντως η Νεολαία που κερδίζει κάθε φορά σε αμφιθέατρα και εκλογικές αναμετρήσεις. Είναι η ίδια νεολαία που κατατάσσει την παράταξη μας πρώτη σε μαθητές και κάθε χρόνο σε φοιτητές. Είναι η ίδια νεολαία που αναζητά ένα καλύτερο αύριο, από την ανεργία που τους στείλατε και είναι αυτή η νεολαία που θα σας δώσει ξανά απαντήσεις.


  Πέτρος Δημητρίου

  Πρόεδρος ΝΕΔΗΣΥ

 • ANAKOINWSI_2

  Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΗ, ΤΑ ΛΑΘΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΜΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΓΚΑΦΑΣ ΞΑΝΑ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΥΣ- ΓΡΑΠΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΕΔΗΣΥ

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια για την γκάφα ολκής της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας. Σε κάθε περίπτωση όμως, οι εξετάσεις πρέπει να προχωρήσουν ομαλά, να οριστεί εκ νέου ημερομηνία για τις χθεσινές εξετάσεις και να αποφευχθούν οποιαδήποτε περαιτέρω παρατράγουδα που μόνο σύγχυση και φόρτιση προκαλούν στους υποψηφίους. Για όλα αυτά το Υπουργείο οφείλει να κινηθεί τάχιστα, διασφαλίζοντας την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης, ζητούμενο που αποτελεί και την ουσία.

  Για την νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού δεν έχει νόημα να ζητήσουμε σήμερα, την κεφαλή κανενός επί πίνακι, ενώσω η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στον τομέα της εκπαίδευσης δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Είναι ευθύνη όλων να διασφαλίσουν πρωτίστως την επιτυχία του εγχειρήματος, στο οποίο πίστεψαν χιλιάδες υποψήφιοι και παρατηρεί σήμερα ολόκληρη η κοινωνία. Αναμένουμε ωστόσο, τη ίδια στιγμή, ότι το Υπουργείο θα προβεί στην δέουσα διοικητική και πειθαρχική έρευνα. Δεν είναι δυνατόν λάθη που αφήνουν εκτεθειμένους χιλιάδες υποψηφίους και δημιουργούν σοβαρό οικονομικό ζήτημα και στο κράτος και στους υποψηφίους να μένουν απαρατήρητα.

  Ο λογαριασμός λοιπόν από τα λάθη θα πρέπει να παραδοθεί, ανάλογα με το τι η έρευνα θα καταδείξει ως τον υπαίτιο. Λάθος πολιτικός σχεδιασμός ή ανθρώπινο λάθος. Ανάλογο θα πρέπει να είναι και το αντίτιμο, από όποιον κληθεί να το πληρώσει.

  Η υπηρεσία εξετάσεων αποτελεί τον επίσημο φορέα διεξαγωγής εξετάσεων στην Κυπριακή Δημοκρατία. Δεν έχει την ευθύνη μόνο για την εξέταση του Νέου Συστήματος Διορισμών στην Εκπαίδευση αλλά τις παγκύπριες εξετάσεις, τις εξετάσεις της αστυνομίας κλπ. Αν τα ευρήματα του Υπουργείου καταδείξουν ότι χρειάζεται να γίνουν εκ βάθρων αλλαγές ώστε να εισαχθούν αυτοματισμοί στην διαδικασία και να αφαιρέσουμε το ανθρώπινο χέρι από κομμάτια της εξέτασης, η ΝΕΔΗΣΥ θα στηρίξει τέτοιες τομές. Δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο το κράτος να διατηρήσει τον εποπτικό ρόλο και ο σχεδιασμός, η υλοποίηση και η παράδοση των αποτελεσμάτων να δοθεί σε ιδιώτη, ανάδοχο φορέα διεθνούς κύρους και αξιοπιστίας.

  Οι πολέμιοι του νέου συστήματος, από χθες χαιρεκακούν για την γκάφα της Υπηρεσίας Εξετάσεων. Από φορείς του φωτός της γνώσης έχουν καταστεί υμνητές μιας γκάφας, υπηρετώντας συμφέροντα αλλότρια προς της ουσία της εκπαίδευσης.  Σε πείσμα όσων το υπέσκαψαν εργολαβικά, το νέο σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση θα προχωρήσει καθώς αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στην παιδεία από ιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας.

  Πέτρος Δημητρίου

  Πρόεδρος ΝΕΔΗΣΥ

 • diorisimwn1

  ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΙΟΡΙΣΙΜΩΝ

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού κατόπιν διευκρινιστικής ανακοίνωσης της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας σε σχέση με τις Γραπτές Εξετάσεις για Εγγραφή και Κατάταξη στους Πίνακες Διορισίμων, διαπιστώνει τα ακόλουθα:

  Καμιά αλλαγή ή τροποποίηση δεν έχει προκύψει στην ύλη των εξετάσεων όπως αυτή ανακοινώθηκε εδώ και ένα και πλέον εξάμηνο. Εξάλλου, η ελάχιστη βαθμολογία στο αντικείμενο των εκπαιδευτικών δεξιοτήτων δεν έχει αλλάξει καθόλου από τον διαχωρισμό σε δύο δοκίμια. Απαιτείται τουλάχιστον το 50% της βαθμολογίας επί του συνόλου του αντικειμένου ασχέτως της βαθμολογίας σε κάθε ένα από τα δύο δοκίμια, κοινό και ειδικό μέρος.

  Αυτή τη στιγμή, λίγες μόνο ώρες πριν την έναρξη των εξετάσεων για εφαρμογή του Νέου Συστήματος Διορισμών, θεωρούμε αχρείαστη την πρόκληση σύγχυσης μεταξύ των υποψηφίων.

  Το Νέο Σύστημα Διορισμών αποτελεί μεγάλο επίτευγμα προς την κατεύθυνση του εξορθολογισμού των διορισμών στην εκπαίδευση και σημαντικό βήμα προς τον στόχο της βελτίωσης της προσφερόμενης εκπαίδευσης. Η επιτυχία του συστήματος διορισμών κρίνεται από την αξιοπιστία των εξετάσεων.

  Για τη νεολαία αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα η διασφάλιση της επιτυχίας του όλου εγχειρήματος που έχει δώσει ελπίδα σε χιλιάδες νέους.

  Η ΝΕΔΗΣΥ εύχεται καλή επιτυχία στους υποψήφιους εκπαιδευτικούς στις εξετάσεις για Εγγραφή και Κατάταξη στους Πίνακες Διορισίμων.


  3 Νοεμβρίου 2017

 • ΑΠΟΧΗ2

  Η ΑΠΟΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗ ΑΛΛΑ ΑΠΡΑΞΙΑ


  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού ξεκινά σήμερα την δική της εκστρατεία στα κοινωνικά δίκτυα και στους χώρους όπου συχνάζουν οι νέοι με σκοπό την εγγραφή νέων ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους.

  Πράγματι, μεγάλος αριθμός νέων έχουν γυρίσει την πλάτη στην πολιτική και τους πολιτικούς. Δυστυχώς όλοι οι θεσμοί στον τόπο μας έχουν πληγεί  ανεπανόρθωτα. Η αξιοπιστία δεν θα επανέλθει εύκολα και η απάθεια των νέων για τα κοινά σιγά και σταθερά θα μετατρέπεται σε απέχθεια.

  Αυτή είναι λοιπόν η ώρα για τη νέα γενιά να πάρει το δικό της μέλλον στα χέρια της. Η αποχή δεν είναι πράξη αλλά απραξία που ακουμπά τα όρια της αυτοχειρίας. Δεν αφήνει περιθώρια κριτικής η αποχή καθώς ουδείς θα καταγράψει τα θέλω και τις αξιώσεις μιας γενιάς που δεν θα μπει καν στον κόπο να ψηφίσει.

  Η εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους είναι σήμερα πιο απλή από ποτέ άλλοτε. Χρειάζονται μόλις πέντε λεπτά για να συμπληρώσει και να υποβάλει κανείς την αίτηση και οι εκλογείς μπορούν να προσέλθουν στις κάλπες μόνο με την έγκυρη ταυτότητα τους και την αποφασιστικότητα να καθορίσουν το αύριο.


  Εγγράψου σήμερα στους εκλογικούς καταλόγους και στα εκλογικά κέντρα εξωτερικού

  Κύπρος 8000 2018

  Ελλάδα 215 550 5000

  Ηνωμένο Βασίλειο 08082349594

  Άλλες Χώρες 77 77 23 23 


 • maki_anakoinwsi

  ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΠΣΕΜ Η ΜΑΚΙ

  Πραγματοποιήθηκαν σήμερα, 24 Οκτωβρίου 2017, οι εκλογές για ανάδειξη της Γραμματείας της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΠΣΕΜ).

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού εκφράζει τα συγχαρητήρια της σε όλα τα μέλη της Μαθητικής της Κίνησης για την σημερινή επιτυχία εκλογής της στην Προεδρία της ΠΣΕΜ, αποτέλεσμα της εμπιστοσύνης που τους επέδειξε η μαθητιώσα νεολαία του τόπου.

  Στις σημερινές εκλογές η Μαθητική Κίνηση κατάφερε να εκλέξει στην Προεδρία της ΠΣΕΜ τον Ιωάννη Χαραλάμπους. Τα υπόλοιπα μέλη που έχει εκλέξει στη ΠΣΕΜ: Αλέξανδρος Νεοφύτου, Αντρέας Ζορπάς, Άγγελος Στεφάνου και Μάριος Νεάρχου.

  Τόσο οι μαθητές του τόπου μας όσο και τα συλλογικά τους όργανα μπορούν και πρέπει να έχουν καθοριστικό ρόλο στην βελτίωση της Παιδείας και της κοινωνίας μας ευρύτερα. Πεποίθηση μας είναι, ότι οι μαθητές της Κύπρου πρέπει να αποτελέσουν πηγή εκσυγχρονισμού και προόδου. Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βλέπουμε μαθητές και μαθήτριες να έχουν ενεργό συμμετοχή στα κοινά και να δραστηριοποιούνται στο μαθητικό συνδικαλισμό, έχοντας ως πρώτιστο στοιχείο τις αξίες της δημοκρατίας.

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού εύχεται καλή, συλλογική και δημιουργική πορεία στην νέα Γραμματεία της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών.


  24 Οκτωβρίου 2017

 • 14_2

  ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ, ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

  Πέρασαν κιόλας σχεδόν 5 χρόνια, 5 χρόνια από τις κομβικές Προεδρικές εκλογές του 2013. Ας δούμε όμως Η χώρα βρίσκονταν τότε στο χείλος του γκρεμού, και με την απειλή της εξόδου να επικρέμεται. Η οικονομική κατάρρευση και η κοινωνική τραγωδία ήταν προ των πυλών.

  Έκτοτε,  άλλαξαν πολλά. Η χώρα απέφυγε τη χρεοκοπία, εισήλθε σε τροχιά δημοσιονομικής προσαρμογής και αναπτυξιακής προοπτικής. Continue Reading

 • ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 2

  ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  Ολοκληρώθηκαν με την πρώτη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου της οργάνωσης, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2017, οι διαδικασίες για εκλογή όλων των συλλογικών οργάνων της ΝΕΔΗΣΥ σύμφωνα με το Άρθρο 7 του καταστατικού.

  Το Πολιτικό Γραφείο της ΝΕΔΗΣΥ, όπως έχει διαμορφωθεί μετά την πρώτη του Συνεδρία και την εκλογή των δέκα Γραμματέων:

  Πρόεδρος ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ
  Αναπληρωτής Πρόεδρος ΙΩΑΝΝΟΥ ΘΕΟΔΟΥΛΟΣ
  Αντιπρόεδρος ΤΥΜΒΙΟΥ ΙΣΑΒΕΛΛΑ
  Αντιπρόεδρος ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΧΡΙΣΤΟΣ
  Αντιπρόεδρος ΑΛΑΜΠΡΙΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ
  Γενικός Γραμματέας ΣΙΕΓΚΑΣ ΑΝΤΡΕΑΣ
  Διευθυντής Οικονομικών και Διοίκησης ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΛΕΑΝΘΗΣ
  Διευθυντής Επικοινωνίας ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΣΤΑΛΩ
  Υπεύθυνος Μαθητικού ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
  Γραμματέας Ακαδημίας Πολιτικής Παρέμβασης Νέων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΒΙΤΑ
  Σύμβουλος Προέδρου ΠΑΠΟΥΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  Σύμβουλος Προέδρου ΜΑΡΙΟΣ ΗΛΙΑ
  Σύμβουλος Προέδρου ΤΣΙΕΛΕΠΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  Πρόεδρος  ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΑΝΤΡΕΑΣ
  Γραμματέας Κοινωνικής Μέριμνας ΖΑΝΝΕΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  Γραμματέας Νέων Εργαζομένων ΚΟΡΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  Γραμματέας Περιβάλλοντος ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ
  Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων ΠΟΛΥΒΙΟΥ ΜΑΡΙΑ
  Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
  Γραμματέας Δικοινοτικών Σχέσεων ΣΤΑΥΡΙΝΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
  Γραμματέας Πολιτισμού ΚΑΝΕΛΛΙΔΟΥ ΜΑΜΜΙΝΑ
  Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΟΥΛΟΣ
  Γραμματέας Εκσυχρονισμού ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΑΝΝΙΤΑ
  Γραμματέας Εθελοντισμού και ΜΚΟ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ
  Επαρχιακός Γραμματέας ΝΕΔΗΣΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΠΑΠΟΥΗ ΣΤΑΛΩ
  Αναπλ.Επαρχιακός Γραμματέας ΝΕΔΗΣΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΑΝΤΡΕΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ
  Επαρχ. Οργανωτικός Γραμματέας ΝΕΔΗΣΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ
  Επαρχιακός Γραμματέας ΝΕΔΗΣΥ ΛΕΜΕΣΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
  Αναπλ.Επαρχιακός Γραμματέας ΝΕΔΗΣΥ ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ
  Επαρχ. Οργανωτικός Γραμματέας ΝΕΔΗΣΥ ΛΕΜΕΣΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
  Επαρχιακός Γραμματέας ΝΕΔΗΣΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΦΤΑΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ
  Αναπλ.Επαρχιακός Γραμματέας ΝΕΔΗΣΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΖΟΡΛΗΣ ΑΝΤΡΕΑΣ
  Επαρχ. Οργανωτικός Γραμματέας ΝΕΔΗΣΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΠΙΕΡΟΥΛΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
  Επαρχιακός Γραμματέας ΝΕΔΗΣΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΛΟΥΗΣ
  Αναπλ.Επαρχιακός Γραμματέας ΝΕΔΗΣΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΤΤΑΟΥΞΙΗΣ ΑΝΤΡΕΑΣ
  Επαρχ. Οργανωτικός Γραμματέας ΝΕΔΗΣΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΑΝΔΡΕΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
  Επαρχιακός Γραμματέας ΝΕΔΗΣΥ ΠΑΦΟΥ ΕΛΕΝΑ ΜΑΛΑ
  Αναπλ.Επαρχιακός Γραμματέας ΝΕΔΗΣΥ ΠΑΦΟΥ ΘΑΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
  Επαρχ. Οργανωτικός Γραμματέας ΝΕΔΗΣΥ ΠΑΦΟΥ ΧΑΡΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

  Ζούμε σήμερα σε μια εποχή που δικαίως, μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας, συμπεριλαμβανομένου της πλειοψηφίας των νέων, απαξιώνουν έντονα, όχι απλά την πολιτική ζωή του τόπου, αλλά συλλήβδην ολόκληρο το διοικητικό σχήμα στο οποίο δομείται το κράτος μας. Θα ήμασταν λοιπόν ασυνεπείς, τόσο με την ιδεολογική παρακαταθήκη μας, όσο και με την ιδιότητα μας ως νέοι, αν στη μεγαλύτερη κρίση της πολιτικής ζωής του τόπου μας, δηλώναμε απών.

  Στόχος μας μια νέα γενιά με φωνή. Όραμα μας μια Νεολαία που θα κτίσει τη νέα Κύπρο. Είμαστε έτοιμοι λοιπόν να καλωσορίσουμε κάθε νέο συνοδοιπόρο, κάθε νέο που επιθυμεί να συμμετέχει, αντιλαμβανόμενοι πως η αλλαγή δε θα ‘ρθει από τον καναπέ.


  Στους πιο κάτω συνδέσμους μπορείτε να βρείτε το βίντεο καθώς και το πολυσέλιδο έντυπο του απολογισμού της δράσης της ΝΕΔΗΣΥ για την διετία 2015-17.

  ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΡΑΣΗΣ

  ΕΝΤΥΠΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΡΑΣΗΣ

 • ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣΔΡΑΣΗΣ

  ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

  Στον απολογισμό του έργου της Κυβέρνησης θα προχωρήσει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, το Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017.

  Ο απολογισμός θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο στη Λευκωσία, στις 11:00πμ.

  Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα αναφερθεί στους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα, εξαγγέλλοντας επισήμως την πρόθεση  του να συνεχίσει στην Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού ενημερώνει τα μέλη και στελέχη της οργάνωσης ότι για την μεταφορά τους θα υπάρξουν λεωφορεία από όλες τις πόλεις.

  Πληροφορίες: 22 757999


  Γραφείο Τύπου

  9 Οκτωβρίου 2017

 • ΓΓ2

  Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΙΕΓΚΑΣ Ο ΝΕΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΝΕΔΗΣΥ

  Πραγματοποιήθηκε χθες η συνεδρία του Ανωτάτου Συμβουλίου της ΝΕΔΗΣΥ για εκλογή των δέκα εκλελεγμένων μελών του Πολιτικού Συμβουλίου καθώς και του Γενικού Γραμματέα. Επιπλέον, κατόπιν επικύρωσης από το Ανώτατο Συμβούλιο και εισήγηση από τον Πρόεδρο της ΝΕΔΗΣΥ έχει διοριστεί ο Διευθυντής Οικονομικών και Διοίκησης, καθώς και ο Διευθυντής Επικοινωνίας.

  Νέος Γενικός Γραμματέας έχει εκλεγεί ο Ανδρέας Σιέγκας, ενώ στη θέση του Διευθυντή Οικονομικών και Διοίκησης, ο  Κλεάνθης Ιωάννου και Διεύθυνσης Επικοινωνίας, η Στάλω Χαραλάμπους. 

  Τα δέκα μέλη του πολιτικού γραφείου που έχουν εκλεγεί:

  Μαμίνα Κανελλίδου, Γιώργος Κόρτας, Γιώργος Χατζηγεωργίου, Κωνσταντίνος Ζαννέττος, Βαλεντίνα Πολυκάρπου, Αννίτα Κυριάκου, Θεόδουλος Θεοδούλου, Μαρία Πολυβίου, Ανδρέας Σταυρινίδης και Ανδρονίκη Έλληνα.


  Γραφείο Τύπου

  4.10.2017

 • ΝΕΑΓΡΑΦΕΙΑ

  ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΔΗΣΥ & ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ

  Πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια των νέων γραφείων της οργάνωσης στη Λεμεσό, τα οποία βρίσκονται στην Οδό Κουρίου, πάροδος Θεσσαλονίκης.

  Τα εγκαίνια τέλεσε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, παρουσία του Δημάρχου Λεμεσού, Νίκου Νικολαίδη, Πρύτανη ΤΕΠΑΚ, Ανδρέα Αναγιωτό και  Χωροεπισκόπου Αμαθούντος κ.κ Νικόλαο.

  Τα νέα γραφεία «ΝΕΔΗΣΥ Λεμεσού-Νικόλα Πιτσιλλίδη, ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ- Νίκη Βαλανίδου» φέρουν από χθες τα ονόματα δύο συνοδοιπόρων που χάσαμε στην πορεία αλλά κρατάμε στη σκέψη μας.

  Η ΝΕΔΗΣΥ φιλοδοξεί  όπως τα νέα της γραφεία αποτελέσουν το νέο σπίτι για Νεδησυτων, Πρωτοπόρων και Μακιτών της Λεμεσού, στέλνοντας και ένα μήνυμα. Η ΝΕΔΗΣΥ επενδύει στην Λεμεσό και τους νέους της  και πιστεύει στην προοπτική που μπορούμε να δημιουργήσουμε.

  Γραφείο Τύπου

  3 Οκτωβρίου 2017

 • νομικη2

  ΠΡΩΤΙΣΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού θεωρεί υψίστης πολιτικής σημασίας την αντιμετώπιση του σοβαρού ζητήματος του  μεγάλου αριθμού ανέργων νέων. Μάλιστα ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί και ο αριθμός όσων νέων απασχολούνται με απολαβές που δεν ανταποκρίνονται στα προσόντα και την κατάρτιση τους. Την ίδια ώρα θεωρούμε απαράδεκτη την πρακτική σε κάποια επαγγέλματα που απαιτούν πρακτική εξάσκηση για την απόκτηση επαγγελματικής άδειας να καταβάλλεται ισχνή και ενίοτε μηδαμινή αμοιβή.

  Είναι απόλυτα λογικό η Νεολαία να αντικρίζει θετικά πρωτοβουλίες όπως αυτή της Υπουργού Εργασίας για εισαγωγή σχεδίου στήριξης των νέων για πρακτική άσκηση που διεξάγεται με σκοπό την απόκτηση άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος.

  Το πρώτο σχέδιο που ανακοινώθηκε αφορά νέους ασκούμενους δικηγόρους, ενώ θα ακολουθήσει σχέδιο για μηχανικούς και άλλους επαγγελματικούς κλάδους όπου η πρακτική εξάσκηση αποτελεί προαπαιτούμενο για την χορήγηση επαγγελματικής άδειας.

  Η αμοιβή αφορά 650 ευρώ, συν κοινωνικές ασφαλίσεις και ασφάλεια εργοδότη. Τουλάχιστον όσον αφορά τους ασκούμενους δικηγόρους είναι υπερδιπλάσια από αυτή που προνοείται σήμερα. Το σχέδιο όπως διαμορφώθηκε θα ισχύει τουλάχιστον μέχρι το 2020 και από το συνολικό κονδύλι των 12 εκατομμυρίων θα επωφεληθούν 1200 νέοι.

  Το πρόγραμμα αυτό δεν αποτελεί απλώς στήριξη στους νέους στα πρώτα τους βήματα αλλά αποδίδει και μια απαραίτητη ηθική στήριξη στο ίδιο το επάγγελμα καθώς διασφαλίζει, αξιοπρεπή αμοιβή για την απόκτηση της ελάχιστης επαγγελματικής εμπειρίας. Αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία όταν πρόκειται για επαγγέλματα με υψηλές απαιτήσεις από άποψης προσόντων όπως οι δικηγόροι, οι μηχανικοί και οι ψυχολόγοι.


  Γραφείο Τύπου

  28.9.17

 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ_ΧΟΡΗΓΙΑ

  Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

  Η χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου έρχεται να ενισχύσει περαιτέρω την έμπρακτη στήριξη του κράτους προς τους φοιτητές.

  Φαίνεται ότι η στόχευση των αλόγιστων δαπανών του παρελθόντος έδωσε τη δυνατότητα για βελτίωση της κατανομής των κρατικών πόρων.

  Σημειώνουμε ότι, από την ρύθμιση που δεν καθιστά δικαιούχους όσων η ακίνητη περιουσία υπερβαίνει τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ, δόθηκε σήμερα η δυνατότητα:
  1) να αυξηθεί το πακέτο της κρατικής φοιτητικής μέριμνας ,
  2) να αποφοιτήσουν εκατοντάδες απόφοιτοι που δεν είχαν εκπληρώσει τις οικονομικές απαιτήσεις τους προς τα πανεπιστήμια με την αρωγή του κράτους,
  3) να δημιουργηθεί ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης φοιτητών με τον τίτλο “Φοιτητές σε δράση”, το οποίο, πέραν από υποτροφίες, επιχορηγεί δράσεις που διοργανώνονται από φοιτητές για φοιτητές.

  Άξιο λόγου είναι το γεγονός ότι με το 1,5 εκατομμύριο ευρώ που προστίθεται πλέον επωφελούνται πέραν των 4000 φοιτητών που προηγουμένως δεν τύγχαναν στήριξης.

  Οι μεταρρυθμίσεις που έλαβαν χώρα στο χώρο της εκπαίδευσης τα τελευταία 3 χρόνια μας επιτρέπουν σήμερα να καθορίσουμε την στρατηγική για το μέλλον.
  Ισχυρή πεποίθηση μας είναι ότι ο τόπος μας χρειάζεται ένα Εθνικό Σχέδιο για την Παιδεία. Ας αντικρίσουμε με ειλικρίνεια την εκπαίδευση, από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο, από την δημόσια στην ιδιωτική εκπαίδευση αλλά και την ενισχυτική διδασκαλία.

  Στο πλαίσιο μιας ολιστικής προσέγγισης στα θέματα της παιδείας πρέπει να αντιληφθούμε το συμπληρωματικό ρόλο που έχουν οι εκπαιδευτικοί φορείς, δημόσιοι και ιδιωτικοί.

  Βρίσκεται ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής πρόταση νόμου που εισάγει τομές στην θεσμοθέτηση του ρόλου της ιδιωτικής ενισχυτικής εκπαίδευσης. Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα, αντιλαμβανόμενοι την σημασία που αυτό έχει για την παιδεία του τόπου να συμβάλουν εποικοδομητικά.

  Η δυνατότητα δημιουργίας αξιολογημένων και πιστοποιημένων μικρών αναγνωστήριων κατ’ αναλογία με τα μεγάλα φροντιστήρια έχει τεράστια σημασία. Την ίδια ώρα, η αναγνώριση του θεσμού του περιοδεύοντος εκπαιδευτικού λειτουργού για την μεγάλη εικόνα στην εκπαίδευση που ξεπερνά τα στενά περιθώρια της τυπικής μάθησης στα σχολεία.

  Η δημιουργική συνύπαρξη των φορέων της εκπαίδευσης τόσο του δημοσίου όσο και ιδιωτικού τομέα αποτελεί εφαλτήριο για ολοκληρωμένη μάθηση και κατάρτιση.


  Γραφείο Τύπου

  28.9.2017

 • NEO ΛΟΓΟΤΥΠΟ_ΔΤ

  ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

  Η Νεολαία πατώντας σταθερά και με σεβασμό στις θεμελιακές πράξεις της παράταξής μας επιδιώκει την ανανέωση στην παρουσία της, μέσα από το νέο λογότυπο της το οποίο παρουσίασε στο 19ο Παγκύπριο Συνέδριο της.

  Το νέο λογότυπο της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού αποτελεί αποτέλεσμα καλλιτεχνικού διαγωνισμού. Ο δημιουργός του, Γραφίστας, Αρτέμης Ψαθάς βραβεύτηκε κατά την διάρκεια του Παγκυπρίου Συνεδρίου από τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου.

  Δείτε πιο κάτω τα φιλμάκια που προβλήθηκαν για το νέο λογότυπο της ΝΕΔΗΣΥ στο 19ο Παγκύπριο Συνέδριο:


 • ΣΥΝΕΔΡΙΟ1

  ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΔΗΣΥ ΛΕΜΕΣΟΥ

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού ανακοινώνει την διεξαγωγή του Επαρχιακού Θεματικού Συνεδρίου της στην Λεμεσό με τίτλο «Κύπρος που αλλάζει. Νεολαία που κερδίζει.»

  Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017, στις 18.30 στα νέα γραφεία της Επαρχιακής Γραμματείας στην Οδό Κουρίου 4 (Πάροδος Θεσσαλονίκης) στην Λεμεσό.

  Το Θεματικό Συνέδριο πραγματοποιείται μετά το Παγκύπριο Συνέδριο της παράταξης και έχει ως βάση συζήτησης την παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε και αφορά στην Κύπρο του 2030, το όραμα και τον στρατηγικό σχεδιασμό που οφείλουμε να έχουμε.

  Ο Πρόεδρος της ΝΕΔΗΣΥ, Πέτρος Δημητρίου, θα αναπτύξει  την θεματική με τίτλο «Οι προσδοκίες της νεολαίας από μια Κύπρο που αλλάζει». Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, σχολιάζει «Το νεανικο επιχειρείν στην Κύπρο του αύριο». Ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, αναλύει την δική του εισήγηση για «Μια πολιτεία που αγκαλιάζει τους νέους». Τέλος, ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Ανδρέας Αναγιωτός θα αναφερθεί στο «Πως το Πανεπιστήμιο διασφαλίζει μακρόπνοο όραμα για τους Νέους».

  Πριν την έναρξη του Θεματικού Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των γραφείων, ενώ μετά την λήξη του θα διεξαχθεί σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού της οργάνωσης η εκλογή της νέας Επαρχιακής Γραμματείας.


  19 Σεπτεμβρίου 2017

 • ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ 2

  ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΕΡΜΑΣΟΓΕΙΑΣ & ΥΨΩΝΑ

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού στο πλαίσιο της εστρατείας «ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΕ ΕΛΠΙΔΑ» προχώρησε χθες Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017, στην παράδοση σχολικών ειδών σε δημοτικά σχολεία της επαρχίας Λεμεσού.

  Η εκστρατεία πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με τις ομάδες Σχολικής Εφορείας ΔΗΣΥ Γερμασόγειας και Ύψωνα, στους Δήμους Γερμασόγειας και Ύψωνα και είχε ως στόχο την ενίσχυση των άπορων μαθητών των Δημοτικών Σχολείων των Δήμων.

  Η παράδοση των σχολικών ειδών πραγματοποιήθηκε στο Χριστάκειο Δημοτικό Ποταμού Γερμασόγειας, στο Περιφερειακό Δημοτικό Γερμασόγειας και στο Α, Β και Γ Δημοτικό Σχολείο Ύψωνα.

  Η Νεολαία του Δημοκρατικύ Συναγερμού ευχαριστεί όσους ενίσχυσαν την προσπάθεια για να χαρίσουμε χαμόγελα στο μέλλον της πατρίδας μας με την προσφορά σχολικών ειδών στα κουτιά συλλογής, αποδεικνύοντας  για ακόμη μια φορά αυτό που μας κράτησε ζωντανούς στις τόσες δύσκολες στιγμές που βιώσαμε:  την δύναμη του ενός να σταθεί δίπλα στον άλλον.


  19 Σεπτεμβρίου 2017

 • ΠΟΑΑ1

  ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΔΗΣΥ

  Διοργανώθηκαν την Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017, από την Παγκύπρια Οργάνωση Αποκατάστασης Αναπήρων ( Π.Ο.Α.Α) Λεμεσού, φιλικοί αγώνες τοξοβολίας στο στάδιο Γερμασόγειας , στους οποίους έλαβαν μέρος αθλητές με αναπηρίες.

  Είχαμε την ιδιαίτερη τιμή να καλεστούμε και να παρευρεθούμε, βραβεύοντας τους αθλητές.

  Στο πλαίσιο του κοινωνικού μας έργου, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια και τον αγώνα που διεξάγει η Π.Ο.Α.Α Λεμεσού, έχουμε ενισχύσει την Οργάνωση με την αγορά και παραχώρηση ειδικού εξοπλισμού τοξοβολίας για τους αθλητές . Στόχος μας ως Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι όποτε και όπως μπορούμε να στηρίζουμε τέτοιου είδους Οργανώσεις και υπόσχεση μας, μέσα από τις δράσεις μας, να ενισχύουμε την προσπάθεια που καταβάλλουν.


  Γραφείο Τύπου

  16.9.2017

 • 14μηνες_δτ

  ΓΙΑ 14 ΜΗΝΕΣ…ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ

  Αυτή την εβδομάδα ολοκληρώνεται για πρώτη φορά η απόλυση της σειράς στρατευσίμων στους 14 μήνες. Από την ίδρυση της Εθνικής Φρουράς πάγιο αίτημα της κοινωνίας αποτέλεσε τόσο η μείωση της διάρκειας αλλά και η ουσιαστική παρουσία των νέων στο στράτευμα. Η ΝΕΔΗΣΥ συγχαίρει τους νέους μας που απολύθηκαν πρόσφατα και τους εύχεται καλή σταδιοδρομία.

  Εκτός από την μείωση σε 14 μήνες θητεία έχει προχωρήσει και το σχέδιο “14 Προγράμματα Θετικών Κινήτρων” που μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για μια παραγωγική θητεία. Με την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης μπορούμε να εμβαθύνουμε περαιτέρω σε αυτά τα θετικά κίνητρα.

  Όλα αυτά συμβάλλουν στην αύξηση του ηθικού των στρατευμένων ενώ το μείγμα του προσωπικού της ΕΦ αποκτά αυξημένο επαγγελματισμό που σίγουρα θα επηρεάσει και τους κληρωτούς.

  Ωστόσο ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της μεταρρύθμισης αφορά και στην μείωση της φυγοστρατίας. Απόρροια σαφώς της μείωσης της θητείας αλλά και των θετικών κινήτρων που αναφέρονται πιο πάνω έχει επιτευχθεί η ραγδαία μείωση μέχρι και 90% των κληρωτών που λαμβάνουν αναστολή. Εκκρεμεί βέβαια ενώπιον της Βουλής νομοθεσία που θα καταστήσει την φυγοστρατία παρελθόν και πρέπει να προωθηθεί άμεσα για ψήφιση.

  Με θεσμοθετημένη την αξιοκρατία και την ισονομία η ΝΕΔΗΣΥ θεωρεί ότι η  φυγοστρατία θα εκλείψει ως φαινόμενο. Σίγουρα η νεολαία θα προτιμούσε, υπό διαφορετικές συνθήκες, να ζητά την πλήρη κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας. Όσο όμως οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν αποτελεί ευθύνη του κάθε νέου να φέρει σε πέρας την υποχρέωση που αναλαμβάνει ως νέος πολίτης έναντι της δημοκρατίας. Εξάλλου σε μια δημοκρατία οι πολίτες δεν  έχουν μόνο δικαιώματα και οι νέοι που επιθυμούν να δώσουν το δικό τους χρώμα στο ήθος της πατρίδας μας οφείλουν να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και να αξιώνουν τα δικαιώματα τους κατά τρόπο ταυτόσημο.

  14 Σεπτεμβρίου 2017

 • DIAFWTISHS2

  ΤON ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ, ΟΧΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ-ΓΡΑΠΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΕΔΗΣΥ

  Φαίνεται πως ο λογαριασμός που καλέστηκαν να πληρώσουν οι νέοι με την οικονομική κρίση δεν έχει τελειωμό. Με λύπη μας παρατηρούμε μάλιστα σε αυτή την φαρσοκομωδία να μετέχουν και πολιτικές οργανώσεις νεολαίας, προς άγραν, βέβαια, ψήφων και ικανοποίησης κομματικών ακροατηρίων.

  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση λοιπόν της ΕΔΟΝ, η οποία χωρίς επαλήθευση αναδημοσιεύεται από διάφορα ΜΜΕ, η Νεολαία του ΔΗΣΥ πήρε από το Υπουργείο Εξωτερικών το 2015 ποσό των 6 χιλιάδων ευρώ, ενώ το ίδιο έτος ψηφίστηκε νομοθεσία που καθορίζει ως ανώτατο ποσό επιχορήγησης τις 25 χιλιάδες ευρώ για τον Δημοκρατικό Συναγερμό και τις συνδεδεμένες με αυτόν οργανώσεις. Το ίδιο ποσό και για το ΑΚΕΛ. Επομένως, προσθετικά οι 24 χιλιάδες ευρώ που πήρε ο ΔΗΣΥ και οι 6 χιλιάδες ευρώ που πήρε η ΝΕΔΗΣΥ, συνιστούν παραβίαση της νομοθεσίας κατά 5 χιλιάδες ευρώ.

  Αυτό που βολικά παραλείπεται, είναι η αναφορά, πως η επιχορήγηση αφορούσε σε Συνέδριο Νεολαίας όλων των Νεολαίων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (YEPP) στην Κύπρο, το οποίο διεξήχθη το 2014. Όταν, δηλαδή, η νομοθεσία δεν απαγόρευε κάτι τέτοιο. Η σχετική αίτηση για χρηματοδότηση, καθώς και όλα τα παραστατικά εξόδων αφορούσαν το 2014, όπως εξάλλου μπορεί κανείς εύκολα να αντιληφθεί στην εγκριτική επιστολή του Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία και επισυνάπτεται. Συγκεκριμένα, στην επιστολή ημερομηνίας στις 28 Νοεμβρίου το ΥΠΕΞ ενημερώνει για την επιχορήγηση στο σχετικό αίτημα που υποβλήθηκε ενωρίτερα το 2014 και στην επιστολή ημερομηνίας 27 Μαΐου 2015 ενημερώνει για το επιπλέον αίτημα που υποβλήθηκε 05 Δεκεμβρίου του 2014.  Συνεπώς, οι αιτιάσεις ότι η ΝΕΔΗΣΥ έλαβε επιχορήγηση αλλά η ΕΔΟΝ όχι, καθορίζεται από το γεγονός ότι η ΝΕΔΗΣΥ αιτήθηκε το 2014 και όχι το 2015, όπως η ΕΔΟΝ. Σημειώνεται ότι, η ΕΔΟΝ από το εν λόγω ταμείο έλαβε χορηγίες και για το 2014 και για το 2015.

  Δυστυχώς για ακόμη μια φορά το λογαριασμό της διαστρέβλωσης και της παραποίησης θα τον πληρώσουν οι νέοι και η κοινωνία. Ας είναι αυτή τη φορά ο λογαριασμός αυτός να καταλήξει στο τραπέζι των Προεδρικών Υποψηφίων, οι οποίοι και προκαλούν όλη αυτή την κατάσταση. Αντί να κοιτάξουμε στα μάτια, νέους και κοινωνία και να τους παρουσιάσουμε το όραμα μας για την Κύπρο που οραματιζόμαστε τα επόμενα χρόνια, αρκούμαστε στη λάσπη και την ισοπέδωση.

  Αν ως νέοι στην πολιτική, φέρνουμε μαζί μας νέα ήθη και μπορούμε να επικαλεστούμε ότι όλη αυτή την κατάσταση δεν τη δημιουργήσαμε εμείς, αλλά την πληρώσαμε και ότι έχουμε να δείξουμε κάτι διαφορετικό από όλους τους άλλους, ας κάνουμε αρχή παραδεχόμενοι λάθη και παραλήψεις. Ως νέοι πρέπει να μπορέσουμε καλύτερα.


  Γραπτή Ανακοίνωση

  Προέδρου Νεολαίας ΔΗΣΥ

  Πέτρου Δημητρίου

  12 Σεπτεμβρίου 2017

 • πδ2

  ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΔΗΣΥ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

  Το 21ο Παγκύπριο Εκλογικό Συνέδριο της ΝΕΔΗΣΥ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2017, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

  Μετά την λήξη του επίσημου μέρους του συνεδρίου, βάση καταστατικού (Άρθρο 12-Αρμοδιότητες του Παγκυπρίου Συνεδρίου) πραγματοποιήθηκε η εκλογή των εκλελεγμένων μελών του Εκτελεστικού Γραφείου και των 50 μελών του Ανωτάτου Συμβουλίου της οργάνωσης.

  Στην Προεδρία της οργάνωσης για την επόμενη διετή θητεία συνεχίζει ο Πέτρος Δημητρίου, ενώ στις υπόλοιπες θέσεις της ηγεσίας έχουν εκλεγεί οι ακόλουθοι:

  Αναπληρωτής Πρόεδρος: Θεόδουλος Ιωάννου

  Αντιπρόεδρος Α: Ισαβέλλα Τύμβιου

  Αντιπρόεδρος Β: Χρήστος Παπάμιχαηλ

  Αντιπρόεδρος Γ: Λούκας Αλαμπρίτης

  Υπεύθυνος Μαθητικού: Μιχάλης Κατσούρης

  Διευκρινίζεται ότι η σύνθεση του εκτελεστικού γραφείου της οργάνωσης θα ολοκληρωθεί με την εκλογή του Γενικού Γραμματέα και επικύρωση του Διευθυντή Οικονομικών και Διοίκησης και Διευθυντή Επικοινωνίας από το Ανώτατο Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί, βάση καταστατικού, εντός 20 ημερών μετά την λήξη του Παγκυπρίου Συνεδρίου. Επιπλέον, το Ανώτατο Συμβούλιο θα εκλέξει τα 10 μέλη του Πολιτικού Γραφείου.


  Γραφείο Τύπου

  11 Σεπτεμβρίου 2017

 • ΠΣ1

  ΚΥΠΡΟΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ. ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ. | ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού διοργανώνει το 21ο Παγκύπριο Συνέδριο της το Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2017, και ώρα 10.00 πμ στην Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στην Λευκωσία.

  Σε ένα περιβάλλον που αλλάζει και δημιουργεί νέα δεδομένα θα παρουσιαστούν εισηγήσεις της ΝΕΔΗΣΥ που αφορούν στην στήριξη και ενδυνάμωση των νέων μέσα από ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο που αντιλαμβάνεται και τοποθετεί το νέο και τις ανάγκες του σε προτεραιότητα.

  Κύριος Ομιλητής θα είναι η Α.Ε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης.

  Τέλος, το Παγκύπριο Συνέδριο θα εκλέξει το νέο Εκτελεστικό Γραφείο, καθώς και τα μέλη του νέου Ανωτάτου Συμβουλίου.


  Γραφείο Τύπου

  31 Αυγούστου 2017

 • dt

  Η ΝΕΔΗΣΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ LIMASSOL FITNESS FESTIVAL

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς ανακοινώνει την συμμετοχή της στην κοινωνική πλατφόρμα «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ», καθώς και την στήριξη των δράσεων της .

  Η κοινωνική πλατφόρμα ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ αποτελεί σύμπραξη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και Οργανώσεων Νεολαίας της Κύπρου με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για κοινωνικά ζητήματα. Επιπλέον, σε συνεργασία με κοινωνικούς εταίρους, ιδρύματα και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις προχωρεί στην συνδιοργάνωση εκστρατειών για την οικονομική ενίσχυση Ιδρυμάτων και ΜΚΟ με κοινωνική και φιλανθρωπική δράση.

  H πρώτη κοινωνική εκστρατεία αποτελεί συνδιοργάνωση της Κοινωνικής Πλατφόρμας «Νοιάζομαι» και του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων.

  Με σύνθημα «YES you can! CFM for Hope» γινόμαστε ένα με κάθε καρκινοπαθή και πορευόμαστε μαζί του. Στόχος με την συνδιοργάνωση τριών φιλανθρωπικών δράσεων η οικονομική ενίσχυση του συνδέσμου  και η στήριξη των καρκινοπαθών συνανθρώπων μας.

  Το LIMASSOL FITNESS FESTIVAL, αποτελεί την πρώτη φιλανθρωπική δράση,  η οποία θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 29 Ιουλίου 2017, στο Oceania Bar στην παραλία του Ladies Mile, στην Λεμεσό.

  Το Φεστιβάλ ξεκινάει στις 12 πμ και περιλαμβάνει ομαδικά προγράμματα εκγύμνασης (από τις 4μμ) και ατομικούς διαγωνισμούς, ενώ θα ολοκληρωθεί με ένα διαφορετικό beach party.

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού καλεί το κοινό όπως στηρίξει τόσο τo Limassol Fitness Festival όσο και τις υπόλοιπες δράσεις που θα ακολουθήσουν. Γιατί μπορεί να νικηθεί. Μπορείς. Μπορούμε.


  *Το πλήρες πρόγραμμα του Limassol Fitness Festival μπορείτε να βρέιτε πιο κάτω:

  dtff

   

 • ΚΙΝΑ_ΕΘΝΙΚΗ

  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ “ΧΡΥΣΗ” EΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ BEACH HANDBALL

  H Nεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού συγχαίρει την Εθνική Ανδρών Beach Handball, η οποία χάρισε μια ακόμη μεγάλη επιτυχία στην χώρα μας με την κατάκτηση της 1ης θέσης στο Τουρνουά της WeiHai στην Κίνα.

  Στο διεθνές Τουρνουά στην Κίνα με συμμετοχή 13 ομάδων στην Κατηγορία Ανδρών και 13 στην Κατηγορία των Γυναικών, οι παίκτες της εθνικής μας ομάδας κατέθεσαν ψυχή στα 7 συνεχόμενα παιχνίδια που διεξήχθηκαν σε ένα τριήμερο.

  Η Εθνική μας Ομάδα πέρασε αήττητη από τον Όμιλο πετυχαίνοντας 5 νίκες, ενώ κέρδισε στον ημιτελικό το Βιετνάμ με 2-0.

  Στον μεγάλο τελικό μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι κέρδισε την Ουγγαρία στην διαδικασία των πέναλτι. Κέρδισε το πρώτο σετ με 20-16, έχασε το 2ο με 17-16 και επικράτησε στην διαδικασία των πέναλτι με 8-4 φτάνοντας στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

  Είναι μέσα από τέτοιες διακρίσεις που οφείλουμε να αντιληφθούμε την σπουδαιότητα του αθλητισμού αλλά και το χρέος που έχουμε ως πολιτεία να σταθούμε αρωγός στην προσπάθεια τους.


  28.6.2017

 • anwtato1

  ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΔΗΣΥ (ΗΜΕΡ. 22.6.2017)

  Το Ανώτατο Συμβούλιο της ΝΕΔΗΣΥ σε χθεσινή συνεδρία του (ημερομηνίας 22.6.2017), αποφάσισε ομόφωνα όπως εγκρίνει την εισήγηση του Εκτελεστικού Γραφείου της οργάνωσης για αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής του Παγκυπρίου Συνεδρίου.

  Το Εκτελεστικό Συμβούλιο εισηγήθηκε όπως το Παγκυπρίο Συνέδριο, το οποίο σε προηγούμενη του συνεδρία το Ανώτατο Συμβούλιο είχε ορίσει για την 1η Ιουλίου, μεταφερθεί εντός Σεπτεμβρίου λόγω τον πρόσφατων εξελίξεων στο Κυπριακό και την προσήλωση τόσο της Νεολαίας όσο και του Δημοκρατικού Συναγερμού στις εξελίξεις της Ελβετίας.

  Διευκρινίζεται ότι η υποβολή υποψηφιοτήτων για την Ανώτατη Ηγεσία, το Ανώτατο Συμβούλιο και τα Επαρχιακά Συνέδρια έχουν λήξει σύμφωνα με τα χρονοδιάγραμματα που βάσει καταστατικού το Ανώτατο Συμβούλιο έχει ορίσει.

  Ως εκ τούτου, η ΝΕΔΗΣΥ ενημερώνει τα μέλη της ότι δε θα υπάρξει οποιαδήποτε εκ νέου διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων είτε ακύρωση των υφιστάμενων, αφού η απόφαση αφορά μόνο στην αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής του Παγκυπρίου Συνεδρίου, για την οποία θα ενημερωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.


  23 Ιουνίου 2017

 • 900Χ506 ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΙΜΟΔΟΤΗ-ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ Π. ΣΩΦΡΟΝΙΟΥ

  Η 14η Ιουνίου καθιερώθηκε το 2004 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο ως η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη.

  Φέτος το μήνυμα για την Παγκόσμια ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη είναι «Τί μπορείς να κάνεις; Δώσε αίμα. Δώσε τώρα. Δίνε συχνά.». Η εκστρατεία τονίζει το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει κάθε άνθρωπος βοηθώντας τους συνανθρώπους του σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, προσφαίροντας το πολύτιμο δώρο του αίματος. Επικεντρώνεται επίσης στο γεγονός ότι είναι σημαντική η τακτική αιμοδοσία, έτσι ώστε τα αποθέματα αίματος να είναι επαρκής πριν εμφανιστεί οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη.

  Στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη αποτελεί η ενθάρρυνση των νέων να γίνουν αιμοδότες αλλά και όλων των ανθρώπων ουτως ώστε να προσφέρουν αίμα για να ενισχύσουν την ετοιμότητα των υπηρεσιών υγείας στην κοινότητά τους σε περιπτώσεις εκτάκτης ανάγκης. Περαιτέρω, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την ανάγκη για τακτική μη αμοιβόμενη δωρεά αίματος σε εθελοντική βάση όλο το χρόνο προκειμένου να υπάρχουν επαρκή αποθέματα αίματος.

  Αιμοδότες μπορούν να είναι όσοι είναι υγιείς και δεν έχουν κρυολόγημα, γρίπη ή άλλη ασθένεια την ημέρα της αιμοδοσίας, είναι ηλικίας μεταξύ 17-65 ετών, το βάρος σώματος είναι τουλάχιστον 50 κιλά, η αιμοσφαιρίνη τους είναι στα φυσιολογικά επίπεδα, έχουν ασφαλισμένο τρόπο ζωής, πριν την αιμοδοσία δεν έχουν καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά και δεν έχουν υποβληθεί σε μεγάλη χειρουργική επέμβαση ή έχουν προσβληθεί από βαριά νόσο κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου.

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού, στo πλαίσιo της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη και θέλοντας να ενισχύσει την προσπάθεια που καταβάλλετε, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στις 26 Ιουνίου 2017 στα νέα γραφεία της στην Λεμεσό (Όδος Κουρίου, πάροδος Θεσσαλονίκης) από τις 18.30 μέχρι τις 20.30.

  Η αιμοδοσία πραγματοποιείται στη μνήμη του συναγωνιστή Παναγιώτη Σωφρονίου, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 24 χρονών στις 24 Ιουνιου 2014. Ο Παναγιώτης υπήρξε ένα από τα πιο αξιόλογα στελέχη της Νεολαίας, στέλεχος της ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΑΘΗΝΑΣ και Πρόεδρος της ΕΦΕΚ Αθηνών.

  Πληροφορίες-Δήλωση Συμμετοχής: Χριστίνα 99 574933

 • CAPITAL1

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΔΗΣΥ ΣΤΟ CAPITAL TV | ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ


  Παρέμβαση στο Κεντρικό Δελττίο Ειδήσεων του Capital TV για την παρουσίαση της Εθνικής Στρατηγικής για τη Νεολαία, το όραμα και τα θέλω των νέων.

  30.05.2017

 • onek1_31.5

  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΝΕΚ

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού χαιρετίζει  την ψεσινή παρουσίαση της  Εθνικής Στρατηγικής για τη Νεολαία από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, ακολουθώντας την πολύ πρόσφατη υιοθέτηση της από το Υπουργικό Συμβούλιο.  Η Στρατηγική αποτελεί την πρώτη συντεταγμένη και οργανωμένη ενέργεια του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου προς εξυπηρέτηση του βασικότερου πυλώνα της αποστολής του, αυτού της συμβολής στην παραγωγή πολιτικής για τη νεολαία.

  Κατόπιν διαβουλεύσεων με περισσότερους από 3000 νέους σε Εθνικές Συνόδους Νέων, αστικές και άλλες περιφερειακές συναντήσεις και λαμβάνοντας υπόψη ποιοτικές και ποσοτικές εξειδικευμένες έρευνες χαράχθηκε αυτό το σχέδιο ενδυνάμωσης των νέων.

  Η Εθνική Στρατηγική για τη Νεολαία αποτελεί εξειδικευμένο έγγραφο πολιτικής, το οποίο καταγράφει το όραμα και τα θέλω των νέων σε βάθος έξι χρόνων. Συγκεκριμένα, προσαρμόζει στα τοπικά δεδομένα τους οκτώ άξονες, οι οποίοι περιγράφονται και στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τη Νεολαία. Οι εν λόγω άξονες αφορούν: την κοινωνική ενσωμάτωση, την δημιουργικότητα και τον πολιτισμό, την απασχόληση και την κατάρτιση, την συμμέτοχή, τον εθελοντισμό, την υγεία και ευεξία και τους νέους και τον κόσμο.

  Βασική αρχή της Εθνικής Στρατηγικής είναι ότι, ό,τι αφορά τους νέους συναποφασίζεται με τους νέους. Παράλληλα, όραμα της είναι όλοι οι νέοι ανεξαιρέτως οι νέοι της Κύπρου να έχουν τις ευκαιρίες και την ενδυνάμωση ώστε να φτάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους μέσω πολιτικών και δράσεων σε στοχευμένους τομείς.

  Με σκοπό την επιτυχία του οράματος, συγκροτείται μηχανισμός παρακολούθησης και εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της Δια-υπηρεσιακής Ομάδας Εργασίας, η οποία θα διασφαλίζει τη διατομεακή προσέγγιση στα θέματα νεολαίας, ο διαρκής συντονισμός και η συνεργασία όλων των φορέων του κράτους που ασχολούνται με τα θέματα νεολαίας. Για την υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής θα καταρτιστούν δύο Σχέδια Δράσης τριετούς πλάνου, τα οποίο καταλήγουν σε ετήσιες εκθέσεις προόδου.

  Καταληκτικά, επισημαίνουμε ότι με αυτή την ενέργεια αποδεικνύεται στην πράξη ότι οι νέοι που κατέχουν θέσεις ευθύνης και διοίκησης μπορούν να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε πρόκληση, όταν εκφράζουν ολοκληρωμένες προτάσεις πολιτικής και διαφάνειας.

  31.05.2017

 • poreis2

  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ 2017

  Βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις μέρες το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Κύπρου 2017, το οποίο διοργανώνεται από την Accept ΛΟΑΤΙ Κύπρου, την Αντιπροσωπία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, το Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κύπρο και με τη στήριξη του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου και άλλων φορέων. Βασικός στόχος του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Κύπρου 2017 είναι η καταπολέμηση της ρητορικής μίσους, δηλαδή της δημόσιας προώθησης ομοφοβικής ή τρανσφοβικής βίας ή μίσους.

  Η ομοφοβική και τρανσφοβική ρητορική μίσους, η οποία καταδικάζεται μέσω πρόνοιας του Ποινικού Κώδικα που εισήχθηκε το 2015, διαχωρίζεται νομοθετικά από ρητορική μίσους άλλων μορφών (λ.χ. φυλετική, θρησκευτική, εθνική ρητορική μίσους), η οποία καταδικάζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του περί της Καταπολέμησης Ορισμένων Μορφών και Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου Νόμου του 2011 (N. 134(I)/2011). Βασική διαφορά των εν λόγω πανομοιότυπων διατάξεων είναι οι ποινές που προβλέπονται. Ειδικότερα, για την ομοφοβική και τρανσφοβική ρητορική μίσους προβλέπεται ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει τα τρία χρόνια και/ή χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις πέντε χιλιάδες ευρώ, ενώ για τις άλλες μορφές ρητορικής μίσους προνοείται ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει τα πέντε χρόνια και/ή χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις δέκα χιλιάδες ευρώ.

  Η ΝΕΔΗΣΥ θεωρεί ότι η διαφορά στις ποινές που εισάγονται από τις εν λόγω πρόνοιες, αποτελεί αδικαιολόγητη διάκριση σε βάρος των ομοφυλόφιλων και των τρανς ατόμων, η οποία πρέπει να αρθεί ούτως ώστε οι ποινές οι οποίες προβλέπονται για την ομοφοβική και τρανσφοβική ρητορική μίσους να εξυψωθούν και να είναι ίδιες με αυτή άλλων μορφών ρητορικής μίσους, ενώ παράλληλα, θα πρέπει η ομοφοβική και τρανσφοβική ρητορική μίσους να ενταχθεί στον Περί της Καταπολέμησης Ορισμένων Μορφών και Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας Νόμο του 2011.

  Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Κύπρου 2017, η ΝΕΔΗΣΥ έλαβε μέρος σε εκδήλωση κατα την οποία ο Πρόεδρός της, Πέτρος Δημητρίου, συζήτησε με άλλους αρχηγούς κομματικών ομάδων νεολαίας για τη ρητορική μίσους και την επίδραση στη νεολαία. Περαιτέρω, η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού θα συμμετέχει στην Πορεία Υπερηφάνειας την Κυριακή, 28 Μαιού 2017, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι αποτελεί αδήριτη ανάγκη ένα κράτος δικαίου να προστατεύει χωρίς διακρίσεις όλους τους πολίτες του και ταυτόχρονα να ενεργεί με γνώμονα τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως αυτά κατοχυρώνονται τόσο στο Σύνταγμα και την κυπριακή νομοθεσία, όσο και σε σωρεία διεθνών συνθηκών οι οποίες εφαρμόζονται στην κυπριακή έννομη τάξη.

  27.5.2017

 • survivor1

  8η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΜΑΚΙ

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού, ανακοινώνει τη διοργάνωση της 8ης κατά σειρά καλοκαιρινής κατασκήνωσης για τους μαθητές της Νεολαίας. Η κατασκήνωσή θα πραγματοποιηθεί φέτος, από τις 03 Ιουλίου 2017 μέχρι και τις 08 Ιουλίου 2017 στο Λατσί, στην Πόλη Χρυσοχούς και συγκεκριμένα στο Nicki Holiday Resort.

  Μέσα από ένα ισορροπημένο ημερήσιο πρόγραμμα, οι μαθητές θα αναπτύξουν ικανότητες συνεργασίας μέσα από ομαδικές ψυχαγωγικές δραστηριότητες, θα ενημερωθούν για την πλούσια ιστορία του τόπου μας μέσα  από εκδρομές σε ιστορικούς χώρους και φυσικές ομορφιές της ευρύτερης περιοχής της Πόλης Χρυσοχούς και τέλος θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια.

  Όλα τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν τη Δευτέρα, 03 Ιουλίου στις 09.00 από διάφορα σημεία της Κύπρου για την Πόλη Χρυσοχούς. Ο καθορισμός των σημείων θα γίνει ανάλογα με τη συμμετοχή. Η επιστροφή είναι προγραμματισμένη για τo Σάββατο 08 Ιουλίου στις 16.00.

  Για να μπορέσει να συμμετάσχει ένας μαθητής στην κατασκήνωση, θα πρέπει να επιστρέψει την δήλωση συμμετοχής συμπληρωμένη στους κατά πόλεις επαρχιακούς γραμματείς της ΜΑΚΙ, ή στα κεντρικά γραφεία της ΝΕΔΗΣΥ, μέχρι την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017. Για την καλύτερη δυνατή οργάνωση της κατασκήνωσης, θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέλη).

  Σημειώνεται ότι η κατασκήνωση απευθύνεται σε μαθητές/τριες 14 – 17 ετών. Για περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία:

  Κεντρικά Γραφεία ΝΕΔΗΣΥ:  Κούλλα 22757999-Λούης 96868616

  Βρείτε την αίτηση συμμετοχής εδώ!


  8i kataskinwsi maki

 • PAGKIPRIO SINEDRIO

  ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΝΕΔΗΣΥ

  Με ομόφωνη απόφαση του σε χθεσινή συνεδρία, το Ανώτατο Συμβούλιο της ΝΕΔΗΣΥ όρισε την 1η Ιουλίου 2017 ως την ημέρα διεξαγωγής του Καταστατικού Παγκυπρίου Συνεδρίου της οργάνωσης.

  Επιπλέον, αποφάσισε όπως τα Επαρχιακά Συνέδρια συγκληθούν από την 10η μέχρι την 14η Ιουλίου 2017.

  Ως εκ τούτου, βάση του καταστατικού της οργάνωσης, η τελευταία ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων για την Ανώτατη Ηγεσία της ΝΕΔΗΣΥ, το Ανώτατο Συμβούλιο καθώς και τα Επαρχιακά Συμβούλια έχει οριστεί η 2α Ιουνίου 2017.

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού ενημερώνει τα μέλη της ότι η υποβολή υποψηφιοτήτων θα πραγματοποιείται δια χειρός στα Κεντρικά Γραφεία της οργάνωσης (Πινδάρου και Σκόκου 2, Λευκωσία) και στον Γενικό Γραμματέα της, Χρήστο Παπαμιχαήλ.

  Όλες οι θέσεις, αρμοδιότητες και υποχρεώσεις των οργάνων και αξιωματούχων της ΝΕΔΗΣΥ ορίζονται από το καταστατικό της οργάνωσης, στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να απευθυνθούν πριν την υποβολή της υποψηφιότητας τους.


 • eds1

  O ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

  Μετά από σχεδόν δύο χρόνια μεθοδικής και πετυχημένης Προεδρίας στο European Democrat Students (EDS), τη φοιτητική νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP), ο Γιώργος Χατζηγεωργίου εκλέγηκε με ισχυρή και δεδηλωμένη πλειοψηφία στο Εκτελεστικό Συμβούλιο Νεολαίας του Συμβουλίου της Ευρώπης (Advisory Council on Youth).

  Το Advisory Council on Youth του Συμβουλίου της Ευρώπης απαρτίζεται από τους εκλελεγμένους εκπροσώπους Ευρωπαικών Μη Κυβερνητικών Οργανισμών (ΜΚΟ) και Συμβουλίων Νεολαίας Χωρών οι οποίοι παρέχουν γνώμες και συμβουλές για όλες τις δραστηριότητες στον τομέα της Νεολαίας. Επίσης εξασφαλίζει τη συμμετοχή των νέων σε όλες τις δραστηριότητες του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ο τομέας της Νεολαίας του Συμβουλίου της Ευρώπης λειτουργεί με βάση την συνεργασία μεταξύ του Advisory Council και των Κυβερνήσεων, σε αυτό που είναι γνωστό ως co-management system.

  Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω επιτυχία της ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ αποτελεί επιτυχία για την Κύπρο, καθώς και την ευρύτερη κεντροδεξιά νεολαία στην Ευρώπη. Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού εύχεται καλή συνέχεια στα καθήκοντα του στο EDS τους εναπομείναντες μήνες και κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

  26 Aπριλίου 2017

 • κροτιδες

  Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΟΤΟ ΜΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ


  Μήνυμα ΝΕΔΗΣΥ προς νεολαία για τη χρήση κροτίδων

  Θέλουμε για μία ακόμη χρονιά να απευθυνθούμε προς όλους και να στείλουμε το μήνυμα πως η γιορτή του Πάσχα, η μεγαλύτερη χριστιανική γιορτή, πρέπει να είναι μόνο γιορτή χαράς και όχι πόνου. Γιορτή με μηνύματα αισιοδοξίας και όχι μέρα θλίψης.

  Τα βεγγαλικά και οι κροτίδες με την φοβερή κατάχρηση τους που διακρίνουμε ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο δεν πρέπει να αποτελούν έθιμο και παράδοση αλλά διαστρέφουν το νόημα των ημερών.

  Τα τραγικά παραδείγματα τραυματισμών, εγκαυμάτων , ακρωτηριασμών ακόμα και θανάτων που είδαμε τα τελευταία χρόνια καταδεικνύουν ότι η χρήση τους είναι επικίνδυνη όσο ικανό  και αν θεωρεί κάποιος τον εαυτό  του.

  Η ΝΕΔΗΣΥ , απευθύνει έκκληση προς όλους τους νέους του τόπου μας:

  Μείνετε μακριά από τα βεγγαλικά και τις κροτίδες.

  Γιορτάστε με κατάνυξη και όχι με τρόμο και πόνο.

  Την ίδια ώρα θέλουμε να απευθυνθούμε και προς τους γονείς, με την παρότρυνση να προσέχουν τι αγοράζουν για τα παιδιά τους ιδιαίτερα τα πιο μικρά.

  Ενημερωθείτε, ευαισθητοποιηθείτε, εξηγείστε στα παιδιά. Δώστε τους να καταλάβουν την αξία της ζωής και διδάξετε τους πως η υγεία τους αξίζει πολύ περισσότερο από τον κρότο μίας στιγμής.

  Καλό Πάσχα σε όλο τον κόσμο και τις καλύτερες ευχές για την ταλαιπωρημένη μας πατρίδα.

  13 Απριλίου 2017

   

 • rizokarpaso_anak

  ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΡΙΖΟΚΑΡΠΑΣΟΥ Η ΝΕΔΗΣΥ

  Επίσκεψη στο Σχολείο του Ριζοκαρπάσου πραγματοποίησε η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού στο πλαίσιο της παγκύπριας εκστρατείας της για συλλογή σχολικών ειδών και ενίσχυση των μαθητών του τόπου μας.

  Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017. Την αντιπροσωπεία της ΝΕΔΗΣΥ υποδέχθηκε η Διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Σχολείου.

  Στο εξατάξιο γυμνάσιο του Ριζοκαρπάσου, το οποίο φέτος συμπληρώνει  τα 100 χρόνια λειτουργίας του, φοιτούν 8 μαθήτριες και 9 μαθητές, στο Δημοτικό Σχολείο 7 μαθήτριες και 6 μαθητές, στην Προδημοτική 1 μαθήτρια, ενώ στο Νηπιαγωγείο 2 κορίτσια και 5 αγόρια.

  Η επίσκεψη στο Σχολείο του Ριζοκαρπάσου δεν αποτελεί για τη Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού κοινωνική ευθύνη μα καθήκον και υποχρέωση στη μοναδική φλόγα που φωτίζει ακόμη την ιστορία μας και τη γη των προγόνων μας.

  Γραφείο Τύπου

  6 Απριλίου 2017

 • yepp1

  Η ΝΕΔΗΣΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

  Στις εργασίες του πανευρωπαϊκού συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), στην Μάλτα, είχε την ευκαιρία να συμμετέχει η ΝΕΔΗΣΥ στις 29 και 30 Μαρτίου.

  Παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου έλαβε χώρα η χειμερινή σχολή των Ευρωπαίων Δημοκρατών Φοιτητών (EDS), της οργάνωσης φοιτητών του ΕΛΚ. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2015 της οργάνωσης προεδρεύει ο Γιώργος Χατζηγεωργίου εκ μέρους της Φοιτητικής Παράταξης Κυπρίων Πρωτοπορία.

  Η Νεολαία του ΕΛΚ (με αντιπρόεδρο τον Χριστόδουλο Ιωάννου από την ΝΕΔΗΣΥ) είχε σειρά συναντήσεων στο πλαίσιο του συνεδρίου.

  Κατά τη διαδικασία του συνεδρίου το ΕΛΚ εξέδωσε ισχυρό ψήφισμα για την Κύπρο που ενισχύει τις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για απαλλαγή της Κύπρου από την Τουρκική κατοχή. Η ΝΕΔΗΣΥ αντιλαμβάνεται την ευρεία εκπροσώπηση που έχει στα ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα ως ιδιαίτερα σημαντικό βήμα για διαφώτιση και προώθηση των προτεραιοτήτων μας.

  31 Mαρτίου 2017

 • ΕΟΚΑ_ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΡΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΟΚΑ 55-59

  Εξήντα δύο χρόνια, συμπληρώνονται φέτος, από την ιστορική ημέρα της 1ης Απριλίου 1955. Η αιματοβαμμένη ιστορία μας, γράφει από τότε με χρυσά γράμματα «Ε.Ο.Κ.Α. 1955-59». Το δοξασμένο αυτό κεφάλαιο της Κυπριακής Ιστορίας, αποδεικνύει περίτρανα πως τα παλληκάρια της Κύπρου, υπήρξαν άξιοι απόγονοι των Ελλήνων προγόνων τους, αφού στο ζύγιασμα της προσωπικής τους ζωής και του εθνικού συμφέροντος, τίποτε δεν είχε μεγαλύτερη αξία από την ελευθερία της πατρίδος τους. Η τόση αυταπάρνηση αλλά και η πίστη τους στα εθνικά ιδεώδη, οδήγησαν τελικά στην αποτίναξη των Άγγλων αποικιοκρατών από το νησί μας.

  Ο αγώνας της Ε.Ο.Κ.Α., αποτελεί σήμερα φάρο ελπίδας και μας θυμίζει αδιαλείπτως, πως η νίκη δεν ανήκει πάντα στους ισχυρούς, αλλά σε αυτούς που με προσήλωση στους στόχους τους, αγωνίζονται μέχρι τέλους για τη διαφύλαξη των ιδανικών τους.

  Η Ε.Ο.Κ.Α. 55-59, αποτελεί κεφάλαιο εθνικής υπερηφάνειας και μνήμης και θα πρέπει να διαφυλάσσεται με υπευθυνότητα, ώστε η ιστορική και εθνική μας παρακαταθήκη, να δοθεί αναλλοίωτη στα παιδιά μας, και σε όλες τις επόμενες γενιές.

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού καλεί όλα τα μέλη και φίλους της οργάνωσης όπως συμμετέχουν μαζικά σε όλες τις ανά επαρχία εκδηλώσεις μνήμης και τιμής, οι οποίες διοργανώνονται από οργανωμένα σύνολα, σωματεία και τοπικές επιτροπές ΔΗΣΥ και ΝΕΔΗΣΥ.


  Λευκωσία:

  ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ – 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 7.30ΜΜ – ΣΩΜ. ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ. ΟΜΙΛΗΤΗΣ Δ. ΤΑΛΙΑΔΩΡΟΣ – ΛΥΚΕΙΑΡΧΗΣ

  ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ – 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 8ΜΜ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ. ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ – ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ / ΑΝ. ΠΡΟEΔΡΟΣ ΔΗΣΥ

  ΠΑΛΑΙΟΜΕΤΟΧΟ – 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 7.30ΜΜ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΟΞΑ ΠΑΛΑΙΟΜΕΤΟΧΟΥ. ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΤΟΡΝΑΡΙΤΗΣ – ΚΟΙΝ. ΕΚΠΡ. ΔΗΣΥ

  Κ. ΜΑΤΣΗΣ ΛΑΚΑΤΑΜΙΑΣ – 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 8ΜΜ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ Κ. ΜΑΤΣΗΣ. ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΣΥ Κ. ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ

  ΣΩΜ. ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΛΆΜΠΡΑΣ – 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 7ΜΜ – ΣΩΜ. ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΛΑΜΠΡΑΣ. ΟΜΙΛΗΤΗΣ Ν. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ – ΚΥΒ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

  ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ – 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΑΛΙΑΔΩΡΟ – ΛΥΚΕΙΑΡΧΗΣ

  Λάρνακα:

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥΡΟΥΚΛΗΣ ΤΡΟΥΛΛΩΝ – 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 7.30 ΜΜ – ΧΩΡΟΣ ΘΥΣΙΑΣ ΗΡΩΑ ΑΝΔΡΕΑ Δ. ΣΑΜΕΡΗ (ΛΑΜΠΑΔΗΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΘΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΗΡΩΑ)

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ – 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 7.45 ΜΜ- ΟΙΚΗΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ (ΟΥΜ ΧΑΡΑΜ 48). ΟΜΙΛΗΤΗΣ Ν. ΚΟΥΓΙΑΛΗΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΩΕΡΓΙΑΣ, ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

  ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΟΚΑ 55-59, ΣΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑΣ- 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 8.00 ΜΜ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΟΡΜΗΔΕΙΑΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΣΟ ΟΡΜΗΔΕΙΑΣ – 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 8.00 ΜΜ – ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΟΡΜΗΔΕΙΑΣ (Εθνικόφρονα Σωματεία). ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

  Λεμεσός:

  ΕΘΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ&ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ, ΕΘΝΙΚΟΛΑΪΚΟΣ, ΔΙΓΕΝΗΣ, ΠΑΡΘΕΝΩΝ, ΣΕΚ ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ – 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 8.00ΜΜ- ΟΙΚΗΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ.  ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ – ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ / ΑΝ. ΠΡΟEΔΡΟΣ ΔΗΣΥ

  Θ.Ο.Ι ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΥΠΕΡΟΥΝΤΑΣ- 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 19.30 ΜΜ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΕΡΟΥΝΤΑΣ, ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΥΠΕΡΟΥΝΤΑΣ (ΠΑΡΕΛΑΣΗ, ΛΑΜΠΑΔΗΦΟΡΙΑ, ΑΦΙΞΗ ΦΛΟΓΩΝ, ΑΝΑΜΜΑ ΒΩΜΟΥ, ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ, ΤΡΙΣΑΓΙΟ, ΟΜΙΛΙΑ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ). ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΚΚΟΤΡΥΠΗΣ

   

 • ΔΤ_ΚΥΠΡΙΑΚΟ

  ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

  Στο πλαίσιο της επίσκεψης ομάδας εκπροσώπων Ευρωπαϊκών Οργανώσεων Νεολαίας με σκοπό τη μελέτη των πτυχών του Κυπριακού ζητήματος και της προοπτικής της επανένωσης έγινε συζήτηση με ομιλητές από τις πολιτικές νεολαίες τόσο από την Ε/Κ κοινότητα όσο και από την Τ/Κ κοινότητα.

  H συζήτηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017, στο Σπιτί της Συνεργασίας.

  Ο αντιπρόεδρος της ΝΕΔΗΣΥ Θεόδουλος Ιωάννου ανέλυσε τις κορυφαίες προτεραιότητες της νεολαίας στην προσπάθεια για συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων του τόπου αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η προσπάθεια για επανένωση ενόψει των ισορροπιών τόσο στην περιοχή αλλά και στον κόσμο.

  11 Μαρτίου 2017

 • periorismos1

  ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΘΗΤΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΔΗΣΥ | TOY ΠΕΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

  Κάθε οργανισμός που περιέρχεται σε κατάσταση στασιμότητας, χαρακτηρίζεται από επακολουθούμενη αστάθεια, φανερώνοντας την αναγκαιότητα για συνεχή βελτίωση των δομών και διαδικασιών του, σε ένα περιβάλλον που μεταβάλλεται γρήγορα. Continue Reading

 • fpk1

  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ EDS ΣΤΗΝ ΒΑΡΣΟΒΙΑ | ΤΗΣ ΣΑΡΑΣ ΑΡΤΥΜΑΤΑ

  Η Φοιτητική Παράταξη Κυπρίων Πρωτοπορία συμμετείχε στις 17-19 Φεβρουαρίου σε διήμερο συζητήσεων στην Βαρσοβία της Πολωνίας που διοργανώθηκε από το φοιτητικό κομμάτι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος, τους Ευρωπαίους Δημοκράτες Φοιτητές (EDS). Η διοργάνωση του διημέρου ήταν κάτω από την εποπτεία του τοπικού οργανισμού και με την υποστήριξη του ιδρύματος Κόνραντ Αντενάουερ και του ευρωβουλευτή Michal Boni.

  Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου θερινού Πανεπιστήμιου των Ευρωπαίων Δημοκρατών Φοιτητών, που πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα από τη φοιτητική μας παράταξη, υιοθετήθηκε η καμπάνια #iMEurope. Η συγκεκριμένη καμπάνια συνοψίζει προτάσεις για το πώς πρόκειται να διατηρηθεί η κοινή Ευρωπαϊκή ταυτότητα και πως η Ε.Ε. θα συνεχίσει να υφίσταται στο μέλλον. Όλες οι πολιτικές προτάσεις και δηλώσεις ακολούθως έχουν συμπεριελήφθη περιληπτικά στο κείμενο πολιτικής. Οι πολιτικές αυτές συζητήθηκαν περαιτέρω με απώτερο σκοπό να προωθηθούν στους άμεσα ενδιαφερόμενους, αλλά και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Οι κύριοι πυλώνες που συμπεριλαμβάνονται στην πρόταση αφορούν την Νεολαία, τις Θεσμικές Μεταρρυθμίσεις, την Οικονομία, τη Νομισματική και Δημοσιονομική πολιτική, την Ασφάλεια και Άμυνα, την Ενέργεια, το Περιβάλλον και τη Ψηφιοποίηση.

  Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν αλλά και να ακούσουν απόψεις περί του θέματος. Κύριοι ομιλητές του διημέρου ήταν ο πρώην πρόεδρος της Πολωνίας Bronisław Komorowski, ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας της Πολωνίας Marek Belka. Επιπλέον, μέρος στις συζητήσεις έλαβαν και μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και βουλευτές προερχόμενοι από το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και την Πολωνία, δίνοντας τις δικές του απόψεις και προτάσεις για τις θεσμικές αλλαγές.

  Ανατρέχοντας στο twitter με το #iMEurope μπορείτε να βρείτε σημαντικές δηλώσεις και συζητήσεις από το συνέδριο.

  Σάρα Αρτυματά

  Εκπρόσωπος ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στο EDS

  22 Φεβρουαρίου 2017

 • politiki akadimia

  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΝΕΔΗΣΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΟΝΡΑΝΤ ΑΝΤΕΝΑΟΥΕΡ


  Το Ίδρυμα Κονραντ Άντεναουερ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης διοργάνωσε το Τριήμερο 17,18 και 19 Φεβρουαρίου, Πολιτικη Ακαδημία με θέμα  “Η Πολιτική στη Κύπρο και Πολιτικές εκστρατείες”.

   Η ακαδημία έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Κλεοπάτρα όπου φιλοξενήθηκαν οι συμμετέχοντες.

  Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να συνομιλήσουν με Υπουργούς και Πολιτικούς της Κύπρου όπως ο Ιωάννης Κασουλίδης, Χάρης Γεωργιάδης, Αβέρωφ Νεοφύτου και Μιχάλης Σοφοκλέους όπως και με ακαδημαϊκούς και επικοινωνιολόγους άλλων μελών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εξασκήσουν  τις ικανότητες τους στην επικοινωνία και εκστρατεία μέσω εργασιών που τους ανέθεσαν οι Επικοινωνιολόγοι Πάνος Τσιρίδης και Βίβιαν Ευθυμιοπούλου.

  Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις δυο οργανώσεις για την διοργάνωση του συνεδρίου και να τους ενθαρρύνουμε για περισσότερα συνέδρια στη Κύπρο. 

  21 Φεβρουαρίου 2017

   

 • onek_vraveia

  ΠΡΩΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ-ΝΕΟΙ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ

  Πραγματοποιήθηκαν χθες τα πρώτα Βραβεία Νεολαίας από το Συνεργατισμό και τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου. Στόχος των βραβείων η ανάδειξη και η επιβράβευση των νέων που αναπτύσσουν αξιόλογη δράση.

  Τα «Βραβεία Νεολαίας» επιβράβευσαν νέους που μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ή έργα έχουν ξεχωρίσει σε διάφορους τομείς και έχουν αναδειχθεί σε θετικά πρότυπα, ενθαρρύνοντάς τους να πιστέψουν στις δυνατότητες τους και στην προσπάθεια για το καλύτερο.

  Ο Συνεργατισμός και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου στοχεύουν να καταστήσουν τα Βραβεία Νεολαίας ένα σημαντικό θεσμό, αναγνωρισμένο από την κοινωνία αλλά πρωτίστως από τη νεολαία, ο οποίος θα αποτελεί τον κατ’ εξοχήν θεσμό ανάδειξης και επιβράβευσης του έργου και των δράσεων των νέων.

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού συγχαίρει όλους τους βραβευθέντες. Νέους που μέσα από την δημιουργία αλλάζουν την Κύπρο μας! Επιπλέον, συγχαίρει όλους τους συντελεστές για την εξαιρετική διοργάνωση.


  Τα 10 βραβεία που απονεμήθηκαν:

  • Κατηγορία ΝΕΟΣ/ΝΕΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

  Το βραβείο απονεμήθηκε στη ΝΑΤΑΣΑ ΡΕΒΕΚΚΑ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ.

  Η δράση της Νατάσας αναφορικά με την ελκώδη κολίτιδα (νόσος του Crohn) είναι πάρα πολύ σημαντική. Η Νατάσα δεν επέλεξε να δεχτεί μοιρολατρικά τις επιπτώσεις της νόσου αλλά προτίμησε τη δυναμική δράση και την προσφορά. Βιώνοντας η ίδια τις συνέπειες τις νόσου προσπαθεί να ενημερώσει και ευαισθητοποιήσει την κυπριακή κοινωνία, καταπολεμώντας ταυτόχρονα το στίγμα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς

  • Κατηγορία ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

  Το βραβείο απονεμήθηκε στον ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ.

  Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Οικογενειακού Προγραμματισμού δραστηριοποιείται από το 1971 στον τομέα της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας. Έχει να επιδείξει πλούσιο έργο αφού παρέχει συμβουλευτικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες προσιτές σε όλους ιδιαίτερα τους νέους. Η ομάδα νέων του ΚΣΟΠ συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια από την ίδρυση της, και εκπροσωπεί την Κύπρο σε συνέδρια και σεμινάρια στο Εξωτερικό. Η ομάδα αυτή διοργανώνει εκστρατείες ενημέρωσης, ενώ συμμετέχουν σε δράσεις προάσπισης των σεξουαλικών και αναπαραγωγικών δικαιωμάτων.

  • Βραβείο Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας

  Το βραβείο απονεμήθηκε στην στην εταιρεία KLEOPAS POMEGRANATE JUICE.

  To Βραβείο Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας αφορά ωφέλιμες δράσεις/πρωτοβουλίες στην ύπαιθρο που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας της χώρας και η δράση της συγκεκριμένης εταιρείας συμβάλλει ακριβώς προς την κατεύθυνση αυτή.

  • Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

  Το βραβείο απονεμήθηκε εξίσου στις ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ και ΕΛΛΗ ΜΙΧΑΗΛ.

  Πρόκειται για πολύ αξιόλογες πρωτοβουλίες που προωθούν στοιχεία της κυπριακής παράδοσης φιλτραρισμένα μέσα από μια σύγχρονη οπτική. Η Έλλη και η Βασιλική κατόρθωσαν μέσα από τη δράση τους να μας υπενθυμίσουν ότι οι Κύπριοι νέοι δημιουργοί μπορούν και σήμερα να παράξουν ποιοτικό πολιτιστικό έργο γεφυρώνοντας το χθες με το σήμερα.

  • Κατηγορία ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

  Το βραβείο απονεμήθηκε στη ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΗ.

  Η Νεκταρία Παναγή καταφέρνει τα τελευταία χρόνια να διατηρεί ψηλές επιδόσεις στον αθλητισμό και συγκεκριμένα το στίβο. Προβάλλει επάξια τη χώρα μας σε πανελλήνιες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις ενώ σε τοπικό επίπεδο κατέχει τα πρωτεία σε πολλές διοργανώσεις, δημιουργώντας έτσι πρότυπα για τη νεολαία της Κύπρου.

  • Κατηγορία ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

  Το βραβείο απονεμήθηκε στη SMART DEVELOPMENT TEAM (Ιάσωνας Ιάσωνος και Χριστόφορος Κρόνης).

  Οι δύο φοιτητές που αποτελούν το Smart Development Team κατάφεραν να μετουσιώσουν σε πράξη μια καινοτόμα ιδέα η οποία συνθέτει καινούργιες και πρωτοποριακές τεχνολογίες. Επιπρόσθετα, η πρωτοβουλία αυτή εμπεριέχει στοιχεία κοινωνικής ευαισθησίας αφού αναδεικνύει το δράμα των προσφύγων, προσπαθώντας να συμβάλει στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής αυτής κρίσης.

  • Κατηγορία ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  Το βραβείο απονεμήθηκε στον ΑΝΤΩΝΗ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ.

  Η καινοτόμα προσέγγιση του Αντώνη Κουντούρη στη διαχείριση και επαναχρησιμοποίηση των αποβλήτων πολυουρεθάνης συμβάλλει σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος και αποτελεί καλή πρακτική για όσες βιοτεχνίες χειρίζονται παρόμοια θέματα.

  • Κατηγορία ΕΠΙΣΤΗΜΗ

  Το βραβείο απονεμήθηκε στον ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΖΑΡΑΒΙΝΟ.

  Η ερευνητική δραστηριότητα του Απόστολου Ζαραβίνου στο θέμα εξεύρεσης θεραπειών στα Λεμφώματα τύπου Β αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά στην κατανόηση των πολύπλοκων μηχανισμών της ασθένειας και την κατασκευή νέων θεραπευτικών προσεγγίσεων για τους ασθενείς.

  • Κατηγορία ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

  Το βραβείο απονεμήθηκε στον ΑΡΓΥΡΗ ΑΡΓΥΡΟΥ (ιστοσελίδα foody.com.cy).

  To Foody έφερε μια νέα προσέγγιση στην παραγγελία φαγητού τόσο διαδικτυακά όσο και μέσα από εφαρμογή κινητού τηλεφώνου. Κατάφερε σε μόλις ένα χρόνο λειτουργίας να είναι ο επίσημος συνεργάτης και να λαμβάνει παραγγελίες εκ μέρους 165 καφέ και εστιατορίων, να διαβιβάζει πάνω από 10 000 παραγγελίες τον μήνα. Ο κύκλος εργασιών του αυξάνεται με ρυθμό 25% τον μήνα.

  • Κατηγορία ΠΡΟΣΦΟΡΑ

  Το βραβείο απονεμήθηκε στο ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΚΥΒΙΔΩΝ.

  Το βίντεο που δημιούργησε το Κέντρο Νεότητας Κυβίδων προβάλλει τις δυνατότητες και όχι τις αδυναμίες των ατόμων με αναπηρία μέσα από τον αθλητισμό, στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα ενδυνάμωσης και υποστήριξης της νεολαίας προς τα άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες.


  Γραφείο Τύπου

  16 Φεβρουαρίου 2017

 • pd_13.2

  Γραπτή ανακοίνωση Προέδρου ΝΕΔΗΣΥ: Βουλευτές που συμπεριφέρονται λες και γνωρίζουν τα πάντα, θυσιάζοντας τα πάντα

  Η παιδεία αποτελεί τη μεγαλύτερη παρακαταθήκη της πολιτείας προς τις μελλοντικές γενιές. Αντί να μας προβληματίσει το πώς αποφοιτούν κάθε χρόνο από τα Λύκεια μας μαθητές με μέσο όρο στις Παγκύπριες Εξετάσεις κάτω από τη βάση, σε πληθώρα μαθημάτων, ασχολούμαστε πως θα μορφώσουμε τους μαθητές από τα έδρανα της Βουλής. Λες και η δεκάλεπτη ανάγνωση μιας ανακοίνωσης του όποιου Υπουργού είναι αρκούντως ικανοποιητική για να παραθέσει την ουσία ενός τόσο σημαντικού ιστορικού γεγονότος.

  Τον λαϊκισμό στην κοινωνία θα τον πληρώσουμε σήμερα. Τον λαϊκισμό στην παιδεία όμως θα τον πληρώσουν οι επόμενες γενιές. Ένας λαός που σέβεται την ιστορία του και αναγνωρίζει την υποχρέωση του να τη διδάξει, το πράττει μέσα από βιβλιογραφία και γνώσεις ειδικών. Πρέπει η ιστορία του ενωτικού δημοψηφίσματος να διδάσκεται; Ασφαλώς. Αποτελεί κομμάτι της ιστορίας η οποία διαμέσου της διδασκαλίας μόνο να ωφελήσει μπορεί αφού παραδειγματίζει και διαπαιδαγωγεί. Μέσα όμως στο σωστό γνωστικό πλαίσιο και με την απαραίτητη εμπειρογνωμοσύνη. Ένα τέτοιο σημαντικό γεγονός πρέπει να αποτελεί αντικείμενο ενός σοβαρού διαλόγου για τα αναλυτικά προγράμματος και όχι μιας συζήτησης του ποδαριού στην Βουλή.

  Είναι καιρός οι βουλευτές μας να καταλάβουν πως δεν γνωρίζουν τα πάντα, οι πράξεις τους όμως, ειδικά όσον αφορά τα θέματα παιδείας, μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα να θυσιάσουν τα πάντα. Πως δεν είναι ειδικοί για όλα και πρωτίστως να συνειδητοποιήσουν πως η Βουλή αποτελεί βήμα νομοθετών και όχι δημαγωγών.

  Πέτρος Δημητρίου

  www.pdemitriou.com

 • allaxeto_anakoinwsi

  ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ 2021

  Η προεκλογική πρωτοβουλία «Άλλαξε το 2021», κατέγραψε τις προτάσεις και την στρατηγική της ΝΕΔΗΣΥ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αποτελεί σήμερα βάση για συζήτηση και συνεργασία με όσους επιθυμούν να βρεθούν στο πλάι των νέων.

  Έχει ως κύριους άξονες λειτουργίας την κωδικοποίηση βασικών πολιτικών θέσεων  για την παράταξη μας, την κατάθεση προτάσεων που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς και δέσμευση σε θεμελιώδη ηθικά ζητήματα που αφορούν τη χρηστή διοίκηση και τη διαφάνεια. Επιπλέον, μέσω δράσεων που περιγράφει φιλοδοξεί να συνεισφέρει  ποσό ύψους €100.000 στις τοπικές κοινωνίες μέσω ποικίλων δραστηριοτήτων.

  Το Πρόγραμμα αποτελεί ένα αμφίδρομο δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ της Νεολαίας και των ανθρώπων που την εκπροσωπούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στη βάση ούτε των ηλικιών ούτε και των προσωπικών προτιμήσεων, αλλά ξεκάθαρων θέσεων και πολιτικής συναντίληψης.

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού ανακοινώνει την έναρξη των συναντήσεων του προγράμματος. Οι συμμετέχοντες θα συνυπογράψουν την Χάρτα Συνεργασίας, λαμβάνοντας την υποχρέωση να παραμείνουν συνεπής στην στήριξη βασικών αρχών και πολιτικών προτάσεων της παράταξης μας. Προτάσεις που αφορούν τον περιορισμό θητειών, την σύγκρουση συμφερόντων και την διαφάνεια.

  Αντικείμενο των συναντήσεων θα είναι η ανάλυση και επεξεργασία της δέσμης Προτάσεων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η κατάθεση ολοκληρωμένων προτάσεων και η υλοποίηση των δραστηριοτήτων.

  Οι πρώτες συναντήσεις των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις επαρχίες μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο Φεβρουαρίου σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν αργότερα.

  8 Φεβρουαρίου 2017

 • ΠΓ 2

  ΕΘΝΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΠΕΤΡΟΥ Ζ. ΓΙΑΛΛΟΥΡΟΥ

  Συμπληρώνονται φέτος, 61 χρόνια από την θυσία του Ήρωα του Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59, Πέτρου Ζ. Γιάλλουρου, ο οποίος φονεύθηκε από Άγγλους στις 7 Φεβρουαρίου 1956 στην Αμμόχωστο, κατά την διάρκεια μαχητικής διαδήλωσης την οποία καθοδηγούσε. Continue Reading

 • b meros_kipriako

  Β ΜΕΡΟΣ ΤΗΛΕΜΑΧΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

  Δείτε εδώ το δεύτερος μέρος της Τηλεμαχίας με θέμα το Κυπριακό και τις θεματικές:

  1. Εγγυήσεις, ασφάλεια, παρεμβατικά δικαιώματα εγγυητριών δυνάμεων
  2. Εκ περιτροπής προεδρία, διασταυρούμενη και σταθμισμένη ψήφος, όπως και οι παράμετροι της.

  Continue Reading

 • %cf%84%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%b1%cf%87%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7

  Α ΜΕΡΟΣ ΤΗΛΕΜΑΧΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΝΕΟΛΑΙΑΣ-ΚΥΠΡΙΑΚΟ

  Δείτε εδώ το πρώτο μέρος της Τηλεμαχίας των Οργανώσεων Νεολαίας με θέμα: Continue Reading

 • %cf%84%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%b1%cf%87%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7

  ΤHΛΕΜΑΧΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

   

   


  Οι ηγέτες τριών εκ των μεγαλύτερων πολιτικών νεολαιίστικων οργανώσεων του τόπου μας (Πέτρος Δημητρίου – Πρόεδρος Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού, Χρίστος Χριστόφιας – Γενικός Γραμματέα της ΕΔΟΝ και Στέφανη Ανδρέου – Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Νεολαίας της ΕΔΕΚ), συμμετείχαν σε τηλεμαχία στην εκπομπή «Παράθυρο στη Κρητική Σκέψη», ως επίσημοι καλεσμένοι του Πολιτικού Επιστήμονα Χαράλαμπου Αριστοτέλους με θέμα το Κυπριακό πρόβλημα, εν όψει εξελίξεων στη Γενεύη. Continue Reading

 • 5-1-2017

  Η ΝΕΔΗΣΥ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

  Με την μετάβαση της πολιτικής ηγεσίας του τόπου στην Γενεύη για την εντατική φάση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, η πατρίδα μας μπαίνει σε μία κρίσιμη καμπή. Η ΝΕΔΗΣΥ εκφράζει την στήριξη της σε κάθε πρωτοβουλία που σκοπό έχει να ενδυναμώσει την ειλικρινή προσπάθεια που καταβάλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης εντός του συμφωνημένου πλαισίου. Continue Reading

 • %cf%80%ce%bf%cf%86%ce%b5%ce%bd-1

  ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΝΕΔΗΣΥ-ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΦΕΝ

  Θα επιλέξω να ξεκινήσω αντίστροφα από το πρωτόκολλο, Continue Reading

 • anakoinwsi1

  ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΦΟΥΤΣΑΛ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ Ν. ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗ

  Παραδόθηκαν, την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016, όλα τα καθαρά έσοδα του φιλανθρωπικού τουρνουά φούτσαλ που διογανώθηκε εις μνήμη του συναγωνιστή Νικόλα Πιτσιλλίδη στις 30 Οκτωβρίου 2016 στην Λεμεσό. Continue Reading

 • 620-465

  ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

  Η ΝΕΔΗΣΥ στα πλαίσια της κοινωνικής της προσφοράς και παρέμβασης στηρίζει τα άτομα με κινητικά προβλήματα και διεκδικεί όλα όσα θα έπρεπε σε μία πολιτισμένη κοινωνία να θεωρούνται αυτονόητα. Η προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και η ίση μεταχείριση δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά ένδειξη σεβασμού στον άνθρωπο. Continue Reading

 • untitled-11

  Ο ΔΗΣΥ

  Επιλέγω να αποτυπώσω την άποψη μου, πριν από την επερχόμενη εκλογική διαδικασία, κυρίως υπό τον κίνδυνο να θεωρηθώ και εγώ μετά Χριστόν προφήτης. Και αυτό όχι γιατί το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών θα διαφοροποιήσει κατά την εκτίμηση μου σε μεγάλο βαθμό τα πράγματα (μολονότι υπάρχουν περιθώρια στα οποία θα γίνουν αλλαγές) αλλά κυρίως γιατί την επόμενη μέρα των εκλογών στον ΔΗΣΥ οι νικητές, ως είθισται, θα έχουν κερδίσει μόνοι τη μάχη τους και οι ηττημένοι θα μέμφονται την ηγεσία. Continue Reading

 • anakoinwsi_edon

  Η ΕΔΟΝ γιορταζει τα 100χρονα της Οκτωβριανης Επαναστασης. Η Νεολαια της ΕΔΕΚ τι γιορταζει;

  Η ΕΔΟΝ γιορτάζει τα 100χρόνα της Οκτωβριανής Επανάστασης.

  Η Νεολαία της ΕΔΕΚ τι γιορτάζει; Continue Reading

 • eds

  FACING THE CHALLENGES OF CLIMATE – ΣΥΝΕΔΡΙΟ EDS | ΤΗΣ ΣΑΡΑΣ ΑΡΤΥΜΑΤΑ

  Τις τελευταίες δεκαετίες η στάθμη της θάλασσας έχει αυξηθεί κατά πολύ μαζί και οι θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη γη προκαλώντας το λιώσιμο των πάγων στην Ανταρτική και στην Αρκτική. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις παρενέργειες που προκαλούνται από τις κλιματικές αλλαγές. Continue Reading

 • %ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%b1-%cf%83%ce%b5-%ce%b5%ce%bd%ce%b1-%cf%86%ce%b9%ce%bb%ce%bf2

  ΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΦΙΛΟ | TOY ΠΕΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

  Καλέ μου φίλε,

  Έλαβα το γράμμα σου. Κατατρεγμένος από αμφιβολίες αφέθηκες να τρώγεσαι, πάλι, σε ένα δίλημμα κάλπικο. Στεναχώρησες κάποιους και πίκρανες άλλους. Και γιατί; Μήπως όταν λες κάτι, ακούει κανείς; Όσο και να το φωνάξεις θα αλλάξει κάτι; Μήπως αν πήγαινες με τα νερά του συστήματος να σταματούσες να νιώθεις βλέμματα να σε καρφώνουν και ψιθύρους να σε κυριεύουν; Continue Reading

 • 620x465-newlogo

  ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΝΕΔΗΣΥ-ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού, στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιούνται ενόψει της συμπλήρωσης των  σαράντα χρόνων από την ίδρυση της, ανακοινώνει την προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού για την δημιουργία του νέου λογοτύπου της. Continue Reading

 • pd_19-9

  ΑΣ ΤΟΝ ΠΟΥΜΕ ΒΑΣΙΛΙΑ | TOY ΠΕΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

  Για στάσου. Δεν θέλω πολύ. Να σε κοιτάξω για λίγο. Να προσπαθήσω να καταλάβω. Αλήθεια και καλά ξυπνήσαμε. Και καλά δεν ανεχόμαστε το παραμικρό πλέον. Έστω. Μπορεί να χρειάστηκε ένα πραξικόπημα και 2 εισβολές. Το χρηματιστήριο και η οικονομική κρίση. Μα υποτίθεται πως τώρα ξυπνήσαμε. Πως αντικαταστήσαμε την κολυμβήθρα του Σιλωάμ με δρακόντειους νόμους για να προστατευτούμε. Πως θωρακίσαμε τη νομιμότητα, με επιπλέον κριτήριο τη νομιμοποίηση.

  Continue Reading

 • site_pd

  ΟΙ ΣΤΑΒΛΟΙ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΕΜΙΣΟΥΝ. ΑΣ ΛΕΡΩΣΟΥΜΕ!

  Υπό την αίρεση των εξελίξεων στο κυπριακό, που πολύ αμφιβάλω από το ποσοστό των ηγετών κομμάτων και των αξιωματούχων της πολιτείας ευρύτερα, οι οποίοι επιθυμούν να δουν κινητικότητα, ο δημόσιος στίβος εισέρχεται σε άλλη μια εκλογική διαδικασία. Continue Reading

 • dilwsi_8-9

  ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

  Αναφορικά με τη σημερινή ανακοίνωση της ΕΔΟΝ για τη διαδικασία πρόσληψης Εκτελεστικού Γραμματέα στον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, επιθυμώ να δηλώσω τα ακόλουθα: Continue Reading

 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ_ΦΠΚ

  ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

  Με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, η ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ προχώρησε σε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστα Καδή, τη Δευτέρα 5/9/2016. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα εκκρεμούντα θέματα, ενώ ταυτόχρονα καταθέσαμε τις δικές της προτάσεις και εισηγήσεις για ό,τι αφορά τα φοιτητικά προβλήματα.

  Continue Reading

 • anakoinwsi1

  ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΕ ΕΛΠΙΔΑ!

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς εγκαινιάζει την εκστρατεία συλλογής σχολικών ειδών «Ξεκινάμε με ελπίδα». Η εκστρατεία στοχεύει στην συλλογή απαραίτητων σχολικών ειδών για την στήριξη άπορων μαθητών δημοτικών σχολείων  του τόπου μας. Continue Reading

 • ανακοινωση 77

  Η ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

  Η ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, συγχαίρει όλους όσους εξασφάλισαν θέση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδος. Γνωρίζοντας ότι κάθε καινούργιο ξεκίνημα κρύβει τις δυσκολίες του, η ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ βρίσκεται καθημερινά στη διάθεση των νεοεισερχόμενων φοιτητών προσφέροντας βοήθεια για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν, όπως η εξεύρεση διαμερίσματος  ή συγκατοίκου καθώς και παροχή πληροφοριών για τις διαδικασίες εγγραφής και φοίτησης στο Πανεπιστήμιο. Continue Reading

 • uclan2

  ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ UCLan Cyprus ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ!-ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

  Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus στο πλαίσιο συνεργασίας με τη Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ.) ανακοινώνει την προκήρυξη υποτροφιών για όλα τα μέλη της Οργάνωσης. Continue Reading

 • προπτυχιακό_uclan

  ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ UCLan Cyprus ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ!-ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

  Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus στο πλαίσιο συνεργασίας με τη Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ.) ανακοινώνει την προκήρυξη υποτροφιών για όλα τα μέλη της Οργάνωσης. Continue Reading

 • psem_1.8

  ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΣΕΜ – ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΕΔΗΣΥ

  Αντί να αρκεστούμε στα όσα στρεβλά παρουσιάζονται στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, εδώ και ένα χρόνο αναλώνονται κάποιοι στη διαδικασία εκλογής της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών. Αντιλαμβάνομαι πως η χειραγώγηση του εν λόγω σώματος θα ήταν εξαιρετικά βολική, με δεδομένο την πρόσφατη εκλογική διαδικασία για ανάδειξη του νέου κοινοβουλίου της Δημοκρατίας. Θα ήταν ωστόσο πιο χρήσιμο αν η αντιπαράθεση αυτή είχε ως στόχο τη διόρθωση του πλαισίου λειτουργίας των μαθητικών συμβουλίων, τόσο θεσμικά όσο και αντιπροσωπευτικά, συμπεριλαμβάνοντας και τους μαθητές των ιδιωτικών σχολείων. Επειδή ωστόσο ο στόχος αφορά σε αποκόμιση μικροπολιτικού συμφέροντος και ρεβανσισμού, για ένα ακόμη ζήτημα, κινδυνεύουμε να χάσουμε την ουσία. Continue Reading

 • ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΜΤΠΧ

  ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΑΠΟ ΝΕΔΗΣΥ & CIIM!

  Το πρωτοπόρο Cyprus International Institute of Management (CIIM), το μόνο που εξειδικεύεται στη Διοίκηση, προσφέρει σε συνεργασία με τη Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού 5 μερικές υποτροφίες (ύψους 50%) για τα μεταπτυχιακά προγράμματα ΜBA, MSc Management, MSc in Human Resource Management, MSc in Financial Services, MSc στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση. Continue Reading

 • bba

  ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΟ CIIM ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΔΗΣΥ

  Το πρωτοπόρο Cyprus International Institute of Management (CIIM), το μόνο που εξειδικεύεται στη Διοίκηση και εγγυάται εργοδότηση, σε συνεργασία με τη Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού  προσφέρει 6 υποτροφίες για απόκτηση του αναγνωρισμένου πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων (Bachelor in Business AdministrationBBA), με διεθνείς καθηγητές, μικρές τάξεις, και κρατική χορηγία. Continue Reading

 • ΥΠΟΤΟΦΙΑ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ 2016

  ΠΛΗΡΗΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΤΑΣΟΥ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

  To P.A College σε συνεργασία με την Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού προσφέρει, ως ένδειξη απότισης αιωνίου φόρου τιμής στον αείμνηστο Τάσο Μητσόπουλο, πλήρη υποτροφία τεταρτοετούς φοίτησης αξίας €35.000 σε ένα από τα πανεπιστημιακά προγράμματα του Κολλεγίου. Continue Reading

 • 620 465 15 ιουλιου

  15 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974, ΠΛΗΓΗ ΣΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Η 15η Ιουλίου 1974, πληγή στις μνήμες, αποτελεί μέρα εθνικού πένθους για την πατρίδα μας. Οι εγκληματικές ενέργειες της Χούντας των Αθηνών σε βάρος της Κύπρου επιτρέπουν στον Τούρκο κατακτητή να εισβάλει στην πατρίδα μας, να την καταβάλει με την ισχύ των όπλων και να την κρατά διχοτομημένη μέχρι και σήμερα. Continue Reading

 • anakoinwsi tk

  #Reddediyoruz: Η ΝΕΔΗΣΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ Τ/Κ

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού στηρίζει την προσπάθεια των νέων Τουρκοκυπρίων και των οργανώσεων νεολαίας για απόρριψη του σχεδιαζόμενου “γραφείου συντονισμού” που θα δίνει στην Τουρκία τον απόλυτο έλεγχο για θέματα νεολαίας, παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού. Η στόχευση μάλιστα στη νεολαία δίνει το στίγμα της “τελικής λύσης”, της πλήρους αφομοίωσης και της απόλυτης εξάρτησης από την Τουρκία. Continue Reading

 • δηλωσεις_30,5

  ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ | ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΕΔΗΣΥ


  Όσα ακολούθησαν την εξαγγελία του Υπουργικού Συμβουλίου για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της Εθνικής Φρουράς, και το οποία ήθελαν την προσπάθεια να αποτελεί προεκλογικό πυροτέχνημα,  σήμερα καταρρίπτονται. Continue Reading

 • ΑΡΘΡΟ ΠΕΤΡΟΥ

  TO ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ | TOY ΠΕΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

  Όπως αδύνατο είναι για κάποιον να μπει δύο φορές στο ίδιο ποτάμι, με δεδομένο πως το νερό βρίσκεται σε συνεχή ροή και κίνηση, άρα ποτέ δεν είναι το ίδιο, άλλο τόσο αδύνατο είναι να θεωρήσουμε πως η πολιτική διεργασία θα ξεκινήσει από εκεί που σταμάτησε. Continue Reading

 • κατασκηνωση μακι ανακοινωση

  ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΜΑΚΙ

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού, ανακοινώνει τη διοργάνωση της 7ης κατά σειρά καλοκαιρινής κατασκήνωσης για τους μαθητές της Νεολαίας. Η κατασκήνωσή θα πραγματοποιηθεί φέτος, από τις 05 Ιουλίου 2016 μέχρι και τις 10 Ιουλίου 2016 στο Λατσί, στην Πόλη Χρυσοχούς και συγκεκριμένα στο Nicki Holiday Resort. Continue Reading

 • vouleftikes

  Ο ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ | ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ

  Στις αυριανές εκλογές θα καθορίσεις τους εκπροσώπους – νομοθέτες σου για μια περίοδο πέντε ετών. Πολλά αλλάζουν σε πέντε χρόνια, η πατρίδα μας και η ζωή σου δεν ήταν τα ίδια πριν πέντε χρόνια όπως είναι σήμερα και δεν θα είναι τα ίδια σε πέντε χρόνια από σήμερα. Γι’ αυτό η ψήφος σου με γεμίζει θλίψη! Θα ψηφίσεις με κριτήριο το γυαλί (και αυτούς που σου γυαλίζουν) την παρουσία ενός υποψηφίου και ενός κόμματος στην εικόνα και όχι στην ουσία. Ξέρω ζητά πολλά όποιος ζητά να διαβάσεις, να κρίνεις, να θέσεις αυστηρά ιδεολογικά κριτήρια, να φέρεις στο οικογενειακό τραπέζι αξιακούς κώδικες και να μην αφεθείς να πέσεις θύμα στις σειρήνες του λαϊκισμού. Θα ψηφίσεις με την οργή να τυφλώνει την κρίση σου. Ξέρω, είναι δύσκολο να ξεφύγεις από τις προσωπικές περιστάσεις στην οικογένεια και στην εργασία. Είναι δύσκολο να μην γευτείς την εκδίκηση, την τιμωρία που πιστεύεις σου δίνει η δύναμη της ψήφου. Είναι το ίδιο «απατεώνας», αυτή η ψευδαίσθηση, με την ψευδαίσθηση που καταδιώκει αυτόν που θεωρεί την μη ψήφο, την αποχή, πράξη σκληρής αυτοδικίας και ως άλλος αυστηρός vigilante τιμωρός (!) θα «δώσει» του «συστήματος» να καταλάβει, ακόμη και με μια στρεβλή αντίληψη του δικαίου. Είναι όμως η ψήφος αναμφίβολα αναφαίρετο δικαίωμα. Continue Reading

 • allilegih genewn

  ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΕΝΕΩΝ

  Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Αλληλοστήριξης Μεταξύ Γενεών αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία προβληματισμού και κριτικής προκειμένου να ακολουθήσουν αποφάσεις και πολιτικές. Η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας, τα νέα ήθη και πρακτικές έχουν διευρύνει το χάσμα μεταξύ των γενεών, δεδομένο βέβαια πανευρωπαϊκό και όχι κυπριακής ιδιοκτησίας. Continue Reading

 • anakoinwsi_krotides

  Η ΖΩΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΟΤΟ ΜΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ_ΔΗΛΩΣΕΙΣ


  Πραγματοποιήθηκε σήμερα σε μια κατάμεστη από νέους αίθουσα  ενημερωτική ημερίδα για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την κατοχή, χρήση και εμπορία κροτίδων και αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών. Continue Reading

 • ANAKOINWSH