• ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ copy

  40 XΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

  Το 1976 στον απόηχο ίσως της πιο τραγικής στιγμής στη ιστορία του τόπου, ο ηγέτης που σήκωσε στα πόδια της την γονατισμένη πατρίδα, ίδρυσε τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Σε κλίμα ιδιαίτερα έντονου αναστοχασμού και με στόχο τη στήριξη της λαβωμένης δημοκρατίας το νέο αυτό κόμμα πορεύτηκε στις δύσκολες δεκαετίες που ακολούθησαν.

  Σήμερα, 40 χρόνια μετά η πατρίδα μας μετράει τις πληγές από άλλη μια δύσκολη στιγμή της ιστορίας της και η επέτειος της ίδρυσης του ΔΗΣΥ μας βρίσκει εκ νέου σε μια προσπάθεια αναστοχασμού όπου η ενεργή, επίμονη και συστηματική εξέταση της κάθε πεποίθησης γίνεται αφορμή για την τοποθέτηση καινούριων στόχων μπρός σε νέες προκλήσεις. Το γενναίο αύριο και μια σαστισμένη νέα γενιά αποτελούν για την Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού το εφαλτήριο για αυτούς τους στόχους και όχι για πανηγυρισμούς και τυμπανοκρουσίες. Η άοκνη δουλειά που απαιτείται για την ευόδωση των στόχων μας θα σταθεί, στο σημείο αυτό – σταθμό στην ιστορία της παράταξης μας, για μια αναγκαία ενδοσκόπηση στην πορεία μας ως εδώ.

  Το πολιτικό γραφείο της παράταξης, με αφορμή τα 40 χρόνια από την ιστορία του, αποφάσισε να σχεδιάσει 40 συγκεκριμένες δράσεις, με σκοπό να μπορέσει να αποδώσει ικανοποιητικά και σε όλα τα επίπεδα τόσο την ιστορική αναδρομή της παράταξης, όσο και τον διάλογο και το βήμα κριτικής που θέλει να δώσει στους νέους. Στο στάδιο της εξαγγελίας σήμερα βρίσκονται τα εξής:

  1. Δημιουργία ειδικού καναλιού επικοινωνίας και παράθεσης απόψεων, μέσα από την ιστοσελίδα μας αλλά και μέσα από κοινωνικά δίκτυα. Η δράση τιτλοφορείται: «Η Νεολαία Μπροστά» και σκοπό έχει την ώριμη ανταλλαγή απόψεων σε όλα όσα απασχολούν τους νέους. Πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα μας.
  2. Δημοσίευση ειδικού χρονολογίου με οπτικογραφημένα αποσπάσματα από την ιστορία του Δημοκρατικού Συναγερμού, τις πολιτικές του τοποθετήσεις σε σημεία σταθμούς.
  3. Αντ’ εξέταση των αποφάσεων εκείνων που καθόρισαν την πολιτική πραγματικότητα του Δημοκρατικού Συναγερμού, μέσα από τις μαρτυρίες αυτών που τα έζησαν
  4. Σχεδιασμός ειδικού application που να επιτρέπει γρήγορη ενημέρωση για τις δράσεις και τις τοποθετήσεις της νεολαίας και ασφαλώς φιλικό στον αντίλογο
  5. Ειδικό θεματικό Παγκύπριο Συνέδριο στις 25 Απριλίου, στο οποίο και θα παρουσιαστούν τα πρώτα αποτελέσματα του διαλόγου με τους νέους προκειμένου να εξεταστούν και να ενσωματωθούν.
  6. Ανοικτο διαγωνισμό για αλλαγή του λογοτύπου της παράταξης
  7. Επαναλειτουργία της δράσης: «Φεστιβάλ Νέας Γενιάς», το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα ενασχόλησης και επαφής των νέων με τον κόσμο του πολιτισμού, των τεχνών και του αθλητισμού.

  Γραφείο Τύπου

  27.1.16

Leave a reply.