• 14μηνες_δτ

  ΓΙΑ 14 ΜΗΝΕΣ…ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ

  Αυτή την εβδομάδα ολοκληρώνεται για πρώτη φορά η απόλυση της σειράς στρατευσίμων στους 14 μήνες. Από την ίδρυση της Εθνικής Φρουράς πάγιο αίτημα της κοινωνίας αποτέλεσε τόσο η μείωση της διάρκειας αλλά και η ουσιαστική παρουσία των νέων στο στράτευμα. Η ΝΕΔΗΣΥ συγχαίρει τους νέους μας που απολύθηκαν πρόσφατα και τους εύχεται καλή σταδιοδρομία.

  Εκτός από την μείωση σε 14 μήνες θητεία έχει προχωρήσει και το σχέδιο “14 Προγράμματα Θετικών Κινήτρων” που μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για μια παραγωγική θητεία. Με την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης μπορούμε να εμβαθύνουμε περαιτέρω σε αυτά τα θετικά κίνητρα.

  Όλα αυτά συμβάλλουν στην αύξηση του ηθικού των στρατευμένων ενώ το μείγμα του προσωπικού της ΕΦ αποκτά αυξημένο επαγγελματισμό που σίγουρα θα επηρεάσει και τους κληρωτούς.

  Ωστόσο ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της μεταρρύθμισης αφορά και στην μείωση της φυγοστρατίας. Απόρροια σαφώς της μείωσης της θητείας αλλά και των θετικών κινήτρων που αναφέρονται πιο πάνω έχει επιτευχθεί η ραγδαία μείωση μέχρι και 90% των κληρωτών που λαμβάνουν αναστολή. Εκκρεμεί βέβαια ενώπιον της Βουλής νομοθεσία που θα καταστήσει την φυγοστρατία παρελθόν και πρέπει να προωθηθεί άμεσα για ψήφιση.

  Με θεσμοθετημένη την αξιοκρατία και την ισονομία η ΝΕΔΗΣΥ θεωρεί ότι η  φυγοστρατία θα εκλείψει ως φαινόμενο. Σίγουρα η νεολαία θα προτιμούσε, υπό διαφορετικές συνθήκες, να ζητά την πλήρη κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας. Όσο όμως οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν αποτελεί ευθύνη του κάθε νέου να φέρει σε πέρας την υποχρέωση που αναλαμβάνει ως νέος πολίτης έναντι της δημοκρατίας. Εξάλλου σε μια δημοκρατία οι πολίτες δεν  έχουν μόνο δικαιώματα και οι νέοι που επιθυμούν να δώσουν το δικό τους χρώμα στο ήθος της πατρίδας μας οφείλουν να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και να αξιώνουν τα δικαιώματα τους κατά τρόπο ταυτόσημο.

  14 Σεπτεμβρίου 2017

Leave a reply.