• εφημερίδα θεόδουλος ιωάννου

  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ | ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

  1. Τι είναι η πρωτοβουλία «Κύπρος μπορούμε»;

  Η Πρωτοβουλία Κύπρος, Μπορούμε έχει ως προτεραιότητα την ενημέρωση και ανάδειξη της προοπτικής της ειρήνης στην Κύπρο. Στην Πρωτοβουλία συμμετέχουν πολιτικές οργανώσεις νεολαίας ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων καθώς και μη κυβερνητικές οργανώσεις και από τις δύο κοινότητες, οργανώσεις νεολαίας αλλά και δικοινοτικού χαρακτήρα.

  1. Τι κάνει; Η πρωτοβουλία μοιράζεται τη βούληση των νέων της Κύπρου για ένα ειρηνικό και ενωμένο νησί, στο οποίο θα υπάρχει σεβασμός των διαφορετικών ταυτοτήτων, των κοινών και διαφορετικών αξιών και εθίμων του λαού αυτού του νησιού. Χαιρετίζουμε επίσης τις προσπάθειες και το όραμα των δύο ηγετών για επανένωση της Κύπρου, με τις οποίες επιχειρούν να αναχαιτίσουν το status quo και την αδικία που αυτό προκαλεί.
  1. Πόσο η νέα γενιά των Κυπρίων γνωρίζει η μια την άλλη;

  Δυστυχώς η διαίρεση της πατρίδας μας σημαίνει ότι οι γενιές που δεν έχουν βιώσει την εμπειρία της συμβίωσης αντιμετωπίζουν δυσκολία στην ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων. Αυτό όμως δεν εμποδίζει αρκετούς νέους να επιδιώκουν να ανοίξουν ένα παράθυρο στην άλλη κοινότητα. Ως νέοι αναζητούμε ένα μέλλον σε αυτό το νησί που να διέπεται από κράτος δικαίου, με ίσες ευκαιρίες για όλους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η νεολαία της Κύπρου αποτελεί εγγύηση για το μέλλον της κοινής μας πατρίδας.

  1. Ποιοί οι στόχοι σας;

  Βασικός στόχος της Πρωτοβουλίας με σύνθημα το “See why we can – #CYweCAN” είναι η ενημέρωση του λαού ως προς τη σημασία μιας δίκαιης, βιώσιμης και ολοκληρωμένης λύσης του Κυπριακού προβλήματος. Ως Πρωτοβουλία στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο ηγετών καθώς και την προώθηση των ιδεών της ειρήνης, της συνεργασίας και της αλληλεξάρτησης.

  Επίσης στόχος της πρωτοβουλίας αποτελεί και η προώθησης της πολιτικής της δικοινοτικής συνεργασίας μεταξύ των οργανώσεων που έχουν κοινό στόχο την επανένωση και την ειρήνη στην πατρίδα μας.

  1. Θα συνεργάζονται οι οργανώσεις; Βεβαιότατα. Στόχος της πρωτοβουλίας αποτελεί και η προώθηση της πολιτικής, της δικοινοτικής συνεργασίας μεταξύ των οργανώσεων που έχουν κοινό στόχο της επανένωση και την ειρήνη στην πατρίδα μας.

  Συνέντευξη Θεόδουλου Ιωάννου, Αντιπροέδρου ΝΕΔΗΣΥ, στην εφημερίδα Ο Φιλελεύθερος

  15 Ιανουαρίου 2015

Leave a reply.