• 620 465 15 ιουλιου

  15 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974, ΠΛΗΓΗ ΣΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Η 15η Ιουλίου 1974, πληγή στις μνήμες, αποτελεί μέρα εθνικού πένθους για την πατρίδα μας. Οι εγκληματικές ενέργειες της Χούντας των Αθηνών σε βάρος της Κύπρου επιτρέπουν στον Τούρκο κατακτητή να εισβάλει στην πατρίδα μας, να την καταβάλει με την ισχύ των όπλων και να την κρατά διχοτομημένη μέχρι και σήμερα.

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού καταδικάζει τα τραγικά εκείνα γεγονότα, τονίζοντας πως  ο  κυπριακός λαός δεν πρέπει να παραμένει στη καταδίκη αλλά μέσα από τη δύναμη της εθνικής του μνήμης να αντλήσει τα απαραίτητα διδάγματα.

  Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε το μέγεθος της προσφοράς και της θυσίας αυτών που αντισταθήκαν στα σχέδια της Χούντας των Αθηνών και στον Τούρκο εισβολέα. Χρέος μας προς αυτούς αλλά και την ίδια την πατρίδα μας, αποτελεί η συνέχιση του αγώνα για απαλλαγή από τη τούρκικη κατοχή και η επανένωση του τόπου.

  Μια επανένωση που μπορεί να επέλθει εάν με ορθολογισμό και  σωστή διαχείριση και από τις δυο κοινότητες, Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους, δοθεί το έναυσμα για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος. Οι προσπάθειες της Κυβέρνησης Αναστασιάδη φέρνουν ανανεωμένο ενδιαφέρον για την Κύπρο. Θετικά συμβάλλει και η προσπάθεια μιας οργανωμένης φωνής στην Τουρκοκυπριακή κοινότητα να δώσει το μήνυμα για απεμπλοκή από τον σφικτό εναγκαλισμό της Άγκυρας. Το σημερινό, ιδιαίτερα ρευστό, περιβάλλον προσφέρει σωρεία προκλήσεων που αν τύχουν ορθής εκμετάλλευσης μπορούν να καταστούν ανεπανάληπτες ευκαιρίες. Αυτό το δυναμικό κλίμα δίνει το αίσθημα αισιοδοξίας για τη δημιουργία ενός σύγχρονου, δημοκρατικού και Ευρωπαϊκού κράτους στον τόπο μας. Ένα κράτος που δεν μπορεί να παραμείνει στο διχασμό και στο status quo για ακόμη 42 χρόνια. 42 χρόνια είναι πολλά, είναι πολλά για μια σκλαβωμένη χώρα, όπως η Κύπρος.

  Η τιμή προς την θυσία των ηρώων μας θα πρέπει να συνοδεύει τις προσπάθειες μας για ευημερία και ανάκαμψη. Για την δημιουργία ενός κράτους με αποτελεσματικούς και αξιόπιστους θεσμούς, με εμπεδωμένη την αξιοκρατία και την διαφάνεια. Ένα κράτος ευθύνης, που να σέβεται και να λογοδοτεί στην κοινωνία. Που δεν θα χρεοκοπεί αλλά θα ευημερεί. Αυτό θα αποτελούσε και την καλύτερη τιμή. Αυτή είναι και η μεγάλη δική μας ευθύνη σήμερα. Να παραμείνουμε προσηλωμένοι στην πορεία που οδηγεί τον τόπο μας μπροστά.

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού επαναβεβαιώνει τον στόχο της να συνεχίσει να συμβάλλει στον αντικατοχικό αγώνα για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας. Με αίσθηση ευθύνης θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την εμπέδωση της δημοκρατίας και τον τερματισμό των δεινών του κυπριακού ελληνισμού.


  Γραφείο Τύπου ΝΕΔΗΣΥ

  15 Iουλίου 2016

Leave a reply.