Select Page

«Μην πάρεις απουσία» είναι η νέα καμπάνια που ξεκινάει για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση από την Μαθητική  Κίνηση (ΜΑΚΙ).

Με την νέα καμπάνια έχουμε ως στόχο να δημιουργήσουμε ένα σχολείο που θα συμβαδίζει με τις προκλήσεις του σήμερα πατώντας γερά στα θεμέλια της ιστορίας μας. Δίνουμε έμφαση στις ψηφιακές δεξιότητες, την τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση, τις ξένες γλώσσες, τον εθελοντισμό, το περιβάλλον, τον αθλητισμό, καθώς την οδική ασφάλεια και την υγεία. Απεικονίζουμε με την πρότασή μας ένα σχολείο το οποίο θα πλησιάζει τα σύγχρονα πρότυπα της εκπαίδευσης. Μέσω της ανοιχτής συμμετοχικής διαβούλευσης, επαφεςμε τους αρμόδιους φορείς  αλλά και συναντήσεις με τους ίδιους τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς ανά το παγκύπριο θα συνδιαμορφωσουμε ολοκληρωμένη πρόταση για τις δύο αυτές εκπαιδευτικές βαθμίδες. Στόχος μας, να δημιουργήσουμε μια πρόταση-τομή για ένα τμήμα της Παιδείας το οποίο λιμνάζει τις τελευταίες δεκαετίες.

Με την καμπάνια μας για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, διαμορφώνουμε μια συνολική πρόταση για το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Η καμπάνια θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Νοεμβρίου 2020.

ΜΑΚΙ