Navigation

Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

Η Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ιδρύθηκε το 1981 και από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της, έταξε ως πρώτιστο στόχο της, την κατά το μέγιστο συμβολή των φοιτητών στους αγώνες του μαρτυρικού ελληνισμού της Κύπρου για εθνική δικαίωση και ελευθερία. Η ίδρυση της Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ έδωσε όραμα και ιδανικά σε χιλιάδες φοιτητές που με κύριο όπλο τους την ανιδιοτέλεια και τον ενθουσιασμό έγιναν, σε όλους τους χώρους σπουδών, κήρυκες των αρχών και της ιδεολογίας της παράταξης.

Η Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, είναι Αυτοτελής, Πρωτοπόρος, Μαζική, Αυτόνομη, Δημοκρατική, Συνδικαλιστική οργάνωση φοιτητών. Αγωνίζεται στα ίδια ιδεολογικά πλαίσια με το Δημοκρατικό Συναγερμό. Συμμετέχει, έτσι, σε όλα τα όργανα του, μεταφέρει τις απόψεις των φοιτητών στη Βουλή μέσω των βουλευτών του Δημοκρατικού Συναγερμού και οι αντιπρόσωποι της ψηφίζουν για όλα ανεξαιρέτως τα θέματα που συζητούνται στα όργανα αυτά, δίνοντας άμεσα και δυναμικά το δικό της στίγμα σε σημαντικές πολιτικές αποφάσεις. Η Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ δεν έχει τίποτα να κρύψει γι` αυτό και δε φοβάται να βάλει το χέρι «επί των τύπων των ήλων».

- Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ πιστεύει συνειδητά στην ιερή έννοια της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας και αντιτάσσεται σθεναρά σε όλες τις μορφές ολοκληρωτισμού και καταπίεσης, ή βιασμού της ανθρώπινης ελευθερίας και αξιοπρέπειας.
– Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ πιστεύει αταλάντευτα στην ισότητα, την αδελφοσύνη, τον αλληλοσεβασμό, την κοινωνική δικαιοσύνη που συνιστά η καθαγιασμένη έννοια της λαϊκής κυριαρχίας.
– Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ πιστεύει στον ελεύθερο, πιστό και εποικοδομητικό διάλογο και αποδέχεται τη διαφωνία, τον έντιμο ανταγωνισμό, την ελεύθερη και αβίαστη διακίνηση ιδεών και αξιών, χωρίς υπονόμευση, σε ένα Δημοκρατικό, Πολυκομματικό, Πλουραλιστικό πολίτευμα.
– Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ διακηρύσσει την προσήλωση της στην αρχή της εφαρμογής του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης, του σεβασμού, της ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας των λαών.
– Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ πιστεύει στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό, ο οποίος πηγάζει βασικά από τον Ελληνικό και Χριστιανικό πολιτισμό, μιας και η Κύπρος ιστορικά, γεωγραφικά και πολιτιστικά ανήκει στην Ευρώπη.
– Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ συνέβαλε στην ολοκλήρωση του οράματος της Ενωμένης Ευρώπης, όπου όλοι οι ευρωπαϊκοί λαοί πρέπει να ζουν σε ένα περιβάλλον ειρήνης, ασφάλειας και συνεργασίας σε όλους τους τομείς. Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ θα συνεχίσει να παλεύει για την πραγμάτωση των στόχων της Ενωμένης Ευρώπης με όλες της τις δυνάμεις.


ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

 • Φοιτητικες Εκλογες 2015

  Έχοντας ολοκληρώσει αισίως πέραν του 60% των φοιτητικών εκλογών στα πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού έχοντας μέσον όρο το 41% της ψήφου εμπιστοσύνης των φοιτητών προς την Φ.Π.Κ Πρωτοπορία, εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Για ακόμη μια φορά οι φοιτητές επιβράβευσαν την συνέπεια, την διεκδίκηση και το ρεαλισμό. Για ακόμη μια φορά οι φοιτητές αποδοκίμασαν μέσω της ψήφου τους την ασυνέπεια και τον αδιέξοδο λαϊκισμό της Κ.Φ Προοδευτικής και άλλων παρατάξεων.

  Είμαστε σίγουροι ότι αυτή η συνετή στάση της Φ.Π.Κ Πρωτοπορία απέναντι στα μείζονα φοιτητικά ζητήματα – π.χ. η όλη στάση της παράταξης μας στο φοιτητικό πακέτο, η οποία χωρίς λαϊκισμούς εξασφάλισε το δικαίωμα πλέον και στους φοιτητές του εξωτερικού με συγκεκριμένα λογικά κριτήρια – οι φοιτητές στις εναπομείνασες εκλογικές μάχες θα πιστώσουν θετικά την Φ.Π.Κ Πρωτοπορία για να συνεχίσει την πολύπλευρη διεκδίκηση της γύρω από τα εύλογα και θεμιτά συμφέροντα των φοιτητών μας, της νεολαίας και της πατρίδας μας. Continue Reading

 • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Φοιτητική Χορηγία – Φοιτητικό Πακέτο

  Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερωθήκαμε για την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας, να ενοποίησει τις διαδικασίες Φοιτητικής Επιδοματικής Πολιτικής. Continue Reading