Αντιπροσωπεία της ΝΕΔΗΣΥ παρευρέθηκε στο 13ο Τακτικό Συνέδριο της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αθήνα. Μετά από προσωπική πρόσκληση του απερχόμενου Προέδρου της Οργάνωσης και Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλου Μαρινάκη, ο Πρόεδρος της ΝΕΔΗΣΥ Γιώργος Χατζηγεωργίου απηύθυνε ομιλία στο συνέδριο ενώ στην αποστολή συμμετείχε ο Αντιπρόεδρος Δήμος Γεωργιάδης και ο Γενικός Γραμματέας της Παράταξης Αναστάσης Κουτσού. Στο Συνέδριο συμμετείχε επίσης ο Αντιπρόεδρος της Φοιτητικής Νεολαίας τους Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και Επικεφαλής του Συμβουλίου Παραγωγής και Εξειδίκευσης Πολιτικής στο Εκτελεστικό Γραφείο της ΝΕΔΗΣΥ Ιάκωβος Ιακώβου.

Κατά το 13ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ αναδείχθηκε η νέα ηγεσία του Οργανισμού με Πρόεδρο τον Ορφέα Γεωργίου ενώ εξελέγησαν και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ και οι εκπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Πρόεδρος της ΝΕΔΗΣΥ εξήρε τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας και τις αδερφικές σχέσεις που διέπουν ιστορικά τις δύο οργανώσεις. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη νέα σελίδα που γύρισε η Ελλάδα σε όλους τους τομείς με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μετέφερε στους συνέδρους την εθνική υπερηφάνεια και βαθιά συγκίνηση που ένιωσαν και οι Έλληνες της Κύπρου κατά την ιστορική ομιλία του Πρωθυπουργού στο Αμερικανικό Κογκρέσο ο οποίος έστειλε το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι μια λύση δύο κρατών δεν θα γίνει ποτέ αποδεχτή.

Αναφερόμενος στις Προεδρικές εκλογές στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της ΝΕΔΗΣΥ μίλησε για τα πολλά επιτεύγματα που ο Δημοκρατικός Συναγερμός και η Κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη έχουν να επιδείξουν τονίζοντας ότι τίποτα από όλα αυτά που θεωρούμε σήμερα δεδομένα δεν ήταν αυτονόητα. «Είμαι όμως βέβαιος ότι όσοι αγαπούν την Ελλάδα  αναγνωρίζουν πως με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Ελλάδα γίνεται μέρα με τη μέρα ισχυρότερη σε όλα τα επίπεδα. Όπως είμαι βέβαιος ότι όσοι αγαπούν την Κύπρο αναγνωρίζουν ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου είναι ο καταλληλότερος για να διαχειριστεί το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας»

Τέλος ο Πρόεδρος της ΝΕΔΗΣΥ ευχαρίστησε τον απερχόμενο Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Παύλο Μαρινάκη για την εξαιρετική συνεργασία και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στα νέα του απαιτητικά καθήκοντα. Την ίδια στιγμή εξέφρασε στο νέο Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Ορφέα Γεωργίου, ότι η ΝΕΔΗΣΥ θα είναι πάντα δίπλα στην ΟΝΝΕΔ προσβλέποντας στη στενή μας συνεργασία και ευχήθηκε στον ίδιο και στους συνεργάτες του καλή αρχή.

Λευκωσία 06/06/2022