• ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ copy

  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ | ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

  Συγκεντρωτικά Αποτελέσματα Φοιτητικών Εκλογών 2015. Το μήνυμα των φοιτητών και επόμενη μέρα στην ΠΟΦΕΝ.

  Με την ολοκλήρωση των εκλογικών αναμετρήσεων σε Αθήνα και Ηράκλειο, το φοιτητικό κίνημα, ουσιαστικά ολοκληρώνει την εκλογική διαδικασία του 2015, με την οποία θα αναδειχθούν οι εκλέκτορες του παγκυπρίου συνεδρίου της ομοσπονδίας φοιτητικών ενώσεων (ΠΟΦΕΝ), αλλά και τα μέλη της επόμενης γραμματείας της ομοσπονδίας.

  Η ΦΠΚ Πρωτοπορία, κατάφερε να επικρατήσει των αποτελεσμάτων, σημειώνοντας παράλληλα τα μεγαλύτερα ποσοστά στην ιστορία της. Το εμφαντικό 46,9%, είναι το μεγαλύτερο που έλαβε ποτέ παράταξη στην ιστορία του ενοποιημένου φοιτητικού κινήματος. Το τέλος των φετινών εκλογικών αναμετρήσεων για την παράταξη μας, δε σηματοδοτεί σε καμία περίπτωση, περίοδο για εορτασμούς και πανηγύρια. Δεν είναι δυνατόν, την ώρα που η πατρίδα μας δίνει μια δύσκολη μάχη, η βούληση των φοιτητών, να χρησιμοποιείται παραπλανητικά και να μεταφέρει επιλεκτικά μηνύματα.

  Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις χιλιάδες των φοιτητών, που με την ψήφο τους έστειλαν ηχηρά μηνύματα, την ίδια ώρα που βαριά, όσο ποτέ άλλοτε, νιώθουμε την ευθύνη της εμπιστοσύνης τους να βαραίνει τα επόμενα βήματα μας. Είναι τώρα η στιγμή, που ανεξάρτητα από πολιτικά κόμματα και ιδεολογικές πεποιθήσεις, οφείλουμε να δούμε το πραγματικό μέλλον για τη νεολαία μας και το αύριο αυτού του τόπου. Όραμα βέβαια, πολύ μεγάλο για να χωρέσει σε μια κατεχόμενη πατρίδα. Έφτασε η ώρα που η συλλογική ευθύνη όλων μας, στοχοθετεί την κατεύθυνση επανένωσης της πατρίδας μας. Μόνο τότε μπορούμε να ολοκληρώσουμε την αποστολή μας. Όταν πραγματικά θα έχουμε δημιουργήσει τις καλύτερες προοπτικές για την επόμενες γενιές. Αυτή είναι και η κατεύθυνση στην οποία θα πορευτούμε.

  Θερμά συγχαιρούμε επίσης, όλα τα στελέχη της Φοιτητικής Παράταξης Κυπρίων Πρωτοπορία, σε όλους τους χώρους σπουδών, που έδωσαν με ανιδιοτέλεια, μια μακρά και μεγάλη μάχη, προκειμένου να βρεθούν δίπλα στον φοιτητή 365 μέρες το χρόνο, να προβάλουν τις ιδέες τους και μαζί να αναζητήσουν την επόμενη μέρα του δικού τους αύριο. Είναι με προσωπικό κόστος και χωρίς μετρήσιμο όφελος, που καθημερινά θυσιάζονται για την παράταξη τους, για τις δικές τους ιδέες, προάγοντας ένα αγνό είδος πολιτικής, που στις μέρες μας σπανίζει. Μετρούν τις ίδιες απογοητεύσεις με την υπόλοιπη κοινωνία, από τα κακώς έχοντα στην κυπριακή πολιτική σκηνή, μα αντιλαμβάνονται πως ο αγώνας για αλλαγή, απαιτεί τη δική τους προσπάθεια και τους θέλει στην πρώτη γραμμή.  Συνδιαμορφωτές του δικού τους αύριο.

   

Leave a reply.