• ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ_τελικό

  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

  Η 26η  Ιουνίου ορίστηκε ως η Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών. Η  ιστορία των εξαρτησιογόνων ουσιών και δη των ναρκωτικών μας προβληματίζει ιδιαίτερα αφού το φαινόμενο είναι έκδηλο τόσο σε σχολεία όσο και σε άλλους χώρους που συχνάζουν νέοι.

  Σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από μια πληθώρα ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση και πρόληψη του εθισμού αυτού, δημιούργησε διάφορα κέντρα πρόληψης και αντιμετώπισης ένα από αυτά είναι και το Ευρωπαϊκό Κέντρο EMCDDA, του οποίου η λειτουργία στην Κύπρο ανατέθηκε στο Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου από το 2003.

  Νωρίτερα σήμερα αντιπροσωπεία της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διευθυντή του δικτύου Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου κύριο Alexis Goosdeel  και τον προϊστάμενο του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά (ΕΚΤΕΠΝ) κύριο Νεοκλή Γεωργιάδη. Ανταλλάχθηκαν απόψεις και ιδέες σε θέματα που αφορούν την πρόληψη αλλά και καταπολέμηση. Είναι σημαντικό σε κάθε νέο να έχει υπόψη του ότι είναι ελεύθερος να διεκδικήσει και να κερδίσει τα όνειρα του, όμως τα όνειρα για να γίνουν πραγματικότητα χρειάζονται να είναι αδέσμευτα από κάθε τι εξαρτησιογόνο. Ως Νεολαία πιστεύουμε ότι θα πρέπει μέσα από τα συλλογικά όργανα που συμμετέχουμε να κάνουμε εκείνες τις δράσεις, δίνοντας το παράδειγμα και τη φιλοσοφία της πρόληψης σε κάθε τι που εγκλωβίζει μυαλό και σώμα.

  Η σταθερή προσήλωση μας στην πρόοδο και την ευημερία των νέων του τόπου, μας επιβάλλουν συντεταγμένη δράση τόσο για την νεολαία μας όσο και για την πολιτεία ευρύτερα προκειμένου με συνολική στρατηγική να δημιουργήσουμε νέους ελεύθερους. Οι νέοι θα πρέπει να είναι παράδειγμα για το τι σημαίνει ελεύθερος άνθρωπος, κάθε τι που εγκλωβίζει ένα νέο, είναι και ένα τούβλο στον τοίχο της εξάρτησης με τον θάνατο. Εμείς πρέπει να είμαστε ο φάρος της αλλαγής και η αλλαγή έρχεται συνήθως από μέσα μας.

  26 Ιουνίου 2015

Leave a reply.