• ΔΤ_27

  ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΑΚΙΝΤΖΙ | ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΕΔΗΣΥ

  Μακριά, τόσο από υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις, όσο και από μεμψίμοιρα σχόλια, οφείλουμε να υπογραμμίσουμε,  ότι η εκλογή του Μουσταφά Ακιντζί, ως ηγέτη της Τουρκοκυπριακής κοινότητας, αναμένεται να δώσει την απαιτούμενη ώθηση για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

  Τα όσα στις δημόσιες τοποθετήσεις του και τα οποία έλαβαν χώρα στο δημόσιο διάλογο για ανάδειξη του, καταγράφηκαν, υποστηρίζουν τη δημιουργία ουσιαστικών προοπτικών για επίλυση του εθνικού μας προβλήματος και επανένωση της πατρίδας μας. Το ιδιαίτερα αισιόδοξο κλίμα που επικρατεί αναμένεται να ενισχύσει τις όποιες ειλικρινείς προσπάθειες ενός έντιμου συμβιβασμού.

  Επιπλέον ωστόσο, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε πως ανάλογο κλίμα επικράτησε και στο παρελθόν, χωρίς όμως να ευδοκιμήσει. Και αυτό καθώς η κυνικότητα της επανάληψης,  μας υπενθυμίζει πως το κλειδί βρίσκεται στην Άγκυρα.

  Έφτασε  η ώρα, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, με μπροστάρη στον αγώνα την νεολαία, να γράψουν την σύγχρονη ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι επιλογές μας αυτή τη φορά, δεν αναμένεται να κριθούν από την ιστορία, μα να την κρίνουν, να την καθορίσουν και να δημιουργήσουν το πλαίσιο συμβίωσης μας, στην κοινή μας πατρίδα.

  Λευκωσία, 27/04/2015

   

   

   

Leave a reply.