• arthro_petrou

  ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ Κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ_ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

  Από την σκέψη μου, επιμελώς απουσιάζει η όποια αναφορά σε οποιοδήποτε εταίρο ή συνέταιρο. Όχι γιατί δεν έχουν την σχεδόν απόλυτη ευθύνη για τις πολιτικές λιτότητας που καθήλωσαν την Ευρώπη, μα γιατί αρνούμαι να δω την εύκολη λύση. Ουδόλως με απασχολεί ή καθορίζει τη σκέψη μου. Εξάλλου γεννήθηκα Έλληνας και αν ένα μπορεί να με χαρακτηρίσει είναι η ανενδοίαστή αγάπη μου για το έθνος που σήκωσε την ανθρωπότητα.

  Αν κάποιος ψάχνει οχετό ύβρεων για όλους τους άλλους, τότε διαβάζει λάθος άρθρο. Αν επίσης θεωρεί πως η πολιτική, σε οποιαδήποτε στιγμή της στον χωροχρόνο καθορίστηκε με βάση το τι είναι δίκαιο, επίσης βρίσκεται αλλού.

  Η νέα Ελληνική κυβέρνηση εξελέγη, εκμεταλλευόμενη τις μεγάλες αδυναμίες της προηγούμενης, δίνοντας ελπίδα σε ένα καταταλαιπωρημένο λαό. Όφειλε και οφείλει, τώρα περισσότερο από ποτέ, με στρατηγικό σχεδιασμό να κερδίσει κάτι για αυτόν.

  Όμως άλλο αντιπολίτευση και άλλο κυβέρνηση. Άλλο προεκλογική δέσμευση και άλλο διαπραγμάτευση. Φροντίσατε από την πρώτη στιγμή να αναδείξετε τη συστημική σας τοποθέτηση, προκαλώντας επί παντός επιστητού. Αναζητήσατε ποινικές ευθύνες στις ιδιωτικοποιήσεις, όταν κλείνατε το μάτι σε όσες εξ αυτών αφορούσαν την Κίνα ή τη Ρωσία, εξαγγείλατε την πρόθεση σας για επαναπρόσληψη στο δημόσιο όσων «αδίκως» (αφού είναι υποκειμενικό) απολύθηκαν, την επαναφορά των αιώνιων φοιτητών, την αύξηση των δικαιούχων στα επιδόματα, την αύξηση του κατώτατου μισθού και την αύξηση στις συντάξεις… Αντικαταστήσατε την προεκλογική αρνησικυρία σας για κούρεμα χρέους, με διάσκεψη για να το καθορίσει και τελικά καταλήξατε στο συμφωνούμε στο 70% να βγει εκτός μνημονίου η Ελλάδα και στο συμφωνούμε στο 0% να μείνει εντός του μνημονίου η Ελλάδα. Κάνατε θέμα το πώς θα ορκιστούν βουλευτές και η κυβέρνηση και αντικαταστήσατε την ουσία με ενδυματολογικές επιλογές. Είναι λογικό να κατηγορηθείτε για τις από καθέδρας διαλέξεις σας, αντί για προτάσεις. Πώς να μην το κάνουν, αν ενώπιον των Υπουργών Οικονομικών όλης της Ευρωζώνης, εσείς τους μιλάτε με σηκωμένο τον γιακκά;

  Μαγκιά μας και είναι ορθό να θέλετε να δώσετε πίσω στον Έλληνα τη χαμένη του υπερηφάνεια. Μαγκιά μας και μπράβο σας. Μα το κάθε πράγμα στην ώρα του. Επαίσχυντη και καταδικαστέα η εξαθλίωση που επιβλήθηκε, μα για να ανατραπεί θέλει την επιμονή αφενός που επιδεικνύετε και μπράβο σας, συνοδευόμενη όμως με υπευθυνότητα. Παρουσιάστε επιτέλους το εναλλακτικό πλάνο που θα διασφαλίζει όλα όσα θέλετε να αλλάξετε, και μείνετε σε αυτό μέχρι τέλους. Αντιληφθείτε πως κυβερνάτε και δεν είστε στην αντιπολίτευση. Μαζέψτε τους Υπουργούς και τις συνιστώσες σας, οι οποίες κάθε μέρα εξαγγέλλουν και κάτι διαφορετικό και ας διαπραγματευτείτε επιτέλους την ουσία και όχι την επικοινωνία. Η ιστορία σας παρακολουθεί είτε για το πόσο θα τροποποιήσετε  το μνημόνιο ή αν θα το απορρίψετε, με αποτέλεσμα την πτώχευση της χώρας. Δώστε εναλλακτικές μετρημένες λύσεις αλλιώς υπογράψτε ό,τι θα διασώσει την Ελλάδα και δηλώστε ότι είχατε άδικο τελικά. Δεν θα είστε ο πρώτος εξάλλου. Σε κάθε περίπτωση, σταματήστε να ασχολείστε με τις λέξεις για το πώς λέγεται η Τρόικα, πως θα λέγεται μνημόνιο, πρόγραμμα ή νέα σύμβαση.

  Αν ένα στοιχείο της μεγάλης παρακαταθήκης του Ελληνισμού χρειάζεται σήμερα, αυτό δεν είναι άλλο από την Αριστοτέλεια φιλοσοφία της μετριοπάθειας, «Φρόνηση» και «Μηδέν Άγαν» κ. Πρωθυπουργέ. Τις ειλικρινέστερες ευχές μου για κάθε καλή επιτυχία. Το χρωστάτε σε ολόκληρο τον Ελληνισμό. Έθνος απαράμιλλο και εξόχως υπερήφανο.

  Μέχρι την επόμενη φορά σας αφήνω όπως σας υποδέχτηκα. Με όλη μου την ειλικρίνεια. Η Ελλάδα κρίνεται και είμαστε μαζί σας στην επιβίωση της, μα όχι στην καταστροφή:

  “Αλέξη, καλημέρα. Και καλή επιτυχία! Όχι αύριο, μεθαύριο. Θέλω να είμαι έντιμος μαζί σου. Υποσχέθηκες πολλά ρε συ Αλέξη. Διαφωνώ σχεδόν με ό,τι πρεσβεύεις. Διαφωνώ κι εύχομαι. Εύχομαι να έχεις δίκαιο. Κι ας μην ξέρω πως. Προπονούμαι να με πείσεις. Όποτε θες. Σήκωσες το χέρι σου Αλέξη. Και θα πεις μάθημα. Δεν έχεις πλέον άλλοθι Αλέξη. Θα λύσεις την εξίσωση. Υποσχέθηκες να λύσεις την εξίσωση… Να υλοποιήσεις τους μιγαδικούς που δεν καταλαβαίνω…”

  Με την άδεια ενός καλού φίλου.

   

  Πέτρος Δημητρίου

  Πρόεδρος ΝΕΔΗΣΥ

  Απόφοιτος Τμήματος Πολιτικών

  Επιστημών Πανεπ. Κύπρου

Leave a reply.