• 2

  ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ-ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ

  Είναι καιρός οι ηγεσίες όλων ανεξαίρετα των πολιτικών κομμάτων να αντιληφθούν πως η πολιτική απαξίωση δεν οφείλεται ούτε σε γονιδιακές μεταλλάξεις της κοινωνίας ούτε βέβαια αποτελεί προϊόν που έχει αίτια ανεξήγητα.

  Οι πολίτες διψούν να ακούσουν ώριμο και μεστό πολιτικό λόγο που μπορεί να πείσει, αναπτερώνοντας την ελπίδα για το αύριο. Λόγο που δεν τον κατευθύνουν μικροκομματικές σκοπιμότητες. Τολμηρό που έχει τη διάθεση πέρα από την σύγκρουση να μπορεί και να συγχαρεί. Δεν είναι δυνατόν να πείσουμε περί του αντιθέτου όταν πάντα όλα τα πολιτικά κόμματα διαφωνούν μεταξύ τους, όταν ποτέ δεν έχει γίνει κανένα βήμα και προς καμία κατεύθυνση χωρίς μηδενισμό και ξύλινη πολιτική γλώσσα. Είναι αδιανόητο να επιχειρούν να πείσουν πως ότι γίνεται είναι λάθος, πως εξυπηρετεί σκοπιμότητες, γεννώντας εχθρούς που θα δώσουν και καλά μάχη για να νικήσουν. Ήρθε η ώρα να μάθουμε να λέμε και συγχαρητήρια.

  Η απόφαση για μείωση της στρατιωτικής θητείας είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Όσο και να επιχειρήσουν να παραπλανήσουν έχουν από δεκαετίες πριν όλα τα κόμματα ήδη τοποθετηθεί υπέρ της μείωσης. Εκτός και αν λαΐκιζαν και παραπλανούσαν.

  Όταν μάλιστα οι πραγματικοί γνώστες, στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς, καταθέτουν την άποψη τους η οποία αποτελεί και τη βάση της εν λόγο πολιτικής απόφασης και η οποία τόσο στην αναδόμηση της Εθνικής Φρουράς, όσο και στην ενίσχυση των εξοπλιστικών προγραμμάτων της έχει υιοθετηθεί, διερωτόμαστε ως προς  τι οι όποιες αντιδράσεις.

  Υπάρχει συνεπώς άνθρωπος που μπορεί να πείσει πως 3000 κληρωτοί οπλίτες έχουν επιχειρησιακές ικανότητες μεγαλύτερες από 3000 επαγγελματίες οπλίτες; Είναι οι  βουλευτές αρμόδιοι να αποφανθούν για καθαρά στρατιωτικά ζητήματα; Αλήθεια πως μετρούν το αξιόμαχο της Εθνικής Φρουράς; Από τη δική τους εμπειρία στο βόλεμα υμετέρων; Από που έχουν αποκομίσει τις γνώσεις αυτές, πραγματικά διερωτόμαστε.

  Καταντήσαμε, μόνιμοι παρατηρητές του δακτύλου και όχι του φεγγαριού, κατά τη γνωστή έκφραση, οι οποίοι σε κοινή θέα διαρρηγνύουμε τα ιμάτια μας γιατί και καλά δεν ενημερώθηκαν μια ώρα πιο πριν ή στο κατά πόσο αποτελεί προεκλογικό τακτικισμό ή οτιδήποτε άλλο. Αν για να γίνουν κορυφαίες μεταρρυθμίσεις χρειάζονται εκλογές, τότε ας τις κάνουμε κάθε χρόνο. Εξάλλου δεν απέχουμε και πολύ από αυτό το ενδεχόμενο.

  Τη μείωση της στρατιωτικής θητείας, τον σοβαρό και πολιτισμένο πολιτικό λόγο, αυτή η πολιτεία το χρωστά στη νέα γενιά. Σε αυτή που κληροδότησε μισή πατρίδα από τους παππούδες της και χρεοκοπημένη χώρα από τους γονιούς της. Σε αυτούς που καταδικάσαμε στην ανεργία και σε αναστολή των ονείρων τους. Σε αυτούς να απευθυνθούν οι μόνιμοι αντιρρησίες των πολιτικών δυνάμεων και να τους εξηγήσουν γιατί συνεχίζουν να τους κοροϊδεύουν.

Leave a reply.