• 14_2

  ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ, ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

  Πέρασαν κιόλας σχεδόν 5 χρόνια, 5 χρόνια από τις κομβικές Προεδρικές εκλογές του 2013. Ας δούμε όμως Η χώρα βρίσκονταν τότε στο χείλος του γκρεμού, και με την απειλή της εξόδου να επικρέμεται. Η οικονομική κατάρρευση και η κοινωνική τραγωδία ήταν προ των πυλών.

  Έκτοτε,  άλλαξαν πολλά. Η χώρα απέφυγε τη χρεοκοπία, εισήλθε σε τροχιά δημοσιονομικής προσαρμογής και αναπτυξιακής προοπτικής.

  Τα οικονομικά στοιχεία από την αρχή του αλλά και η προσωπική εμπειρία όλων μας, δείχνουν πως κάτι αλλάζει. Μπορεί αυτό να μην έχει γίνει ακόμα απόλυτα αντιληπτό στην καθημερινότητα. Ωστόσο γίνεται νομίζω κατανοητό πως κερδίσαμε το δικαίωμα να κρατάμε την τύχη μας στα χέρια μας. Το χρονικό σημείο λοιπόν για τη χώρα, είναι κομβικό. Μπροστά στην πρόκληση των Προεδρικών εκλογών πρέπει να αποφασίσουμε. Έχουμε το δικαίωμα να επιστρέψουμε στην ψυχολογία και τη συμπεριφορά που είχαμε προ του 2013; (Ας μην ξεχνάμε και πoίοι έβγαλαν τον Χριστόφια στην εξουσία) Να συνεχίσουμε να αναπαράγουμε τις κραυγές για «κοινωνικά» ελλείμματα; Να συνεχίσουμε να είμαστε εθισμένοι στις αλόγιστες δημόσιες δαπάνες και εν τέλει σε όλα αυτά που συντηρούν κάποιοι στη ρητορική τους προκειμένου να εξαπατούν με υποσχέσεις;

  Η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις και όχι πολιτικές δίχως αντίκρισμα. Χρειάζεται δουλειά και όχι λόγια του αέρα. Υπευθυνότητα και όχι λαϊκισμό. Συνέχιση της υπεύθυνης και ελπιδοφόρας πορείας στην οικονομία, έμφαση στην παραγωγή και ορθολογικές δημόσιες επιλογές.

  Αν λοιπόν η οικονομία ήταν ο πρωταρχικός πυλώνας των πολιτικών μας για τα προηγούμενα χρόνια , τώρα που οι συνθήκες το επιτρέπουν, οφείλουμε να δώσουμε έμφαση και στον δεύτερο πυλώνα. Αυτόν της ανάκτησης του κύρους του πολιτικού συστήματος και του απεγκλωβισμού από στερεότυπα που μας κατέστρεψαν.

  Ο Νίκος Αναστασιάδης έθεσε τον στόχο. Η επόμενη πενταετία αποτελεί μοναδική ευκαιρία προκειμένου να δημιουργήσουμε μια σύγχρονη Πολιτεία που δεν θα αφήνει κανένα περιθώριο για όλα όσα συνέβαλαν στην κρίση, προκάλεσαν τους πολίτες και γιγάντωσαν τα άκρα.

  Η νέα Κύπρος, που με σταθερά βήματα δημιουργούμε, έχει ανάγκη από πολιτικό προσωπικό που δεν θα κρύβεται, θα λέει αλήθειες και κυρίως θα εξηγεί στον κόσμο τι συμβαίνει. Από πολιτικούς με νοοτροπία δημιουργίας και όχι κατεδάφισης. Από πολιτικούς που δεν θα τρέμουν την ευθύνη, αλλά αντίθετα θα επενδύουν την αξιοπιστία τους πάνω σ’ αυτή.

  Γι΄αυτούς και για ακόμα περισσότερους λόγους αύριο θα είμαι στην εξαγγελία της υποψηφιότητας του Νίκου Αναστασιάδη. Με την πατρίδα και το μέλλον των παιδιών μας δεν παίζουμε.


  Αντρέας Ελευθερίου

  Πρόεδρος ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

  13.10.17

Leave a reply.